Ψάχνω επεισόδια της εκπομπής "Jammin" (1996-2000, ΕΡΤ3)

Πρόσφατα έμαθα πως το συγκρότημα “Ευοί Ευάν” (Ελληνικό progressive rock) έπαιξε στην εκπομπή “Jammin”, μουσική εκπομπή της ΕΡΤ3 από το 1996 μέχρι το 2000. Θέλω να δω αυτή την εμφάνιση.

Δεν ξέρω σε ποιο επεισόδιο εμφανίστηκαν οι Ευοί Ευάν, οπότε προσπαθώ να βρω όλα τα επεισόδια για να τα ψάξω ένα-ένα. Λογικά εμφανίστηκαν τη περίοδο 1998-2000. Δεν μπόρεσα να βρω ολόκληρα επεισόδια online, μόνο κάποια αποσπάσματα. Μίλησα ήδη με το τμήμα αρχείου της ΕΡΤ3 και περιμένω απάντηση, αλλά η υπάλληλος δεν ήταν αισιόδοξη. Ξέρει κανείς εδώ μήπως υπάρχει άλλος τρόπος να βρω επεισόδια του Jammin ώστε να ψάξω για τους Ευοί Ευάν;

Με λίγο πρόχειρο ψάξιμο βλέπω ότι ο ένας παρουσιαστής λέγεται Σωτήρης Βακάρος.

Αυτό

https://youtube.com/@sotirisvakaros?si=DEz5EpU5DKjnCmvb

Είναι το κανάλι του στο YouTube, έχει ανεβάσει και κάποια αποσπάσματα από την εκπομπή και ανέβασε και βίδεο πριν 2 μήνες, ενώ στα links λέει ότι έχει και ένα ραδιοφωνικό σταθμό, μαζί με fb link.

Ίσως έχεις περισσότερη τύχη να τον ρωτήσεις κατευθείαν

1 Like

Το Jammin ηταν θρυλικη εκπομπη με τον Σταθη Παναγιωτοπουλο και τον Σωτηρη Βακαρο.Ο τελευταιος εχει τον Rock Radio…Θεωρω οτι μετα απο τοσα χρονια δυσκολο να βρεις ολοκληρες εκπομπες.

1 Like

Ηταν και η εποχη δυσκολη, δλδ το ιντερνετ ηταν στα σπαργανα. Δεν ειναι τυχαιο οτι η ποιοτητα του υλικου εκεινης της εποχης ειναι σε φαση beta κασετας (αν ηταν καποιος τυχερος να εχει προσβαση στο αρχειο καποιου σταθμου) ή ακομη και VHS. Πώς αλλιως μπορει να εχει κανεις στο ιντερνετ υλικο απο το 1996 ή το 1998; Σπανια υπηρχε καποιο ψηφιακο αρχειο, οποτε μονο οπως περιγραφω παραπανω.

Παντως, δεν χανει τπτ ο TS να δοκιμασει τις προτασεις του nnnkkk. Μπορει να ειναι τυχερος.

Αν ήσασταν μύστες της εκπομπής (όπως ο ομιλών/μου φαίνεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας τη σήμερον ημέρα ότι στηνόμασταν να δούμε εκπομπή στην τηλεόραση), θα μπορούσατε να δοκιμάσετε και τις πιθανότητές σας είτε με τον Γιώργο Γάκη (and the Troublemakers), είτε με τους Blues Wire, των οποίων (αμφοτέρων) η εμφάνιση τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα ήταν φραγμένη στοιχηματικά.

Και για να μην παρεξηγηθώ, και οι δύο ήταν υπέροχοι (Γάκης, λατρεμένη, διαχρονική μορφάρα και Blues Wire μέσα στο groove και παικταράδες).

5 Likes

Εσείς οι μύστες της εκπομπής είχατε δει μια εκπομπή του Jammin που είχαν καλεσμένους τους Πάροικους; (χριστιανικό συγκρότημα)

Παλιά είχα πετύχει βίντεο στο youtube το οποίο τώρα δεν υπάρχει. Είχε γράψει και μία στα σχόλια ότι ήταν η κόρη του ντράμερ.

Ειχα παει απειρες φορες στο στουντιο και παρακολουθουσα από κοντά.Πισω απο τις καμερες εμοιαζε σαν θεατρακι με θεσεις και μπορουσες να αραξεις.

1 Like

Μόλις μίλησα με τον Σωτήρη Βακάρο. Μου είπε πως αυτά που έχει ανεβάσει στο YouTube είναι όλο το αρχείο που έχει ο ίδιος διαθέσιμο. Ανέφερε επίσης πως υπήρξε κάποιο θέμα με τις κασέτες που είχε στο αρχείο η ΕΤ3, οπότε μικρή η πιθανότητα να βρεθεί από εκεί.

Θα συνεχίσω το ψάξιμο, αλλά σε αυτό το σημείο έχω λίγες ελπίδες.

Για όσους θέλουν να ακούσουν το τι ψάχνω, υπάρχει ένα άλλο live των Ευοί Ευάν στο YouTube: από τον Σταυρό του Νότου, Αθήνα, Μάρτιος 2001. Το κομμάτι που είχαν παίξει live στο Jamming ήταν το “Σώμα Ψυχή”, οπότε αυτό σας παραθέτω και εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=drJNU0MK5ZI

Το θεμα που ειχε η ΕΡΤ γενικα με το αρχειο ειναι οτι δεν ειχε καταγεγραμμενο αρχειο. Καποια στιγμη οι κασετες γεμισαν και επαιρναν παλιοτερες για να γραψουν απο πανω. Μια απο αυτες που χαθηκαν ηταν ο τελικος του Γουεμπλεϊ, γι’ αυτο και δεν υπαρχει πουθενα σε ελληνικη βερσιον ολο το 90λεπτο του ματς. Ποιος ξερει τι αλλο εχει χαθει ολα αυτα τα χρονια.

3 Likes

Μια ακόμα ήταν ο τελικός του Ευρωμπάσκετ ‘87, γι’ αυτό και στη βερσιόν που υπάρχει το τελευταίο κομμάτι είναι σε εμφανώς χειρότερη ποιότητα. Από κάποια βιντεοκασέτα τηλεθεατή θα το πήρανε…

1 Like

Επειδή έχω ένα κανάλι στο youtube και είχα ανεβάσει βίντεο από αυτή την εκπομπή, το οποίο είχα βρει στο greektube, που λειτουργούσε πάνω από 10 χρόνια πριν, πιστεύω πως δεν πρέπει να χάνεις τις ελπίδες σου. Μπορεί κάποιος στο ελληνικό ίντερνετ να έχει κρατήσει αρχείο από αυτή την εκπομπή, οπότε θα έλεγα να μη σταματήσεις να ψάχνεις.

Η ΕΡΤ έχει χάσει τις μισές και πλέον σειρές της γιατί ξαναέγραψε πάνω σε κασέτες, αλλά το '90 που έπαιζε αυτή η εκπομπή δεν είναι και τόσο μακρινό.

1 Like

Κάθομαι και σκέφτομαι καμιά φορά (τώρα με αφορμή αυτό το τοπικ) κάτι εκπομπές που υπήρχαν κάποτε στην TV, σαν το υπερεπιτυχημένο Jammin’ που άφησε εποχή.
Μιλάμε για μια εκπομπή διάρκειας μιάμισης ώρας (κάποια στιγμή μειώθηκε στην ώρα η διάρκεια), καθημερινή, σε κρατικό κανάλι (έστω, στην “άγονη γραμμή” της ΕΤ3) που είχε να κάνει με ένα ευρύτατο φάσμα rock μουσικής. Ας πούμε ενδεικτικά ότι είχε φιλοξενήσει μεταξύ άλλων και τους… Slayer (αν θυμάμαι καλά τους Kerry King και Paul Bostaph) με αφορμή την εμφάνιση τους στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβρη του 1998 - παρεμπιπτόντως η καλύτερη συναυλία που έχω παρευρεθεί! Θυμάμαι επίσης κι αυτά τα φοβερά αφιερώματα που έκαναν κάθε Τετάρτη και έβαζαν βίντεο αποκλειστικά από ένα συγκρότημα.
Από τους παρουσιαστές βέβαια ξεχώριζε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος ο οποίος, ανεξάρτητα με το τι άλλο έκρυβε μέσα του, διέθετε γνώσεις και άποψη και μαθαίναμε πράγματα από αυτόν. Ο Σωτήρης Βακάρος περισσότερο συμπληρωματικό ρόλο είχε, για να πετάει ατάκες όπως το “Μαμά βάλε τα μακαρόνια να βράζουν” που έλεγε στο κλείσιμο κλπ. Σημειωτέον ότι την ίδια εποχή είχε εκπομπή στη τηλεόραση και ο πατέρας του που ήταν… παπάς, με την ευκόλως εννοούμενη θεματολογία, προφανώς!

4 Likes