Καλύτερα albums των '00s

Η πρότασή μου έγινε στα πλαίσια του "κουβέντα να γίνεται "συμπληρώνοντας την σκέψη του pumpkin. Ο horror που ανέλαβε τη βρώμικη δουλειά ας βαθμολογήσει όπως θεωρεί πιο αξιόπιστα. Εννοείται θα θελα να συμμετέχουν όσο γίνεται περισσότεροι στην ψηφοφορία και δεν υπάρχει περίπτωση να βγω και να γκρινιάξω για τα τελικά αποτελέσματα ή να καταγγείλω τη διαδικασία…:stuck_out_tongue:

Καλό θα ήταν να μη γίνονται όλα μαζί τα δημοψηφίσματα, αλλά με απόκλιση κανενός μήνα το ένα απο το άλλο. Μην έχουμε και 10 sticky threads μαζεμένα ξέρω γω.

Επίσης για κάθε δημοψήφισμα καλό θα είναι να υπάρχει το αντίστοιχο του έξτρα θρεντ, σαν αυτό που γράφουμε τώρα, στο οποίο και θα συζητάμε ό,τι δε θα μπορούμε στο άλλο που θα έχει μόνο λίστες.

Τέλος, μια που είπατε για '80ς, να θυμίσω απλά πως τα '80ς δεν ήταν μόνο μέταλ! (οι μισοί απο τους αγαπημένους μου δίσκους της περιόδου είναι μη-μέταλ)

Όσο αφορά τις μη-ροκ κατηγορίες (ηλεκρονική μουσική,τριπ χοπ κλπ) νομίζω θα ήταν καλύτερο ή να έχουν δικό τους δημοψήφισμα (χωρίς δεκαετία ενδεχομένως) ή έστω, να μπουν μαζί με τα alternative κλπ. (μιλάω για μελλοντικά δημοψηφίσματα πάλι, όχι γι’αυτό εδώ που τα έχουμε όλα)

ρε τι βιάζεστε να κάνουμε δημοψήφισμα και για τα 90s και για τα 80s… έτσι όπως πάμε, μέχρι να βγει ο χρόνος θα χουμε φτάσει στην εποχή του ψυχρού πολέμου.

επίσης, σχετικά με τον τρόπ βαθμολόγησης, προφανώς και δεν υπάρχει σωστός ή λάθος. το θέμα είναι να αποφασίσεις τι κριτήρια θες να ικανοποιεί η συνολική λίστα, οπότε μετά προσπαθείς να βρεις το “δικαιότερο” σύστημα.

εμένα το σκεπτικό μου είναι το εξής:

α) όσο το δυνατόν όχι μεγάλα νούμερα, δλδ οπωσδήποτε ο τελευταίος δίσκος πρέπει να παίρνει έναν πόντο.
β) όχι τεράστιες διαφορές βαθμολογίας ανάμεσα στα άκρα της λίστας, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
γ) προτιμώ μια ταξινόμηση που ξεκινάει από τις τελευταίες θέσεις με μεγαλύτερες ομάδες και όσο ανεβαίνουμε προς τα πάνω διαμερίσματα οι ομάδες μικραίνουν.
δ) στις πρώτες θέσεις θέλω να υπάρχει διαβάθμιση, γιατί κακά τα ψέμματα πάνω το ψυρίζουνε πιο πολύ για ευνόητους λόγους, ενώ όσο κατεβαίνουμε τα βάζουμε στο ίδιο σακί πάνω κάτω.

το σύστημα του μάνου δεν είναι άσχημο σαν ιδέα. απλά μπελαλίδικο. άσε που ίσως και να βασιστούμε στο ότι ξέρουν όλοι ΠΡΟΣΘΕΣΗ. εγώ πάντως αμφιβάλλω. θα πρέπει να αλλάξουνε και όλοι τις λίστες τους, χέσε ψηλά κι αγνάντευε δλδ. α, θα βγει και το λάδι στον καταμετρητή ε. πφ.

ψ. ρε συ χορρορ, πλάκα μας κάνεις? έχεις λιώσει να ανοίγεις polls και τώρα λες πως δεν προλαβαίνεις λόγω φόρτου? :lol: πες ότι δε θες, δεν είναι κακό. για την ιστορία βέβαια, ούτε γω συμφωνώ να ανοίξουμε πολλ για τον τρόπο βαθμολόγησης.

ρε, έχω να παραδώσω τρείς εργασίες το σεπτέμβρη.τελευταία μου χρονιά φέτος.δε θέλω να χρωστάω μαθήματα για αργότερα.
και γενικά μέχρι μέσα σεπτέμβρη δεν προβλέπεται να ανοίξω νέο poll.:stuck_out_tongue:
αντικειμενικά βέβαια, θεωρώ πως το υπάρχον σύστημα βαθμολόγησης είναι το καλύτερο για όλους και αυτό που μπορεί να ανδείξει με τον πιο αντικειμενικό τρόπο τα αποτελέσματα.πείτε πως είστε συντάκτες σε ένα περιοδικό ή σε μια ιστοσελίδα και σας ζητούν μια λίστα στην τελική.

κλείσε το μοντεμ να σωθείς, δεν τη γλυτώνεις αλλιώς.

οκ? το κανες?

χορρορ?

[SIZE=“1”]ωραία, έφυγε παιδιά, βγείτε. πόσους βαθμούς είπαμε η τρίτη θέση?[/SIZE]

:lol:

Ρε παιδια ολοκληρο AENIΜΑ εχετε κατανοησει,σε απλες συγκεκριμενες λογικες ενστασουλες κολλατε?

εγώ βγαίνω, αλλά εσείς δε θα γλιτώσετε τόσο εύκολα.:stuck_out_tongue:
(κανονίστε τα μόνοι σας τα της βαθμολογίας.εγώ είπα ποιο θεωρώ σωστό σύστημα)

θα ήθελα να ψηφίσω αλλά παίζει τα αλμπουμ των 00’ς π έχω ακούσει να είναι λιγότερα από 20 ή θα είναι υπερβολικά και αηδιαστικά ΤΡΟΥ ! :expressionless:

πριν πα να κοιμηθώ σαν πουλάκι και σχετικά με την πρόταση manos87/boig, για μένα:

α) 20 δίσκοι, όχι λιγότεροι.
β) 210 πόντοι σύνολο, όπως και τώρα δλδ.
γ) μεγαλύτερη βαθμολογία δίσκου 20 πόντοι.
δ) όσοι δεν αλλάξουν λίστα, δε χάθηκε ο κόσμος, τις μετράμε ως έχουν.

σχετικά με τη μεγαλύτερη βαθμολογία δίσκου, δεν παίζει να την αφήσουμε ελεύθερη, γιατι θα μπει κάνα ραδίκι, θα δώσει 191 πόντους στο τελευταίο του μαζώ και από έναν στα υπόλοιπα και θα τα κάνει όλα σκατά.

π.χ., ένα παράδειγμα~! λίστας

ψ. να ψηφίσεις δισκοβόλε.

Σιγά μην το κόψω για πάρτη σου μαντάμ.

20 ίντσες για σένα μόνο.

Ελπίζω το άθροισμα να το βρήκες με αριθμητική πρόοδο ε?:stuck_out_tongue:

Έχουμε καεί εδωμέσα…:lol:

το κανα με το ΚΟΜΠΓΙΟΥΤΕΡΑΚΙ :lol:

ψ. σκατά, παράφαγα γμτ.

ψ = πσ = ps = υγ ?

μην τους καις τζαμποα , να αναρωτιουνται τιναι τουτο το ψ ρε συ :lol:

Λοιπο,στηριζω τουτο δω.Δεν υπαρχει συγκεκριμενο βαθμολογικο καλουπι που να περιοριζει τον user,αλλα υπαρχει και καποιο οριο για να μη μπορουν τα fanboys να πηδηξουν το poll.Ο τελειος συνδυασμος για μενα,πειτε και οι αλλοι να το λυσουμε το Κυπριακο.

ναι :smiley:

Ρε παίδες αυτό με τη μέγιστη βαθμολογία δίσκου και τις ισοπαλίες δεν το κατάλαβα. Καθένας έχει διαφορετικά κριτήρια για τη βαθμολόγηση του, αν για παράδειγμα κάποιος βάλει σε τρία αλμπουμ του βαθμό 19 και ένας άλλος πχ βάλει στο 2ο του 15 κ.ο.κ. το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι δίκαιο γιατί άλλιως ψηφίζει ο ένας και αλλιώς ο άλλος! Καθε αλμπουμ πρέπει να βαθμολογείται με αξία αντιστρόφη του αριθμού της θέσης του (πχ 1ο - 20 βαθμοί) αυτό είναι το μόνο δίκαιο.

Επίσης μπορεί να παίρνουν μπόνους οι πχ 3εις πρώτες θέσεις (πχ 1ο + 10 βαθμούς - 2ο + 5 βαθμούς - 3ο + 3 βαθμούς) κάθως + η επανάληψη αλμπουμ σε άλλη λίστα.
Ένα δίκαιο σύστημα για την επανάληψη είναι το εξής: αν για παράδειγμα ένα αλμπουμ έιναι σε 10 λίστες και είναι όλες 40, τότε προσθέτεις 10/40 ή 1/4 των πόντων που έχει το αλμπουμ μόνο από τη βαθμολογία θέσεων του στη συνολική του βαθμολογία. Αν πχ είχε συγκεντρώσει 100 βαθμούς το αλμπουμ απ’τις θέσεις τότε παίρνει άλλους 1/4 χ 100 = 25 πόντους από τις 10 λίστες που βρίσκεται.

Γαμώ την αγανάκτηση όμως! :smiley:

Τόσες σελίδες για τη ρημάδα τη βαθμολογία και πάντα κάπου κάποιος ενίσταται.
Πόσο ακόμα?

μα ακριβώς επειδή ο καθένας έχει διαφορετικά κριτήρια, καλό είναι να περνάνε και στα νούμερα αυτά τα κριτήριά του. όταν κάποιος έχει 5 λατρείες και άλλα 15 έτσι κι έτσι, βάζει πέντε 20άρια και δεκαπέντε 11άρια (π.χ.) και τελειώνει. ο καθένας μπορεί να δώσει όσο βαρύτητα θέλει, εκεί που θέλει χωρίς όμως να κλέψει αφού το σύνολο όλων θα είναι ίδιο. το να υποχρεώσεις τον άλλον να βάλει σκαλοπατάκια ίδιου ύψους στους βαθμούς του είναι “άδικο”, μπορεί να μην αντικατοπτρίζει τις επιλογές του.

αυτά στη θεωρία ωραία είναι, στην πράξη θα του βγει η πίστη του χορρορ (και όποιου βοηθήσει στην καταμέτρηση). υπολόγισε λίγο από δω, υπολόγισε λίγο από κει, πάει, το χάσαμε το παλικάρι. βαθμοί κατευθείαν και SUMA.

ασιουπή! όσο μπορούμε να συζητήσουμε σε νορμάλ πλαίσια, καλές είναι οι διαφωνίες μωρέεε. οι συμφωνίες είναι βαρετές, ειδικά η 5η συμφωνία σε ντο ελάσσονα του μπετόβεν.

Η 9η όμως τα σπάει!!

Άντε, κοντεύουμε!! :smiley: