Τι dvd/ταινία στην tv είδατε σήμερα...;;;


Παίζει να είμαι ο μοναδικός εδώ μέσα που προτιμά λίγο παραπάνω το φετινό The Double αντί του Enemy. Ενώ εκείνο έμοιαζε κάπως αφηρημένο και χρειαζόταν εξήγηση, αυτό είναι πιο ξεκάθαρο. Κι αν εκείνο είχε Λυντσική ατμόσφαιρα, αυτό βγάζει κάτι από Brazil. Με τον Eisenberg σε διπλό ρόλο, σίγουρα απ’τις καλύτερες doppelganger ταινίες που είδα τελευταία!


Είδα και το Not Safe For Work, θρίλερ υποτίθεται αλλά έτσι όπως παίζαν οι ηθοποιοί πιο πολύ σε κωμωδία φέρνει. Με έναν δολοφόνο σε γραφείο ενώ όλοι έχουν σχολάσει, να κυνηγά τον υπαλληλίσκο που δούλευε υπερωρία κι όποιον άλλο βρει. Nothing special αλλά ευτυχώς ούτε μιάμιση ώρα δεν ήταν.


Κι επειδή είχα καιρό να δω ναζίδια είπα να τσεκάρω το κορίτσι μας εδώ κατευθείαν απ’τη Γερμανία. Ένα βίαιο αλλά κι ανθρώπινο δράμα, που απευθύνεται περισσότερο σε σκινάδες, πάντα με αντιρατσιστικό μήνυμα. Ήταν αξιόλογο, όμως δε ξεπερνά American History X ή Romper Stomper.

The Man from Earth

Αναπάντεχο ξενύχτι χθες βράδυ. Έπεσα για ύπνο κουρασμένος και το έβαλα να παίζει για να με πάρει ο ύπνος πιο εύκολα. Το μέτριο προς κακό acting με είχε πείσει πως δε θα χρειαζόμουν πάνω από 15 λεπτά για να αρχίσω να κοιμάμαι. Μεγάλη ήττα. Το σενάριο της ταινίας είναι πολύ ενδιαφέρον και με κράτησε ξύπνιο μέχρι τέλους. Διαμαντάκι από το πουθενά

Plot: Μια παρέα καθηγητών πανεπιστημίου περνούν ένα βράδυ, όπου ο ένας εξ’αυτών υποστηρίζει πως είναι 14,000 χρονών και οι υπόλοιποι προσπαθούν να βρουν τρύπες στην ιστορία του.

Εφέτο ανέβηκε αξιοπρεπώς και στο θέατρο με τον Αλεξανδρή (aka Πουρσανίδη)

για λίγο με τάραξες όταν νόμιζα οτι σου φάνηκε πατάτα. αγαπημένη ταινία.

Σόρυ λάθος!

Εύγε παιδιά μου! Για μένα είναι στις 10 αγαπημένες εβερ. 8)

[SPOILER]

[/SPOILER]

όχι, εγώ δε το βάζω τόσο ψηλά. Νομίζω πως και με άλλο mood να το είχα δει (δηλαδή όχι ενώ νύσταζα), πάλι θα με ενοχλούσε η μέτρια ηθοποιία. Βέβαια, από την άλλη μόνο στο Life of Brian έχουν overlapping στα τοπ μας, οπότε δεν έγινε και τίποτα :stuck_out_tongue:

Λογικό ρε. Καθένας με τα γούστα του. Εμένα αυτό που μου άρεσε είναι ο διάλογος και τα επιχειρήματα (ουσιαστικά η όλη ταινία δηλαδή :? ) αλλά και το όλο κλίμα που επικρατούσε. Προς το τέλος ξενέρωσα λίγο αλλά…

[SPOILER]
Ήρθε η ανατροπή και έμειναν όλοι μ@λακες… :smiley: [/SPOILER]

Το κερασάκι στην τούρτα που λέμε… :lol:

Μαλακιούλες τελευταία.

I Frankenstain

Τους πρώτους μήνες κάθε νέου έτους τα μεγάλα studio του Hollywood βγάζουν τα σκουπίδια τους στις αίθουσες. Ταινίες στις οποίες δεν στηρίζουν και πολλές ελπίδες για κάτι αξιόλογο. Η όποια ελπίδα είναι κάποια από αυτές να βγει τίμια b movie κατά λάθος, guilty plesure όπως το περσινό Hansel and Gretel (για μένα δηλαδή).
Αυτό εδώ δεν τα καταφέρνει με την καμία πάντως. Απλά κακή ταινία δύσκολα θα αγαπηθεί από τους “σκουπιδοφάγους” Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το εξής. Αφού δεν έχεις σοβαρό budget για καλά ψηφιακά εφέ, γιατί δεν τα κάνεις handmade σαν τον παλιό καλό καιρό να γουστάρουμε λίγο; Η ταινία ώρες ώρες θυμίζει video power metal συγκροτήματος.

The Lego Movie

Η αλλιώς Toy Story 4. Θα μπορούσε να είναι το σενάριο για ένα ακόμα toy story βασικά. Το μόνο που αλλάζει είναι οι πρωταγωνιστές. Εδώ έχουμε από τον Batman, τον Θεό του Bruce Almighty, Superman και πολλούς ακόμα. Έχει την φάση της η ταινία, είναι ευχάριστη και αρκετά ευφάνταστη σε σημεία. Το buzz που την ακολουθεί είναι λιγάκι υπερβολικό ωστόσο.


Τη ταινία αυτή δε θα την έβλεπα αν δεν έλεγε ότι είναι σουρεαλιστική. Πήρε 4 αλλά αν είχε πχ τον Γαλιφιανάκη πρωταγωνιστή πιστεύω θα έκανε επιτυχία. Μας δείχνει τη ζωή ενός 32χρόνου μπαφιάρη που τα παρατά όλα για να ανακαλύψει την υποτιθέμενη αλήθεια, καταλήγωντας στο τρελοκομείο, να δοκιμάζει ayahuasca, να ξεφεύγει τελείως! Ψιλοχασούρα αλλά μου άρεσε. Βλέπω και το μέλλον έτσι, όταν περάσω το μάθημα της πουτανολογίας και βρεθώ παντρεμένος ως διά μαγείας.


Αυτή μας περιγράφει την ερωτική ζωή μίας μαθητριούλας στη Σερβία (Βλακάνια όλα ίδια), που τη νοιάζει μόνο το μαλλί, το μακιγιάζ, τα κλαμπάκια και πώς θα φανεί για να γαμηθεί μ’αυτόν που θέλει. Ήταν ωμή και ρεαλιστική (ειδικά στις πίπες), δείχνωντας μας τη γυναικεία φτήνια και κατάντια, όταν είναι επιφανειακές μόνο ότι αρπάξει ο κώλος τους, απλά τρύπες που θέλουν μπάζωμα με τσιμέντο.


Και τέλος είδα κι αυτή, με έναν πρώην ληστή να αποφυλακίζεται, να προσπαθεί να ενταχθεί πάλι αλλά σύντομα να ξαναμπλέκει, γιατί τα λεφτά δε του φτάναν ούτε για να μείνει με τη γυναίκα που γνώρισε (ή κάτι τέτοιο στο περίπου). Ενώ δεν ήταν κακοφτιαγμένη δυστυχώς φάνηκε βαρετή κι αδιάφορη.

[B]Joe [/B]

λογικής Mud, αν και ένα σκαλί πιο κάτω.
πάντως όποιος προσπεράσει επειδή παίζει ο cage, θα κάνει λάθος.

[B]Byzantium [/B]

καταλαβαίνω γιατί έχει 6,5 στο imdb, αλλά το ταινιονι γάμησε!! έτσι πρέπει να είναι οι ιστορίες με τα βαμπιρ. σφιχτή ταινία με μερικές πρωτοτυπίες . βερι ναις.

[B]Another Earth[/B]

εμφάνιση δεύτερης γης και θάνατος οικογένειας απο μεθυσμένη έφηβη οδηγό.
μερικοί λένε οτι είναι μέτριο, αλλά εγώ το βρήκα έστω καλό. sci fi στοιχείο μόνο και μόνο για να πει την down to earth(χα! see what i did there!) ιστορία.
θα μπορούσε και περισσότερα αλλά δεν είναι και για τα μπάζα που διάβαζα.

[B]Jeux d’enfants[/B]

Ναι. τώρα το είδα πρώτη φορά. λάτρεψα.

[B]The Broken Circle Breakdown[/B]

ενα ζευγάρι που παίζει bluesgrass και η αρρώστια της κόρης τους.
πολύ καλό, αλλά και πολύ αναμενόμενα τα πάντα. μια ευθεία γραμμή. σαν το 12 χρόνια σκλάβος ενα πράγμα. κρατάμε την μουσική

Μιας και γύρισα ορεξάτη με Fassbender από X-men είπα να δω το Shame που συζητήσατε μερικές σελίδες πιο πριν.
Μου άρεσε πολύ η ταινία. Κυνική, ωμή, αληθινή, χωρίς να κούραζει με διαλόγους και πολλές εξηγήσεις. Πολύ καλό σενάριο, σκηνοθεσία και ερμηνείες.
Εξαιρετικά προσόντα επίσης ο κύριος Fassbender. 8)

Στο κρατικό κανάλι είχε το “Κύμα” (“Die Welle”). Πρώτη φορά την είδα και άργησα δυστυχώς. Ταινίες όπως το Die Welle, La Haine, American History X, This is England, και πόσες άλλες ακόμα που δε μου δόθηκε η ευκαιρία να δω, επιβάλλεται να τις δούμε όλοι, έστω και μία φορά στη ζωή μας. Πολύ καλή ταινία και άκρως διδακτική.

…επιτέλους είδα για πρώτη φορά με την ησυχεία μου, και χωρίς διακοπές το
Dead And Buried…πραγματικά απολαυστική ταινία, μέναν υπέροχο, μακαρίτη πια James Farentino

…είχα δει πριν κιαυτό με τον James Farentino http://www.imdb.com/title/tt0080736/?ref_=nm_flmg_act_42

:):!:

Το πόσο καιρό έψαχνα αυτή την ταινία… την είχα δει πιτσιρικάς μια φορά μόνο. Ήμουν σίγουρος πως στο τίτλο υπήρχε η λέξη experiment αλλά όπως φαίνεται έκανα λάθος. Κατεβαίνει!!

…εγώ την είχα δει στην Αντίπαρο το 81, και δεύτερη φορά πριν έξι μήνες…ταινιάρα
…ο τίτλος όντως σε μπερδεύει
…ελπίζω να μην το μπέρδεψες μαυτο http://www.imdb.com/title/tt0087910

:):!:

Για πολύ καιρό το μπέρδευα με με philadelphia experiment μέχρι που το είδα, κατάλαβα πως δεν είναι αυτό και ησύχασα :stuck_out_tongue:

…είδα το ‘‘Rush’’ μετην κόντρα του 1976 των Niki Lauda με τον James Hunt…εκπληκτική ταινία, με καλές ερμηνίες απ’τους δύο πρωταγωνιστές…στο ατύχημα του Niki Lauda ανατρίχιασα

:):!:

[B]Pompeii[/B]

Κακή αντιγραφή Gladiator για μια ώρα και στο τελευταίο μισάωρο, όταν και εκρήγνυται το ηφαίστειο, μερικές αρκετά εντυπωσιακές σκηνές καταστροφής. Αδιάφορη ταινία γενικά.

χαχαχα το ειχα δει και εγω ενω ημουν σιιιιγουρος οτι ηταν φολα!!
Αυτος ο W.S. Anderson εξελίσσεται (αν δεν ειναι ήδη δηλαδή) σε νεο Uwe Boll aka βασιλιάς του πάτου (που τουλάχιστον το εχει παρει χαμπάρι και ειναι στα @@ του!! )…