Metallica - Hardwired ...To self-destruct

οκ γούστα είναι αυτά. αλλά το έπιασες το point μου θέλω να πιστεύω περι προ 1990 Priest (δεν έχω καμία διάθεση να τους συγκρίνω με τους Metallica καθώς δεν υπάρχει κανένας λόγος για κάτι τέτοιο)

υπερβολη θες ; υπερβολη ! συμφωνω με το πως βλεπεις τους δισκους.
Απλα η διαφορα ειναι οτι πριν το St. Anger πατατα δεν ειχαν βγαλει (ενταξει εβγαλαν μια και βαρβατη!) και οχι μονο δεν ειχαν βγαλει αλλα θα μπορουσες καποιος να τα βρει ολα τα προηγουμενα αριστα .

Επισης το Hardwired το βγαζουν με 35 χρονια στη πλατη τους . Μπορει να μην ειναι ο ιδιος αντιστοιχα οδοστρωτηρας που ηταν το Painkiller αλλα εχουν αλλαξει οι εποχες και τετοιες συγκρισεις ειναι αρκετα ρευστες.

@chinaski κουβεντα να γινεται … σιγα μην νομιζουμε οτι λεμε την μια και μοναδικη αληθεια εδω μεσα.

Συμφωνώ αλλά εσύ μόνος σου μπαίνεις στο τρυπάκι και κάνεις άκυρες συγκρίσεις. Το Painkiller είναι ένας τεράστιος δίσκος και είχε 25 χρόνια να το αποδείξει. Το HTSD δεν μπορεί να είναι τέτοιος game changer δίσκος με αυτό να λέει πολλά αλλά και τίποτα ταυτόχρονα

εννοείται ρε κουβέντα κάνουμε

ειπαμε κουβεντα να γινεται… ακυρη την θεωρω αλλα την διαβαζω αλλου και τακτικα.

Και το Rocka Rolla πατάτα είναι, κατά τα άλλα μόνο το Turbo είναι πατατούλα απλά τα Point Of Entry και Ram It Down είναι μέτρια

Δε θέλω να ανοίξει η κουβέντα αυτή εδώ (καλύτερα να γίνει εδώ), αλλά:

δεν έχω διάθεση να ανοίξω συζήτηση οπότε αυτό που διάβασες λέω. Για το Screaming είπα ίσως για το Sin After Sin θα επιμείνω και όντως όχι τόσο πατάτα όσο το τούρμπο το point αλλά και πάλι λίγο μπροστά στα υπόλοιπα αριστουργήματα. Άποψή μου ε

Το Screaming For Vengeance είναι εκπληκτικό album ρε.

Α, και το HTSD ΓΑ ΜΑ ΕΙ.

1 Like

ρε δεν είπα μέτριο το Screaming. Είπα πως δεν είναι στο σύνολό του τοπ και έβαλα και το ίσως σε παρένθεση γιατί όντως σε αυτό το άλμπουμ θεωρώ πως έχει μόνο 2 ή 3 τραγούδια κατώτερα των γαμηστερών. Πάντως αν θέλω να ακούσω εκείνης της εποχής Priest προτιμώ άνετα το Defenders από το Screaming

Το HTSD όντως γαμάει εδώ συμφωνούμε :stuck_out_tongue:

Κι εγώ προτιμώ το Defenders, είναι καλύτερο!

…αλλά όχι καλύτερο από το HTSD, μη τρελαθούμε κιόλας!

2 Likes

Καλα οπως εχω πει δεκαδες φορες, τις συγκρισεις ποτε δεν τις καταλαβα… δεν υπαρχει πιο ανουσια κουβεντα νομιζω απο το να καθομαστε να υπεραναλυουμε με συνεχη αναλυση για το ποια τραγουδια ειναι fillers ή εστω λιγο κατωτερα απο αλλα, ποσα τραγουδια τετοιου τυπου εχει ο καθε δισκος, και μετα να βαζουμε βαθμους τυπου 7.23 και 8.16 στο μεσο ορο των δισκων με βαση του τι βαθμο παιρνει καθε τραγουδι και να διαιρουμε μετα το συνολο για να βγαλουμε το μεσο ορο, ωστε να βγαλουμε το απολυτο συμπερασμα ποιος ειναι καλυτερος και που ακριβως κατατασσεται το HTSD.

Κατα τα αλλα, επειδη ακουσα απο πολυ κοσμο που ηταν πανετοιμος να δηλωσει ελαφρα την καρδια μετα απο 2-3 βδομαδες ακροασης “oh my fucking god best Metallica album since The Black Album or maybe even since Justice!!@1122@!!!”, εβαλα να ακουσω ολοκληρο το Black Album με ακουστικα και με ευβλαβικη προσηλωση, και εχω να πω οτι οι πιθανοτητες να συμβει κατι τετοιο με το HTSD το 2041 ειναι ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ.

Και τι εννοω να συμβει? Εννοω να ακουσω και τα 12 τραγουδια του Black Album και να ακουσω ουσιαστικα 12 τραγουδια που με εχουν συντροφευσει εδω και 21 χρονια (και καποιους φανταζομαι 25 χρονια απο την χρονια που βγηκε) και να πωρωνομαι σε καθε δευτερολεπτο. Μιλαμε για μνημειωδη δισκο, που εχει αφησει τη δικη του ιστορια, και ΟΧΙ επειδη πουλησε τα κερατα του. Ο λογος για τον οποιο πουλησε τα κερατα του ηταν και η ιστορια των Metallica μεχρι εκεινο το σημειο, αλλα και γιατι ουσιαστικα αποτελεσε την εισοδο σε μια νεα εποχη για ολο το metal και τη σκληρη μουσικη γενικοτερα. Μπορει πλεον να εχουμε ακουσει τραγουδια οπως τα Enter Sandman και Sad But True τοσες φορες που να ειμαστε σε φαση “πφφφφ παλι ρε μλκ ελεος οχι”, αλλα αμα αφαιρεσεις λιγο τον εαυτο σου απο την παρουσα φαση που εχεις κορεστει απο ολο αυτο, και προσπαθησεις να ανακαλυψεις τη μαγεια του Black Album απο την αρχη (βοηθαει να εχεις να το ακουσεις στην ουσια 1-2 χρονια, οπως ειχα εγω) τοτε μιλαμε για αλλη εμπειρια.

Αρα, οπως πολυ σωστα λεει ο drenie, τα λεμε το 2041 για το αν το HTSD ειναι καλυτερο απο το Black Album και τα Loads (για αυτα δινω ενα μπονους 5-6 χρονακια γιατι μεχρι το 2046 ποιος ζει ποιος πεθαινει)

Και για οποιον βαριεται τα σεντονια θα κανω το υπερανουσιο για να δειξω ποσο ανουσιο ειναι:

  1. Enter Sandman 10
  2. Sad But True 10
  3. Holier Than Thou 8
  4. The Unforgiven 10
  5. Wherever I May Roam 10
  6. Don’t Tread On Me 7
  7. Through The Never 7
  8. Nothing Else Matters 10
  9. Of Wolf And Man 9
  10. The God That Failed 10
  11. My Friend Of Misery 10
  12. The Struggle Within 8

Metallica - Metallica: 9.1/10

ΥΓ. Το ξερω οτι ειναι μαλλον αδικο, αλλα δυσκολο για μενα να μπορεσει το HTSD να παρει μια θεση στην καρδια μου μαζι με τα 7 πρωτα (που ξανα, πολυ σωστα για μενα ο drenie τα βαζει στο ιδιο γκρουπ). Η αποψη που εχω για το HTSD ειναι οτι γαμαει οσο μπορουσε να γαμαει ενα αλμπουμ των Metallica το 2016, και μετα απο τις περιπετειες και τα προβληματα των πρωτων 15 χρονων της χιλιετιας που διανυουμε.

1 Like

επειδη εγω το ξεκινησα ας γραψω λιγο πιο αναλυτικα τις σκεψεις μου και διαφωνουμε παρακατω (@chinaski ολες οι συγκρισεις ειναι ακυρες αλλα ας θεωρησουμε οτι εχουμε και καποια αλμπουμς - συγκροτηματα ως σημεια αναφορας για να μπορεσουμε να κανουμε διαλογο) .

Σιγουρα δεν θελω να πω οτι οι Metallica την εχουν πιο μεγαλη στο Hardwired , σε σχεση με το ποσο μεγαλη μας την εδειξαν οι Priest με το Painkiller (αν θελουμε να κανουμε μια συγκριση ας την κανουμε με το Black Album). Απλα θελω να πω οτι αυτο που καταφεραν οι Priest τοτε κατι αντιστοιχο ισως οχι ομως στον ιδιο βαθμο (γιατι και οι εποχες εχουν αλλαξει στο ποσο επιδραστικο μπορει να γινει ενα αλμπουμ) κανουν και οι Metallica με το Hardwired . απλα εχουν περισσοτερα χρονια στη πλατη τους. Σχεδον τα διπλα απο οσα ειχαν οι Priest το 1990.

Δεν υπαρχει για μενα μπαντα με τοσα χρονια καριερας που να βγαζει αντιστοιχη κορυφαια και γενικοτερης αποδοχης δουλεια. Δεν λεω οτι αλλες μπαντες με αντιστοιχα χρονια δεν εχουν βγαλει καλες ή και καλυτερες δουλειες απλα λεω οτι δεν εφτασαν στα επιπεδα αναγνωρισης που φτανουν οι Metallica μετα απο 35 χρονια.

κατα μια εννοια ειναι μια απο τις απατητες κορυφες που πιανουν αυτοι εδω οι 4 τυποι οπως αναφερει και ο Πολυζος στη κριτικη του.

Για τα αλμπουμ των Judas Priest Πριν το Painkiller το turbo ειναι καπως μετριο στα ορια της πατατας (συμφωνα παντα με τα δικα μου γουστα) αλλα και 2-3 αλλες δουλειες τους δεν φτανουν τα επιπεδα που εχουν το British Steel, Defenders κτλ

οποτε με απλα χρονολογικα κριτηρια οι Metallica μεχρι και τα Loads δεν ειχαν μετρια αλμπουμς ουτε πχ καποιες απλα καλες στιγμες . Ολα ηταν κορυφαια για το ειδος τους κατι που δεν ισχυει για τους judas Priest Και επισης στο Painkiller παιζουν με μεγαλυτερη λυσσα σε σχεση με σχεδον ολο το προηγουμενο καταλογο τους (οι metallica ηταν ηδη πιο ποικιλομορφοι και επιτυχημενα ποικιλομορφοι ). Αρα στο St Anger θα πηγαιναν για μια ακομα κορυφη αλλα χτυπησαν πατο…

Δεν ξερω αν τα γραφω πολυ μπερδεμενα ειπα να κανουμε καμια κουβεντα παραπανω ομως μπορει και να το εχασα- χασαμε λιγο. Αν σας μπερδεψα ή ανοιξα μια βαρετη κουβεντα , σορρυ.

Μια χαρά βαθμολογία το 9 για τον συγκεκριμένο δίσκο, κοίτα που συμφωνούμε κιόλας :grinning:!

Θα συμφωνουσαμε αν οι βαθμολογιες σε δισκους εμπαιναν με διαιρεση του συνολου των επιμερους βαθμων των τραγουδιων (παρε τρεις Γενικες στη σειρα)… αλλα σορρυ, το Black Album ειναι δεκαρακι ακατεβατο, οπως τουλάχιστον αλλοι 5 δισκοι τους :sunglasses:

1 Like

Δεν έχω ένσταση, αλλά γενικά προσπαθώ να σταματήσω το σύνδρομο της μεταλλικής κατάταξης γιατί όσο περνάνε τα χρόνια τόσο πιο ανούσιο μου φαίνεται. Δηλαδή πραγματικά αν μου αρέσει κάτι θα το ακούσω, χωρίς να το βάζω σε σειρά προτίμησης, αν δε μου αρέσει δε θα το ακούσω. Το Hardwired to Self Destruct το ακούω ευχάριστα, όπως ακούω και το Death Magnetic, όπως και το Justice, όπως και το Garage…

2 Likes

μια χαρα τα λες και νομιζω το εχουμε αναλυσει και αλλου αυτο. Απλα βλεπω κατι να γραφεται ξανα και ξανα οποτε το μεταφερω εδω για να κανουμε και λιγη κουβεντουλα.

Τιποτα παραπανω.

Πάει και το τελευταίο προπύργιο. Μόνο ο Ror έμεινε.

1 Like
1 Like

Εγω απ’αυτα που διαβαζω καταλαβαινω πως δεν του πολυαρεσε αλλα θελει να ειναι διπλωματικος, αλλωστε ελπιζει και σε νεο big 4 τουρ.
Αυτο το tweet παντως του αρεσε σιγουρα https://twitter.com/gsmith29144/status/804010896234336256

Opa katse, ksereis na diavazeis?

2 Likes