Τι ακούτε τώρα Vol. 667 (Part 2)

image

Muknal - Muknal

3 Likes

1 Like

Παρσσκευούλα ζαχαρι, Παρασκευούλα μέλι. Απολαμβανοντας τον decaf μου στο μπαλκονι ακουγοντας μουσικη με τον παραοσιακο τροπο…

8 Likes

3 Likes

ο παραδοσιακός τρόπος θα ήταν με κασσετόφωνο κ μια 60άρα TDK αλλά ας είναι… :laughing: :stuck_out_tongue:

4 Likes

Πόσο μου λείπει εκείνη η εποχή…

3 Likes

Return to Castle Death | Zorn | Sorry State Records

αχ.

2 Likes

Έκανα τις ίδιες σκέψεις χθες, σκεφτόμενος το πόσο καταναλώνουμε μουσική τα τελευταία χρόνια χωρίς να εμβαθύνουμε στο κάθε άλμπουμ. Τελικά η πολύ εύκολη πρόσβαση στην μουσική νομίζω ότι δημιουργεί μια απόσταση μεταξύ μουσικής κ ακροατή.

2 Likes

αυτος ειναι ο “τροπος Νεάντερταλ” , καπου σιο καλοκαιρι τοθ 1987, στο χωριο της μανας μου στο Παρανεστι, στο κασετωφονο αρχαιολογια της γιαγιας, ακουγοντας με τον ξαδερφο μου τον Δημητρη, το Fighting the World, συγκρεκριμενα στο repeat το “Drums of Doom + Holy War " (οχι Wars βρε, δεν ειχε βγει ακομα” πιο πολυ για την “ντουντουκα” και τους καλπασμους των αλογων και παιζοντας με τα καινουργια μας στρατιωτακια. ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ!

3 Likes

2 ράφια φουλ με αντεγραμμένες κασσέτες, tape trading με 2 παιδιά αν θυμάμαι καλά, ένας από Κομοτηνή κ ο άλλος από Γρεβενά/Γιάννενα, δεν θυμάμαι, συν ένα φιλαράκι από Νάουσα που άκουγε power metal. Το τι μουσική ανακάλυψα εκείνα τα χρόνια δεν λέγεται…

4 Likes

4 Likes

Kαι το τι χρόνο είχες τότε δεν λέγεται - πολύ σημαντική παράμετρος.
Ναι μεν έχουν αλλάξει πολλά, αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι ο χρόνος.

Τότε έπαιρνες ένα δίσκο και έλεγες ότι την επόμενη ώρα θα κάνω αυτό. Τώρα απλά δεν παίζει αυτό. Ηλικία λέγεται :smiling_face_with_tear:

5 Likes

Ηλικια, αλλα και λιγη διασπαση προσοχης :grinning:

7 Likes

Iσχύει, προσπαθώ να το παλεύω όσο μπορώ.

Θυμάμαι κιόλας πως μικρός και ελλείψη χρημάτων, αν είχα κάτι σε κασσέτα (την καλή, την αντιγραμμένη), θεωρούσα πως το έχω στη συλλογή μου, δεν χρειαζόταν να το αγοράσω κιόλας ορίτζιναλ. Αλλά με τα χρόνια, τις πιο πολλές τις αντικατέστησα.

4 Likes

Αυτό είναι στον άνθρωπο, δεν μπορώ να πω κάτι για αυτό.
Αν πω ότι θα ακούσω έναν δίσκο, τον ακούω, εκτός αν έχω εξωτερικές παρεμβάσεις.
Πλέον με παιδιά, δύσκολα βρίσκεις τέτοιο χρόνο, ειδικά στο σπίτι. Όταν έχεις χρόνο αφού κοιμηθούν (με δεδομένο ότι κοιμούνται πιο πριν από τις 23:00), δεν μπορεί να χρησιμοποιήσεις στέρεο, ενώ μέχρι να κοιμηθούν έχεις άλλα 500 πράγματα.
Ο καθένας όπως την βρίσκει βέβαια. Βάζω στο mp3 player (ναι, έχω τέτοιο!) ότι θέλω και προσπαθω να ακούσω ότι μπορώ απο εκεί, όπως και σε μετακινήσεις με αυτοκίνητο. Προφανώς και στον υπολογιστή, αλλά εκεί συνήθως γίνεται με κάτι άλλο παράλληλα, οπότε δεν πιάνει.

2 Likes
2 Likes
1 Like