Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

Η “αναδιάρθρωση της χώρας” με τον νέο “Οδικό Χάρτη εξόδου από την κρίση” που επαγγέλθηκε μόλις σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, φαίνεται ότι άρχισε να υλοποιείται άμεσα: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου και κατά του διοικητή των ΜΑΤ, θα καταθέσει τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου, το ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής. Αν αυτό δεν λέγεται “διοικητική αναδιάρθρωση”, τότε τι είναι;

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Ένωσης, Σπήλιο Κρικέτο, η μήνυση θα κατατεθεί κατά παντός υπευθύνου, καθώς στην περιοχή της Κερατέας έχουν σημειωθεί τραυματισμοί αστυνομικών, αλλά και κατά του διοικητή των ΜΑΤ για παράβαση καθήκοντος και παράβαση των νόμων και των Προεδρικών Διαταγμάτων, που αφορούν τα εργασιακά δικαιώματα των αστυνομικών.

Αφορμή για την κατάθεση της μήνυσης, στάθηκαν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης, τα χθεσινά γεγονότα στην Κερατέα, καθώς, όπως σημειώνεται «αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας πλέον, ότι με τη στοχοποίηση ανθρώπων καλύπτουν τη δική τους παντελή ανεπάρκεια».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=267657

http://www.keli.gr/

Aπό το απο πάνω λινκ :

[B]Άντρες του Λιμενικού Πειραιά βασάνισαν άγρια 20χρονη κρατούμενη
[/B]

Ποιος είπε ότι τελείωσαν τα βασανιστήρια; Και ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι το εξπρές του μεσονυχτίου δεν συνεχίζει εν έτη 2011 το θλιβερό του δρόμο; Η ιστορία που θα διηγηθούμε, αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο.
Όλα άρχισαν στις 13 Απριλίου, όταν άντρες του Λιμενικού στον Πειραιά συνέλαβαν 20χρονη Ρουμάνα, η οποία είχε στην κατοχή της ποσότητα ινδικής κάνναβης. Η συνέχεια γνωστή: ανάκριση, απολογία, προφυλάκιση… Ίσως να μην είχε ιδιαίτερη αξία η αναφορά μας στο γεγονός αν δεν είχαν μεσολαβήσει απίστευτες βιαιότητες κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Όχι ότι είναι η πρώτη φορά που οι κρατούμενοι, ιδίως οι κρατούμενες, υφίστανται βασανιστήρια, απλώς δύσκολα προκύπτουν καταγγελίες. Αλλά ας έρθουμε στα γεγονότα, όπως τα περιγράφει στην κατάθεσή της η 20χρονη.
?..Στο Λιμενικό το δήλωσα από την αρχή, αλλά άρχισαν να με χαστουκίζουν. Με ρωτούσαν στα ελληνικά αλλά εγώ δεν καταλάβαινα. Τους είπα στα αγγλικά ότι δεν καταλαβαίνω καλά τα ελληνικά. Βρήκαν πάνω μου ένα βιβλιαράκι με εκφράσεις ελληνικών από τα ρουμανικά. Εκεί ήταν σημειωμένο το ?δεν καταλαβαίνω ελληνικά? και συνέχισαν να με χτυπούν χειρότερα (…) Στο Λιμενικό με χτύπησαν άσχημα ιδίως στα χέρια. Τις χειροπέδες μου τις γύρισαν με τα χέρια πίσω και μου έβαλαν σακούλες στο πρόσωπο. Αυτό επαναλήφθηκε δύο φορές με τη σακούλα στο στόμα. Μετά ένας από αυτούς με πήγε σε ένα δωμάτιο, μόνον εγώ και αυτός και άρχισε να με ψαχουλεύει, να με πειράζει στο στήθος και λοιπά. Μετά άρχισε να με δέρνει. Ήρθαν και οι άλλοι μετά. Με ρωτούσαν συνεχώς: ?θέλεις πίπα;? ?σου αρέσει η πίπα;? Στο πίσω μέρος του ποδιού μου έχω ένα μεγάλο σημάδι. Δεν ξέρω με τι με λαβώσανε. Έχασα τις αισθήσεις μου τρεις φορές. Ένας με κλώτσησε στον πισινό και γενικά δεν ήξερα τι μου γινόταν (…)
Η κοπέλα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού.
Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, καταγγέλλει την απάνθρωπη συμπεριφορά των αντρών του Λιμενικού, τα στοιχεία των οποίων εύκολα μπορούν να προκύψουν από την ώρα σύλληψης και παραμονής της νεαρής στο ανακριτικό λιμενικό γραφείο. Καλούμε το υπουργείο Δικαιοσύνης να πάρει άμεσα θέση, ελπίζοντας ότι η υπόθεση δεν θα μπει στα συρτάρια. Από μας, τουλάχιστον, θα υπάρχει συνέχεια.

Ψόφος να σας βρει…

Δεκάδες μέλη της ομάδας ΔΕΛΤΑ απειλούν με παραιτήσεις, καθώς υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για την προσαγωγή και την κράτηση αντρών της ομάδας, μετά από από καταγγελία οδηγού πούλμαν για επίθεση, πριν τον τελικό του Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και Ατρόμητου.

Ο οδηγός κατήγγειλε ότι ενώ κινούνταν το απόγευμα του Σαββάτου (30/04) επί της Σπύρου Λούη δέχθηκε επίθεση από τους αστυνομικούς, οι οποίοι προκάλεσαν φθορές με τα κλομπ τους στο πούλμαν και τον χτύπησαν.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός επικαλέστηκε και τις μαρτυρίες άλλων αστυνομικών σχετικά με την επίθεση, κάτι που έχει προκαλέσει την οργή των ανδρών της Ομάδας Δέλτα.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε προανάκριση και ΕΔΕ για τις καταγγελίες, ενώ διετάχθη και τεχνική πραγματογνωμοσύνη στο πούλμαν και ιατροδικαστική εξέταση του οδηγού.

Οι άνδρες της ΔΕΛΤΑ αφέθηκαν ελεύθεροι την Κυριακή (01/05) και υπέβαλαν μήνυση για εξύβριση κατά του οδηγού του λεωφορείου.

Υποστήριξαν ότι ο ίδιος τράβηξε απότομα την πόρτα του οχήματος και προξένησε ζημιές, ωστόσο άνδρες της ομάδας Ζ υποστηρίζουν ότι έχει δίκιο ο οδηγός.

Σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα της Κυριακής μεγάλος αριθμός των ανδρών της Ομάδας ΔΕΛΤΑ, εκδήλωσαν την πρόθεση να παραιτηθούν και να μετατεθούν σε άλλες υπηρεσίες, ενώ εμφανίζονται οργισμένοι με την αντιμετώπιση τους από την ηγεσία της αστυνομίας, αλλά και την στάση των συναδέλφων τους, που τάχθηκαν στο πλευρό του οδηγού.

http://www.cosmo.gr/News/Hellas/320843.html

στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των παιδιών και ζητάμε τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και συμμετοχή των συναδέλφων στην απόφασή τους :!:

Πρεπει να ειναι η πιο αστεια ειδηση που διαβασα τις τελευταιες μερες.Εγω ειμαι με τους ΖΗΤΑ.

Άδερφός του κολλητού είναι μπάτσος στο τμήμα Αμπελοκήπων. Σε παλιότερη συζήτηση μου έχει επιβεβαιώσει την μεγάλη κόντρα Ζητάδων - Δελτάδων, και γενικά την όλη κατάσταση στην αστυνομία όπου κυριαρχεί έντονος συναγωνισμός μεταξύ των διάφορων επιχειρησιακών κλάδων . Δεν είναι τυχαίο ότι το μέρος των Δελτάδων, έσπευσαν να πάρουν οι Ειδικοί Φρουροί, έχοντας υποστεί και αυτοί στο παρελθόν, έναν αντίστοιχο ιδιότυπο “ρατσισμό”.

Δηλαδή σύμφωνα με τα αποπάνω ποστ, το μόνο που μένει να δούμε είναι μπάτσους να πλακώνονται μεταξύ τους…:-s

Κι αυτό το χουμε δει.
Απεργοί μπάτσοι έχουν φάει ξύλο και χημικά από ΜΑΤατζήδες more than once.

Ωωωω…gang wars!Yeah!

[B]Ομόφωνα αθώος ο Σίμος Σεϊσίδης
[/B]

Αθώος, με ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κρίθηκε ο αναρχικός Σίμος Σεϊσίδης, ο οποίος δικαζόταν για συμμετοχή σε επτά ληστείες τραπεζών.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, από την ακροαματική διαδικασία προέκυψαν αμφιβολίες για το κατά πόσο ο Σ. Σεϊσίδης είχε συμμετοχή στα 13 κακουργήματα για τα οποία κατηγορείτο, με αποτέλεσμα την απαλλαγή του.

Αθωωτική ήταν και η εισαγγελική εισήγηση, κατά την οποία αναφέρθηκε ότι ουδείς από τους μάρτυρες μπόρεσε να τον αναγνωρίσει ως έναν από τους ληστές.

Στην απολογία του, ο Σ. Σεϊσίδης είχε υποστηρίξει ότι το κατηγορητήριο σε βάρος του είχε στηθεί και κατασκευασθεί από τις υπηρεσίες ασφαλείας του κράτους, χωρίς να κάνει αναφορά στα κακουργήματα που του αποδίδονταν.

Πρόκειται για την ίδια υπόθεση, για την οποία είχε κατηγορηθεί ο Γιάννης Δημητράκης, ο οποίος είχε τραυματισθεί και συλληφθεί στις 16/9/2006, ύστερα από ληστεία σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στη Σόλωνος. Αυτή ήταν και η μοναδική ληστεία για την οποία καταδικάστηκε τελικώς από το δικαστήριο.

Το 2010 ο Σ. Σεϊσίδης, όντας φυγόδικος, χτυπήθηκε από όπλο αστυνομικού κατά τη διάρκεια ελέγχου, με αποτέλεσμα να χάσει το πόδι του.

Λόγω της φυγοδικίας του, έχει ήδη καταδικαστεί ερήμην σε επτάμισι χρόνια φυλάκισης για πλημμελήματα που αφορούσαν στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Παραμένει στη φυλακή έως ότου επιλυθεί το ζήτημα της ποινής που του έχει επιβληθεί.

E δε βαριέσαι μωρε, ένα πόδι λιγότερο…

Και ενας χρονος στην φυλακη μπας και στρωσει…

Στην δικη του Αρη Σειρηνιδη δεν τους εβγαιναν οι καταθεσεις και με δικαιολογια την αρρωστια μιας εκ των δικαστων, αρχιζει η δικη απο την αρχη παλι!

Ενας χρονος και για τον Αρη, να στρωσει και αυτος…

http://www.youtube.com/watch?v=vZa7pPWZmGo&feature=player_embedded#t=125s

Yποδοχη του ΠΑΜΕ στον ΓΑΠ στη Λευκαδα…
Ο τυπος νομιζει οτι παρουσιαζει ποδοσφαιρικο αγωνα…Εχουμε εναν τραυματισμο απο τους οπαδους του Παμε…

υπαρχει και σοβαρα τραυματισμενος στο κεφαλι απο γκλοπ που ειναι χειρουργειο τωρα.

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1288850

[B]Ανακοίνωση Τοπικής Επιτροπής ΕΙΝΑΠ Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας

[/B]

11/5/2011

Σήμερα γίναμε μάρτυρες της ατέλειωτης και ασύλληπτης βαρβαρότητας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των μνημονίων προκειμένου να καταστείλει κάθε υγιή αντίδραση πολίτη που αντιστέκεται στα σχέδια που απεργάζεται το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι υπηρέτες τους στη χώρα.

Δεκάδες τραυματισμένοι ? χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. [B]Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα. Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του.[/B]

Καταγγέλλουμε την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα.

Καταγγέλλουμε όλα τα μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό της χώρας για την δολοφονική απόπειρα ενάντια στον συγκεκριμένο συμπολίτη μας που είναι σε βαριά κατάσταση και κινδυνεύει η ζωή του, αλλά και ενάντια σε όλους τους άλλους διαδηλωτές.

Η βία και η καταστολή ενάντια στο λαό που αντιστέκεται έχουν κοντά ποδάρια.

Η κυβέρνηση, με την ασύστολη τακτική του βιασμού όλων των λαϊκών δικαιωμάτων που είναι απαραίτητα για την επιβίωση, αλλά και με την ωμή άσκηση βίας που άμεσα απειλεί τις ζωές συμπολιτών μας, το μόνο που καταφέρνει είναι να μεγαλώνει το πείσμα και την απόφαση που έχουμε πάρει να αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων για να έχει ο λαός μας ψωμί, παιδεία και ελευθερία.

Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου τιμωρηθούν οι ένοχοι της δολοφονικής απόπειρας! Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου κερδίσει ο λαός μας όλα όσα δικαιούται!

La Mala Educacion των μπάτσων φταίει.

η Μalaκία Educacion των μπάτσων φταίει.

Να φέρουμε ξένους εκπαιδευτές βρε παιδιά.

Μιλησαν με γιατρο απο το ΓΚΝ Νικαιας. Η γιατρος ειπε: Μεταφερθηκε σε κωματωδη κατασταση (προθανατια κατασταση με ανισοκορια). Ειναι σε κρισιμη κατασταση. Μετα τις 6 θα ξερουν. Δεν εχει διαφυγει τον κινδυνο. Ειναι ζητημα λεπτων (αν μεταφερθει πιο νωρις ή πιο αργα στο νοσοκομειο αυτο μπορει να ειναι καταλυτικο για τη ζωη) και ζητημα επιτυχιας της επεμβασης.

Να τα εκπαιδεύσουμε τα παιδιά!

Μέχρι να γίνει όμως αυτό, προτείνω να εισακουσθεί η λύση που πρότεινε ο St_Anger περί θανατικής ποινής.

Συμφωνώ και επαυξάνω.

Θανατική ποινή σε 1000 μπάτσους για παραδειγματισμό και για να ΑΠΟΤΡΑΠΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

[SPOILER][/SPOILER]