Μetallica

Το ίδιο λέμε. Στην O2 (η στο SSE Hydro της Γλασκώβης κοκ) παίζουν συνήθως μεγάλα ονόματα (Metallica, Maiden, Sabbath) όταν έχουν 6-7 ημερομηνίες στο νησί ή 2-3 μεσαία ονόματα μαζί.
Οι A7Χ παίζουν μαζί με ονοματάρες. Αντίστοιχα παίζουν και οι Alter Bridge. Προφανώς και δε μπορούν να τα γεμίσουν μόνοι τους.

Από την άλλη οι MH παίζουν σε χώρους 2000 ατόμων, αλλά παίζουν μόνοι τους (στην τελευταία περιοδεία τουλάχιστον), οπότε τα μεγέθη δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα. Σε κάθε περίπτωση βέβαια οι Α7Χ είναι πιο επιτυχημένοι εμπορικά. Και ο ήχος τους είναι πιο εύπεπτος βέβαια. Ποιοτικά βέβαια προτιμώ τους ΜΗ.
Ακόμα ακόμα προτιμώ τους Volbeat σαν “εμπορική” μπάντα από τους Α7Χ. Αλλά περί ορέξεως…

Broken, Beat & Scarred

Οι Α7Χ έχουν ήδη δυο σπουδαίους δίσκους: “City Of Evil” και “Nightmare”.

Πολλά τα (αχρείαστα) ατοπήματα στο τελευταίο τους, αλλά έχουν στόφα.

Αστεια μπαντα λιγακι οι Avenged Sevenfold, δεν ειναι δυνατον να θεωρειται “επηρεασμενο” αυτο το τραγουδι απο Sad But True. Στυγνη αντιγραφη στα τυμπανα, και με παμπολλες ομοιοτητες σε κιθαρες. Αλλωστε εχουν σηκωσει και το Enter Sandman σε αλλο τραγουδι τους. Οπως ειπατε, για support σε Metallica καλοι ειναι. Αυτο που εκαναν οι Machine Head με το Blackening το 2007, δηλαδη τον καλυτερο μεταλ δισκο μιας ολοκληρης δεκατιας (ΝΕ ΤΙ), δε θα το κανουν ποτε.

Για Lars οκ τι να πω, τα εχουμε διαβασει ολα εδω μεσα :lol: :lol: :lol:
Στα πρωτα 4 αλμπουμς ηταν ενας γρηγορος ντραμερ γεματος παθος και ενεργεια. Στα Metallica, Load, Reload το παιξιμο του ηταν μοναδικο, χαρακτηριστικο και εξυπνο, και εβαλε τη σφραγιδα του. Οποιος θεωρει οτι “σταματησε να ασχολειται με το αντικειμενο” ειναι βαθια νυχτωμενος. Αλλα οκ τι να συζηταμε τωρα, 2016 κι ακομα καποιοι πιστευουν οτι η ταχυτητα στα τυμπανα ειναι τεκμηριο ικανοτητας…

2016 και κάποιοι ακούνε ακόμα Metal τι να λέμε τώρα…

Μπερδεύτηκες ! Στο thread για τον δίσκο ήθελες να το ποσταρεις.

Έχω κάνει Edit το προηγούμενο μου post που φαίνεται και το σημείο που αναφέρεται ο Πολυζος με το λάθος του Lars .

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλά θυμόμουν ότι δεν το διέκοψαν… Άλλο έκανε ένα λάθος, άλλο έκοψαν το κομμάτι.

εδιτ¨επίσης κάτι για τη συνέντευξη στην αρχική κάποιου Olsson που λέει πως «Οι Metallica έπρεπε να τα είχαν παρατήσει πριν πολύ καιρό». Καταρχάς ο άνθρωπος ερωτάται οπότε λογικό να πει την άποψη του. Σεβαστή (αν και σαν καλλιτέχνης πιστεύω πως θα έπρεπε να είναι πιο μαζεμένος στο “έπρεπε να τα παρατήσουν”. Κυκλοφορούν ότι τους εκφράζει και δεν υποχρεώνουν κανένα να το ακούσει. Όπως φαντάζομαι κάνει κι αυτός. Παρακάτω…). Το θέμα μου δεν είναι η άποψη του, αλλά πως το site Μου θυμίζει πλέον Ciao κλπ “ενημερωτικά” έντυπα (κάντε κλικ να δείτε πως έγινε διάσημη ηθοποιός)… Ρωτάς κάποιον να σου πει τημ άποψη του για το Hardwired και απ’ όλη τη συνέντευξη του στην οποία μιλάει για τη μουσική ΤΟΥ, το live ΤΟΥ κ.ο.κ. κάνεις τίτλο μία πρόταση για τους Metallica. Φαντάζομαι πως κάποιοι συντάκτες έχουν την άποψη πως οι metallica παρα-εμπορευματοποιήθηκαν με το ΤΒΑ και τη μετέπειτα πορεία τους, αλλά δε βλέπω να χαλιούνται αν θα πάρουν κανά κλικ κάνοντας κάτι ανάλογο αν και σε υπερθετικό βαθμό χειρότερο (βάζουμε το εμπορικό όνομα στον τίτλο και μία προβοκατόρικη δήλωση και απολαμβάνουμε την αυξημένη επισκεψιμότητα). Νομίζω πως το:

έχει πάει σε νέα επίπεδα…

δηλαδη τα Thorn Within, Ronnie, The House Jack Built , Attitude, Slither,
τα εχουν παιξει περισσοτερες φορες???

Μπορεί και καθόλου, αλλά από ότι διάβασα το άρθρο αναφέρεται σε όσα κάποτε παίχτηκαν και τώρα πια όχι; Κάτι τέτοιο… μπορεί και να γράφουν μούφες βέβαια… ποιος κάθεται να ελέγξει τώρα :-k

ναι καλα λες
το αρθρο γραφει

Το «σχεδόν» στον τίτλο φανερώνει πως υπάρχουν τραγούδια που δεν έχουν ακουστεί ποτέ στη σκηνή (πχ. “Ronnie”), αλλά η παρακάτω λίστα έχει να κάνει με όσα παίχθηκαν ελάχιστα και πλέον ξεχάστηκαν από τη μπάντα.

Φαντάζομαι αναφέρεται σε όσα έχουν παιχτεί τουλάχιστον μία φορά.
Και τι δε θα δινα για ένα live που θα είχε στο σετλιστ 2Χ4, τα Unforgiven, Carpe Diem, Escape, Sweet Amber και φυσικά το To Live Is To Die.

(σημειωτέον τις βραδιές στο Fillmore τις άνοιγαν με άλλο instrumental κάθε φορά, όχι κάθε φορά με αυτό όπως λέει το άρθρο. 1 φορά έχει παιχτεί εξ ολοκλήρου δηλαδή. To TeamRock το αναφέρει σωστά, στο rocking μάλλον χάθηκε στη μετάφραση)

ε μας φτανει η πρωτη φορα στη νεα σμυρνη που ηταν μαζι με orion κ call of ktulu :stuck_out_tongue:

Καλό το medley, αλλά προτιμώ την full version :wink:

την επομενη φορα medley ολα μαζι συν το Suicide & Redemption 8)

Προτιμώ full version και γω αλλά οχι το σολο που έπαιξε ο Kirk στο Fillmore προτιμώ το κανονικό…

Φυσικά ξεχνάμε και το frayed ends of sanity… ακόμα και πρόπερσι που έκαναν το by request ο κόσμος τα ίδια και τα ίδια ψήφιζε. Ο Lars θα έβγαζε καλύτερο set list μόνος του .

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν ειναι τοσο δυσκολο, μπορει κανεις να ελεγξει ποσες φορες εχουν παιξει το καθε τραγουδι της δισκογραφιας τους (αλλα και τις διασκευες και οτιδηποτε αλλο) εδω περα: http://www.setlist.fm/stats/metallica-3bd680c8.html

Οποιοδηποτε τραγουδι λειπει απο τη λιστα, σημαινει οτι δεν εχει παιχθει ποτε και μαλιστα κανοντας κλικ εδω: http://www.setlist.fm/stats/albums/metallica-3bd680c8.html μπορει κανεις να δει ανα αλμπουμ.

Απο τα πρωτα 5 κλασικα αλμπουμς εχουν παιχτει ολα τα τραγουδια live, οπως και απο το Death Magnetic.
Load = 9/14 (με το Mama Said μολις μια φορα, καθως ειναι πολυ προσωπικο τραγουδι του James)
Reload = 6/13 (εγκλημα να μην εχουν ακουστει Slither, Prince Charming, Fixxxer live)
St. Anger = 7/11 (αν και τα ουσιαστικα μονο τα 2 πρωτα τραγουδια του δισκου πανω απο 20 φορες)

Γενικα το αρθρο του rocking ειναι λιγο περιεργο, αφου τραγουδια οπως Poor Twisted Me, The Unforgiven III, All Within My Hands, Sweet Amber, To Live Is To Die δεν ηταν ποτε στανταρακια, ουτε καν αουτσαηντερ, και παιχτηκαν ολα σε πολυ ειδικες περιπτωσεις. Το Escape ειναι εντελως αποτυχημενη αναφορα, αφου παιχτηκε μονο μια φορα και δεν προκειται να ξαναπαιχτει καθως το μισει ο James (ημουν εκει 8) )

Έχω γράψει κασσέτα μόνο με instrumental κομμάτια Metallica που την είχα ονομάσει instrumentallica.

παλιά, στο Λύκειο…

Είναι προφανές πως ο τίτλος θα είναι η πιο τσιτάτη, εμπορική, προβοκατόρικη ατάκα που ακούστηκε στη συνέντευξη, αν υπήρξε κάποια. Σαφώς και δεν είναι μια σύνοψη ή κάτι ενδεικτικό της συνέντευξης. Γι’ αυτό βάζουμε και τίτλο, για εμπορικούς λόγους. Αλλιώς θα βάζαμε σε όλα τίτλο Συνέντευξη Protohammer, Συνέντευξη Dark Misery κτλ. Αυτό γίνεται σε οοοολα τα μουσικά περιοδικά του κόσμου. Εν αντιθέσει με το ciao και τα ‘ενημερωτικά έντυπα’, όταν κάνεις το κλικ δεν θα βρεις μια φούσκα αλλά πραγματικά όλα αυτά που σε ενδιαφέρουν (αν σε ενδιαφέρουν) , να μιλάει δηλαδή “για τη μουσική ΤΟΥ, το live ΤΟΥ” κ.ο.κ., όπως λες ο ίδιος. Δεν σε ξεγέλασε. Δεν περίμενε κανείς ότι αν έμπαινε θα διάβαζε μια συνέντευξη με κάποιον που μιλάει για τους Metallica. Οπότε η σύγκριση είναι μάλλον άκυρη. Όσοι εστίασαν στον τίτλο (ελπίζω να μην μπήκες κι εσύ μόνο λόγω τίτλου και αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος να μην έμπαινες, επειδή, τότε, εσύ είσαι η αιτία που τους βάζουμε :Ρ), καλοδεχούμενοι, να βγάλουμε κι εμείς μερικά μύρια παραπάνω, να ακουστεί και το όνομα των Ereb Altor και ‘κάποιου Olsson’ (sic) από αυτούς που διαβάζουν μόνο όταν βλέπουν τίτλο Metallica/Megadeth/Maiden κτλ -οι αναγνώστες Ciao δηλαδίς. Όποιος πραγματικά γουστάρει τις μπάντες, εστίασε στην ουσία και όχι στον τίτλο.

Επίσης λάτρεψα τη λογική συνεπαγωγή “αν σου αρέσει το Aenima περισσότερο από το Black Album, θεωρείς ότι οι Metallica παραεμπορευματικοποιήθηκαν. Και αν πιστεύεις ότι παραεμπορευματικοποιήθηκαν, πρέπει να είσαι αντιεμπορικός για να είσαι συνεπής με τα πιστεύω σου”.

Αν κατάλαβα καλά, το άρθρο του Team Rock εξαιρεί όσα δεν παίχτηκαν ποτέ. “η παρακάτω λίστα έχει να κάνει με όσα παίχθηκαν ελάχιστα και πλέον ξεχάστηκαν από την μπάντα”

για να πω τη μαυρη αληθεια ηταν ευκαιρια να αλλαξω κασσετα τοτε :lol: