Τι ακούτε τώρα Vol. 666

4 Likes
11 Likes
6 Likes

Ότι και να πεις για αυτόν τον δίσκο είναι λίγο. Prog αριστούργημα.

6 Likes
3 Likes
8 Likes

Λιώσιμο, το ακούω παντού την τελευταία βδομάδα.

9 Likes
3 Likes

Τι ομορφουλης που ηταν ο Γκιλμορ

12 Likes

Λοιπόν βλέπω στο youtube το βίντεο που έβαλες και ρίχνω μια ματιά στα σχόλια. Το πιο δημοφιλές σχόλιο πάνω-πάνω και με 1600+ likes γράφει το εξής:

Here I am 71 doing what a did at 20. In a dark room headphones a joint and full volume

:+1:

9 Likes

Σορυ για το πρηξιμο αλλα λογω της ημερας, λογω του γελιου που μας χαρισαν, λογω του υπεροχου λαιβ πριν κατι χρονια
Οπου και νασαι… στον πουτσο μου σε γραφω!

6 Likes

ολο το απόγευμα μου είχε κολλήσει η μελωδία στο κεφάλι και ο στίχος
To take your eyes off the drag
Walking to the block

και δεν μπόρουσα να θυμηθώ τι είναι…καλώς ήλθα στην αγκαλία του Alzheimer.
ρε Ripper…είσαι τεράστιος ( για κάποιους μάλλον με διαφορετική έννοια από ότι εννοώ εγω :stuck_out_tongue: )

…το ότι έχει τραγουδήσει σε κάμια 20αρία συγκροτήματα και έχει συμμετάσχει σε άλλα 50 είναι άλλη ιστορία βέβαια…

3 Likes
4 Likes

Το τραγούδι που θέλω να παίξει στην κηδεία μου, για ένα τελευταίο τρολαρισμα

6 Likes

Με μόλις δύο δίσκους στο ενεργητικό τους (τι δίσκους όμως!) οι Led Zeppelin ήταν ήδη αρκετά τεράστιοι για να αγνοήσουν τις εξωγενείς προσδοκίες και να κυκλοφορήσουν το τρίτο, πολυαναμενόμενο LP τους κυριαρχούμενο από ακουστικές και με εμφανείς folk περιπλανήσεις, απόρροια της απόφασης τους να αποσυρθούν στο Bron Y Aur cottage στην Ουαλία που με την ήρεμη, βουκολική ατμόσφαιρα του, επέδρασε καταλυτικά στα sessions!
Το οποίο LP βέβαια σημείωσε ξανά τεράστια επιτυχία, 51 χρόνια πριν τέτοιες μέρες. Άλλες εποχές, άλλες αισθητικές αντιλήψεις!

14 Likes

Πάντα με έτρωγε ένα μεγάλο what if για αυτόν το δίσκο:

1.Ένα μικρό σε ένταση, όταν είχα ακουσει το Hey Hey What Can I Do και γιατί το αφήσαν έξω και δεν το βάλανε στη θέση π.χ. του Hats Off to (Roy) Harper (το πρώτο τραγούδι που δεν μου κάθεται με τίποτα) για να κλείσει τέλεια το δίσκο και πόσο θα ανέβαζε το δίσκο μόνο αυτό το τραγούδι.

2.Από την επανακυκλοφορία του 2014 το what if που με τρώει είναι πολύ μεγαλύτερο σε ένταση, διότι θα μπορούσε στη θεση του Τhat’s The Way (το δεύτερο τραγούδι που δεν μου κάθεται με τίποτα) να μπεί το φοβερά ροκάδικο St. Tristan’s Sword (με στίχους) και μια τρίτη αντικατάσταση του Bron-Y-Aur Stomp με την instrumental ηλεκτρική εκδοχή του Jennings Farm Blues (και με στίχους μια χαρά θα ήταν). Οπότε το track list ονείρωξη θα πήγαινε κάπως έτσι, θα είχε μια φοβερή αλληλουχία και έναν τρομερό πλουραρισμό και θα ήταν ο καλύτερος και πιο ολοκληρωμένος δίσκος όλων των εποχών:

Πλευρά Α

Immigrant Song
Friends
Celebration Day
Since I’ve Been Loving You
Out on the Tiles

Πλευρά Β

Gallows Pole
Tangerine
St. Tristan’s Sword
Jennings Farm Blues
Hey Hey What Can I Do

Φυσικά θα μπορούσαν να έχουν μπει και τα άλλα 3 τραγούδια και να ειχαμε τον πρώτο διπλό δίσκο των Zeps αντί του Physical Graffiti όμως στην περίπτωση αυτή ο δίσκος θα είχε ανισότητες όπως ακριβώς και το Physical Graffiti.

Στην τελική αυτα είναι προσωπικά γούστα (και φαντασιώσεις ενός ταλαιπωρημένου μυαλού), οι πραγματικές αποφάσεις πάρθηκαν το 1970 και ουδόλως δεν αλλάζει αυτό.

3 Likes
3 Likes
5 Likes

Για αρχή αυτό φίλε AMG

Και μετά αυτό

5 Likes

image

9 Likes