Τι ταινία είδατε σήμερα στο cinema?

Αρχικα να πω οτι δεν εχω δει τη ‘‘Ρωσσικη Κιβωτο’’,διοτι καποτε ειχα δει μια αλλη ταινια του Σοκουρωφ,το ‘‘Μανα Και Γιος’’ και καθ’οτι με κουρασε αυτο το στυλ,δεν ξαναασχοληθηκα μαζι του,αλλα θα κανω τωρα τον δικηγορο του Διαβολου.
Μπορεις ρε συ Γρακχε να μου πεις γιατι εσυ μπορεις να μην γουσταρεις εναν σκηνοθετη και μια ταινια που στο κατω κατω ειναι κοινως αποδεκτοι αμφοτεροι απο μια μεγαλη μεριδα σινεφιλ κοινου και να διατυμπανιζεις οτι ηθελες να δειξεις τις αρχιδαρες σου στον Σοκουρωφ,ενω εγω ας πουμε δεν μπορω να δειξω τις αρχιδαρες μου στον Ψαραντωνη και στην κρητικη μουσικη που προσωπικα δεν με αγγιζει καθολου???

Ευχομαι το επομενο σεντονι σου να εχει εστω ενα επιχειρημα,αν και το καλυτερο επιχειρημα θα ηταν να αποδεχθεις επιτελους οτι και για ΣΕΝΑ ,αλλα και για τους ΑΛΛΟΥΣ τα παντα ειναι θεμα γουστου.

ρε φιλε, αυτος απαξιωσε μια ταινια- της οποιας αναγνωρισε ομως την ξεχωριστη τεχνοτροπια της την οποια αποδεχονται ολοι, ενω για το συνολο της σαν ταινια κατα τ’αλλα δεν ειναι κοινως αποδεχτη, αλλα διχαζει- και συ μια ολοκληρη κουλτουρα, χωρις καν επιχειρηματα (ασχετως αν και ουτε με επιχειρηματα μπορεις να το κανεις αυτο, απλα μπορεις να αποστασιοποιηθείς μονο, οπως εγω πχ που δεν με αγγιζει η κελτικη κουλτουρα/μουσικη κτλ αλλα οκ, δεν μπορω να πω οτι ειναι γτπ η να της δειξω τα @@ μου ), απλα με μια μη-αποψη, επειδη δεν εχεις και αποψη…

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?

εγω το ‘θεμα γουστου τα παντα αρα και κρινω τα παντα με ενα μετρο’ δεν το καταλαβαινω και δεν το δεχομαι, οδηγει σε ακροτητες και ειναι μοναχα για κολλημενα μυαλα…

Ρε Τζιόπα, είσαι εριστικός, έτσι; Δεν πειράζει, ας σου απαντήσω εδώ.
Πρώτον, δεν κατάλαβες τι έγραψα; Έγραψα, “αν ΕΔΙΝΑ στο Σοκούροφ τις αρχιδάρες μου”, κάτι που σημαίνει πολύ απλά “αν έκλεινα την ταινία”. Για ποιό λόγο είδες “έδειχνα” και φυσικά κατάλαβες ότι θέλω να το παίξω πολύς και γαμιάς απέναντι σε μια ταινία, μια αισθητική αντίληψη ή οτιδήποτε άλλο; Το “χωρίς πλάκα” μετά το πρόσεξες; Μήπως εκείνη τη στιγμή απλά το χαμε ρίξει στο χαβαλέ μ’ έναν άλλο χρήστη, ε, λέω, μήπως;

Και ας περάσουμε στο σημαντικότερο. Γιατί δε μπορείς να δείξεις τις αρχιδάρες σου στον Ψαραντώνη και την κρητική μουσική που προσωπικά δε σε αγγίζει καθόλου, ρωτάς; Μα, αγόρι μου, ΜΠΟΡΕΙΣ! Κάντο! Δείξε τις αρχιδάρες σου στον Ψαραντώνη και την κρητική μουσική που προσωπικά δε σε αγγίζει καθόλου. Γιατί, αφού δεν το κατάλαβες από το άλλο το θρεντ, εγώ δε σου είπα “απαγορεύεται να μη γουστάρεις κρητικά”. Σου επεσήμανα απλά, οκ σε αυστηρό ύφος αλλά τα θελε ο κώλος σου, κάποια πράγματα που ήταν προφανές ότι δεν είχες καταλάβει για την κρητική μουσική και γι’ αυτό έλεγες ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ. Κι αυτό “θέμα γούστου” είναι, ε; ΟΚ, όμορφα, απλά μη μου ξαναπείς εμένα ότι δεν έχω επιχειρήματα, σύμφωνοι; Γιατί εσύ έχεις το εξής ΕΝΑ (1) κάθε φορά που έχουμε μια διαφωνία:

“Όλα είναι θέμα γούστου”.

[B][SIZE=“7”]ΔΕ ΓΑΜΙΕΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΣΑΣ;![/SIZE][/B]

Γρακχε,ΟΚ,τις εντυπωσεις τις κερδισες,σου το λεω εγω με βεβαιοτητα,μην ανησυχεις καθολου.
Εξαλλου στο αλλο το thread το fan club σου ετρεξε να σου παρασχει προστασια
Το δικιο σου δεν ξερω ομως αν το κερδισες.

Kαι για να τελειωνει το θεμα.Ουτε την Κρητη εβρισα,ουτε τους Κρητικους,ουτε τις ομορφιες της,ουτε τις παραλιες της,ουτε την κουζινα της ουτε τιποτα.Το μονο που ειπα ειναι οτι μετα απο ενα live του Ψαραντωνη,ενα live του Ψαρογιωργη και αλλες εμπειριες απο την φοιτητικη μου ζωη ,καθως εκανα παρεα με κρητικους και πηγαιναμε σε κρητικα στεκια στην Αθηνα,κατεληξα στο συμπερασμα οτι δεν μου αρεσει η κρητικη μουσικη.
Εσυ που θες ολοι να συμφωνουν μαζι σου το θεωρεις μεμπτο.Εγω παλι σου λεω οτι και να κοπανιεσαι κατω μεχρι το πρωι,αποψη δεν αλλαζω.
Φανταζομαι συννενοηθηκαμε,ετσι?

Εγω ξαναειδα (δευτερη φορα) το American History X χθες στον σινεμα. Αγαπημενη ταινια, λιγο σκληρη σε φασεις, θα προτιμουσα ισως να αναπτυξει λιγακι παραπανω το θεμα με την οικογενεια (αν και γινεται σαφες αυτο που θελει να πει), αψογος Norton οπως και ο αδερφος του στην ταινια (μου διαφευγει ονομα, σχωρατε με). Το τελος με ταραξε εξισου οπως την πρωτη φορα, θλιβερο πραγματικα. Δεν θελω να γραψω και πολλα παραπανω, οι περισσοτεροι την εχετε δει μια ή αλλη :Ρ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ και μη με νευριάζεις γαμώτο, έκανες μια άστοχη σύγκριση με άλλες μουσικές κι αυτό ήταν που με ερέθισε και με έκανε να σου απαντήσω. Ειλικρινά ρε πούστη μου, τι δεν καταλαβαίνεις; Read my internet lips, ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΩ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, χέστηκα αν σ’ αρέσει ή δε σ’ αρέσει, εγώ σου είπα απλά, μη-διαστρεβλώνεις-τη-γαμημένη-την-πραγματικότητα.

Α και για να χουμε καλό ρώτημα, τι είναι αυτές οι αρχιδιές που μου λες περί “fan club” και “εντυπώσεων” και τέτοια;

έντιτ
Και βασικά τώρα που το είδα,

Τι είναι αυτό ρε Τζιόπα;

Γρακχε,εντελως φιλικα κι αληθεια σου το λεω αυτο,πορωνεσαι και σε πιανει μια ταση να θες να πεισεις τους παντες για αυτο που λες και να τους κανεις να συνταυτιστουν μαζι σου,αλλα μαλλον το παθος που σε πιανει δεν το καταλαβαινεις.
Παραδεχομαι οτι το σxολιο μου ηταν καπως προκλητικο,αλλα εκτος του οτι πιστευω ακραδαντα αυτο που εγραψα,εκανα και λιγο χαβαλε στον Crimson(μαλλον αλλη φορα θα του στελνω τετοια σχολια με pm).
Δεν το εγραψα για να αρπαχτεις εσυ και ο Lupin κι αν διαβασες σωστα ειπα οτι το ξερω οτι καποιοι θα παρεξηγηθουν κι οτι απο την αλλη σεβομαι τον τοπικισμο τους διοτι κι εγω ειμαι τοπικιστης.
Αυτα μαλλον δεν τα προσεξες ομως.
Τες πα,εγω λεω να το ληξουμε διοτι αφ?ενος δεν οδηγει πουθενα,δευτερον δεν εχω κατι προσωπικο με κανενα και τριτο και κυριοτερο εχουμε τρελαθει στο off topic.

Ωραία, αλλά πριν το λήξουμε, κάποια θεματάκια που δε γίνεται να αφήσω αναπάντητα. Μου λες ότι έχω λέει μανία να προσπαθώ να πείσω τους πάντες γι’ αυτό που λέω. Νομίζεις. Σου δίνω αυτή την εντύπωση επειδή έχω το άλλο κουσούρι, ότι μ’ αρέσει να συζητάω και ακόμα και να “μονομαχώ” λεκτικά με άλλους για θέματα που διαφωνούμε αλλά μ’ αρέσουν σαν θέματα έτσι κι αλλιώς, και με εκνευρίζει όταν κάποιος προσπαθεί να “λήξει” μια κουβέντα που πάει ν’ αρχίσει με τη γνωστή σιχαμένη ατάκα που καμιά φορά με κάνει να πιστεύω ότι δεν μπορεί ή δε θέλει να επιχειρηματολογήσει. Το έχω παραδεχτεί πολλές φορές ότι σε κάποιους σπάω τα αρχίδια (βέβαια αν βαριούνται την κουβέντα καλά τους κάνω), αλλά σε κάθε περίπτωση προτιμώ να σπάω αρχίδια απ’ το να κρύβομαι πίσω από γούστα ή να αφήνω υπονοοούμενα για χρήστες ή ακόμα χειρότερο, να παραμονεύω σε άλλα θρεντ για να τους την πέσω και να λέω όλη τη μέρα “ρε το μπούστη πάλι μου σπασε τ’ αρχίδια, ρε το μπούστη αυτό κι εκείνο και τ’ άλλο…”

Επισης δεν με εχεις ψυχολογησει καλα.
Δεν αποφευγω ποτε κουβεντες ,ισα ισα ανοιγω κουβεντες και θεματα προς συζητηση κι εχουν υπαρξει φορες που σας παρακαλαω κιλας για κουβεντα.Αρα μην μου λες οτι αποφευγω λεγοντας κλισε,διοτι δεν ισχυει αυτο αδερφε.

Εσύ ειδικά όχι δεν αποφεύγεις κουβέντες (εγώ γενικά μιλούσα) αλλά πάντα μα ΠΑΝΤΑ λες τη γνωστή μαλακία στο τέλος. Καμιά φορά νομίζω ότι το κάνεις επίτηδες για να με εκνευρίσεις!

Ε κι εσύ Γράκχε εκνευρίζεσαι πολύ εύκολα… κλασικός κρητικός :stuck_out_tongue:

μια φορα κοιμήθηκα στην ζωή μου 11-2 το πρωί που δεν κοιμήθηκα το βράδυ, και αρχίσατε τον 3ο παγκόσμιο. και με αφορμή μονο και μόνο επειδή ειπα οτι θέλω να παω στον ψαραντωνη και αυτό για τους δικούς μου γαμημένους λόγους.!!

jiopa αν εκανες το σχόλιο του angel7, κανεις δεν θα σου ελεγε τίποτα. και το πιθανότερο να συμφωνούσε και το 95% του φορουμ.
αλλά έκανες μια μειωτική σύγκριση. εκει στάθηκαν οι άλλοι και αρχίσατε την κόντρα.και να φανταστείς πριν απο αυτούς το ανέφερα εγω. που σίγουρα δεν θελω να εχουμε κάποια κόντρα(εδω δεν έχουμε για τις κωλομαδες). οπότε παραδεχτείτε οτι δεν την παλεύετε μεταξύ σας οι 3 σας, ή βρείτε καπως να συνεννοείστε(να διαφωνείτε) χωρίς να σφαζόσαστε παντού.

επίσης κάπου υπάρχει ενα θέμα που ξεθάβαμε οταν κάποιοι μάλωναν και χωναν απο επιχειρήματα μεχρι άπλωναν απλά την κόντρα τους. ας το ξεθάψει ενας αν ειναι να το συνεχίσετε εκει . εχετε πηδήξει τα κινηματογραφικά ολότελα πλέον.
εχετε ξεπεράσει και έμενα στο οφτοπικ και στην ανοησία

Έχεις δίκιο, εγώ προσωπικά ζητώ συγνώμη για το οφφ τόπικ. Αν θέλουν οι mods ας διαγράψουν τα ποστ μου.

οχι. διαφωνω με διαγραφή ποστ. καιν ας ειναι οφ τοπικ. απλα ας το συνεχίζετε καπου που κολλάει. σε ενα πιτ ρε αδερφε.τοσα εχουμε εδω μεσα.

Μπήκα κι εγώ να πω ότι είδα χθες το εξαιρετικό(/ά σκληρό) [I]The Hunt[/I], αλλά βλέπω εσείς εδώ περνάτε καλύτερα

:slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

^ Από τα φετινά έργα είδα επίσης πράγματι το Amour, στο οποίο για λόγους προσωπικούς και επαγγελματικούς έκλαψα [B]πολύ[/B]. Και σε αυτό και στο hunt, η παρόρμηση να σηκωθώ να εξαφανιστώ από την αίθουσα ήταν εξαιρετικά έντονη.

Φεύγοντας λοιπόν από τον υπερβολικά έντονο ρεαλισμό των amour και hunt, η ταίνία που έχω χαρεί περισσότερο προς το παρόν ήταν το [I]Ο Καίσαρας πρέπει να πεθάνει[/I]. Σκηνοθεσία και ερμηνείες - κέντημα…

Μπράβο ρε πάπια. Για πες και τίποτα άλλο γιατί για καιρό νόμιζα ότι ήμουν ο μοναδικός φορουμίτης που θα το έβλεπε.

το ειδα και εγω ρε. πολυ ανωτερο απο οτι περιμενα