Jim Morrison vs John Lennon

Πώς μπορεί να συγκρίνονται ανόμοια μεγέθη; Με την έννοια ότι ο ένας έγραφε και μουσική και στίχους ενώ ο άλλος μόνο στίχους. Αν συγκρίνονται ως μορφές, τότε σίγουρα ειναι δύσκολη η “μάχη”.

Προσωπικά, επειδή ο Lennon και οι Beatles με αγγίζουν παραπάνω μουσικά, θα ρίξω την ψήφο μου σ’αυτόν.

Τι κάθεστε και συζητάτε μωρέ…
Ο ορισμός της μουσικής αμπαλοσύνης είναι κάτι τέτοια “διλήμματα”.
Πως γίνεται να κάνεις μια τέτοια σύγκριση? Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για δύο τόσο τεράστιες μορφές της μουσικής, που δεν έχουν και κανένα κοινό σημείο για να συγκρίνεις.

Μπητλάκιας ως το κόκκαλο, αλλά έχω να πω ότι “haters gonna hate” όσον αφορά τον Jim Morisson.
Δεν ξέρω γιατί τόσος κόσμος τον απεχθάνεται.

Αγάπες και οι δύο τελοσπάντων.

Τί περιμένεις να σου απαντήσω; Χμμμ; Ότι έχω ακούσει μόνο το Break on Through και το The End;

ΟΚ then. Έχω ακούσει μόνο το Break on Through και το The End.

Εγω δε μιλησα ποτε ετσι για σενα.

Κριμα, γιατι μεχρι σημερα ειχες την ευνοια μου.

τελειοτης σκετη…

http://www.youtube.com/watch?v=OxckkOwQN_I

Απο την μια εχουμε την “αλητεια” και απο την αλλη την ¨κυρια"
αντε αγορινα μου τζον πανε για κανα τσαι με την βασιλισα και να χτενισεις το περουκινι σου τζαστιν μπιμπερ των 70’ς

:?::?:

Λολ τι New Wave κτλ,σιγα μην το κανουμε και μεταλ χαμμερ ρε,ξακολλήστε:p:lol:

(πλακα πλακα εγω τα περισσότερα ατομα που ξερω που ακουνε τετοια δεν εχουν καμια τρέλα με Ντορς,αντε βαρια βαρια οπως όλοι)

Το θεμα ειναι αλλού.Σε αυτό που αναφέρθηκε για “ποπ κουλτούρα” κτλ.
Το να δημιουργήσει ιματζ,στυλ κτλ για μενα δεν εχει να λεει απολύτως τίποτα.Οπως και πραγματικά δεν με ενδιαφέρει αν παίζει τόοοοσο χάλια(ούτως ή αλλως μιλαμε για ένα γκρουπ που έπαιζε τελη 60ς-70ς αρα ηθελε δεν ηθελε ε ολο και κατι θα έπαιζε-το θεμα ειναι πως κατάφεραν να παίζουν τοσο χαλια αλλα οκ:lol::p).

Εκεί που ανάβουν λαμπάκια,σε μένα προσωπικά,ειναι όταν αρχίζουν και θα πουνε για Ντορς το ποσο μπροστά ήταν,τι εκανε ο αλλος,αχχχχ τι καταραμένος που ηταν και λοιπες πίπες.
Γενικά απιστευτη υπερτίμηση,για ενα γκρουπ που πραγματικά παίζει κατω απο το μέτριο σε σχέση με τα αλλα της εποχής του,τουλάχιστον στα αυτια μου(ειδικά οταν πανε να κανουν μεγαλα περάσματα και κομμάτια με διάρκεια γελάει το σύμπαν δίχως ελεος)

Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με κανεναν σχετικά με το γούστο,οκ και μενα μ’αρεσει ο George Michael λιγο ξερω γω8)

Ομως κάποια πράγματα,εε να τα λεμε.Το οτι τους ειχαν για φαπες,το οτι ο Μορρισον ηταν λιγο βλακάκος κτλ να το πούμε.Ειναι γνωστό κιολας αμα κοιτάξει κανείς τις απόψεις που ειχαν για αυτούς στην εποχή.
Ολα αυτα φυσικά τα έκανε ο θάνατος του Μορρισον και εξιδανικεύτηκαν και αλλα τετοια.
Ίσως απο τα λίγα γκρουπ που έφτιαξε όνομα από την “ποπ κουλτούρα” επειδη πέθανε ενας ατάλαντος και πλασάρονται διπλα σε Φλουντ,Στοονς,Ζεππελιν,Μπητλς κτλ.#-o

Τωρα για ποίηση,κατάρες και αλλα ας πάει οποιος θελει να ακουσει Nick Drake για κατάθλιψη(που το παλικάρι δεν κοιμόταν τις νυχτες πχ γιατι έπασχε)ή ας δει στίχους του Ντυλαν(ναι,πείτε τον οπως θελετε ομως εχει γραψει και εχει γραψει)ή στην τελική ας παει να βαλει τίποτα απο Bay area να συγκρίνει ήχους την ίδια εποχη

Καλά για δίλημμα με Λενον δεν παίζει καν,ο ένας εγκαθίδρυσε τον ακτιβισμό πριν υπάρξει καν ξερω γω(αφου εχει κανει τα παντα στην μουσική)και ο αλλος πεθανε και εκανε ονομα.Τωρα τα αλλα για ροκ κτλ,οποιος ξερει καταλαβαίνει:wink:

Υπερτίμηση καθαρη.

Βγηκε το μίσος προς το τελος αλλα σορρυ,σας αγαπω

(να συντονιστεί και ο Χοκαμ να βγάλει ΤΟ αγνό μίσος να γελάσουμε και λίγο:p)

αφού ο χόκαμ είναι δηλωμένος ντορσάκιας! (:p)

Aκόμη και για τα δεδομένα των polls μιλάμε για αποτέλεσμα ντροπή ε, της αμπαλοσύνης ήλιε νοητέ:p. Γενικά πρέπει να αναρωτηθείτε τι παίζει με την ύπαρξή σας (Hokam γράψε κι άλλα:lol:).

Ναι παιδιά,απ το ληξιαρχείο κιόλας.:stuck_out_tongue:

Κατά τ άλλα,είναι απολύτως λογικά τα αποτελέσματα.Ο μέσος έλλην μουσικόφιλος έχει μαύρα μεσάνυχτα από Beatles ή απλά τους θεωρεί πολύ φλώρους για να αρχίσει να ασχολείται. Επίσης δεν ενσάρκωσε τον Λέννον κάποιο τεκνό του Χόλυγουντ, αλλά ούτε και φιγουράρει σε φοιτητικά δωμάτια δίπλα σε αφίσες του Τσε.

Ούτε ο Morrison ήταν βλακάκος, ούτε ο Lennon ήταν φλώρος.
Ας μείνουμε καλύτερα στη μουσική προσφορά των Doors και των Beatles και ας αφήσουμε τις συγκρίσεις προσωπικοτήτωv επιπέδου ποιος την είχε πιο μεγάλη και άλλα παρόμοια.


Ακόμα και έτσι γελάνε και τα γρασίδια με το αποτέλεσμα :stuck_out_tongue:

Εμ, με τις μαλακιες που λες και βαζεις εμας τους τιμιους ποστ-πανκηδες σ’ αυτο το καζανι, τι περιμενεις;;; :stuck_out_tongue:

Ακόμα για αυτό το άκυρο poll μαλώνετε; :stuck_out_tongue: Μα συγκρίνετε πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους και προσπαθείτε να αναδείξετε το ‘‘καλύτερο’’ εκ των δύο και κάθεστε και τρώγεστε. Άκρη ΔΕΝ πρόκειται να βγει. Στην τελική είτε το παραδέχεστε είτε όχι, είναι καθαρά θέμα γούστου και δε μπορούμε να επιβάλουμε στον άλλον να έχει ίδια γνώμη με εμάς. Όποιος λέει ότι ο Lennon ήταν φλώρος και έκανε μόνο για χαζοτράγουδα yeah yeah yeah, ε τότε ξέρει μόνο τον Lennon των beatles (και πάλι δεν το έχει μελετήσει καλά το πράμα) γιατί το Poll απ’ό,τι βλέπω λέει Lennon και όχι beatles.Ποια η διαφορά;Τεράστια. Καμία σχέση ο Lennon με τους μπητλς και σόλο καριέρα. Εκτός βέβαια αν νομίζετε ότι μόνο το γλυκανάλατο imagine έχει γράψει. Έχει γράψει και καμιά κατοσταριά άλλα τραγούδια όμως με πολύ περισσότερο νόημα από τραγούδια των doors και πολύ αλήτικα,με βρισιές,κάποια είχαν απαγορευτεί να κυκλοφορήσουν κιόλας,κάποιο έβγαλε έναν άνθρωπο από την φυλακή γιατί ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων,κάποια είναι τίγκα κυνικά,κάποιο περιγράφει την διαδικασία της απεξάρτησης από τα ναρκωτικά και πάει λέγοντας. Επιτρέψτε μου να το λέω αυτό πιστεύοντας ότι ξέρω για αυτόν τα περισσότερα από εσάς εδώ μέσα. Και τι ακριβώς συγκρίνουμε; Έναν τραγουδιστή,συνθέτη,τραγουδοποιό που μπορούσε αποδεδειγμένα και άνετα να γράψει όποτε ήθελε περίπλοκα-ψαγμένα κομμάτια αλλά προτίμησε στη σολο καριέρα του να γράφει πράγματα απλά,αληθινά και με νόημα με έναν μεταγενέστερο τραγουδιστή (με σαφώς καλύτερη φωνή) επηρεασμένο από τον πρώτο, που είχε μέσα του κάτι από την φωτιά του τρελού ποιητή και θεατρίνου. Αλίμονο αν δεν μου άρεσε ο Morrison, κοτζάμ αφιερωματάκι του είχα κάνει κάποτε (ξεχάσατε το παπάρι του Morrison;) και όχι δεν ξέρω μόνο 5-10 τραγούδια των Doors. Αλλά τον θεωρώ όπως και τον Lennon,υπερεκτιμημένους στο θέμα ότι τους έχουν αγιοποιήσει και τους έχουν βάλει στο ίδιο επίπεδο με τον Che.Αλίμονο. Μπλουζάκια τους έχουν κάνει και σε (αγία) τριάδα με τον Χέντριξ, κλασικό παράδειγμα. [SPOILER][/SPOILER]Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υπάρχει αυτή η μάχη του ‘‘ποιος είναι ο πιο γαμάτος’’.Απλά ποιον γουστάρουμε εμείς περισσότερο αντιπροσωπεύει αυτό το δημοψήφισμα και αντικειμενικότητα δύσκολα υπάρχει. Για μένα ας πούμε είναι πιο μάγκας ο Lennon που κατάφερε να μείνει καθαρός και να φτιάξει αυτό που πάντα ήθελε…μια νορμάλ ζωή, μακριά από τον φανταχτερό τρόπο ζωής που πλέον τον έπνιγε.Μια ζωή θα ψηφίζουμε σύμφωνα με τις δικές μας εμπειρίες, το τι μας βγάζει ο καθένας, σε τι φάση είμασταν όταν ακούγαμε και πόσο το έχουμε ψάξει γενικά το θέμα.Και για να τελειώσω…είναι αστείο αλλά…απάντηση δεν υπάρχει ούτε από τον ίδιο τον Θεό.Απλά δεν υπάρχει,γι’αυτό δεν οφελεί να λέτε συνέχεια ποιος την έχει πιο μεγάλη ένα πράγμα.Ειδικά όταν υπάρχουν προκαταλήψεις του στυλ ο μεν ήταν φλώρος και ο δεύτερος τρελάκιας δήθεν.Ψήφισα τον Lennon γιατί τον θεωρώ πιο ολοκληρωμένο καλλιτέχνη και φυσικά επειδή αυτό είναι το γούστο μου.Συνεχίστε να λυσσάτε 8)

αν και γενικα ειμαι γνωστος Morrisonικος και Doorsσακιας το εριξα στον Lennon.

ο,τι και να πεις μονο και μονο λογω του Working Class Hero παιζει χωρις αντιπαλο.

πιο αναλυτικα:
οι Doors παρολο που μου αρεσουν αρκετα, δεν εχει ποτε βαθος στη μουσικη τους. με εξαιρεση το LA Woman που το γυρισαν λιγο και αν δεν ψοφουσε ο Morrison και συνεχιζαν ετσι εκτιμω θα ειχαμε αλλα (μουσικα) δεδομενα για αυτους.

οι Beatles ειναι αυτοι που ξερουμε, αγαπαμε, λατρευουμε, εμπιστευομαστε κλπ κλπ
πανω κατω τα εχουν πει οι παραπανω.

απλα δε μπορω να καταλαβω το μισος για τον Morrison. γιατι τετοια αντιπαθεια ρε παιδια?
καλα το οτι ηταν πραζακι και γενικα χαμενο κορμι ειναι κοινως αποδεκτος θεωρω και απο τους φανς. απλα κατα τα αλλα μια χαρα εκανε αυτο που εκανε χωρις παντα να γινει ο καλυτερος ή οι Doors το καλυτερο συγκροτημα (λογω και περιορισμενων ικανοτητων)

Ναι μωρέ, το μαλακα το πρεζάκια, δίνει το κακό παράδειγμα, ενώ όλοι οι άλλοι ροκ καλλιτέχνες κ ειδικά στα 70s ήταν του κατηχητικού!!

Τέλος πάντων… Εγώ ψηφίζω Μόρισον, γιατί μεγάλωσα με τη φωνή του κ τα τραγούδια των doors, και γιατί είμαι πολιτιστικά υπαναπτυκτος και αμπαλος!!!

ετσι ακριβως 8)

εαν αυτοι που κατα καιρους λενε τους Beatles φλωρους ειχαν ψαξει και ακουσει ενα κομματι περα απο το she loves you θα ειχαν διαφορετικη αποψη…
επισης καποιος ειπε οτι ο Lennon ηταν κυρια και επινε τσαι με την βασιλησα και τετοιες πιπες. η ικανοτιτα που μας δινει το καθε φορουμ να βγαινει ο καθενας και να λεει την μαλακια μας εχει χαλασει το μυαλο…
αντε παντε να [B]αγορασετε[/B] καμια μουσικη μηπως και εκτιμησετε τιποτα. βοδια!

+2112

:lol: ναι έπινε τσάι με την βασίλισσα…ή μάλλον όχι: σνίφαρε και κατουρούσε στην αυλή της βασίλισσας και της επέστρεψε και τον τιμητικό τίτλο του Sir ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στο Βιετναμ.

http://www.youtube.com/watch?v=mL9ZEB_Smd0

πεθανα:lol:

καλα νομιζω οσοι μιλαν εδω πιστευω λενε οτι λενε για μορισσον αφου εχουν ξεπερασει την εικονα του ως θεος γκομενος και αλλα σχετικα.:roll: