Τι ακούτε τώρα Vol. 666 (Part 1)

Οκέη, αν υπήρχε ένας προγκ μέταλ δίσκος που δεν περίμενα να σου αρέσει είναι αυτός.

1 Like

Είναι εξοργιστικά τεχνικό και ταυτόχρονα νιώθεις πως έχει πολύ συναίσθημα ενώ έχει και άπειρα σημεία να πιαστείς για να μην χαθείς στο μουσικό όργιο του δίσκου. Και οι συνδέσεις με us power/prog λειτουργούν υπέρ (κι ας είμαι κι εκεί μυρωδιάς).

3 Likes

Αυτα ειναι!!

2 Likes

Φρεσκοτατο :slight_smile: Philosophobia

Ένα τέταρτο του αιώνα πέρασε από την κυκλοφορία αυτού του φοβερού album των Spiritual Beggars, μια θαυμάσια αφορμή να αφεθούμε για άλλη μια φορά στην καλοκαιρινή του αύρα!

10 Likes
8 Likes
5 Likes

Γαμώτο, όταν ξεκινούσα να ακούω Maiden (και μουσική γενικότερα) δεν είχαν συμπληρώσει 20 χρόνια δισκογραφίας. Tώρα, το Ad Astra που το άκουσα όταν βγήκε, έχει ξεπεράσει κατά πολύ την εικοσαετία. Kλαψ, λυγμ, κτλ…
Δεν σχολιάζω για το άλμπουμ, αριστούργημα.

Οn topic, εγώ ακούω τους σωστούς Cathedral ( :stuck_out_tongue: ):

Φανταστικό 70’s prog rock.

6 Likes

^ θα τσεκαρω άμεσα!

4 Likes

oh yesss

2 Likes

Μοιάζουν με κάτι άλλο;
Townsend, Gazpacho ας πούμε;

Δεν ξέρω πως ακούγονται οι Townshend, Gazpacho και ξαναλέω πως είμαι μυρωδιάς. Having said that, νομίζω πιο πολύ πάνε σε παλιούς Fates Warning (βαριά μέχρι Perfect Symmetry), Psychotic Waltz (και λόγω φωνής) κτλ. Αλλά ακόμα πιο ιδιότροποι.

1 Like

Τη βασικότερη επιρροή τους δεν είπες

Watchtower!

1 Like
2 Likes

“Φίλε όταν άκουγα εγώ watchtower στο δημοτικό…”

Κοίτα, οι Watchtower μου είχαν αφήσει την αίσθηση μιας διάχυτης σχιζοφρένειας. Αυτό δεν μου το βγάζουν οι Spiral Architect. Aλλά είναι τόσο μακρινή η ανάμνηση που δεν μπορώ να αναφερθώ καν σε αυτούς. Δίκιο θα έχεις.

@hopeto Δοκίμασε και το Ne Plus Ultra των Terra Odium που βγήκε πριν λίγα χρόνια. Πνευματικό παιδί των Spiral Architect, όχι τόσο εξωφρενικό, αλλά είναι και αυτό πολυεπίπεδο και ενδιαφέρον. Φωνή και ντραμς είναι οι ίδιοι άνθρωποι με SA και πλαισιώνονται από παιχταράδες. Το ξέθαψα πριν λίγο και εξακολουθεί να μου αρέσει πολύ.

3 Likes

Ωπ! Πολύ ωραίο αυτό. Τι φωνάρα αυτός ο Hægeland ρε συ. Τι ζημιά μας είχε κάνει το λάηβ με Arcturus…

1 Like

Νομίζω είχα ακούσει κάποια στιγμή, αλλά για να μη θυμάμαι κάτι, δε μου έκαναν εντύπωση, θα ρίξω μια αυτιά εκ νέου.

Μόλις ήρθε, σφραγισμένο, σε remastered βινύλιο και σε άψογη τιμούλα.
(Μη ρωτήσετε τώρα πώς γίνεται να ακούω Elton John και black metal, δε θα μπορέσω να σας απαντήσω :smiley: )

Album_21_at_33

3 Likes