Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

Επίσης πορεία στις 18:30, συγκέντρωση στην Καμάρα.

Δε συνδέεται με τα παραπάνω για τις πορείες. Συνδέεται με όλο αυτό τον εμφύλιο που βλέπω στην Ελλάδα. Στην πορεία προτρέπω να πάτε όσο το δυνατόν περισσότεροι…

Άκου τι μου’ λεγε ο μακαρίτης ο παππούς μου, να καταλάβεις. Όλα τα’ καμε καλά ο Αλλάχ, μου’ λεγε, όλα, μα μια μέρα βρέθηκε μπόσικος, έπιασε φωτιά και κοπριά και έπλασε το Ρωμιό∙ μα ευτύς, ως τον είδε, το μετάνιωσε∙ είχε ένα μάτι, ο αφιλότιμος, που τρυπούσε ατσάλι. «Τί να γίνει τώρα, μουρμούρισε ο Αλλάχ, την έπαθα∙ ας πιάσω τώρα να κάμω τον Τούρκο, να σφάξει το Ρωμιό, να βρει ο κόσμος την ησυχία του». Έπιασε το λοιπόν μέλι και μπαρούτι, τα μάλαξε καλά καλά, έφτιασε τον Τούρκο. Κι’ ευτύς, χωρίς να χασομεράει, βάνει σ’ ένα ταψί τον Τούρκο και το Ρωμιό να παλέψουν. Πάλευαν, πάλευαν, από το πρωί ως το βράδυ, κανένας δεν έριχνε κάτω τον άλλο∙ μα ευτύς, ως σκοτείνιασε, βάνει ο άτιμος ο Ρωμιός τρικλοποδιά, κάτω ο Τούρκος!
«Ο διάολος να με πάρει, μουρμούρισε ο Αλλάχ, την έπαθα πάλι∙ τούτοι οι Ρωμιοί θα φάνε τον κόσμο, πάνε οι κόποι μου χαμένοι… Τί να κάμω;» Όλη νύχτα δεν έκλεισε μάτι ο κακομοίρης∙ μα το πρωί, πετάχτηκε απάνω και χτύπησε τις χερούκλες του: «Βρήκα! βρήκα!» φώναξε∙ έπιασε πάλι φωτιά και κοπριά, και έφτιαξε έναν άλλο Ρωμιό, και τους έβαλε στο ταψί να παλέψουν. Άρχισε το πάλεμα∙ τρικλοποδιά ο ένας, τρικλοποδιά κι ο άλλος∙ μπηχτές ο ένας, μπηχτές κι ο άλλος… Πάλευαν, πάλευαν, έπεφταν, σηκώνουνταν, πάλευαν πάλι, ξανάπεφταν, ξανασηκώνουνταν, πάλευαν… Κι’ ακόμα παλεύουν! Κι’ έτσι ο κόσμος, Μπραϊμάκι μου, βρήκε την ησυχία του».

Απόσπασμα από το «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται» του Νίκου Καζαντζάκη

Για Αθήνα τι έχει ακουστεί ??? :-k:-k

:slight_smile:

http://www.youtube.com/watch?v=in9zrF9s27g

Αφιερωμένο με πολύ αγάπη.

Δυστυχως δεν εχει σχεση με αρρωστια…αλλιως ισως να θεραπευοταν.#-o

ντροπη το πως κυβερνητικες εφημεριδες υποβιβαζουν την δολοφονια και εστιαζουν στα επεισοδια…

και που’σαι ακόμα…

Δες πρωτοσέλιδο ΑΥΡΙΑΝΗΣ πάνω δεξιά στην κόκκινη βινιέτα…

Κάτσε ρε Isis.

Ειδικά η 2η εφημερίδα λέει πως πήγαν να την κάψουν! Με τι θες να ασχοληθεί? Δικαίωμα της κάθε εφημερίδας να ασχολείται με ό,τι θέλει. Όποιος ενημερώνεται από κίτρινο τύπο, δικαίωμα του να επιλέγει μονόπλευρη ενημέρωση. Όχι όμως και ντροπή της εφημερίδας. Μη το φτάσουμε στο άλλο άκρο. Δεν είναι ντροπή τους. Είναι δικαίωμα τους…

Αυτές που πόσταρες βγάζουν φύλα τις Κυριακές? (ειλικρινά δε θυμάμαι, έχω να αγγίξω καιρό Ελληνική εφημερίδα)

karvou εχεις δικιο σ’αυτο που λες οτι ειναι δικαιωμα του καθενος να ενημερωνεται απ’οπου θελει, και εχεις δικιο πως η καθε εφημεριδα ασχολειται με οτι θελει. Γεγονος ειναι ομως πως τα εξωφυλλα απευθυνονται σε συγκεκριμενο κοσμο και με συγκεκριμενους σκοπους. Γιατι να μη θιγουμε τα κακως κειμενα; Δεν εχει δικιο ο Isis αν πει πως ειναι ντροπη τους που προπαγανδιζουν με τετοιο μονοπλευρο τροπο;

Καλά ναι γνωστή ακροαριστερή εφημερίδα η αυριανή …#-o

όσο για το κόκκινο πλαίσιο πάνω δεξιά απλά τραγικό … :?:?:?

karvou. Έχουμε το συγκεκριμένο περιστατικό (δεν το αναλύω, όλοι πλέον ξέρουμε τη σημαντικότητά του). Ε όχι ρε γαμώτο, δεν ασχολείσαι με το κράξιμο προς τους μπάχαλους, ασχολείσαι με το γιατί υπάρχει όλη αυτή η πρωτόγνωρη οργή σε όλη την Ελλάδα, γιατί έχουν βγει όλοι αυτοί (όχι οι μπάχαλοι) απο 15 χρονών εώς 85 στο δρόμο, στην τελική κάνε ένα ρεπορτάζ για τη δολοφονία! Το εξώφυλλο θα έπρεπε να λέει “ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ”, όχι “ΚΟΛΑΣΗ Η ΑΘΗΝΑ”. Ειδικά η πρώτη δεν αναφέρει απολύτως τίποτα, και μάλιστα έχει και άρθρο για τη δολοφονία του 85 (ε, τότε ήταν το ΠΑΣΟΚ, μπορούμε να το αναφέρουμε). Είναι να σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι ή όχι; Δηλαδή το ότι δε λένε τίποτα για τη δολοφονία και ασχολούνται με τις σπασμένες βιτρίνες δε σου φαίνεται προσπάθεια κουκουλώματος; Εσύ αν ήσουν στη θέση αυτού του αρχισυντάκτη θα κοιμόσουν έχοντας ήσυχη τη συνείδησή σου;

Νέα by the way, τη μαθητική πορεία εδώ στη Σαλονίκη την πήξαν στα δακρυγόνα… Περισσότερες λεπτομέρειες δεν ξέρω… Κατεβείτε κι εσείς. Το να συμμετέχεις σε αυτή την αντίδραση δε σημαίνει ότι χειροκροτείς το σπάσιμο περιουσιών. Ίσως είναι η μοναδική ευκαιρία που έχουμε να αλλάξουμε κάτι προς το καλύτερο. (όχι, δεν περιμένω να γίνει και καμιά επανάσταση)

δε μου αρέσει καθόλου να λέμε “ντροπή του που εξάσκησε το δικαίωμα του, όπως του γουστάρει”. Είναι σαν να δημιουργείς αίσθημα ενοχής γιατί έκανες κάτι που δικαιωματικά σου επιτρέπεται.

Αν είχαν γράψει “όλα αυτά γιατί ο μπάτσος σκότωσε ένα πιτσιρίκι”, ναι να πω ντροπή τους. Αν έγραψαν “καλός μπάτσος, ο νεκρός μπάτσος”, επίσης ντροπή τους. Δεν έχουν δικαίωμα να γράφουν τέτοια πράγματα.

Αλλά το να επιλέξουν ποιο είναι για αυτούς το σημαντικό θέμα της ημέρας που θα κάνουν πρωτοσέλιδο και θα ασχοληθούν είναι δικιά τους υπόθεση και δικαίωμα. Και δεν είμαι υπέρ της άποψης της προπαγάνδας. Την εφημερίδα τη διαβάζουν ενήλικες. Όταν κάποιος επιλέγει να ενημερώνεται από κίτρινο τύπο, τότε είναι ήδη προπαγανδισμένος. Δεν ευθύνεται η εφημερίδα, αλλά οι γονείς του (κατά πάσα πιθανότητα).

Και σύντομα αν συνεχίσουν τα επεισόδια (συνεχίζουν ακόμη?) όλες οι εφημερίδες με αυτά θα ασχολούνται και όχι με τον Αλέξη και την αστυνομία. Και δε θα είναι ντροπή τους…

YΓ. Άσε που αυτές τις “εφημερίδες” τις διαβάζουν ελάχιστοι και είναι καλό γιατί βλέπεις την επικοινωνιακή πολιτική που θα ακολουθηθεί :stuck_out_tongue:

και ξανά ρωτάω :
για Αθήνα σήμερα - αύριο τι παίζει… ??? (και μην μου πείτε για την πορεία της ΚΝΕ#-o)

Δεκτον. Προσωπικα πιστευω οτι το να προπαγανδιζω επιχειρουμενος να κατευθυνω τα μυαλα των αλλων συνιστα πρωτιστως ψευδος, και ντρεπομαι να λεω ψεματα. Let’s agree to disagree. :slight_smile:

Αντιγράφω το περιεχόμενο της βινιέτας της Αυριανής, γιατί μάλλον δεν το προσέξαμε καλά…

Οι γονείς των πιτσιρικάδων να φροντίσουν να μαζευουν τους ανήληκους κανακάρηδές τους, να τους στρώνουν στο διάβασμα και όχι να τους έχουν αμολητούς στους δρόμους να σπάνε μαγαζιά

Ασχολίαστο!!!

Γιατί ως γνωστόν δε φταίω εγώ που σε πάτησα αλλά εσύ που έβαλες το πόδι σου εκεί που πατούσα.

Στις 18 00 εχει μαζεμα στα Προπυλαια.

Τραγικοτατες οι εφημεριδες…αλλα τι περιμενεις απο τετοιες εφημεριδες?Στο πρωτοσελιδο απο οσο ειδαμε αναφερεται η επιστολη Καραμανλη στην οικογενια και η ΕΥΑΙΑΣΘΗΣΙΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΧΗΝΟΦΩΤΗ.ΧΡΙΣΤΕ μου πραγματικα ευχομαι να υπαρχουν ανθρωποι που δεν τα διαβαζουν αυτα…αλλα ξεχασα τα ζωα ειναι τοσα πολλα.Το ενδιαφερον θα στραφει μονο και μονο στους βανδαλισμους.Ουτε στο γεγονος ουτε στα αιτια αυτου του ξεσπασματος.

Και οπως ειπε πιο πανω καποιος παντου υπαρχουν μαλακες.Και κει υπαρχουν αυτοι πουα θα σπασουν αυτοκινητα και μαγαζια ασχετα.Αλλα τι διαολο αν βλεπουμε τοση οργη να ξεχειλιζει και καθομαστε να ασχολουμαστε με τις τραπεζες που καηκαν τοτε ειμαστε για λυπηση…

[quote=“Bleedin History,post:1156,topic:3517”]
Αντιγράφω το περιεχόμενο της βινιέτας της Αυριανής, γιατί μάλλον δεν το προσέξαμε καλά…

Ασχολίαστο!!![/QUOTE]

Ευτυχώς αυτό που το γράφει ξέρει τι λέει (στοχευμένα σίγουρα:P) γιατί αν ήταν από άγνοια τότε τι να πω … #-o

δε μιλάει για τον Αλέξη. Για τα επεισόδια μιλάει και είναι προφανές πως το κοινό της εφημερίδας είναι παππούδες που δεν αντέχουν τη νεολαία και τα ντάπα ντούπα τους. Μην αγχώνεστε τζάμπα…