Ποιά ακούσματα σας έρχονται στο νου όταν μιλάμε για "γνήσια" metal μουσική;

Πριν λίγες μέρες συζητούσα με έναν γνωστό μου για τη metal μουσική και μου έλεγε ότι αν και ο ίδιος γουστάρει να ακούει death και black metal και να χτυπιέται με τις ώρες για να ξεδίνει, ωστόσο θεωρεί ότι το συγκεκριμένο είδος μουσικής δεν έχει να σου προσφέρει κάτι παραπάνω γιατί οι στίχοι του μιλάνε μόνο για δράκους, σκελετούς, σατανιστικές τελετές και αιματοχυσίες. Εμένα αυτό μου φάνηκε αρκετά στενόμυαλο και άρχισα να του απαριθμώ συγκροτήματα και τραγούδια που δε μιλούσαν μόνο για αυτά τα θέματα (π.χ. Epica, Rhapsody, Kamelot, Nightwish, Evanescence, αλλά και πολλά τραγούδια των Iron Maiden και Judas Priest).
Το επιχείρημά του ήταν πως αυτά “ήταν η εξαίρεση στον κανόνα” ή ότι “δεν ήταν γνήσιο metal, αλλά ανήκαν στα παρακλάδια του”. Ψάχνοντας στο ίντερνετ αλλά κι εδώ στο forum είδα ότι υπάρχουν τέτοιες παρόμοιες απόψεις (ειδικά σε ό,τι αφορά τα “female-fronted” συγκροτήματα). Κι έτσι μου γεννήθηκε η εξής απορία: Μουσικά μιλώντας, στέκει κάτι τέτοιο; Δηλαδή “γνήσιο metal” θεωρείται μόνο το thrash, black και death metal;

Όχι.

Όχι, ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Το γνήσιο μέταλ παίχτηκε πρώτη φορά από τους Black Sabbath και εκεί πάτησαν όλα τα υποείδη που αναφέρεις. Βέβαια υπήρχαν κάποια σκόρπια κομμάτια που θεωρούνται proto-metal, όπως το born to be wild ή κάποια του Hendrix, αλλά οι Sabbath κυκλοφόρησαν τους πρώτους αμιγώς μέταλ δίσκους. To thrash είναι ανάμιξη του “γνήσιου” μέταλ με στοιχεία της punk, και με άλλες αναμίξεις δημιουργήθηκαν όλα τα άλλα υποείδη. Άρα δεν βλέπω πώς γίνεται να θεωρείται γνήσιο μέταλ το thrash, το black και το death metal.

1 Like

Το καλυτερο ποστ εβερ.

2 Likes

Συγνωμη θρεντ εννοουσα

2 Likes


Μονο!

Αυτες οι γενικολογιες και τα στερεοτυπα δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα. Χανετε τον χρονο σας κανοντας τετοιες ανουσιες συζητησεις. Υπαρχουν απειρες μπαντες που παιζουν μεταλ, το οποιο εχει απειρες μουσικες εκφρασεις, και οι οποιες εχουν πολυ ψαγμενους στιχους, Πολυ περισσοτερο και απο τις μπαντες που ανεφερες τις οποιες δεν θεωρω κατι ιδιαιτερο στιχουργικα. Επισης και για θεματα φαντασιας να τραγουδαει καποιος δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει ποιοτητα στον στιχο του. Ισα ισα. Βαλτε εκει ακουστε και διαβαστε στιχους Skyclad και θα δειτε το φως το αληθινο :stuck_out_tongue:

4 Likes

Σε ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστική σου απάντηση vaggos_Ip7! Θα του τα πω όλα αυτά να τον ενημερώσω λίγο καλύτερα… :slightly_smiling_face:

1 Like