Joss Whedon Appreciation Thread

[CENTER][/CENTER]

Θεματάκι για να αποθεώνουμε τον μεγαλύτερο φανμπόη/geek/γνώστη/δημιουργό ever της pop κουλτούρας των κομικσοταινιωσειρών. Κάποτε θα δοξάζεται όσο λίγοι(συμβαίνει ήδη), δημιουργίες του θα διδάσκονται σε σχολές κινηματογράφου/τηλεόρασης/καλών τεχνών(συμβαίνει ήδη), και όπως είπε ο Devin Townsend: “We All Rip Off Meshuggah”, κάποτε θα λένε We All Rip Off Joss Whedon.- (συμβαίνει ήδη).

Επειδή δεν θέλω να αρχίσω τις υπερβολές ακόμη, σταματάω κάπου εδώ το εναρκτήριο αυτό ποστ του θέματος και θα επανέρχομαι σιγά σιγά για να βάζω το λιθαράκι μου στην αποθέωση του Μάστερ. Περαιτέρω πληροφορίες δεν νομίζω να χρειάζονται. Οι fans και γκρούπις(ναι, γκρούπις είμαστε! :D) ήδη ακονίζουν τα πληκτρολόγιά τους, οι υπόλοιποι που δεν έχουν ιδέα ποιος είναι αυτός ας κάνουν την χάρη στον εαυτό τους να αρχίζουν να ψάχνουν και να ασχολούνται με το έργο του Μάστερ.

[CENTER][SIZE=“5”]Ας αρχίσει η αποθέωσις…[/SIZE][/CENTER]

Υ.Γ: haters/trolls/γκρούπις του J.J. Abrams παρακαλώ πολύ να απέχουν. :stuck_out_tongue:

[CENTER][/CENTER]

Δεν εχω δει, ομολογω Buffy. Ισως πρεπει.
Αλλα Firefly διαολε :!:
Επισης:
"[I]Why do you write these strong female characters?[/I]
JW: [I]Because you’re still asking me that question.[/I]"

Θα ήθελα να πώ όλα τα παραπάνω, ακόμα και το σενάριο του Alien Ressurection, αλλα διάολε, η Buffy άλλαξε τον τρόπο που βλέπει όλος ο πλανήτης TV σήμερα -οκ, εκτός την ταινία η οποία είναι απαράδεκτη και την οποία μόνο που δεν αποκύρηξε ο Whedon, ευτυχώς όμως ήταν του '92 και μικρή επίπτωση είχε στην σειρά του '97-

Βuffy χωρίς σκέψη η επιλογή ν.1, τώρα για μετά, αν και είμαι φανατικός του firefly-όπως και ο κάθε νοήμων τηλεθεατής με iq διψήφιο τουλάχιστον-, θα έχωνα Angel μάλλον, το spin-off της Buffy λόγω

  1. μια από τις αγαπημένες μου εισαγωγές ever με μουσικάρα-α ρε Λύκειο-
    http://www.youtube.com/watch?v=SA98auojrw0

  2. τον Lorne, έναν από τους καλύτερους χαρακτήρες που έχω δεί ποτέ σε σειρά -RIP Andy Hallett-

επίσης στην Buffy έχει παιχτεί το αγαπημένο μου επεισόδειο σειράς έβερ

αλλη ώρα αποθεωτικά πόστ, πάω δουλειά:p…

νταξει το alien τωρα βασικα δημιουργια των παραγωγων περισσοτερο ειναι
παρα του whedon ή του jeunet

νομιζω ειχε εκφρασει αρκετη δυσαρεσκια για το τελικο αποτελεσμα!

ΜΕΓΑΛΟΣ παιχτης…
ψηφίζω firefly αλλα λεω σε ολους ΟΛΟΥΣ να δουν το cabin in the woods ειναι επος…(γιατι δεν βλεπω στο αντίστοιχο thread κινιση για το cabin) :stuck_out_tongue:

απο τα πανω δεν εχω δει Angel,Buffy :frowning:

πρέπει μολις βρω χρονο να τα πιάσω

Kάποια στιγμή θα σας γράψω ‘‘γενικές οδηγίες’’:stuck_out_tongue: για Buffy, μιας και είναι και παλιά σειρά και έχει αρκετές ‘‘ιδιαιτερότητες’’ που ίσως, έναν θεατή εν έτη 2012 θα τον ξενερώσουν ή παραξενέψουν…

ωραιος!!! :smiley:

δες cabin! αποκλείεται να το εχεις δει και να εισαι ετσι στη μουγκα… :stuck_out_tongue:

επ, εκανα και ποστ αποθεωσης κατι βδομαδες πριν στο αντιστοιχο τοπικ!

\m/

2 πραγματα.

1 ο Jiopas μου υποσχεθηκε να δει cabin συντομα. 100 ευρω στοιχημα οτι θα κραξει.
2 Lupin ακομη περιμενω για Buffy

E δεν σου φταίει και ο λούπιν μωρέ, εσύ το έριξες στο x-files (επανάληψη, αν δεν κάνω λάθος) Αν έκανες τις σωστές κινήσεις τότε, να βάλεις μπάφυ δηλαδή, θα είχες δει ήδη τα άπαντα από Whedon. :stuck_out_tongue:

Εγώ ψήφισα πολύ εύκολα Buffy The Vampire Slayer, τη σειρά βέβαια, όχι το αποκηρυγμένο από φανς και απ’ τον ίδιο τον Γουίντον ταινιάκι-ψιλοέκτρωμα.

Συμφωνώ ότι το Firefly ήταν πιο μεγάλη και “visionary” δημιουργία του (ακόμα τρέμω όταν σκέφτομαι σε τι θα εξελισσόταν αν το άφηναν…), αλλά πρώτη επαφή έγινε με την μπάφυ, οπότε είναι και συναισθηματικοί οι λόγοι.

Το σοκ ήταν τεράστιο, ειδικά απ’ την 4η σεζόν μέχρι το τέλος, καθώς σ’ αυτές τις 4 σεζόν εδραιωνόταν μέσα μου ποια θα είναι η αγαπημένη μου σειρά έβα, άρχισα να βλέπω με άλλο μάτι την τηλεόραση, καθώς καταλάβαινα ότι όταν κάποιος έχει όραμα και μεράκι, μπορεί να βγάλει ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ σ’ αυτό το μικρό χαζοκούτι και όχι μόνο στον κινηματογράφο. Με έβαλε στον κόσμο των σειρών γενικότερα, καθώς μέχρι τότε είχα δει μονάχα κάτι friends και prison break ξέρω γω.

Επίσης απ’ την μπάφυ είναι κάποια από τα αγαπημένα μου επεισόδια σειρών που έχω δει ποτέ μου: 3χ10 (amends), 4x10 (hush), 4x22 (restless), 5x16 (the body), 5x22 (the gift), 6x7 (once more with feeling), με το τελευταίο να είναι το all-time favorite μου. Τα συναισθήματα που έχω συναντήσει σ’ αυτά τα επεισόδια (ενθουσιασμός, άναρθρες κραυγές, πανηγύρια σαν μικρό παιδάκι, δάκρυα, κλάμα, σηκωμάρες, οργασμός και άλλα πολλά) δύσκολα μου έχουν ξανασυμβεί. Μόνο σε κάποια άλλα επεισόδια σειρών του μάστερ έχουν εμφανιστεί.

Όσοι έχετε ασχοληθεί με whedon και δεν έχετε δει μπάφυ και είστε σε φάση “ίσως πρέπει” και “κάποια στιγμή θα το δω κι αυτό”, μην έχετε κανένα ενδοιασμό. Μιλάμε για TV history, όχι κάποια σειρά του σωρού.

Kαι παραθέτω κι ένα quote του dark_tyler:

Αρνούμαι να συνοψίσω την αγάπη μου για την Buffy σε 3 σειρές ενός blog post, απλά αρνούμαι. Είναι όλα όσα είναι σήμερα η τηλεόραση και δεν ήταν πριν από 15 χρόνια. Όλα όμως.

[B]λούπιν[/B] μου έκανε εντύπωση το ποστ σου για angel. Σίγουρα διατήρησε το buffyverse σε θεόρατα επίπεδα, και έδωσε και πολλά πράγματα (δοκίμασε τόσα πολλά και διαφορετικά πράγματα σε μόλις 5 σεζόν που σε πιάνει πονοκέφαλος), αλλά νομίζω πως οι περισσότεροι whedonικοί, μαζί κι εγώ, το βάζουν κάτω και από Firefly και από Dollhouse. Εντάξει, εννοείται γαμεί το angel, δεν τίθεται θέμα (με κάτι Waiting in the Wings και τέτοιες εξελίξεις χαρακτήρων (Lorne, Γουέσλι και Φρεντ/Ιλλύρια) υποκλινόμαστε), αλλά προσωπικά την θεωρώ την πιο αδύναμη στιγμή του τηλεοπτικού Γουίντον. Σίγουρα πάντως έχει απ’ τα πιο επικά series finale που έχουν υπάρξει.

συμφωνω για angel και Firefly, απλα τη Buffy την θεωρω τοσο κορυφη, που αναγκαστικα σχεδον ενα spin-off της δεν μπορω να το δω αντικειμενικα…

dollhouse δεν μαρεσε, αν και κλασσικα, κανεις δεν ξερει που θα εφτανε αν συνεχιζοταν…

επισης Lorne ρεεε:p

υγ. The Βοdy…ΚΛΑΜΑΑ!!!

Μην ξεχνάμε ότι είναι και ο σεναριογράφος του Toy Story. 8)
Από κει και πέρα Cabin όλοι έχουν πει πόσο θείλα είναι, Avengers απίστευτη και ιδιοφυής παραγωγή.
Κάποια στιγμή θέλω να αρχίσω να δω πόσο καλό είναι και αυτό το Μπάφυ…

Epitaph one ρε.
Θα μπορούσε άνετα να γράψει και ένα terminator αντάξιο των 2 πρώτων.

8O ffs ρε φίλος, ffs. 8O

ΑΥΤΟ. ΑΥΤΟ ΡΕ! και epitaph two και omega και the attic. Αχ αυτό το the attic…

Πρόσφατα έκανε το -ακολουθεί σπόιλερ για- fringe: [SPOILER]ένα cut/paste του epitaph one. Είχα πεθάνει στα γέλια ρε, καθώς σε αντίθεση με το epitaph one, το fringe το έκανε σε τελείως άκυρη φάση και χωρίς να εξυπηρετεί τίποτα και πολλά άλλα άσχημα. Και μετά κατέληξε να κάνει την τελευταία του σεζόν πάνω στο ίδιο μοτίβο :lol: Όταν το είδα μιλάμε, έβαλα και είδα το epitaph one στα καπάκια για να συνέλθω [/SPOILER]

[B]Scourge Of God[/B], και όχι μόνο του Τoy Story, έχει κάνει και Titan A.E και Atlantis: The Lost Empire, απλά σ’ αυτά δεν ήταν μόνος του. Προτίμησα να βάλω στη δημοσκόπηση πράγματα που είτε έχει σενάριο/σκηνοθεσία δικά του είτε ήταν στο σενάριο μόνος του.

“ακυρο ποστ το εχω δει (epitaph two) απλα δεν ηξερα οτι λέγετε ετσι…” :stuck_out_tongue:

Όχι δεν το έβαλα σε λάθος thread. Η παραπάνω αφίσα είναι δημιούργημα του αγαπημένου μας Wheton :smiley:

Έχει και βιντεάρα.

http://www.examiner.com/video/still-undecided-think-about-the-future

*κατά λάθος έκανα δυο ποστ. Αν το δει κανένας ας το σβήσει αυτό εδώ.

Έχει και βιντεάρα.

http://www.examiner.com/video/still-undecided-think-about-the-future

IGN People’s Choice Award: Best Horror Movie (2012)

Ψήνομαι να το δω για 3η φορά.