Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

Αυτό είναι η μία λογική απάντηση. Αλλά πως γίνεται το παιδί να δηλώνει σίγουρο πως η σφαίρα πήγε στον Αλέξανδρο πριν τον τρίτο πυροβολισμό;

Αυτή είναι η δεύτερη λογική απάντηση. Αλλά και αυτή πέφτει σε αντίφαση με το λεγόμενο του παιδιού!
Και γενικά φαντάζομαι πως οι μάρτυρες θα το είχαν αναφέρει σε περίπτωση που οι δύο πυροβολισμοί με τον πρώτο ή τον τρίτο (ανάλογα) είχαν διαφορά μεταξύ τους.

Οπότε του Restless ακούγεται πιο λογικό… αλλά και πάλι… :?

Η πιθανότητα το παιδί να μην λέει την αλήθεια δεν πέρασε απ το μυαλό κανενός υποθέτω.

Μα δε λέει μόνο αυτός για 3 σφαίρες! Υπάρχει γενική σύγχυση. Αυτό που είναι πολύ πιθανό είναι να μην θυμάται καλά τη σειρά των γεγονότων.

Τέλος πάντων, μην το κουράζουμε άλλο. Όπως και να ήταν, δεν είναι αυτό το σημαντικό, αλλά το αποτέλεσμα…

Το μυαλο σε εντονες καταστασεις λειτουργει με περιεργο τροπο,λογικο ειναι να ειχε σοκαριστει τελειως και να τα εχασε εκεινη την ωρα,και πιθανοτατα συνδιασε τον τριτο πυροβολισμο με καποιο γεγονος,πχ ειδε τον Αλεξανδρο να πεφτει και εκεινη την ωρα να ακουγεται ο τελευταιος πυροβολισμος.Οποτε αν επεσαν τελικα και οι τρεις μαζεμενες να του εμεινε χαρακτηριστικα οτι δεν ηταν η τριτη

Οντως και πολυ κακως,γιατι προφανως θα του πεφτε ο κωλος αν καταθετε οτι δεν ηταν σιγουρος ποσες κουμποριες πεσανε και ολοι θα τον αμφισβητουσαν αν δεν συγκρατουσε τον αριθμο των πιστολιων που εριχνε ενας μανιακος προς το μερος του

Βασικά μαλακία του μπάτσου που άφησε μάρτυρες. Καλός 15χρονος ο νεκρός 15χρονος.

Το αποτέλεσμα έχει παρέλθει. Σημασία έχουν τα γεγονότα που οδήγησαν στην τραγωδία.

Restless φαντάσου ας πούμε δήλωση: “πέταξα μπουκάλι/πέτρα στους αστυνομικούς και αυτοί σημάδεψαν τον φίλο μου αντί εμένα. δηλαδή ο φίλος μου πέθανε από μαλακία μου.”

Επίσης κατέθεσε ότι πέταξε κάποιος από πίσω τους ένα μπουκαλάκι. Ακόμα και έτσι να έγινε κρατάω τη λέξη “μπουκαλάκι”. Δεν πιστεύω ότι ακόμα και ο πιο βάναυσος μπάτσος του κόσμου θα πυροβολούσε εν ψυχρό επειδή του πέταξαν ένα μπουκαλάκι!!! Είναι υπερβολικό.

Όσο για τον αριθμό των πυροβολισμών. Εντάξει μέσα στην σύγχυση και τον πανικό, μπορεί όντως να μην θυμάται πόσοι πυροβολισμοί έπεσαν.

μα αυτο λεω και γω!! οσο κακος και να ειναι, να σκοτωσει επειδη του πεταξαν μπουκαλακι(?!) δεν το κανει… και το παραξενο στο θεμα ειναι πως τοσοι αυτοπτες μαρτυρες υποστηριζουν πως δεν απειληθηκαν οι ειδικοι φρουροι…και παρολαυτα πυροβολησε για να σκοτωσει

Ναι ρε παιδιά αλλά αν εξοστρακιζότανε το μπουκάλι?? Θα θρηνούσαμε θύματα…

Ακομα και ετσι να εγιναν τα πραγματα,και παλι δεν αλλαζει και κατι,παλι εναν 15χρονο θα σκοτωνε

Μα,τι θα μπορουσαν να του πεταξουν η να του πουν που να δικαιολογουσε το οτι αρχισε να ριχνει απανωτους πυροβολισμους σε παιδια;Πες οτι δεν πεταχτηκε μπουκαλακι,πεταχτηκαν 75 μπουκαλια μπιρας,αλλαζει κατι στο ολο θεμα;Κανει λιγοτερο βαναυσο τον μπατσο και λιγοτερο υπερβολικο και απεριγραπτα σουρεαλιστικο αυτο που εκανε;

Τι του πεταξαν;Μολοτοφ και χειροβομβιδες;Σηκωσαν την ΡΑΦ για να τους βομβαρδισει;Και που ειναι ολα αυτα στο video;Απειληθηκε η ζωη τους,ριχνουν πυροβολισμους και αμεσως μετα γυρναν πλατη και φευγουν και οι δυο με βημα χελωνας λες και γυρναν απο καφεδακι;

Το πρώτο ήταν ένα εντελώς υποθετικό σενάρια.
Για το δεύτερο quote, δεν είπε πουθενά κανείς ότι ήταν δικαιολογημένος ο μπάτσος. Την κατάθεση του μικρού σχολιάζουμε και το κατά πόσο ανταποκρίνεται στα πραγματικά γεγονότα.

Αν αποσιωποιει απο τυψεις οτι προκαλεσε τους μπατσους η οτι οι προκλησεις ηταν περισσοτερες δεν νομιζω οτι αλλαζει το παραμικρο για το αν ανταποκρινεται η οχι στα γεγονοτα!Αν ελεγε τους αρχισα στις Χριστοπαναγιες θα αλλαζε κατι;

μα οπως και να χει ρε παιδια, ο,τι και να του πεταξαν, δε δικαιολογει το γεγονος πως εβγαλε οπλο και πυροβολησε εν ψυχρω. εδω δεν τολμανε ουτε να βγαλουν οπλο σε περιπτωσεις που απειλουνται πραγματικα ποσο μαλλον σε 15χρονο που τους πεταξε μπουκαλι…μιλαμε για απιστευτα πραματα και απλα αναρωτιεμαι τι παιζεται πισω απο την υποθεση. γιατι αν οντως τον σκοτωσε γιατι του πεταξε μπουκαλι και τον εβρισε μιλαμε για ανθρωπο ψυχασθενη…αλλα αυτος ειχε ποσα χρονια προυπηρεσια ξερω γω και δεν ειχε υποπεσει σε κανα πειθαρχικο απ ο,τι ξερω (παιζει να κανω και λαθος)

Σορυ αλλά είπα εξ αρχής μιλώντας στον Cozy ότι το αποτέλεσμα του γεγονότος δεν αλλάζει. Τώρα απλά μένει να μάθουμε τι οδήγησε μέχρι εκεί και απλά σχολιάζουμε την κατάθεση. Επίσης επαναλαμβάνω ότι το σενάριο που ανέφερα είναι εντελώς υποθετικό. Δεν ξέρω κάτι παραπάνω από σένα.
Τι από όλα αυτά είναι τόσο δυσνόητο?

Μα αυτο ακριβως ειναι το θεμα!Ειναι ο ορισμος του απιστευτου αυτο που εγινε,και το θεμα ειναι το ποιος τα οπλιζει αυτα τα ατομα;Ποιος βαζει τετοιους ψυχακηδες στην αστυνομια που υπαρχει για να μας “προστατευει”,τρομαρα της;

Οχι τιποτα δεν ειναι δυσνοητο,και γω το ιδιο κανω…Αλλωστε η ουσια δεν αλλαζει οπως και να εχει.Για το υφος μου συγγνωμη αν ηταν πολυ επιθετικο,αλλα δεν ειχε τιποτα το προσωπικο με εσας,απλα αυτο το θεοκουλο πραγμα που εγινε οσο πιο πολυ το σκεφτεσαι τοσο τρελενεσαι…

Αυτό είναι πολύ σωστό και το σκεφτόμουν και γω. Δεν μιλάμε για κανά ψάρακα καινούριο που τα έχασε και πυροβόλησε. Αν θυμάμαι καλά ο δολοφόνος ήταν αρκετά χρόνια στην υπηρεσία του ΑΤ Εξαρχείων (κάπου το διάβασα αλλά δεν είμαι 100% positive) οπότε αποκλείεται να μην του είχαν ξανατύχει παρόμοια περιστατικά. Εκτός αν ήταν πιωμένος η πρεζωμένος (ούτε αυτές τις πιθανότητες τις αποκλείω).
Γενικά υπάρχουν πάρα πολλά κενά στο στόρυ.

13 χρονια ηταν στα Εξαρχεια,και ηταν μια ζωη τραμπουκος του κερατα!Ακομα και οι μπατσοι που υπηρετουσαν μαζι του,και ειναι γνωστοι η εξοργιστικη αλληλεγγυη τους στα παντα,λεν οτι την ειχε δει κατι μεταξυ Ραμπο και Ντερτι Χαρι,και γενικα παντα πηγαινε κοντρα στους ανωτερους του που ελεγαν να αποφευγουν να ερχονται σε ανοιχτη συγκρουση με τους “αναρχικους” κτλ…Λοκατζης ηταν,ειναι και Μανιατης,φορτωμενος μαγκια απο το '21 ειναι να ‘ουμ…Τρισμεγιστος μαλακας και στρατογκαβλος ειναι ο τυπος,και προφανως τωρα δεν το αντεχαν τα πανταλονια του τ’ αντρικια να του κανουν τσαμπουκαδες παιδακια…Αν ηταν πιωμενος η σουρωμενος,ε,θα φαινοτανε,και φανταζομαι θα του καναν και καμμια τοξικολογικη τιποτα αφου τον συνελλαβαν,θα το ελεγε και ο ιδιος,θα ελαφρυνε την θεση του σ αυτην την περιπτωση να το ριξει στην μαστουρα το φταιξιμο.Αλλα στο κατω κατω ειναι δυνατον να εισαι τυφλα και να πετυχεις με πιστολι καρδια απο τα 20 μετρα;

ελληνικη αστυνομια-στιχοιμα

Μετά τις αρχές του '99 οι δυνάμεις καταστολής και “ασφαλείας” αυτης της χώρας έχουν αποθρασυνθεί παντελώς. Μάλλον κάποιος τους είπε ότι είναι καιρóς να αρχίσουν να γαμούν και να δέρνουν.
Είναι καιρóς να αποκτήσουν τον πραγματικó τους ρóλο σ’αυτή την κοινωνία.

Είναι καιρóς να μιλήσω για αδερφές με αποθημένα
αφιερώνοντας τους στίχους μου σε αδέρφια χαμένα.
Δεν θα φερθώ ευγενικά δεν δίνω ελαφρυντικά
ευκαιρία καμία, γαμιέται η αστυνομία.
Γράφω στ’αρχίδια μου τις εξουσίες σας μια-μια
δεν σέβομαι στο σώμα σας κανέναν και καμία.
Είμαι σαν τον πιτσιρικά που πυροβóλησε στην Κρήτη
εύχομαι μεσ’την φυλακή να σας γαμάνε κι απ’τη μύτη.
Γιατί είστε απλοί φονιάδες, αξιωματούχες κουράδες
αμóρφωτοι αγράμματοι με πóρνες μανάδες.
Κι’εγώ είμαι άλλο ένα παιδάκι που θέλει σκóτωμα
óταν μπαίνετε στο Σώμα óλοι μαγκεύετε απóτομα.
Δεν ανέχεστε μύγα επάνω στη στολή σας
και το óπλο σας βγαίνει πιο εύκολα απ’το πουλί σας.
Δεν είμαι αναρχικóς αλλά ούτε και μαλάκας
για να δικαιολογώ μια αστυνóμευση της πλάκας.
Γαμιέστε για μένα γιατί μοιράζετε κλήσεις
την ώρα που κάποιον θα έπρεπε να σταματήσεις,
πριν φτάσει στα Τέμπη και 21 χαθούν
τώρα óλα τα άλλα που μου λές μπορούν να πάν’να γαμηθούν.

Θέλω τώρα τ’αδέλφια μου πίσω
γράφω στ’αρχίδια μου τις εξουσίες σας μία-μία
Παίρνω τώρα αφορμή να μιλήσω
δεν σέβομαι στο σώμα σας κανέναν και καμία
Θέλω τώρα απλά να σας $%!#!^@%!#
η αστυνομία που óλα εις πέρας τα φέρνει
Θέλω τώρα τ’αδέλφια μου πίσω
Μία αστυνομία που γαμάει και δέρνει.

Δεν φταίτε εσείς, εμείς φταίμε και τα σχολειά μας
κανείς τους δεν μας είπε για τα δικαιωματά μας.
Κι óτι εσύ βιδώνεσαι επειδή πληρώνω εγώ
και óτι εσύ κορδώνεσαι επειδή σκύβω εγώ.
Και επειδή σ’ανέχομαι φέρεσαι σαν μαλάκας εσύ,
τι φταίω εγώ που εσύ την έχεις μικρή?
Τι φταίνε τóσοι νεκροί που είστε μαλάκες
και τον Ματέι τον αντιμετωπίσατε σαν βλάκες?
Είχε ανθρώπους και εσείς σκεφτήκατε το γóητρó σας
μα πήρατε τ’αρχίδια μου και έναν στο λαιμó σας.
Οι μπάτσοι δεν ξέρουν ποιος πουλάει ναρκωτικά
τα ντιλέρια της Ομóνοιας είναι αóρατα.
Στα κα τα μεγάλα δεν ρουφιέται γραμμή
μóνο η έλλειψη προμήθειας αποτελεί αφορμή
για καταστολή με ΕΚΑΜίτες μπάσταρδους και Χρυσαυγίτες
με χημικά απώθησης για τους πολίτες.
Δεν είμαι κάτι απλά η τάξη πραγμάτων και το καθήκον κάτι μπάτσων γαμάτων
η Αστυνομία που τα πάντα εις πέρας τα φέρνει
η Αστυνομία που γαμάει και δέρνει.

Γράφω στ’αρχίδια μου τις εξουσίες σας μία-μία
δεν σέβομαι στο σώμα σας κανέναν και καμία
είμαι σαν τον πιτσιρικά που πυροβóλησες στην Κρήτη
εύχομαι μες στη φυλακή να σας γαμάνε κι απ’τη μύτη
Δεν φταίτε εσείς, εμείς φταίμε και τα σχολειά μας
κανείς τους δεν μας είπε για τα δικαιώματά μας
γιατι είστε απλοί φονιάδες, αξιωματούχοι κουράδες
αμóρφωτοι αγράμματοι με πóρνες μανάδες.

Επειδή έκατσα και το έγραψα μετά από αρκετές ακροάσεις, ελπίζω να μείνει. Όποιος θέλει το κομμάτι με μία απλή αναζήτηση στον γούγλη θα το βρει.

εδιτ: το σημείο $%!#!^@%!# δε μπορώ να το γράψω. Όποιος καταλαβαίνει τι λέει ας πει…

να σας σκισω λεει ρε!

Συγχαρητηρια επισης και στους ανα τον κοσμο διαδηλωτες καθως τις τελευταιες μερες ειχαμε αρκετες διαδηλωσεις συμπαραστασης για τον Αλεξη και αποδοκιμασιας για την κρατικη βια σε ολον τον κοσμο.