Katatonia live in Greece

Έφτασα λίγο πριν ξεκινήσουν οι ΚΑΤΑΤΟΝΙΑ,οπότε για τους άλλους 3 θα μιλήσουν άλλοι… :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Για 1:30 ώρα τα πήραν όλα κι έφυγαν!!!
Μπορεί ο ήχος να ήταν ψιλομέτριος…η φωνή κάποιες φορές μπούκωνε…τουλάχιστον προς τα πίσω που ήμουν εγώ…
Αλλά τα παλικάρια έσπειραν!!!
Οι δύο καινούριοι έχουν δέσει μια χάρα και δε φάνηκε κανένα κενό!!!
Κοπάνημα,επικοινωνία,κέφι,όρεξη…άψογοι…
Για μένα ήταν από τις πιο αρχιδ@τες εμφανίσεις που έχω δει!!!
Πάντα τέτοια!!! 8)

Οι daylight misery σε ενα κομματι τους καναν και περασμα απο The Ar ή μου φανηκε?

Άψογοι οι Katatonia… πολύ θα ήθελα κάποιο απο τα πολύ παλιά τραγούδια τους, αλλά οκ. Αυτό που είδαμε ήταν πραγματικά δυνατό και συμπαγές, αυτό μετράει. Εκεί που ήμουν ο ήχος ήταν αρκετά καλός θα λεγα. Το συγκρότημα γεμάτο ενέργεια. Τα τραγούδια μια χαρά. Ε, δεν έχω να πω κάτι πρωτότυπο, το λάιβ ήταν γαμάτο, απλά.

Sirenia… είμαι απο κείνους που εκτιμούν τα πρώτα δύο άλμπουμ τους, αλλά το λάιβ τους παραήταν ρε γμτ… τόσα προηχογραφημένα μέρη, έλεος. Συν οτι κυριαρχούσε αυτό το “νεότερο στυλάκι” πολλών απο αυτές τις μπάντες, το πιο προσιτό και λάιτ, και πολύ πιο βαρετό. Που είναι οι μέρες των Tristania. Τέσπα, κάποιοι είδα τους ευχαριστήθηκαν πάντως. Άλλοι πάλευαν να κρατήσουν τα χασμουρητά τους. Πολύ όμορφη η τραγουδίστρια.

Θα ήταν προτιμότερο να λέγονται εντυπώσεις από Katatonia, sorrowfull angels & daylight misery.
Οι Sirenia δεν έπαιξαν ποτέ live.

Katatonia τρομεροί! Τα είπαν όλα οι προηγούμενοι.

Δόξα και τιμή στον Χάρη Κατινάκη και στα μουσικά ρουσφέτια του.

Δόξα και τιμή στις ελληνικές “μέταλ μπάντες” που πάντα θα τους γουστάρουν μόνο φίλοι και συγγενείς γιατί παίζουν ότι παίζανε οι άλλοι πριν απο 15 χρόνια.

Δόξα και τιμή στον κιθαρίστα των Daylight Misery (τον δεξιά όπως βλέπαμε) που πάλευε με την κιθάρα του και η κιθάρα του μαυτόν. Τελικά νίκησε η κιθάρα.

Δόξα και τιμή στον εξαερισμό του Gagarin που ρούφαγε όλα τα μπάφια…

Δόξα και τιμή στους Sirenia, το playback ακόμα και στο μπάσσο και το ένα κομμάτι που παίζανε επι 1 ώρα και είκοσι λεπτά.

Δόξα και τιμή στην barwoman που έπαιζε πετρα μολύβι χαρτί με έναν μαντράχαλο

Δόξα και τιμή στον τύπο με την μάσκα αερίων

Δόξα και τιμή στον τύπο με το μπλουζάκι sadus που πέταξε τις κορυφαίεες ατάκες κράζοντας μέχρι να βγούν οι Κatatonia…

Και πάλι καλά που βγήκανε οι Katatonia και θυμηθήκαμε ότι για αυτούς είχαμε πάει

επειδη εγω δεν πηγα ι sirenia itane σκατα

αμα πηγαινες ομως:!:

μα δεν ξερω τι κανανε πεξανε σκατα ι οχι ??? περημενω απαντιση

Είδες δουλειά που κάνει το ερωτηματικό?!:wink:

Οι Sirenia ΔΕΝ παίξανε LIVE, έπαιζε playback, πλήκτρα, φωνές, μπάσο.
αυτά

αντε μπραβο πειτε τα και σεις! Ειπα και γω μονο εμενα μ φανηκε οτι ηταν playback? Αφου εβγαζε μια κραυγη αυτη(λεμε τωρα),αφηνε το μικροφωνο και η κραυγη συνεχιζε. Ελεος για ηλιθιους μας περνανε? Θελουν και live τρομαρα τους.

Έχω να προσθέσω κάτι… Είναι γεγονός ότι οι τρέσες (μαλλιών) έχουν σπείρει και στις μέταλ μπάντες! :lol: Για όσους δεν κατάλαβαν η σπόντα πάει για την τραγουδίστρια των Sirenia:p . Όντως τα περισσότερα ηχογραφημένα, η τύπισα ζούσε στο βασίλειό της και δεν είχε καμία επικοινωνία και επαφή με τον κόσμο. Από μουσική δεν το συζητάμε…βλ. Nightwish, Theatre Of Tragedy, Leaves Eyes, μπλα μπλα μπλα…σε πολύ κακή απομίμηση.
Προσωπικά για τους Katatonia δεν έχω λόγια. Όσοι πιστοί προσήλθαν, ένιωσαν και κατάλαβαν. Απίστευτη μπάντα και η σημερινή βραδιά ήταν μια από τις καλύτερες που έχω ζήσει. Αδρεναλίνη να χτυπάει στο κόκκινο και δεν ήξερα αν ήθελα να κλάψω ή να τα σπάσω όλα! ΜΠΑΝΤΑΡΑ!!! Κακό του κεφαλιού τους για όσους δεν πήγαν:p
Μετά μείναμε και για φωτογραφίες. Τα μέλη κάθισαν αρκετή ώρα και συζητούσαν με τους θαυμαστές, ειδικά ο ντράμερ πολύ φιλικός! Αλλά η μεγάλη αγάπη δεν αλλάζει…ANDERS!!! Ax…:smiley:

#-o
Εcho το λενε…

Οταν λεει playback φωνες ο αλλος εννοει τη χορωδια και κατι samples, η τραγουδιστρια live ηταν, ελεος :Ρ

Oi Daylight misery που παιζουν ενα ειδος ατμοσφαιρικου doom/death μεταλ ητανε ψιλοαδιαφοροι…ειχαν μονο κατι σημεια που ακογοντουσαν…

οι Sorrowful angels ηταν απαλευτοι κατ’εμε…ολα τα τραγουδια τους ητανε ιδια…ηλιθιες πιανιστικες εισαγωγες σε ΟΛΑ τα κομματια στις οποιες το παιξιμο θυμιζει καθυστερημενο 8χρονο που απλα κοπαναει τα πληκτρα λες κ ειναι drums,πανομοιοτυπες μελωδιες κ ρεφραιν,φωνητικα κατω του μετριου κ τραγουδια που απο την προσπαθεια τους να ειναι πιασαρικα γινονται παιδαριωδη…

οι Sirenia εχουν καποια καλα κομματια στους δισκους τους…τα οποια και μεινανε εκει…γτ απλα τα κομματια δν ητανε live οπως προειπωθηκε…η τραγουδιστρια φοβοταν να μας πει γεια κ μιλουσε αντι αυτης το μπουλντοκ ο κιθαριστας ο οποιος εκτελουσε κ χρεη τραγουδιστη για την μπαντα…αφου η κοπελια αν κ γλυκουλα απλα δν το εχει…πολυ αδυναμη φωνη,δν ξεχωριζεις τι τραγουδαει κ λοιπα…προσωπικα εκοψα φλεβες μεχρι να τελειωσουν…μου φανηκε οτι παιζανε αιωνα …20 λεπτα κ πολλα θα τους ηταν…

τελος οι Κatatonia ηταν για τον πουτσο…
σαφως αστειευομαι γτ η μπαντα απλα εσπειρε τον τρομο σε αυτους που προσπαθουν να παιξουν μουσικη…φανταστικη αποδοση απο ολους…ο jonas σε τρελα κεφια,η φωνη του αψεγαδιαστη ακριβως οπως στον δισκο(οχι οτι τα φωνητικα του ειναι κ τα πιο απαιτητικα που υπαρχουν αλλα επιασε ακριβως το feeling που χρειαζεται κ μας γλυκανε ολους με την φωναρα του…)
o blackheim εκει βραχος…αρχηγος με τα ολα του…μια χαρα κ αυτος κ τα δευτερα φωνητικα του…ο drummer εδωσε ρεστα απλα…ο sodomizer των bloodbath ταιριαξε τελεια στη μπαντα κ αν παρατηρησατε εχει κ φωναρα…επισης τελεια δευτερα φωνητικα…τον μπασιστα δν τον παρατηρησα :slight_smile:
ηχος γαματος,συμπαγης,βαρυς κ τα σχετικα…επιλογη κομματιων μια χαρουλα αν και λειπανε πολλα φανταστικα κομματια οπως το deliberation,wealth,promise of deceit k καποια απο τους πρωτους δισκους…αλλα θα μου πεις τοσες κομματαρες τι να πρωτοπαιξουν…
φανταστικο λαιβ,μοναδικη μπαντα στο ειδος της… μια κατηγορια μονη της,κανεις δν παιζει σαν Katatonia…μπραβο για ακομη μια φορα!

Εξαιρετικοι και μαγευτικοι οι Katatonia, μακαρι να επαιζαν και παραπανω, δεν με κουρασαν καθολου και οπως βλεπω ουτε και κανεναν αλλο. Δυστηχως δεν μπορω να πω και το ιδιο για Sirena και Sorrowful Angels οι οπιοι μου φανηκε πως παιζαν ωρες.
Daylight Misery καλοι και συμπαθητικος ηχος.

Το παραπονο μου ειναι για τους μαλακες του Gagarin που την εχουν δει εδω και χρονια επειδη ειναι μονοπωλειο. Ειρωνια, στυλακι, κτλ. Δεν με αφηναν ουτε να μπω με τον καφε που κρατουσα μεσα λες και θα τον πετουσα στον κοσμο. Τεσπα, τι να πω αμα ειναι για τον πουτσο τα ατομα…

Katatonia 8)

μάλλον είμαι ο μόνος που του άρεσαν πολύ οι daylight misery (λάτρεψα την τόση φιλανδιλα στον ήχο τους). anyway… οι katatonia ήταν εξαιρετικοί. δεμένοι και πωρωμένοι με την ίδια τους τη μουσική. προσωπικά αγάπησα τον κύριο sodomizer που φαίνεται και και πολύ τρελάρας. το μπασίστας πέρνει και αυτός το respect του για την μπόύζα (πέραν του εκτελεστικού). για τους άλλους 3 τι να πω… δεν έχω λόγια. αν και ο jonas μου φαινόταν πως κάπου κάπου σε μερικά το έχανε λίγο. απ το σετλιστ είμαι ευχαριστημένος καθώς άκουσα σχεδόν όσα ήθελα. τώρα για μένα οι 2 μέτριες στιγμές της βραδιάς (sirenia, sorrowfoul angels) με χάλασαν που ήταν κολλητά. ειδικά sirenia είχα κόψει φλέβα. (άσχετο, όσοι ακούτε, τσεκάρετε άμα δεν το έχετε κάνει ήδη, τους delain, κάπως έτσι θέλουν να παίξουν οι sirenia).

και να δώσω και γω ένα respect σε έναν τύπο απ το κοινό, που όταν ο ρενκσε είπε ότι θα παίξουν κ άλλο φώναξε “κανα παλιό!” θεος!!! τα "μπριζολίδια τα μύρισα και γω btw…

H υπέρτατη μ…@ χτες: ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!

Πω δεν μπορώ τόση μιζέρια πια… Εγώ πήγα με κάθε καλή διάθεση να δω όλα τα συγκροτήματα, αλλά πάνω απ΄ όλους τους θεούς Katatonia φυσικά!

Mου άρεσαν τόσο οι Daylight Misery όσο κι οι Sorrowful Angels. Ειδικά οι δεύτεροι. ΟΚ, μπορεί σε φάσεις να μοιάζουν υπερβολικά με Paradise Lost, αλλά μ’αρέσει το ύφος τους και διασκέδασα, δεν βαρέθηκα σε καμία περίπτωση.

Για τους Sirenia κι εμένα μου μπήκαν υποψίες ότι έπαιζαν playback, αλλά δεν με πολυαπασχολεί. Και πάλι πέρασα καλά με αυτό που άκουσα κι η ώρα πέρασε ευχάριστα.

Και φτάνουμε στους μοναδικούς Katatonia! Τι να πεις; Όπως ήταν αναμενόμενο δεν άφησαν τίποτα όρθιο και με τα νέα μέλη φαίνονται ακόμα πιο πωρωτικοί πάνω στην σκηνή. Όπότε θα πω τα μικρά μικρά παραπονάκια μου. Θεωρώ το νέο album δισκάρα αλλά δυστυχώς δεν έχει συναυλιακά κομμάτια εκτός από το Forsaker και το Ashen που δεν μπορούν να το παίξουν αφού είναι bonus track. Έτσι στα 3-4 κομμάτια που ακούστηκαν γούσταρα αλλά δεν πωρώθηκα. Νεός δίσκος όμως, οπότε έπρεπε να παιχθούν κι αυτά. Επίσης κομματάρες έλαμψαν δια της απουσίας τους, όπως το Cold Ways. Από την άλλη, δεν περίμενα να ακούσω κομμάτια όπως το Omerta ή το For My Deamons που έπαθα παράκρουση :slight_smile: Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την χθεσινή εμφάνιση (3η φορά τους έβλεπα) και μακάρι να έπαιζαν και την άλλη εβδομάδα! Από τις συναυλίες που δεν θες να τελειώσουν ποτέ!

Κακοί οι πρώτοι, μετριότατοι οι δεύτεροι (γελάει ο κόσμος με τις κονσερβοποιημένες πιανο-εισαγωγές), για τους τρίτους δε λέω τίποτα γιατί ακόμα και η παραμικρή αναφορά θα τους δώσει αξία.

Katatonia απλά δέος. Αλάνθαστοι, ο ήχος ΠΟΛΥ καλός -το μπάσο από άλλο πλανήτη-, setlist ονειρεμένο. Πραγματικά δεν μπορώ να βρω ούτε ένα μείον. Ακόμα κι ο εξαερισμός ήταν ΟΚ.

ΔΕΟΣ.

[SPOILER]Kudos σε τυπά από Φυσικό που έψηνε υπομονετικά γκομενάκι από Πάντειο επί 4 ώρες σερί.
Θεϊκή ατάκα: Φέισμπουκ έχεις; Α, ωραία, δώσε μου τον αριθμό του ακάουν’τ’ σου να σε κάνω αντ.

ΠΡΟΣΚΥΝΩ μποντιμπιλντερά που χόρευε σαν τον Σάκη στους ανύπαρκτους.[/SPOILER]

Ωστε ο sodomizer είναι ο καινούργιος κιθαριστας τους. Και έλεγα κάπου την είχε δει την φατσα του αυτουνού αλλα δεν μου ερχόταν.

epic fail αυτό #-o#-o σύμφωνα με αυτή τη λογική να μην εμφανίζεται κανείς στη σκηνή και να μας βάζουν να ακούμε το cd της μπάντας. Και θα είναι όλοι χαρούμενοι, δε θα γίνονται λάθη και τα φωνητικά θα είναι αψεγάδιαστα

συμπαθητικός ήχος στους daylight misery :-k που στα δυνατά σημεία, όταν έπαιζαν όλοι μαζί, μπούκωνε το σύμπαν και ήταν τρελή ηχορύπανση

Μαζί σου. Στου sirenia πέρασα σούπερ λόγω αυτού του τύπου. Πόσο γέλιο με τις χορογραφίες του που πρέπει να τις ετοίμαζε χρόνια :lol::lol:

Βασικά με έχει καλύψει πολύ ο Dead, αν και είδε την συναυλία στη Θεσσαλονίκη και όχι στην Αθήνα :wink: Τους sorrowfull angels τους βρήκα πολύ καλύτερους από τους daylight misery. Είχαν και καλό κιθαρίστα και ακούγαμε και κανένα καλό σολάκι. Ο τραγουδιστής τους επίσης έμοιαζε εμφανισιακά στο Layne Staley. Οι Sirenia αδιάφοροι τελείως. Η κοπελίτσα στο μικρόφωνο φοβόταν να μας μιλήσει :lol: Και πολλά προηχογραφημένα βρε άνθρωποι :papas::papas:
Οι Katatonia ήταν απίστευτοι, με πολύ ενέργεια πάνω στη σκηνή. Τα νέα μέλη δένουν τέλεια. Και εγώ θα ήθελα και άλλα κομμάτια, αλλά ελπίζώ ότι θα τα ακούσω την επόμενη φορά που θα έρθουν και ελπίζω να είναι σύντομα.

αυτό εν ολίγοις.

Και για να μην είμαστε άδικοι, δε χάθηκε ο κόσμος να είχαν κι οι Katatonia έναν πληκτρά μαζι…

Μερικές φωτό.