Συναυλιακά reports (εγχώρια & μη)

Το θρεντ ανοίγει γιατί γίνονται συναυλίες που δεν τις παίρνει χαμπάρι κανείς, παίζουν καλλιτέχνες που αξίζει ν΄ ακουστούν αλλά σκάνε 30 άτομα και γενικώς επειδή υπάρχει μια κατάσταση σαπίλας.

Οπότε εδώ είναι το θρεντ που εκ των υστέρων έρχεται ο καθείς που έχει παρευρεθεί σε συναυλίες που αξίζει να ακουστούν 2 λόγια και κάνει άνετος το ριπόρτ του, με σκοπό να μάθουν 2-3 πράγματα και οι υπόλοιποι που διαβάζουν εδώ.

Δεκτά και report από ξένες μπάντες που δεν πάτησε κανείς, αλλά κυρίως μιλάμε για συναυλίες ελληνόφωνων και αγγλόφωνων ελληνικών συγκροτημάτων γιατί συνήθως αυτές πάνε άπατες.

Ποστ από συναυλίες που υπάρχουν θεματικά σε άλλα τόπικ κλπ. παρακαλώ να διαγράφονται αυτόματα από τους μόντερες.

Λοιπόν κάνω την αρχή: (Κανονίστε να ποστάρω μόνος μου με τον παναγιώτη εδώ ε :p)

Χτες έπαιξαν στο Mad club οι Common I, Po(-) και Reversed nature. Διοργάνωση Magic Potion, είσοδος 8 γιούρο με μπύρα. Χώρος ψιλομέτριος, ακουστική μια χαρά αφού ηχοληψία κλπ. έκαναν τα παιδιά από Universe217.

Πρώτοι βγήκαν οι Reversed Nature. Νταξ τους ξέρω προσωπικά οπότε δεν είμαι και αντικειμενικός. Αλλά έπαιξαν τελείως ακομπλεξάριστα το ποστ εξπεριμένταλ τους και τους βγήκαν κάτι όμορφα τζαμαρίσματα (μοιάζουν λίγο με Ομ όσον αφορά την επιλογή οργάνων, μπάσο-ντραμς είναι). Η κοπέλα στα φωνητικά ποιοτική. Τσιμπήσαμε DIY άλμπουμ με 5ευρώ, ξεφτίλα, ανεβάστε του τιμή επειγόντως.

Δεύτεροι οι Po(-), για τους οποίους δεν ήξερα τίποτα. Αποκάλυψη πραγματική. Μια μπάντα κάργα επηρεασμένη από μπάντες του Seattle, στυλ AIC, Soundgarden, PJ αλλά με βασική τους Faith no More. Rhythm section μια γροθιά να σε βαράει στη μάπα, καλός κιθαρίστας και παρανοϊκός τραγουδιστής πατονικής σχολής. Η μουσική όμως είχε το δικό της χαρακτήρα, αφού συνδυάζουν αρκετά ετερόκλητα πράγματα, από τα πιο σκληρά ως τα πιο γκρούβυ. Ένα σκα πέρασμα που είχαν έκανε τα πράγματα άσχημα πορωτικά! Έπος, περιμένουμε να τους ξαναδούμε και να ακούσουμε κάτι από αυτούς. Εσείς οι γνωστοί φορουμίτες που γουστάρετε τέτοια να είστε αλέρτ.

Μετά Common I, στα γνωστά ποιοτικά επίπεδά τους. Τα χουμε ξαναπεί, απ’ τις καλές μπάντες που έχουμε, δεμένοι, ψυχεδελικοί, με πολύ καλές κιθάρες και ωραίο ήχο.

Προσέλευση κακή, στο peak άντε να χε 40 νοματαίους, ενώ παρατηρήθηκε ξανά το φαινόμενο “έρχομαι να δω τα φιλαράκια και μετά πούλο” που είναι η απόλυτη κατάντια της σκηνής.

επεξαν οι Χατ Τρικ στο ΑΝ νομιζω, το σαββατο…

πηγε κανενας;;

Πήγε ο αδερφός μου και απ´οτι είπε τα σπασανε (όπως πάντα φυσικά). Σταθερή αξία οι Χατ Τρικ!!!

πες του να κανει ενα report:D

αν και εχω δει Ντελιριο και Bad Movies ακομα Χατ Τρικ δεν ειδα…

που θα παει ομως…

Εγώ ευτυχώς τους βλέπω αρκετά συχνά και σε live και για μπύρες. Το κακό είναι ότι ο Πετρής (μπάσο/φωνή των Χατ Τρικ) πέρασε σε Πανεπιστήμιο του Brighton (μουσικός παραγωγός ή κάτι τέτοιο) οπότε από Σεπτέμβριο θα είναι περιορισμένα πολύ τα live τους σε Χριστούγεννα και Πάσχα #-o

Μπατε Σκυλοι κετς;:wink::smiley:

Θεσσαλονικη κανουν αρκετα λαιβ…αλλα εγω ειμαι Αθηνα…

υπαρχει καποιο τοπικιον να μην κανομε και οφτοπια;;

http://rocking.gr/modules/forum/showthread.php?p=902505#post902505

Χθες πήγα στο Αfter Dark που παίζαν οι Allison. Garage/heavy rock/punk/νεο-ψυχεδελειές. Το πρόσφατο άλμπουμ τους “People From Outer Space” είναι πάρα πολύ καλό (και βασικά του έχω ρίξει τρελό λιώσιμο). Όχι ότι θέλω να το παινευτώ, αλλά η τραγουδίστριά τους είναι ξαδέρφη μου! Κατά τα άλλα η μπάντα αποτελείται από παλιές καραβάνες, πρώην μέλη των Purple Overdose και No Man’s Land - ιστορικές μπάντες και οι δύο. Το λάηβ ήταν πολύ καλή φάση, το αφτερ νταρκ ήταν γεμάτο σχεδόν. Στην αρχή βγήκε μια νέα μπάντα που δεν συγκράτησα το ονομά της δυστυχώς. Πιτσιρικάδες, πρώτο τους λάηβ, διασκευές τα περισσότερα σε φάση Pixies κλπ. Οι allison ήταν πολύ καλοί, το καταφχαριστήθηκα βασικά. Χορέψαμε, πολύ ποτό, (βασικά γκολ έγινα αλλά λέμε), πάντα τέτοια.

Πάντα υπάρχει ένας Good Reason για καλό ροκ ν ρολλ:!:

Ήμουνα σήμερα πλατεία Εξαρχείων στο λάιβ των Χάσμα, Deus ex Machina, Σπυριδούλα, Νικήτα Κληντ. Τους 2 τελευταίους δεν τους πρόλαβα, οπότε πάμε:

DxM: Όπως πάντα μπόμπα (πρέπει να 'ταν η 10η-11η φορά που τους έβλεπα) σετλιστ περίπου ίδιο με αυτό σαν σαπόρτ στον Τζέλο πλας τα ελληνικά που παίζουν πάντα στο τέλος στα δικά τους λάιβ και έγινε ο αναμενόμενος χαμός. Σταύρος όπως πάντα θεούλης με βουτιές, ρισπέκτ στον κιθαρίστα που παίζει και στους Slavebreed και φορούσε μπλουζάκι Napalm Death.

Χάσμα σε δίσκο δεν τους παλεύω με τίποτα, αλλά λάιβ ήταν απρόσμενα καλοί. Δηλαδή έκατσα ως το τέλος και δε βαρέθηκα. ο κόσμος κωλογούσταρε και τα’δωσε όλα.

Εθεάθησαν Angel_Death και κάπου νομίζω είδα και Destroyer. :smiley:

Xθες πήγα στο Bios όπου είχε λάηβ από Jay Walkers, the Meanie Geanies και Next time passions. Καλή φάση ήταν είχε αρκετό κόσμο, 5 euro είσοδο. Με Next time passions δεν είχα ξανασχοληθεί, έτσι κ έτσι μου φάνηκαν. Alternative/indie pop φάση, θυμίζαν κάτι από Television Personalities (κάτι που ενισχύεται και από την διασκευή τους σε αυτούς). Οι Meanie Geanies βασικά ήταν ο λόγος που πήγαμε στο λάηβ, κεφάτες, θεόμουρλες, κ φαρφίσσα uber alles, αν και είχαν κάποια προβλήματα με τον ήχο. Mετά στους jaywalkers ήταν επίσης ωραία, αν και είμασταν περισσότερη ώρα στο μπάρ παρά στο λάηβ. Η διασκευή τους στο I can’t escape myself ήταν πολύ γαμάτη πάντως. Σε μια φάση έσκασε και ο Καρανικόλας των Last Drive στο μαγαζί:!:

[B]PRIMUS[/B] @Wellmont Theater, Montclair, NJ ($38)

Στα πλαίσια της odity faire 2010 tour http://www.youtube.com/watch?v=UDMrMsiB4SE πέρασαν κι από τα μέρη μου… Το Montclair έχει το ομώνυμο κολλέγιο και εντελώς διαφορετική γκουχ-λευκοί-φλώροι-γκουχ αύρα από brick city.

PRIMUS SUCKS - PRIMUS SUCKS - PRIMUS SUCKS - PRIMUS SUCKS - PRIMUS SUCKS

Έφτασα αργά οπότε το μόνο που πρόλαβα, ήταν κάτι ζογκλέρ, ενώ οι τεχνικοί έστειναν τα όργανα, έκαναν το σάουντσεκ κλπ. Ευχάριστος τρόπος να περάσει η ώρα δε λέω. Η σκηνλη είχε δύο τεράστιους φουσκωτούς αστροναύτες, που στα σκάφανδρα τους προβαλλονταν βίντεο από προτζέκτορες κατά τη διάρκεια των τραγουδιών. Φώτα σε διάφορα χρώματα και εγώ να μετανιώνω που δεν άκουσα την συμβουλή κάποιου. :wink:

(Ναι η φωτογραφική που έχω είναι χάλια)

PRIMUS SUCKS - PRIMUS SUCKS - PRIMUS SUCKS - PRIMUS SUCKS - PRIMUS SUCKS

Το κοινό ήταν κυρίως φοιτητές και τύποι-θα-ήθελαν-να-έχουν-προλάβει-τους-χίπιδες-αλλά-την-έβγαλαν-με-γκραντζ και οι χειρότεροι όλων: ζευγαράκια που ο τύπος κράταγε αγκαλιά την κοπέλα και προσπαθούσε να την προστατέψει από τον πανικό. ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ φύγε από την τρίτη σειρά και πήγαινε να φασώσεις στον εξώστη…
Επίσης και ένας θεούλης:[SPOILER][/SPOILER]

PRIMUS SUCKS - PRIMUS SUCKS - PRIMUS SUCKS - PRIMUS SUCKS - PRIMUS SUCKS

Και σβήνουν τα φώτα και βγαίνουν. Παρατήρηση πρώτη: Τόσα ντουμάνια, ούτε στο Αν στη συναυλία τον Οm. Ευτυχώς που είχε ταβάνι στα είκοσι μέτρα και τίγκα εξαερισμό. Παρατήρηση δεύτερη: Ο Les είναι ΜΟΡΦΑΡΑ από τις ελάχιστες. Ντυμένος καουμπόης και με στρογγυλά γυαλάκια μου θύμιζε (δεν αντέχω θα το πω) Σαββόπουλο: (Η pic είναι από άλλη συναυλία)

Ήξερα ότι τα σετλιστ αυτής της περιοδείας δεν είναι και πάρα πολύ καλά. Αλλά μιλάμε για Primus. Η μαγεία βρίσκεται όταν τζαμάρουν (κι όταν παίζουν τα χιτάκια :roll:) Παίξανε Fisticuffs, Golden Boy, John The Fisherman, Pudding time, mrs Blaileen, μάλλον διασκεύασαν το behind my camel των police. Σε κάποια φάση βγαίνει ο Λες όπως στο βίντεο
και τζαμάρουν φεύγουν και μένει ο ντράμερ να σολάρει και μπάινει αυτός ο τύπος με την whamola (?)
Καταστάσεις άλλες.

Πραγματικά δεν μπορούσα να πάρω τα ματια μου από τον Claypool. Ο τύπος είναι από τις περιπτώσεις που γεμίζει την σκηνή και κάνει τους πάντες να φαίνονται πολύ-πολύ μικροί.

Από “χιτάκια” έπαιξαν American life και is it luck στην αρχή, τελευταίο κομμάτι πριν το ανκόρ ήταν το Jerry was a race car driver (ο πανικός που έγινε στο σημείο “GO” ούτε στους Lamb of God.) και αφού έφυγαν και ξανάρθαν μας έπαιξαν ένα Tommy the cat να γουστάρουμε.

Κι αυτό ήταν, σίγουρα ξεχνάω κομμάτια (κι ακόμα δεν έχουν ανεβάσει το πλήρες σετλιστ :wink:)… Σε σημεία μεγαλειώδης, σε σημεία απλά καλή, αλλά και μονο το να βλέπεις τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ μπασίστα live είναι εμπειρία ζωής…

[B]καριολη ad1stt γαμιεσαι :p[/B]

(aυτα ειναι ρε πστ μου !!!)

2 λογάκια για το live προχτές στο πολυτεχνείο Θεσ/νίκης με BMW Rockers '57, Bad Movies και Oldschool Rednex. Μαζεύτηκε αρκετός κόσμος (πράγμα πολύ καλό γιατί η όση φάση ήταν για να μαζευτούν φράγγα για την λέσχη rock ‘n’ roll) και οι μπάντες παίξαν πολύ καλά.

Η φάση άρχισε κατά τις 12 και αν θυμάμαι καλά με Oldschool Rednex οι οποίοι παίξαν καμιά ωρίτσα. Πολύ καλοί για άλλη μια φορά! Την επόμενη μέρα έπαιζαν και στην Καβάλα στο ΤΕΙ οπότε πήραμε την δόση μας.

Στη συνέχεια οι Bad Movies… για άλλη μια φορά μαγεία (εντάξει δεν είμαι καθόλου αντικειμενικός αλλά έτσι είναι αυτά. Συνεχίζω να τους θεωρώ τους Έλληνες Social Distortion.) Για ακόμα μια φορά highlight το τελευταίο τραγούδι όπου καμιά 10αριά άτομα ανεβήκαν και πήραν τα μικρόφωνα για τα καθιερωμένα φωνητικά του Salin! Άντε και τώρα Πέμπτη στην Λάρισα και Παρασκευή Αθήνα!!!

Και τέλος οι τρελαμένοι BMW Rockers '57. Χορός, ροκαμπιλιά στο φουλ και κέφι μέχρι τις 4 περίπου. Μεγάλη μορφή ο τραγουδιάρης τους. Respect στις 2 κοπέλες που χόρευαν πάνω στη “σκηνή”!!!

Setlists για όσους ενδιαφέρονται:

[SPOILER]
[B]Bad Movies:[/B]

  1. Good Τimes, Bad Times
  2. Prince Frog
  3. Liar
  4. Ένα cover από Clash (δεν έπιασα ποιο :P)
  5. Όλα Ή Τίποτα
  6. Ι Won’t Back Down (Johnny Cash cover)
  7. Μικροί Θεοί
  8. Σιωπηλά (Flogging Molly cover)
  9. All You Fascists Bound To Lose (Woody Guthrie cover)
  10. Ring Of Fire (Johnny Cash cover)
  11. Ακόμα ένα cover που δεν έπιασα
  12. Το Γράμμα
  13. What About You
  14. Sometimes
  15. Salute Me
  16. Trouble soul
  17. Ψέμματα
  18. Αρκετά
  19. Salin

[B]BMW Rockers '57:[/B]

  1. New Orleans
  2. Ξύπνησες μόνος
  3. BMW Rockers '57
  4. Γυναίκα Δήθεν
  5. Tattoo
  6. Bar
  7. Flip Flop Fly (Blues Brothers cover)
  8. Blue Suede Shoes (Carl Perkins cover)
  9. That’s Alright Mama
  10. Lonely Dead Rider
  11. Ghost Riders In The Sky (Johnny Cash cover)
  12. Καθρέφτης
  13. Μόνο Εσένα Σκέφτομαι
  14. Dr. Psycho
  15. Psychobily Freakout
  16. Wild Thing
  17. Ζαλίζομαι (για τους Ηρακλειδείς της “παρέας”[/SPOILER]

[B]High on Fire / Torche/ Kylesa @Webster Hall NYC, 24/10/10
[/B]

Αν και τους έχω δει όλους στα πάτρια εδάφη δεν γινόταν να τους χάσω αφού έπαιζαν στη γειτονιά μου…

Δυστυχώς έχασα τους Kylesa και πρόλαβα μόνο το μισό σετ από Torche. Έπαιζα αγώνα πιο πριν 1 ώρα μακρυά και (αν και προσπάθησα να φύγω πιο νωρίς :wink:) εδώ ακολουθούν το πρόγραμμα κατά γράμμα. 8 έβγαιναν οι Kylesa, 9 oι Torche, 10 oι High on Fire.

Ο χώρος λίγο πιο μεγάλος (και πιο όμορφος) από το Gagarin. Ήχος δεν το συζητάμε ότι ήταν δυνατός και κρυστάλλινος… Κόσμος αρκετός, αλλά όχι τίγκα…

Torche όσο τους πρόλαβα έσπειραν. Δεν είμαι ο μεγαλύτερος φαν, αλλά γούσταρα με αυτό που έβλεπα και άκουγα. Και εκείνοι έδειχναν να γουστάρουν…

Μετά από διάλειμμα για δύο τσιγάρα, τα οποία έγιναν έξω από το θέατρο… Περιττό να πω ότι μια χαρά ήταν μέσα, εξαερισμός στο φουλ. Καναδυο μυρωδικά υπήρχαν πάντως…

High on Fire καλύτεροι απ’ότι στο Αν. Αν είδα καλά στο πλάι της σκηνής καθόταν ο Brent Hinds των Mastodon και άρχισα να σκέφτομαι το τζαμάρισμα που θα έκαναν στο ανκόρ. Μέχρι τότε έδερναν αλύπητα πάντως. Ο ντράμερ σε κάποια σημεία έβγαινε λίγο εκτός, αλλά δεν είχε και πολύ σημασία όσο ο Ματτ με τον Τζεφ πριόνιζαν…

Ο Ματτ ευγενέστατος, καλίφωνος, με τους καλούς του τρόπους όπως πάντα (το τι μύξα και χλέπα έφυγε δεν περιγράφεται) και την εννιάχορδη ανάμεσα από τα πόδια του ήταν το γνωστό ξυρισμένο σασκουατς…

Και μετά από (βαριά) 70 λεπτά μας πετάει μια καληνύχτα και φεύγουν… Ψιλοαπογοήτευση, αφού περίμενα το τζαμάρισμα πως και πως, αλλά μάλλον από τους μπάφους ο Μπρεντ είχε γίνει ασήκωτος…

Σούπερ ήταν πάντως όσο κράτησε…

Σετλιστ:

[SPOILER]Frost Hammer
Turk
Waste of Tiamat
Blessed Black Wings
Fire, Flood and Plague
Baghdad
Bastard Samurai
Rumors of War
Silver Back
Snakes For The Divine[/SPOILER]

ad1stt μην ξαναποσταρεις ρεπορτ!

[SPOILER]σε μισω ρε τυχερε σε μισω :p[/SPOILER]

Re ad1stt tha pas se kammia apo autes?

Black Crowes @ Best Buy Theatre 2 Noembriou

Dave Matthews Band @ Nassau Coliseum 3 Noembriou

[B][U][I]Neu! Torino (Italy)[/I][/U][/B]
Ενταξει τι να λεμε εδω φοβερο λαιβ! το μαγαζι αυτο στο οποιο εχω δει και μορτσιμπα ειχε οπως παντα αψεγαδιαστο ηχο και λεγεται χιροσιμα αρα εκει ημασταν κομπλε! :stuck_out_tongue:
σχηνικη παρουσια μαικλ ροδερ απιστευτη ο τυπας εκανε οτι ηθελε με την κιθαρα και 31431 μηχανηματα που ειχε για παραμορφωσεις, ο στιβεν σελυ απλα τερας στα τυμπανα οπως και στους σονικ γιουθ και ο μπασιστας (του οποιου δεν θυμαμαι το ονομα) πολυ καλος και σταθερος! επεξαν γυρω στην μια ωρα και κατι τραγουδια απο νοι 1 και 2 ξεκινωντας με χαλογκαλο και τα αλλα δεν θυμαμαι σειρα… μπενει ανετα στα τοπ 5 λαιβ για φετος!

@savealekos> Έλα τώρα, τι μας τσαμπουνάς 'κει-πέρα για Νεου, Κραουτ και ποζεράδικες μλκίες, τι να τους κάνουμε αυτούς, εδώ θα μας φέρουν κοτζαμάν Μπον Τζόβιδες, αυτή είναι μουσική, έχει πάρει φωτιά το φόρουμ ναούμε. #-o

[spoiler]Σε ζηλεύω όσο δεν πάει ρε γαμώ, και με τον drummer των Sonic youth δεν θα μπορούσε να μην ήταν super special η συναυλία.

Μόνο με καννά ταξιδάκι στα ξένα μπορεί να σωθεί η κατάσταση. :p[/spoiler]

Δε νομίζω για τους εξής λόγους… Οι τιμές είναι ψιλοτσιμπημένες για το βαλάντιό μου (γύρω στα 70$ οι Black Crowes, DMB στα 50$, όταν High on Fire είχαν 24$), είναι καθημερινή που τελειώνω προπονήσεις στις 8 και δεν είμαι ιδιαίτερος φαν. Αν από την άλλη με πάρει κάποιος φίλος να πάμε, μπορεί και να το σκεφτώ…

Kai liga les gia DMB… 90 edwsa stin ticketmaster gia tin synaylia tis epomenis evdomadas