Rock culture: απόψεις

δεν ηξερα που να το ποσταρω,συγχαρητηρια ομως για τη συνεντευξη με τον Τασο Μαραγκο,πολυ ενδιαφερουσα κινηση και ωραια σε περιεχομενο η συνεντευξη.ελπιζω να συνεχιστουν και στο μελλον τετοιες κινησεις απο το σαιτ.

Συνεχεια θα υπαρξει αλλα οχι μονο για τα κομιξ οπως φαινεται.
Πολυ ωραια συνεντευξη παντως και πολυ καλη κινηση το ολο θεμα.

ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια queen rulez :smiley:

αυτή η αλλιώτικη συνέντευξη είναι η πρώτη μιας νέας στήλης μας, του rock culture στην οποία θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε και άλλες πτυχές της rock κουλτούρας, πέραν της καθαρά μουσικής. :slight_smile:

σε αυτό το θρεντ θα συζητάμε στο εξής όλα τα θέματα που αφορούν την στήλη.

όποιος έχει όρεξη, ας πει καμία άποψη και , γιατί όχι, και καμία ιδέα για μελλοντικό άρθρο. ήδη έχουμε πάντως τα πρώτα κείμενα στα σκαριά :wink:

ελπίζουμε να σας αρέσει :smiley:

ε ναι,δε μιλαω μονο για τα κομιξ,εννοω γενικοτερα για διαφορα ‘‘εναλλακτικα’’ θεματα τα οποια σχετιζονται ομως με τη ροκ ή μεταλ μουσικη και απ’οτι καταλαβα αυτο θα γινεται.

παντως αν θελετε ιδεες,γινονται πολλες παραστασεις τους τελευταιους μηνες,θεατρικες ή χορευτικες,με μουσικη επενδυση απο διαφορα γνωστα συγκροτηματα(τωρα βεβαια εχουν τελειωσει για φετος).μια ιδεα θα ηταν να το ψαξετε περισσοτερο με τετοια θεματα και να κανετε συνεντευξεις με τους συντελεστες πχ.

μπράβο.καλή έκπληξη.!
μακάρι να συνεχίσει έτσι η στήλη.

Χαχαχ, queen rulez και crimson idol, οι συνήθεις ύποπτοι κομιξάκηδες. :stuck_out_tongue:

Ωραία αυτή η διεύρυνση της θεματολογίας, cheers στον Vic που πήρε τη συνέντευξη και περιμένουμε και τη συνέχεια γύρω και απο άλλες πτυχές της ροκ και εναλλακτικής κουλτούρας. 8)

πολυ ωραια κινηση γενικα!
κ συγκεκριμενα πολυ ωραια η επιλογη για τον Τασο Μαραγκο
αγαπαμε Krak :smiley:

Eίμαι εντελώς άσχετος με το θέμα και πρώτη φορά διάβασα εδώ για τον Μαραγκό και τα κόμικς του αλλά αφού αρέσουν σε φιλαράκια μου (Vic, Σάκης) και χρήστες που έχουν γνώσεις πάνω στο θέμα (Ellanor) μου φαίνεται πως θα τα τσεκάρω!

Ramoneς, last drive και κόμιξ, ωραία πράγματα! :slight_smile:

Αν και ο τυπος ακολουθει το δημοφιλες στερεοτυπο του “τωρα που μεγαλωσα βλεπω ποσο αφελες, ανουσιο και ψευτικο ειναι το 90% των metal συγκροτηματων”…

My thoughts exactly.

Παρ’ όλα αυτά τα κόμιξ του φαίνεται να λένε.

Που τα διαβάσατε αυτά ρε παιδιά; Επειδή είπε ότι άρχισε να ακούει μεταλ και μετά ανακάλυψε και άλλα πράγματα; Και ότι θεωρεί ΚΑΠΟΙΑ μέταλ γκρουπ ψεύτικα;; Μια χαρά φυσιολογικό μου φαίνεται.

μπράβο ! πολύ ωραία ιδέα να μιλήσετε με τον Tsangarides
ωραίες ερωτήσεις και ακόμη πιο ωραίες απαντήσεις…
μου άρεσε η απάντηση του στο “[I]Ένας παραγωγός δε μπορεί να «σκοτώσει» ή να «σώσει» ένα άλμπουμ;[/I]” όπως και οι πληροφοριες για το painkiller.

well done.! 8)

*[B]Δεν είμαστε πλασμένοι για να φοράμε μικρά πραγματάκια στα αυτιά μας, να περπατάμε, να σκοντάφτουμε και να μας πατάνε τα αυτοκίνητα, γιατί δεν τα ακούσαμε[/B] :lol:
**ήμουν σιγουρος για τους Helloween

παρα πολυ καλη δουλεια στο τελευταιο αρθρο σχετικα με το τειχος του βερολινου,το εξετασατε πολυ καλα μεσα απο το μουσικο του πρισμα,αν και ο επιλογος θα μπορουσε να ειναι λιγο πιο αποστασιοποιημενος οσον αφορα τα πολιτικα γεγονοτα.
οπως και να εχει συνεχιστε τετοιες δουλειες,ανεβαζουν επιπεδο το site:D

Ευχαριστούμε, αγαπητοί, για τα καλά σας λόγια και για την υποστήριξη στη νέα μας στήλη, η οποία απαιτεί πολύ κόπο και πολύ μεράκι. Τα μηνύματά σας είναι η καλύτερη δυνατή αμοιβή.

Θα σταθώ λίγο στο «αν και» του queen rulez. Τα άρθρα αυτού του τύπου, που λόγω θέματος συναντούν αντικείμενα έξω από τον κόσμο της μουσικής, όπως εν προκειμένω η πολιτική ιστορία, προφανώς δεν είναι δυνατόν να μην διαβάζονται μέσα από τη ματιά του αναγνώστη και να γράφονται μέσα από εκείνη του συντάκτη. Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να αποφεύγουμε να αναλωθούμε σε αναλύσεις επί άλλων αντικειμένων που δεν θα ήταν απαραίτητες βάσει των αναγκών του μουσικού άξονα του θέματος. Για αυτό, και ενώ μερίμνησα να κρατήσω μια ισορροπία, απορώ γιατί εξέλαβες την τελευταία παράγραφο σαν μη επαρκώς αποστασιοποιημένη από πολιτικής απόψεως. Ειδικά οι τελευταίες παράγραφοι θεωρώ ότι δένουν το κείμενο νοηματικά και εξηγούν το περιεχόμενό του, διασαφηνίζοντας την επιλογή των πληροφοριών και τη σημασία τους. Με ενδιαφέρει πολύ να μου εξηγήσεις εκτενέστερα τι εννοείς με την παρατήρησή σου, αν έχεις την καλοσύνη, γιατί αυτό θα μπορούσε να μας βοηθήσει στο μέλλον. [η συζήτηση μπορεί να γίνει μέσω pm, για να μην «μονοπωλήσω» το thread αυτό, αν ξεκινήσει μακρύς διάλογος-και όπως βλέπεις έχω μια τάση να πλατειάζω]

Νομίζω πως το κείμενο ήταν πολύ προσεκτικά γραμμένο ώστε οι προσωπικές απόψεις του συντάκτη να μην το “χρωματίσουν” αλλά να αρκεστεί στην σημειολογική καταγραφή της αποτύπωσης μίας ιστορικής κατάστασης στην ροκ κουλτούρα.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ.

Νομίζω η παραπάνω λέξη τα συνοψίζει όλα.Δεν ξέρω,ενθουσιάστηκα πάρα πολύ με το κείμενο καθώς δύσκολα συναντάς στον χώρο ένα κείμενο το οποίο θα μεταχειρίζεται έτσι την ροκ και την ιστορία.Πολύ πιο πάνω από τον μέσο όρο,ότι καλύτερο έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό και αυτό οφείλεται,σε πολύ μεγάλο βαθμό,στα άρτια ελληνικά του συντάκτη.Ομολογουμένως “γοητευτική” χρήση της γλώσσας!
Χίλια μπράβο.

Ένα μεγάλο συν και στον τρόπο όπου παρουσιάζει,στα πλαίσια του άρθρου,και τον δίσκο των Pink Floyd,το The Wall(ξέρετε,κολλήματα είναι αυτά!:D)
Χειρουργική ακρίβεια θα έλεγα,σε μία περίοδο όπου,ελέω συναυλίας,οι γενικεύσεις περί αυτού δίνουν και παίρνουν[-X

Να σαι καλά, Floydized. Ευχαριστούμε και που διάβασες, ευχαριστούμε που ανάλωσες στο χρόνο σου να σχολιάσεις και ευχαριστούμε ακόμα περισσότερο που τα παραλές. :smiley:

Πάντως, για Pink Floyd και The Wall, μην αρκεστείς σε αυτά. Πού να δεις τι έρχεται! :wink:

Αναμένω με αγωνία το αφιέρωμα στο The Wall,όπως έχω γράψει ήδη,και είμαι πεπεισμένος ότι θα γίνει με την δέουσα προσοχή!

Και πάλι συγχαρητήρια Vic,δίχως αμφιβολία τα κείμενά σου είναι ευχαρίστηση να τα διαβάζω.:slight_smile:

Mα τον Στάθη ρε παιδιά???[-X
Πραγματικά ο συγκεκριμένος την τελευταία 10ετία πληρώνεται αδρά,χωρίς να προσφέρει τίποτα αξιόλογο.Τελευταία την είδε και ηθοποιός,είναι απίστευτα προκλητικός με το θέμα της αυτοπροβολής του(στο blog του),έχει κάνει απίστευτες παπαροδηλώσεις κατά καιρούς στο ραδιόφωνο περί metal,περί rock,περί ζωής γενικότερα(αν και βλέπω τα μαζεύει πλέον),γράφει επικές παπαριές σε free press και πιστεύω ακράδαντα ότι αν δεν ήταν το Ράδιο Αρχίδα να τον προμοτάρει ως γλάστρα(“δανειζόμενος” ακόμα και ανέκδοτα…),δε θα τον θυμόταν κανείς ως rock (lol) περσόνα.

Θεωρώ πως υπάρχουν δεκάδες “rock” περσόνες στην Ελλάδα που θα άξιζαν να ακουστούν πριν φτάσει κανείς στον Στάθη,αλλά whatever,αφού πουλάει,οκ το καταλαβαίνω.