Μetallica

Η διαφωνια μου δεν ειναι το ποια μπαντα ειναι στην κορυφη, αλλα το οτι προφανως μπαινουν στην κουβεντα ΚΑΙ οι Queen. Για μενα ειναι οι Queen, για αλλους οι Stones, για αλλους οι Floyd, για κατι τρελους ειναι οι Metallica. Three X’s for the stone. Renew our faith which way we can.

1 Like

οι metallica με βάση τους αριθμούς ΔΕΝ είναι .

Για το πόσο πολύ αρέσουν σε μένα είναι άλλο κομμάτι.

Απλά μαζί με 4 - 5 μπάντες ακόμα ίσως έχουν κάνει κάτι πραγματικά ριζοσπαστικό. Δεν είναι μονοδιαστατοι όπως άλλες μεγάλες μπάντες.

Και ναι θα βάλουμε και τους Queen μέσα στη κουβέντα. Δεν έχω καψούρα με τις κατατάξεις .

Πολλά θα φανούν και όταν αποχωρήσουν οι Metallica .

Είναι και κουβέντα που δεν μπορούμε να την κάνουμε ολοκληρωμένα εδώ μέσα.

Στο πρωτο συμφωνω και για μενα ειναι πολυ μεγαλυτερη μπαντα απο τους AC/DC ας πουμε, οσα σταδια κι αν γεμισουν αυτοι. Οταν παιζεις επι 40 χρονια το ιδιο στυλ μουσικης, για μενα προσωπικα δεν εχεις την αιγλη αλλων συγκροτηματων. Γι αυτο βαζω Queen και Pink Floyd τοσο ψηλα, που εχουν κανει redefine τους εαυτους τους και την μουσικη γενικοτερα. Και Metallica στον πιο σκληρο ηχο το ιδιο. Θα αποχωρησουν οι Metallica? Που θα πανε? Ως ενδειξη διαμαρτυριας εννοεις ή με 2 κιτρινες καρτες?

1 Like

Με απευθείας κόκκινη επειδή πρόδωσαν το μετσαλ.

Θα βγει και ο Θεοδωρίδης να κάνει παράπονα για τους διαιτητας!

Γράφουμε και με auto correct κύριε και βάζει τα δικά του !

1 Like

Παμε σε κατι διαφορετικο… τραγουδια απο αλλες μπαντες που θα μπορουσαν να ειναι στο Reload, δηλαδη που να βγαζουν αυτη την χαρακτηριστικη σκοτεινη groovy μελαγχολια. Δεν ξερω πως να το εξηγησω καλυτερα, αλλα υπαρχει ενα συγκεκριμενο feeling εκεινης της εποχης, που φυσικα εχει και προσωπικο χρωμα, αλλα νομιζω πως γενικοτερα επηρεασε τα late 90s, early 2000s, και παρα πολλες μπαντες επαιξαν ενα συγκεκριμενο στυλ μουσικης ή επηρεαστηκαν απο συγκεκριμενες φορμες και μελωδιες. Τωρα αυτη η περιγραφη οκ μπορει να χαρακτηρισει 200 διαφορες μπαντες, αλλα για καποιο λογο ξεχωριζω τα παρακατω τραγουδια. Βαζω Reload συγκεκριμενα γιατι σκεφτομαι τραγουδια οπως Carpe Diem Baby, Where The Wild Things Are και Fixxxer, αλλα στην πραγματικοτητα ταιριαζαν σε οποιοδηποτε απο τα δυο αλμπουμ αυτα. Ξεκιναω μια μικρη λιστα με τραγουδια που παντα μου θυμιζαν τους Metallica των Load/Reload:

  1. Bruce Dickinson - The Alchemist
  2. The Gathering - Colorado Incident
  3. Paradise Lost - No Reason
  4. Paradise Lost - Mouth (και γενικα το μισο Believe In Nothing)
  5. Marilyn Manson - Disassociative
  6. Amorphis - Divinity
  7. Paradise Lost - Symbol Of Life (και ξανα, γενικα το μισο Symbol Of Life)

Εντάξει, και τους Alice In Chains έχουν κλέψει στο Reload.

In other news, πιθανότατα το πιο όμορφο post που έχει γίνει ποτέ εδώ μέσα είναι αυτό: Αγαπημένα μας albums (Πως και γιατί) του jm_rotten. Κάνετε τον κόπο να το διαβάσετε, όσοι δεν το έχετε διαβάσει.

2 Likes

Καλά σίγουρα ακούς AIC στα Loads αλλά όχι ότι δεν είχαν επιρροές από Metallica οι Alice in Chains.

Οπότε μύλος η φάση .

Αν πούμε για επιρροές στα Loads θα βρούμε και acdc και zz top και Black Sabbath , skynyrd και πολλά άλλα .

Πάω να διαβάσω το από πάνω post αν και νομίζω ότι το είχα διαβάσει και παλιότερα.

Δε μίλησα για τις επιρροές των AIC από Metallica, αλλά για το ανάποδο, το οποίο στο Reload είναι εμφανές.

Διάβασε το post, είναι εκπληκτικό.

1 Like

Δάκρυσα μαλάκα . Σκέφτηκα την μάνα μου που σήμερα κλείνει 3 1/2 χρόνια από τότε που έφυγε για το μακρύ ταξίδι και δεν πρόλαβε να γνωρίσει την κοπέλα μου …

Υπάρχουν τέτοιοι δίσκοι ρε πουστη μου. Υπάρχει αυτή η αγάπη για την μουσική , για κάποια τραγούδια . Μιλάνε αλλιώς στη καρδιά μας . Αλίμονο σε όποιον τα ζυγίζει μόνο με νούμερα , μαλλιά , ρούχα , στυλ και λοιπές αηδίες .

Όποιος και αν είναι ο @jm_rotten να είναι πάντα καλά !

3 Likes

Ναι εμεις λεγαμε για το αναποδο ομως. Φοβεροι οι Alice In Chains, μακραν η αγαπημενη μου μπαντα απο τη μουσικη σκηνη του Seattle, και κριμα για τον Layne Staley. Μια μπαντα που πιθανοτατα να μην υπηρχε καν (ή να μην ηταν οπως ηταν) αν δεν υπηρχαν οι Metallica, και ναι τους επηρεασε στα 90s. Τωρα την κλοπη που την ειδες ενας θεος ξερει, ισως εκει που βρισκεις και κλοπες απο Pearl Jam. :sunglasses:

Ωραιο το ποστ για τους Led Zeppelin, ελπιζω να μην ειναι σχετικο με την προηγουμενη μας κουβεντα και να θελεις να μας πεις οτι επειδη καποιος πηρε κατα λαθος ενα αλμπουμ τους πριν 83 χρονια αυτο σημαινει οτι ειναι και μεγαλυτερη μπαντα απο τους Queen, και απλα να το εγραψες ετσι για τη φαση.

Πάψε να βλέπεις παντού “αντιπάλους” και κοίτα να ευχαριστηθείς. Το post του παιδιού ήταν πραγματικά ο ορισμός της κατάθεσης ψυχής. Ας είναι καλά όπου και νά 'ναι!

1 Like

Για να κάνω catch up με την προηγούμενη κουβέντα:
Μπάντα που έχει βγάλει albums όπως το Blow up Your Video και το Fly on the Wall δεν πρέπει να μπαίνει καν στη συζήτηση για την κορυφαία ever.

Και μένω μόνο στα μουσικά ε (και έτσι πρέπει) και δεν μπάινω καν σε κουβέντες για Peter Mensch, Mutt Lange και τα πιο πρόσφατα…

1 Like

Εντάξει και οι Metallica έχουν βγάλει το St. Anger και οι Zeps το Coda και μπλα , μπλα, μπλα .

Αλλά νομίζω ότι καταλαβαίνω τι εννοείς και για μένα έχεις δίκιο .

1 Like

Ήδη από το 1981 τα είχαν κάνει μαντάρα στις επιλογές τους και τα κίνητρα ήταν ξεκάθαρα. Η ξεροκεφαλιά των 3 αδερφών ήταν απίστευτη αλλά τουλάχιστον ήταν μαζί σε όλο αυτό. Μετά και την αποχώρηση του Malcolm απλά εξέπληξαν και τους τελευταίους ρομαντικούς. Και να πεις οτι έβγαλαν κάποιον ισάξιο δίσκο, με αυτούς της πρώτης-δεύτερης εποχής τους… 35 χρόνια με μέτριους ή κακούς δίσκους (για την κλάση τους και την προηγούμενη δισκογραφία τους) δεν έκαναν κανέναν και ποτέ κορυφαίο.

2 Likes

Να ρωτησουμε και τον Παντελη!

Παντελη δε βλεπω αντιπαλους παντου, δεν εχω οπαδικες σχεσεις με τις μπαντες. Καποιες τις γουσταρω, καποιες οχι. Beatles ας πουμε δε ΜΠΟΡΩ να ακουσω. Μου ειναι ανεπαναληπτα εκνευριστικοι. Οι Rolling Stones μου φαινονται η πιο βαρετη μπαντα στην ιστορια του rock n roll, με εξαιρεση 10 τραγουδια (μπορει να λεω και πολλα) που τα θεωρω τελεια. Οι Led Zeppelin μου αρεσουν παρα πολυ, αλλα δε μπορω να πω οτι ειναι στη λιστα με τις αγαπημενες μου μπαντες για κανενα λογο. Παρολα αυτα βλεπεις οτι παραδεχομαι το μεγαλειο και την επιρροη ΟΛΩΝ αυτων των μπαντων. Αμα εκανες κι εσυ το ιδιο για Queen και ξεχνουσες το τι μυθο εφτιαξε ο θανατος του Mercury (σε μια εποχη που ειχαν ηδη φτιαξει το μυθο τους βεβαια) θα ημασταν ολοι ευτυχισμενοι και δε θα επρηζα συκωτια επι 10 ποστς :stuck_out_tongue:

Τι παιζει με Peter Mensch, Mutt Lange και AC/DC?

Μια χαρά το Fly on the Wall και το blow Up Your Video. Δεν είναι κλασσικούρες σαν τα μνημεία του παρελθόντος αλλά και αυτά βγάλανε ΕΠΗ (όπως το Shake Your Foundations που είναι στο προσωπικό μου τοπ 5 της μπάντας) και εν πάση περιπτώσει μιλάμε για τον 9ο και 10ο δίσκο τους.

Υπάρχει η ίδια αυστηρότης με τους Led Zeppelin πχ;

Αυτό ως παρατήρηση ότι κατά την γνώμη μου δεν μπορούν μια-δυο-τρεις μέτριες στιγμές να επισκιάσουν την συνολική κληρονομιά μιας μπάντας, πόσο μάλλον μιας ιστορικά τιτάνιας μπάντας σαν τους AC/DC. Αν κάτι τους κρατάει πίσω σε σχέση με Zeppelin, Queen, Floyd πχ, είναι ότι οι AC/DC δεν κάλυψαν πολύ μουσικό έδαφος, ούτε άνοιξαν πολλές διαφορετικές πόρτες στην μουσική έκφραση. Αυτό είναι πόιντ που θα δεχόμουν σε μια τέτοια συζήτηση. Από την άλλη, το πόσο εξωφρενικά τέλειοι και ουσιώδεις υπήρξαν στο ΡΙΦΦ και στο ηλεκτρικό ρόκιν χουκ, δεν ξέρω αν έχουν καν αντίπαλο. Βάζεις το Who Made Who (άλλο καραέπος, ΧΙΝΤΕΝ ΤΡΕΖΙΟΥΡ ΕΠΙΠΕΔΑ) και τι να πεις, διδάσκουν μπαλίτσα στην αποτελεσματικότητα, την σφραγίδα προσωπικότητας κλπ. Και βέβαια μια ματιά στο πώς ανοίγουν το λάιβ τους στο Donington το 1991 αρκεί για την αξία των live τους.

Γνώμη μου για το θέμα “μεγαλύτερη έβερ” είναι ότι δεν υπάρχει μία σωστή απάντηση, όπως δεν υπάρχει μία σωστή απάντηση για τον καλύτερο δίσκο έβερ, τον καλύτερο τραγουδιστή έβερ κλπ. Και σε αυτό το ερώτημα υπάρχουν πέντε-δέκα απαντήσεις που στέκουν (αναφέρθηκαν) και τελικό κριτήριο αποτελεί το προσωπικό γούστο. Πάντως κάθε απάντηση πρέπει προφανώς να συνοδεύεται από παγκόσμια καταξίωση, διαχρονικές λαοθάλασσες στις συναυλίες, ιστορική δισκογραφία γεμάτη διαμάντια μοσχοπουλημένα και επιδραστικότατα και φυσικά μεγάλες προσωπικότητες.

Φυσικά για καψιμέικες συζητήσεις όλα είναι συζητήσιμα(!). Θα πω μόνο ότι στο δικό μου καφενειακό τραπέζι οι U2 απορρίπτονται χωρίς δεύτερη σκέψη και τρώνε και κανά δυο φάπες που μπαίνουν στο ίδιο λέβελ με κάτι Floyd, Queen, Zeppelin κλπ. ΝΤΑΞΕΙ ΤΩΡΑ. Και όπως πέφτουν στο τραπέζι επιχειρήματα περί Mutt Lange, να ρίξω και εγώ τα ίδια (και περισσότερα!) για τους Beatles που στην τελική στην αφετηρία τους μας χάρισαν το blueprint των boy bands συν ότι ιδιοφυΐες που συνεργάστηκαν μαζί τους στον τομέα της παραγωγής δεν έχω καταλάβει να αναφέρονται τόσο έντονα όπως πχ ο Lange ή ο Rubin σε μεταγενέστερες εποχές (Spector, Martin, Emerick) - αντίστοιχα με τον Quincy Jones και τον Michael Jackson…

Προσωπική μου αδυναμία από τα μεγαθήρια πάντως είναι και μένα οπωσδήποτε οι Queen, τους προτιμώ από τους άλλους και δεν νομίζω ότι υπάρχει καμιά σοβαρή αντίρρηση για το πόσο μεγαλειώδεις υπήρξαν σε πολλές φάσεις της καριέρας τους ενώ ο Freddie είναι για μένα Η Φωνή.

Κατά τα άλλα οι Metallica είναι (προφανώς για μένα) η μεγαλύτερη μέταλ μπάντα (οι Maiden είναι η μεγαλύτερη χέβυ μέταλ μπάντα και ο νοών νοείτω) και δικαιούται να μπαίνει σε συζητήσεις μαζί με άλλα τέρατα της ροκ όπως αυτά που συζητάμε και αυτό από μόνο του είναι mind-blowing.

Και μιας και είμαι εδώ στο τόπικ: +1 στον Alex Skolnick.

4 Likes

Να ενα ποστ του Βικ με το οποιο συμφωνω σε καθε του λεξη! Μα σε καθε ομως.

Και θα ημουν αυτος που θα εκανα το point για τη μουσικη εκφραση των AC/DC και το ανοιγμα σε αλλες φορμες.

Σε αλλα νεα:

James sorry αλλα το St. Anger δεν το λες και κλασικο.

Κλασσικό είναι. Κλασσική μαλακία για την ακρίβεια.
Όπως ο Ed Wood θα μπορούσε να θεωρηθεί κλασσικός σκηνοθέτης, γιατί ήταν ΤΟΣΟ ΚΑΚΟΣ, έτσι και το St. Anger μπορεί να θεωρηθεί κλασσικό, γιατί είναι ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ και θα μείνει στην ιστορία γιατί από τα albums του είδους του, δηλαδή τα ΚΑΚΑ albums, είναι ίσως το χειρότερο.

Ειπαμε το St Anger εχει μια πρωτια.
Ειναι το χειροτερο αλμπουμ στην ιστορια της σκληρης (και οχι μονο) μουσικης που ηχογραφηθηκε απο μεγαλη μπαντα.
ΚΛΑΣΙΚΟ, με ολη την σημασια της λεξης, απο την πρωτη μερα που κυκλοφορησε.
Κανει τον ηχο απο τα κομπρεσερ να ηχουν σαν τις 4 εποχες του Vivaldi
θα μας συντροφευει για παντα.
θα στοιχειωνει τα ονειρα μας.
Metallica ευχαριστουμε…