Ψάχνοντας στο γιουτιούμπι, βρίσκει κανείς απίστευτα πράγματα.
…And Frankie’s getting evicted
Oh let’s hear it for Frankie
Frankie is so desperate
He’s gonna kill his wife and kid
Frankie’s gonna kill his kid
Frankie picked up a gun
Pointed at the six month old in the crib
Oh Frankie
Frankie looked at his wife
Shot her
“Oh what have I done?”
Let’s hear it for Frankie
Frankie teardrop
Frankie put the gun to his head
Frankie’s dead
Frankie’s lying in hell
We’re all Frankies
We’re all lying in hell
Men make their own history, but they do not make it just as they please; they do not make it under circumstances chosen by themselves, but under circumstances directly encountered, given and transmitted from the past. The tradition of all the dead generations weighs like a nightmare on the brain of the living (Marx)
Στην πρώτη τους κυκλοφορία υπό την αιγίδα της δικής τους πια δισκογραφικής, οι Led Zeppelin επιλέγουν να βγάλουν έναν διπλό δίσκο συμπεριλαμβάνοντας στο υλικό που είχαν πρόσφατα συνθέσει και κομμάτια από τα sessions των τριών προηγουμένων LPs
Το Physical Graffiti έκανε αίσθηση όχι μόνο για το μέγεθος του αυτό καθαυτό, ούτε επειδή “απλώς” περιείχε κάποια από τα διαχρονικότερα αγαπημένα classics τους, αλλά και γιατί άπλωνε την παλέτα του ήχου των Led Zep σε ένα εντυπωσιακά ευρύ φάσμα που ξεκίναγε από το hard rock και, περνώντας από το funk και το progressive, έφτανε έως τις ανατολίτικες επιρροές, κάνοντας ταυτόχρονα μια… δήλωση μεγαλείου εκ μέρους τους!
Όλα αυτά τα ωραία, 48 χρόνια πριν, τέτοιες μέρες!
Νομίζω πως θα σου άρεσε ο δίσκος, εφόσον σου άρεσε το τραγούδι. Ειδικά εσένα που, απ’όσο σε έχω κόψει, δεν ακούς πολύ metal και πιθανώς δεν έχεις ακούσει τα κλασικά των CG. Είναι υποτιμημένο το Strange and Beautiful.
Με έχεις γνωρίσει από κοντά και ξέρεις τι αλάνι είμαι
Προσεχώς
Δε λέω, καλό το Google search αλλά δεν θα πείραζε να βάζεις κ το όνομα της μπάντας.
Εξαιρετικος δισκος, για μενα οτι καλυτερο εχω ακουσει απο Greg και Nick σιγουρα εδω και πανω απο δεκαετια, και παιζεται και για 20ετια.