Band Of Friends - 15/12/17 Θεσ/νικη Eightball - 16/12/17 Αθήνα, Κύτταρο

Ερχονται εδω και χρονια και επιτελους θα παω να τους δω για πρωτη φορα. Για οσους δεν γνωριζουν προκειται για μια μπαντα που αποτελειται απο τους μουσικουςκαι πρωην συνοδοιπορους του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ Rory Gallagher τον Gerry McAvoy στο μπασο και τον Ted McKenna στα ντραμς. Στην μπαντα αυτη ο Marcel Scherpenzeel που ειχε σαν ειδωλο του τον αξεπεραστο Rory παιζει κιθαρα και τραγουδαει τιμωντας την μνημη του.

Δελτια Τυπου

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Rockin The Blues Events & 8ball Club παρουσιάζουν:

RORY GALLAGHER
«Keep the Legend Alive»

with

GERRY McAVOY’S BAND OF FRIENDS

Special Guests: NICK AND THE BACKBONE

Με αιτία και αφορμή την μεγάλη αγάπη της Θεσσαλονίκης για τον Rory Gallagher και την απαίτηση του κόσμου που συμμετείχε στο περσινό sold out πανδαιμόνιο να ξαναζήσει τέτοιες στιγμές,η Rockin’ The Blues Events ανανεώνει το ραντεβού, με επανάληψη του περσινού live αφιερώματος στην μνήμη και το έργο του μεγάλου Ιρλανδού,
με τους καλύτερους πρεσβευτές της μουσικής του Rory,τo ίδιο του το γκρουπ…

Εγγυώνται για αυτό οι καλύτεροι:

1. BAND OF FRIENDS

Βio:

GERRY McAVOY (Bass) Ο πλέον αναγνωρισμένος συμπαίκτης και φίλος του Rory παρών σε όλες τις ηχογραφήσεις, σε όλες τις περιοδείες, σε όλα τα άλμπουμ του από το 1971 έως το 1991 (και φυσικά παρών στο live-σταθμό στη Ν. Φιλαδέλφεια το 1981) !!!

TED McKENNA (Drumms) Μυθικός ντράμερ με τεραστία καριέρα στην αφρόκρεμα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής έχοντας πρωταγωνιστήσει μεταξύ άλλων με τους The Sensational Alex Harvey Band, Greg Lake - ELP, Gary Moore, Michael Schenker και Ian Gillan - Deep Purple!!!
Ηχογράφησε και παρουσίασε με τον Rory τα: «Photo Finish», «Top Priority» and «Stage Struck».

MARCEL SCHERPENZEEL (Guitar/Vocals) Έχοντας μεγαλώσει με τη μουσική του Rory, άφησε πίσω την προσωπική του καριέρα και μπάντα (Marcel Scherpenzeel Band και Wolfpin) για να ζήσει στο μύθο του μεγάλου του ειδώλου και εν τέλει να κερδίσει το παράσημο του Gerry McAvoy, “This is the closest guitarist to Rory you will ever hear” αλλά και την κοινή αποδοχή σε ένα τόσο απαιτητικό ρόλο!!

οι οποίοι …συναντάνε ξανά στη σκηνή, μία από τις καλύτερες blues/rock μπάντες ,

τους NICK and the BACKBONE!!

Βio:

Οι Nick and the Backbone είναι το συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε από τον Νίκο Ντουνούση. Θεωρείται από τους καλύτερους κιθαρίστες Blues στην Ελλάδα και ένα από ένας απο τους μοναδικούς του είδους.Το αστείρευτο ταλέντο του και η μοναδική μουσική του δράση έχει προσελκύσει τα ελληνικά ακροατήρια στο Blues και συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση της Ελληνικής μοντέρνας μουσικής σκηνής.

Το προσωπικό όχημα του Νίκου Ντουνούση αποτελεί το πιο ηλεκτρικό «blues power» σχήμα της χώρας μας. Ένα γκρουπ, το οποίο δεν άφησε κανένα ακροατήριο ασυγκίνητο στην Ευρώπη.

Έχουν συνεργαστεί με τους Louisiana Red, Johnny Nicolas ,Nelly Travis, Phil Guy κλπ, αξέχαστες όμως θα μείνουν στον κοινό οι δύο περιοδείες με τον Nick Gravenites!!!
Τους Nick and the Backbone αποτελούν ο Νίκος Ντουνούσης (ηλ. κιθάρα, φωνητικά) ο Αλέξανδρος Αποστολάκης(τύμπανα), ο Δημήτρης Γιαλαμάς (μπάσο) και ο Θανάσης Κωνσταντόπουλος (ηλ. κιθάρα).

Σας προσκαλούμε λοιπόν, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου,στο Eightball,στο μοναδικό live happening, για τον αξεπέραστο άνθρωπο-κιθαρίστα-δημιουργό, τον αγαπημένο μας, Rory Gallagher…

youtube.com/watch?v=WIRDoiHwp6o
youtube.com/watch?v=Pz7AjZmCll8

INFO:

ΠΟΡΤΕΣ: 20.15 - ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 15€

Σημεία Προπώλησης

ΜUSICLAND-Μητροπόλεως 102
DIZZY DOLLS-Αιγύπτου 5,Λαδάδικα
EIGHTBALL-Πινδου 1,Λαδάδικα
NEPHILIM MUSICSTORE-Πατριάρχου Ιωακείμ 17

RockinTheBlues Events

Πληροφορίες στο EIGHTBALL CLUB

ΑΘΗΝΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

RockinTheBlues Events & Κύτταρο παρουσιάζουν:

_RORY GALLAGHER _
«Keep the Legend Alive»

GERRY McAVOY’S BAND OF FRIENDS Live @ ΚΥΤΤΑΡΟ.

Special Guests: VAVOURA BAND!!

Η RockinTheBlues Events και το Κύτταρο κάνουν πράξη την δέσμευση τους

«ΟΣΟ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΕΝΝΑΕΙ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΙΡΛΑΝΔΟΥ ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΩΣ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ»

«…αλλά και γιατι γουστάρουμε να περνάμε τόόόόσο καλά…!!!»

Έτσι… το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου φέρνουν ξανά, εδώ, στον ευρωπαικό Νότο τους καταξιωμένους μουσικούς και συνοδοιπόρους του Rory, τους πρεσβευτές της μουσικής του διεθνώς, και αγαπημένους του ελληνικού κοινού: GERRY McAVOY’S BAND OF FRIENDS

youtube.com/watch?v=x3hQ1dcZduU

Μαζί τους, οι μυθικοί Vavoura band με την εκπληκτική σκηνική τους παρουσία και την ιδιαίτερη σχέση με τον Rory καθώς ο Τζώννυ Βαβούρας ήταν ενεργό μέλος της παραγωγής του αξέχαστου live της Νέας Φιλαδέλφειας το 81 οπού μαζί με τον Γιάννη Δρόλαπα, έζησαν ιστορικές στιγμές παρέα με τον Rory και τον Gerry McAvoy!!!

O Γιάννης Δρόλαπας (Vavoura Band / Μουσικές Ταξιαρχίες) μάλιστα, έγραψε αργότερα ένα φανταστικό ομώνυμο tribute κομμάτι για τον Rory !!!

youtube.com/watch?v=-tCnbvey-ps

Από το …μακρινό 2012 και το πρώτο Shadow Play Festival έως την φυσική συνέχεια, την RockinTheBluesEvents, τον επίσημο πλέον εκπρόσωπο των Band of Friends στην Ελλάδα (!!!) και τις συνεχόμενες sold out «Liveάρες» που δε χορταίνουμε με τίποτα… η ιδέα ήταν και παραμένει η ίδια…να κρατήσουμε το μύθο ζωντανό. Χάρη σε σας, η Γιορτή συνεχίζεται ‘

«Entaksei»? …

BAND OF FRIENDS :

GERRY McAVOY (Bass)

Ο πλέον αναγνωρισμένος συμπαίκτης και φίλος του Rory παρών σε ΟΛΕΣ τις ηχογραφήσεις, σε ΟΛΕΣ τις περιοδείες, σε ΟΛΑ τα άλμπουμ του από το 1971 έως το 1991 (και φυσικά παρών στο live-σταθμό στη Ν. Φιλαδέλφεια το 1981) !!!

TED McKENNA (Drums)

Μυθικός ντράμερ με τεραστία καριέρα στην αφρόκρεμα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής έχοντας πρωταγωνιστήσει μεταξύ άλλων με τους The Sensational Alex Harvey Band, Greg Lake - ELP, Gary Moore, Michael Schenker και Ian Gillan - Deep Purple!!!

Ηχογράφησε και παρουσίασε με τον Rory τα: «Photo Finish», «Top Priority» and «Stage Struck».

MARCEL SCHERPENZEEL (Guitar/Vocals)

Έχοντας μεγαλώσει με τη μουσική του Rory, άφησε πίσω την προσωπική του καριέρα και μπάντα (Marcel Scherpenzeel Band και Wolfpin) για να ζήσει στο μύθο του μεγάλου του ειδώλου και εν τέλει να κερδίσει το παράσημο του Gerry McAvoy, “This is the closest guitarist to Rory you will ever hear” αλλά και την κοινή αποδοχή σε ένα τόσο απαιτητικό ρόλο!!

VAVOURA BAND:

Η μπάντα που στα δύο χρόνια ύπαρξης και χωρίς δισκογραφία τα έσπαγε σε ένα γεμάτο Σπόρτινγκ είναι ένα φαινόμενο χωρίς προηγούμενο…

Δε θα μπορούσε να ήταν αλλιώς όταν ο frontman δεν είναι άλλος από τον ΤΖΩΝΥ ΒΑΒΟΥΡΑ, αυτό τον εκρηκτικό ερμηνευτή και μπασίστα με τα χίλια πρόσωπα, γνωστό για την τρέλα την ενέργεια και τo χιούμορ του αλλά και τις κινηματογραφικές-τηλεοπτικές παρουσίες, οπού μαζί με το ιερό τέρας της κιθάρας, τον μυθικό Γιάννη Δρόλαπα (επίσης Μουσικές Ταξιαρχίες) έναν κιθαρίστα – σχολή από μόνον του ξεκίνησαν αυτό το τόσο ιδιαίτερο ροκ τρίο που μας χάρισε δυστυχώς μόνο το ιστορικό maxi single «Vana g. Vanna» και το πειραματικό «Τώρα το λένε Ethnic – Soundtracks for films»

Αλλά οι Vavoura Band θα μείνουν στην ιστορία όχι για την πλούσια δισκογραφία τους αλλά για τις μοναδικές ζωντανές τους εμφανίσεις…

Από το 77 που άνοιγαν τους Socrates στο Κύτταρο έως σήμερα, αποτελούν εμπειρία για κάθε ροκά που σέβεται τον εαυτό του …

(Τζωνυ Βαβούρας: Μπάσο-Φωνή / Γιάννης Δρόλαπας: Κιθάρα / Θωμάς Ανδρέου: Τύμπανα)

FB Event

INFO:

ΠΟΡΤΕΣ: 21.00 - ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 15€

Σημεία Προπώλησης:

ΚΥΤΤΑΡΟ: ΗΠΕΙΡΟΥ 48 & ΑΧΑΡΝΩΝ - 210 8224134
10.00-13.00 καθημερινές και ώρες-μέρες συναυλιών http://www.kyttarolive.gr/

EAT METAL RECORDS:ΣΠ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ 45,ΕΞΑΡΧΕΙΑ, 213 0378553

_SIRENS RECORDS: ΝΙΚΗΤΑΡΑ 14 ΑΘΗΝΑ, 210 3822304 _

_BIG MOUTH: Γρ. ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ 8 ΧΑΛΑΝΔΡΙ. _
_Για αγορά εισιτηρίων εκτός Αττικής απεθυνθείτε στο: info@kyttarolive.gr _

RockinTheBlues Events

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 210 8224134. info@kyttarolive.gr

Double post γιατι ειναι κριμα να μην γραψω για την φανταστικη αυτη συναυλια την τελευταια στην οποια πηγα το 2017. Ειμαι μεγαλος φαν της μουσικης του Rory Gallagher και ειναι απο τις μεγαλυτερα απωθημενα μου το οτι δεν θα καταφερω ποτε να τον δω live. Αλλα αν και ειχα τις αμφιβολιες μου πριν την συναυλια, μετα το τελος της δεν υπηρχε καν δευτερη σκεψη στο μυαλο μου. Ο αδερφος μου που ειναι και αυτος τρελαμενος με τον Rory ειχε παει και τα προηγουμενα 2 χρονια και με ειχε κανει χρυσο να παω αυτη την φορα. “Δεν θα ειναι το ιδιο χωρις να ειναι ο Rory εκει, αξιζει ή θα ξενερωσω?” τον ρωτουσα και η απαντηση του ηταν “Αξιζει και με το παραπανω”. Και ποσο δικιο ειχε…

Την βραδια ανοιξαν οι Vavoura Band. Με τον Τζωννυ Βαβουρα στο μπασο και τα φωνητικα, τον Γιαννη Δρολαπα αρχικο κιθαριστα τον Μουσικων Ταξιαρχιων στην κιθαρα και τον Θωμα Ανδρεου στα ντραμς αποτελεσαν ενα πολυ σφιχτοδεμενο τριο και σε συνδυασμο με τον καλο ηχο ζεσταναν τον κοσμο που ειχε κανει sold out την συναυλια. Παιζοντας αρκετα κομματια με εντονα ψυχεδελικα στοιχεια σε εβαζαν σε διαφορετικο μεν mood απ’ οτι θα ακολουθουσε αλλα ηταν καλοι σε αυτο που εκαναν.

Και παμε στους Band Of Friends οι οποιοι απο την πρωτη στιγμη που ανεβηκαν στην σκηνη ειχαν τρομερη διαθεση και ενεργεια και για τις επομενες 2 ωρες εδωσαν ενα εκπληκτικο show γεματο ενταση οπως αξιζει στις μουσικαρες που ειχε γραψει σε ολη την καριερα του ο θρυλικος Ιρλανδος ηρωας. Ο Gerry McAvoy συνοδοιπορος του Rory Gallagher για 21 ολοκληρα χρονια και μπασιστας σε ολες τις κυκλοφοριες του, ειναι ο ηγετης αυτης της μπαντας, ειναι αυτος που εχει αναλαβει την επικοινωνια με το κοινο και αλωνιζε την σκηνη συνεχως. Περιττο να αναφερω οτι ηταν αψεγαδιαστος στο παιξιμο του οπως και ο Ted McKenna στα ντραμς ο οποιος ηταν ντραμερ του Rory σε 2 απο τους καλυτερους δισκους της καριερας του στην πιο Hard Rock περιοδο του στα Photo-Finish και Top Priority καθως και στο live album Stage Struck. Εχει παιξει επισης με The Sensational Alex Harvey Band, The Michael Schenker Group, με τον Ian Gillan και μονο τυχαιος δεν ειναι με το παιξιμο του να ειναι φοβερο σε κομματια απο ολες τις περιοδους του Rory. Την πιο δυσκολη δουλεια ομως την ειχε αδιαμφισβητητα ο Marcel Scherpenzeel ο οποιος ειχε τον ρολο που ειχε ο ιδιος ο Rory σε κιθαρα και φωνητικα. Και παιρνει αριστα 10 σε αυτη την δυσκολη αποστολη, μου ερχοταν συνεχεια στο μυαλο η φραση που ειχε πει για αυτον ο Gerry McAvoy “This is the closest guitarist to Rory you will ever hear”. Πραγματικα το παιξιμο του και ακομα και το ντυσιμο του (αν και αυτο μπορει να ειναι επιτηδευμενο) εφερναν πολυ στoν Rory. Και πες οτι για το παιξιμο εχει την λογικη οτι επειδη ο Marcel τον ειχε σαν ειδωλο και εμαθε κιθαρα στα προτυπα του για αυτο τον θυμιζει αλλα ακομα και η φωνη του φερνει σε εκεινον. Σε πολλες στιγμες και ειδικα σε καποια solo αν εκλεινες τα ματια ενιωθες οτι ο Rory ειναι εκει μαζι μας. Συγκλονιστικος, εκανε καταθεση ψυχης και εβγαζε το σωστο συναισθημα με το παιξιμο του. Γενικα το δεσιμο και η συνολικη αποδοση της μπαντας τιμουσε και με το παραπανω την κληρονομια των εργων του τεραστιου Rory Gallagher.

Τo setlist δεν το θυμαμαι ακριβως, επαιξαν ομως πολλες απο τις αμετρητες κομματαταρες του Rory, αυτα για τα οποια ειμαι σιγουρος ειναι τα Moonchild, Philby, Do You Read Me, Tattoo’d Lady, Bad Penny, A Million Miles Away, Shadow Play, Bullfrog Blues, Follow Me, Keychain, ενω επαιξαν και καποια κομματια που εχουν κυκλοφορησει σαν Band Of Friends τα οποια δεν ηξερα αλλα κολλαγαν μια χαρα με τα υπολοιπα γνωστα κομματια. Ο ηχος ηταν παρα πολυ καλος και βοηθουσε ωστε να ακουστουν οι κομματαρες οπως τους αρμοζει και το μεγαλυτερο μερος του κοινου συμμετειχε καθολη την διαρκεια και υπακουε στα προσταγματα του αεικινητου Gerry McAvoy ο οποιος ελεγε συνεχεια με προφορα “Ενταξει?”. Οπως εγραψα και πριν το Κυτταρο ηταν τιγκα και ειχε και πολυ περισσοτερο κοσμο μεγαλυτερης ηλικιας απ’ οτι συνηθως σε συναυλιες.

Οχι μονο δεν μετανιωσα που πηγα αλλα ηδη ανυπομονω για την επομενη φορα. Οσοι αρεσκεστε στις μουσικαρες του αξεπεραστου Rory Gallagher καντε την χαρη στον εαυτο σας και πηγαινετε σε συναυλια των Band Of Friends γιατι πραγματικα ειναι οτι πιο κοντινο μπορειτε να ζησετε σε συναυλια της μπαντας του Rory. Ο ΜΕΓΑΛΟΣ θα ειναι περηφανος και θα χαμογελαει απο εκει πανω.

Αρκεί να το κάνουν κάπου αλλού, γιατί οι συνθήκες στο sold-out Κύτταρο με το 80% να καπνίζει, τις λες και τραγικές. Εγώ πήγα απέξω να πάρω εισιτήρια, αλλά όταν είδα τον χαμό σκέφτηκα τι θα τραβήξω κι έφυγα. Τους είχα δει το 2014 πάντως και ήταν φοβεροί, τους ξανάβλεπα άνετα. Αλλά ας το κάνουν σε μεγαλύτερο χώρο ή ας το κάνουν διήμερο (το έχουν κάνει άλλες χρονιές διήμερο) να σπάσει ο κόσμος.

Οτι ημασταν τιγκα ημασταν, αλλα δεν ηταν τοσο χαλι οσο νομιζεις. Εχω ζησει πολυ χειροτερες φασεις και στο Κυτταρο και στο Gagarin.