(Satan Upon New Long Fest) Athens 12/02/2011

Επειδή παίχτηκε μαλακία με ένα φιλαράκι που θα είχε αυτοκίνητο (θα πάρει τελικά τη μηχανή και τη γκόμενα του - μουνόδουλος!), ξέμεινα.
Αν υπάρχει κανένας με αυτόκινητο και τον βολεύει να περάσει από Γαλάτσι (ή κάπου εκεί κοντά), ας στείλει πιέμ.
Γκράσιας.

Αξεπέραστη συναυλία.

Υπέρτατη συναυλία.

ο χωρος αρκετα καλος συναυλια που θυμιζει αμερικανικο αντεργκραουντ.φτηνη εισοδος φτηνες μπυρες.Οι Φατσες μαζευονται και δημιουργουν μια ζεστη ατμοσφαιρα.Οι delete the mass αρχιζουν να πυροβολουν.Το deathgrind neopunk στοιχειο τους δεν αφηνει πολλα περιθωρια.Ο σβερκος σου θα γυρισει και θα γουσταρει θα γουσταρουν και αυτοι και ολοι μαζι θα πιουν δυο μπυρες παραπανω!
Το psychedelic στοιχειο των common i θα μπολιασει προγκ καταστασεις μεσα σου και εξω σου σε κατασταση διανοησης.θα παρεις και αλλη μπυρα απο τον ασπρομαλλη κυριο.
Το καταιγιστικο neocrust των sarabante θα σε κανει να δεις με αλλο ματι την μελανγχολια της ζωης σου!Μπουκαλι και στουπι σε μια ζωη φυλακη!
Τα ψυχολογικα τερτιπια της τανιας σε κανουν να αδειαζεις πιο γρηγορα το κουτακι και να αγοραζεις καινουργιο.
Οταν πιασει το μικροφωνο ο τραγουδιστης των kvazar απλα ευχεσαι να μην ερθει κοντα σου και σε σπασει στο ξυλο η σου δοσει κανενα φιλι στο στομα!Ακραια πραγματικοτητα grind και οχι μονο ευαισθησιας!
Οταν οι τελαυταιες νοτες των ψυχοφθορων agnes vein κατακλυσουν με μανια την ζωη σου καπου εκει αρχιζεις να σκεφτεσαι και να αναζητας το κατι που λειπει απο την ζωη σου!
Ενα live που οσοι το ζησαν το εζησαν.Και ενα live για να δεις οτι υπαρχει κατι αλλο που ζει και αναπνεει γυρω σου και δεν λεγεται celtic frost rotting christ η nevermore η iron maiden και εχει τα αρχιδια να σε κανει καλα!Εσυ τα εχεις?καλυνηχτες!

Καλημέρεεεεες…

Χτες ήταν μία από τις πιο όμορφες βραδιές που θα ζήσουμε φέτος.

[B]Delete the Mass:[/B] Άνοιξαν τη συναυλία με νεύρο και τσαμπουκά, παίζοντας γαμάτα το grindcore τους. Περιμένουμε πολύ ωραία πράγματα απ’ αυτούς στο μέλλον.

[B]Common I:[/B] Εξαιρετική και η δική τους εμφάνιση. Το neo-progmetal τους έχει χαρακτήρα και άποψη, και έχουν διαλέξει τρομερό συγκρότημα ως κύρια επιρροή (τους υπέρτατους Mars Volta). Έπαιξαν κατά κύριο λόγο καινούρια, ακυκλοφόρητα κομμάτια, τα οποία αφήνουν υποσχέσεις για ένα δεύτερο δίσκο ακόμα πιο γαμάτο απ’ τον πρώτο.

[B]Sarabante:[/B] Έπαιξαν πολύ λίγο ρε γαμώτο… μόλις 20 λεπτά αν δεν κάνω λάθος, τα λιγότερα απ’ όλα τα υπόλοιπα συγκροτήματα. Εκεί ακριβώς που είχαν αρχίσει να μας ζεσταίνουν, την πούλεψαν απ’ τη σκηνή. Ίσως έχει να κάνει και με το μακρύ διάστημα απραξίας τους, όπως ανέφεραν σε κάποια φάση, δεν ξέρω. Πάντως γι’ αυτό το λίγο που ήταν στη σκηνή τα έδωσαν όλα. Κάπου μεταξύ Isis και Cursed, δεν παίζουν τίποτα πρωτοποριακό αλλά το παίζουν με ψυχή, πολύ ιδρώτα στο σανίδι και μελωδίες φοβερά κολλητικές για το είδος.

[B]Universe217:[/B] …εντάξει, οι Universe είναι για μένα με διαφορά το καλύτερο ελληνικό συγκρότημα αυτή τη στιγμή, οπότε στην περίπτωσή τους οι λέξεις ψιλοχάνουν το νόημά τους. Είτε ακούω τους δίσκους τους, είτε τους βλέπω live, με καταστρέφουν. Κυριολεκτικά. Ενώ στα υπόλοιπα συγκροτήματα μπορεί να χτυπιέμαι, να χορεύω, να κουνάω ρυθμικά την κεφάλα μου απολαμβάνοντας την μπύρα μου, στους Universe απλά στέκομαι ΠΡΟΣΟΧΗ και ΑΦΗΝΟΜΑΙ. Μόνα μου παράπονα, ο λίγος (και γι’ αυτούς) χρόνος και το γεγονός ότι πάρα πολλοί μέσα στο κοινό δεν έδειχαν να συνειδητοποιούν τί έβλεπαν και δε λέγανε να βάλουν γαμημένη γλώσσα μέσα. Τέλος πάντων… οι Universe κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες παραμένουν φαινόμενο και κόσμημα για την ελληνική σκηνή, και κάθε συναυλία τους τίποτα λιγότερο από εμπειρία. Θέλω την Τάνια μητέρα των παιδιών μου.

[B]Kvazar:[/B] …

[SPOILER][/SPOILER]

Δεν ξέρω αν έχω δει σε άλλη συναυλία μεγαλύτερο τσίρκο από τον “τραγουδιστή” των Kvazar. Το παλικάρι είναι μεγάλο τρελοκομείο και υπέρτατος καραγκιοζάκος, με την καλή έννοια, και συνολικά οι Kvazar μάλλον ό,τι πιο punk (και στην τελική ό,τι πιο rock’n’roll) έχω δει ποτέ. Ήξερα ότι το deathgrind τους παίρνει κεφάλια (ξεχωριστό, με απόλυτα προσωπικό ύφος), αλλά αυτό το πράγμα δεν το περίμενα. Την ίδια ώρα που χτυπιόμουνα σαν τρελός, είχα κλάσει στο γέλιο με τις μαλακίες τους. Αγνή διασκέδαση και σκατοπώρωση επί σκηνής, σε συνδυασμό με ΠΟΛΥΥΥΥΥΥ αλκοόλ. Προσκυνώ ταπεινά.

[B]Agnes Vein:[/B] Ήταν η βραδιά τους, αναμφίβολα. Πέρυσι έβγαλαν έναν απ’ τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς, χτες είχαν τ’ αρχίδια να μη βασιστούν καν σ’ αυτόν, αφού έπαιξαν κάμποσα καινούρια κομμάτια, τα οποία ακούστηκαν ψαρωτικότατα και γενικώς κλασσικά υπέροχα, στο γνωστό (:wink: επικό doom/sludge/black ύφος τους. Όσο για τις εκτελέσεις των ήδη γνωστών (:wink: κομματιών τους, υπεράνω κριτικής. Ειδικά αυτές σε Melkor και Duality, απλά Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ε-Σ. Κάποια κομμάτια μάλιστα, αν είναι δυνατόν, ακούστηκαν ακόμα καλύτερα απ’ ότι στο δίσκο, αφού τα έπαιξαν με απίστευτη λύσσα και προσθέτοντας διάφορα πραγματάκια εν είδει τζαμαρίσματος, σκέτη απόλαυση. Ρε σεις, το χετε συνειδητοποιήσει ότι έχουμε δύο από τις καλύτερες doom μπάντες στον κόσμο;! (Universe - Agnes Vein).

Συνολικά ένα live απ’ αυτά που παρακαλάμε να βλέπουμε όσο πιο συχνά γίνεται, με τρομερό κλίμα ανάμεσα σε συγκροτήματα και κόσμο, πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, αυθορμητισμό, γνήσιο, πηγαίο rock’n’roll συναίσθημα, ειλικρινά απ’ όλα. Δεν ήμουν ποτέ της άποψης “λίγοι και καλοί”, αλλά κάτι τέτοιες καταστάσεις πραγματικά δε με χαλάνε καθόλου. Κι όλα αυτά σε ένα χώρο-ορισμό της καλτίλας. Μικρότερο κι απ’ το An, αλλά πολύ-πολύ ζεστό (νάτη πάλι αυτή η λέξη, τυχαίο-δε-νομίζω και όλα τα σχετικά), και, ένα μόνο θα σας πω, εσάς που δεν ήρθατε, με αφίσες από Μαρία Κάλλας και Underground του Κουστουρίτσα και βιβλιοθήκη στο βάθος. Και στον πούτσο μας που είναι στου διαόλου το κέρατο. Να γίνονται κι άλλα live εκεί. Αλλά τέτοια live ε. Με ελληνικά συγκροτήματα, όσο πιο γαμάτα γίνεται και όσο λιγότερα γνωστά γίνεται. Η πραγματική, υγιής διάσταση του underground.

Τέλος, ένα hail στη συμμορία του φόρουμ που τα κανε όλα πουτάνα στη Νέα Μάκρη εψές, Red Rum, ChrisP, Fake7 και Altered Course (Στέλλα Mars Volta είπαμε ε, μην ξεχαστείς =Ρ). Γνωρίσαμε επίσης brain.d3d και necromantia, hail και σ’ αυτούς, γαμώ τα παλικάρια. Άφησα τελευταίο το μεγαλύτερο άρχοντα της βραδιάς, το μέγιστο Jim, που όχι μόνο έσκασε μύτη με μπλούζα MOTORHEAD, αλλά μετά το live μας έφερε με το αμάξι από Ανατολική Αττική στην Αθήνα χωρίς καν να του το ζητήσουμε (μάλλον να τον αποτρέψουμε προσπαθήσαμε), και μετά ξαναπήγε Ανατολική Αττική όπου μένει! Μαν, στο είπα και χτες, είσαι λίγο ψυχάκι :p, αλλά με συγκίνησες. A million thanx! :slight_smile:

Α, και τσιμπήσαμε και cd-άκια από Agnes Vein και Kvazar! (κρίμα μόνο που δεν έχουν cd οι Sarabante και οι Delete the Mass, θα τους στηρίζαμε κι αυτούς).

Έχει καταντήσει κλισέ, αλλά αυτή τη φορά ισχύει όσο ποτέ: ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ.

:thumbup:

Αφού ο Ολυμπιακός κέρδισε στο Χαριλάου και καταφέραμε να βρούμε και το χώρο του λάηβ όλα καλά! :lol:

Πέρα από την πλάκα καλό είναι οι διοργανωτές σε τέτοιες περιπτώσει λάηβ που γίνονται σε άγνωστους σε πολύ κόσμο χώρους να δίνουν κάνα-δυο πληροφορίες πρόσβασης όπως πχ “απέναντι απ’ τα Lidl, δίπλα στη NEOSET”. Θα έκανε τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη.

Στα του λάηβ και πολύ συνοπτικά, εξαιρετικό deathgrind από [B]Delete The Mass[/B] (όσο πρόλαβα), παιχταράδες οι [B]Common I[/B] και ωραία σκηνική παρουσία, φαίνεται ότι οι Mars Volta έχουν βάλει το χεράκι τους εδώ. Ίσως να χρειάζονταν έναν τραγουδιστή αλλά απ’ την άλλη αν το νιώθουν οι κιθαρίστες, ας συνεχίσουν να τα αναλαμβάνουν αυτοί. Ωραίοι και οι [B]Sarabante[/B], σκοτείνιασαν λίγο τη βραδιά για να μπαίνουμε σιγά-σιγά στο κλίμα. Διέκρινα γενικότερες Tomas Lindberg επιρροές (Disfear κτλ), δεν πρέπει να πέφω πολύ έξω.

Για [B]Universe 217[/B] κάθε σχόλιο είναι περιττό, θα μπορούσαν μετά από support σε τόσα σημαντικά λάηβ να σνομπάρουν με αηδία τέτοια DIY events αλλά είναι πάντα εκεί, πάντα μέλη του underground, πάντα διαλύουν το σύμπαν με το υπέρβαρο doom τους, πάντα η Τάνια σηκώνει την τρίχα κάγκελο με την απίστευτη φωνάρα της (η οποία αυτή τη φορά είχε σε σημεία και λίγο γρέτζι παραπάνω, κάτι που εγώ εκτιμώ δεόντως). Οι [B]Kvazar [/B]με το πιο χαβαλεδιάρικο (εδικά σε συνθήκες live) grind τους ήταν ανάσα έκλυσης ενέργειας γιατί μετά ακολούθησαν οι υπέρτατοι [B]Agnes Vein[/B] (με ήχο πιο ογκώδη σε σχέση με τον χαοτικό του Defcon στο ΑΝ) σε απίθανα ξεχειλωμένες εκτελέσεις των κομματιών που αποτέλεσαν έναν από τους καλύτερους δίσκους του 2010, αλλά και σε νέες συνθέσεις που αναμένεται να μας “κάψουν τα μυαλά μια για πάντα” (copyright by awake).

Για το τέλος, cheers σε Γράκχο (θυμάσαι τις 237 μπάντες που σου προτείναμε να ακούσεις? :lol:), Ρεντ Ραμ, fake7, σε νέες γνωριμίες (brein.ded & necromantia), σε ΒΒΒ που έκανε μαραθώνιο για να καταφέρει να βρεθεί στη Μαραθώνος και φυσικά σε ΗΡΩΑ Jim_ που διέσχισε το μισό λεκανοπέδιο για να μας εξυπηρετήσει. :bow:

Αυτή τη στιγμή θυμάμαι μόνο κάποιους Νεκροβόρους, πώς σκατά τους λένε, να πω την αλήθεια. :stuck_out_tongue:

Ας πω κ εγώ 2 λογάκια…

Δε θέλω ν’αναλύσω πολύ τις μπάντες κ το πώς έπαιξαν - το έκανε ο Γράκχος παραπάνω κ μ’εκφράζει το ποστ του. Μη λέμε τα ίδια κ τα ίδια. Εγώ θα σταθώ σε 2 σημεία

  1. Η επιτηδευμένη καλτίλα (πέραν της επιλογής του χώρου δηλαδή) κ οι διάφορες cult “πινελιές” από δω κι από κει ενθουσίασαν την πλειοψηφία των παρευρισκομένων κ απεδείχθη περίτρανα ότι όταν κάτι γίνεται με μεράκι κ ψυχή το αποτέλεσμα φαίνεται… Το κλίμα έγινε σύντομα ζεστό κ παρεϊστικο κ credits τόσο στις μπάντες που γούσταραν με τη σειρά τους όσο κ στους διοργανωτές. Πραγματικά είχα καιρό να νιώσω έτσι σε live… Μας έχουν πρήξει με σεκιουριτάδες στις εισόδους, ακριβά εισιτήρια, φουσκωτούς κοντά στη σκηνή που εμποδίζουν τον κόσμο να εκφραστεί κ τόσα ακόμα πράγματα που σε πρώτη φάση δε δίνεις σημασία αλλά τελικά ενδόμυχα σ’επηρεάζουν. Ήταν ένα live από εμάς για εμάς. Αυτό εισέπραξαν οι περισσότεροι κ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ! :wink:

  2. Δεν ήξερα τις μπάντες πριν πάω (πλην των Universe που μ’αρέσουν) κ τελικά μ’άρεσαν κ τις εκτίμησα όλες. Το θέμα στο να στηρίζεις τέτοια live είναι πως είσαι σε θέση να εκτιμήσεις τις μπάντες όπως τους αρμόζει (γιατί έχουμε καλές μπάντες - κακά τα ψέματα…) κ όχι ως support σε μεγαλύτερα ονόματα όπου η δυναμική των δικών μας χάνεται. Πολλοί λόγω της προσμονής των Candlemass π.χ. (τυχαίο παράδειγμα) σκέφτονται “άντε να τελειώνουν οι Agnes Vein να πάμε στο κύριο πιάτο”. Έχω μπει στη διαδικασία να το σκεφτώ κ εγώ - όχι εσκεμμένα ούτε επειδή κατ’ανάγκη δε μ’αρέσει το support. Έτσι λειτουργούν όμως οι περισσότεροι - είναι ψυχολογικό το θέμα. Γι αυτό κ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να στηρίζουμε τέτοια events κ τις μπάντες μας. Γιατί σ’αυτά αναδεικνύονται.

Τέλος, να’στε καλά παίδες αλλά δε χρειάζονται πολλά ευχαριστώ γτ ήταν χαρά μου να εξυπηρετήσω. Όταν υπάρχει καλή παρέα το χαίρομαι πραγματικά. Πάντα τέτοια να γίνονται κ να γουστάρουμε.

Credits to:

  1. Ανάποδο σταυρό φτιαγμένο με κολλητική ταινία στον τοίχο πίσω απ΄τη σκηνή.

  2. Μπλουζάκια που κόστιζαν 2700 δραχμές.

  3. Χειρόγραφες επισημάνσεις σε χαρτάκια εδώ κ εκεί γραμμένες με μολύβι, μεράκι κ χιούμορ που σου’φτιαχναν τη διάθεση.

  4. Γιαγιά Φωτεινή που πήγε να δει τον εγγονό (Common I).

  5. Φρόντμαν των Kvazar - όσοι τον είδαν ξέρουν - δεν περιγράφω άλλο…

  6. Βιβλιοθήκη στο βάθος - αφίσα Μαρία Κάλας - αφίσα underground του Κουστουρίτσα (όπως ορθά αναφέρθη εκ Γράκχου)

  7. Υπόσχεση ότι θα επαναληφθεί.

Αυτά κ από μένα. Πάντα τέτοια! :slight_smile:

Ό,τι έχει ειπωθεί ισχύει μέχρι κεραίας. Σωστοί όλοι σας!

Είμαι τόσο γεμάτος από όλες τις απόψεις που πρώτη φορά πραγματικά βαριέμαι να γράψω πως είδα τι έγινε χτες.

Ίσως λίγο αργότερα.

Υπαρχουν καθόλου φωτογραφιες παιδια;

τρομερο live αν και στο τελος των Kvazar επρεπε να φυγω… πολυ σωστά όσα ειπώθηκαν . γαμώ τις ατμόσφαιρες . Πραγματικά το πιο ζεστό live εδώ και καιρό . Ο ασπρομάλης στο μπαρ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟΣ … παίρνουμε 3 σφηνάκια και μας λεει 3 ευρώ . Λέμε πλάκα κάνει ο θεός. Δεν εκανε… μονο σφηνάκια λοιπόν στην τιμή που θα πρεπε να τα χουν παντού.

Τις μπάντες τις έχω δει πολλές φορές και μπορώ να πω οτι πραγματικά για όλες ήταν από τα καλύτερα τους live … ήχος γαμώ , μπάντες που γούσταραν…ολα όπως πρέπει. Η βασική μου λαχτάρα ήταν οι Sarabante με επανασύνδεση και άλμπουν στα σκαριά . Μου φάνηκε οτι πρέπει να χαν τον πιο αταίριαστο ήχο πάντως , η τρίγκα δεν ταιριάζει με τίποτα στο τρατζεντοκραστ τους …

Μανθο θέλουμε repeat αμεσα …παμε μωρη new loooong

Γρακχε τσεκαρε νεκροβορους λεμε :slight_smile:

Αυτό:

Επίσης respect και πολλές ευχαριστίες σε Jim!

To 'ξερα (καταβάθoς) ότι δεν τα 'λεγα στο βρόντο. :lol:

A, @GRACCHUS

[SPOILER]Για κάποιο λόγο άρχισες να μου θυμίζεις επικίνδυνα τον αγουεηκ ρε συ, τι παίζει? :stuck_out_tongue:

Κατά τ’ άλλα, Mars Volta ρε:!:
[/SPOILER]

Φακ, το κάνετε να ακούγεται τόσο καλό που σχεδόν ζηλεύω :-s
Σόρυ σε όσους “έστησα” με το αυτοκίνητο που δεν ήρθα, την άλλη φορά…

…να μαι κι εγώ.

Ο.κ. δεν έχει νόημα να γράψω σχόλια για κάθε μπάντα, αφού τα είπατε ωραία και πάνω-κάτω συμφωνώ.

Τελικά, αυτές οι “οικογενειακές” συναυλίες είναι οι καλύτερες και αυτές που χαράσσουν τις πιο ζωντανές αναμνήσεις για να αναπολείς αργότερα.
Λογική ποσότητα κόσμου, ζεστός χώρος, καλός ήχος, φθηνό αλκοόλ.
Και φυσικά, γαμηστερές μπάντες από την τιμημένη ελληνική σκηνή.
Κόσμος συνειδητοποιημένος που ήξερε γιατί ήρθε (το μεγαλύτερο κομμάτι τουλάχιστον, γιατί όπως πάντα οι ενοχλητικές συζητήσεις πάνω στα συγκροτήματα δεν έλειψαν και πάλι), με καλή διάθεση και παρεΐστικο feeling.

Χάρηκα (πραγματικά, όχι τυπικότητες και μαλακίες) που γνώρισα AlteredCourse, GRACCHUS BABEUF, ChrisP, fake7, Jim, Red Rum. Τα λέμε σε επόμενο live :wink:

Άλλη μια γαμάτη συναυλία στη Ν.Μάκρη!
Αγαπάμε “Πολιτιστικές Απόπειρες”, στηρίζουμε και μακάρι να γίνονται συχνότερα τέτοια live. :rockon:

No photos. What happens on the Mile, stays on the Mile. 8)

Voila:

http://www.rockandroll.gr/content/view/2773/326/lang,greek/

^^ Ωραίο το report!
Και στην πρώτη παράγραφο έχωσες σωστά…

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ένα πουλάκι μού είπε ότι προσεχώς θα κυκλοφορήσει σπλιτάκι [B]Agnes Vein/Universe217[/B] !

:yes:=P~

Σλουρπ!

@Fake7
Ο ποζεράς να πούμε! =Ρ

[SPOILER]Είναι απλό. Κατά βάθος είμαι φέηκ του αγουέηκ (θα μπορούσε να γίνει και πανκ κομμάτι αυτό).

Πες μου ότι άκουσες, και μάλιστα με τη σειρά που σου είπα.[/SPOILER]

edit

Πάμε μωρή ομάδα!

[SPOILER]Έχω μπλέξει με δισκογραφία solefald ρε μάστορα και ψάχνω να βρω κατάλληλο μουντ για μαρς βολτα (η ανίδεη κιετσ ;p). Τεσπα, ακούω σήμερα πρόταση του αποπανω σου που είχα από καιρό στο μάτι και μπαίνουν σε σειρά προτεραιότητας. Πες μου ότι άκουσες necrovorous, 8 λεπτάκια είναι όλα και όλα την καταδίκη μου! ;p [/SPOILER]

οντοπικ
σπλιτακι universe-agnes vein=αλκοολισμός :bye:

[SPOILER]Ωπ, ποιά πρόταση του brain.d3d ακούς; Μίλα.

Οι Νεκροβόρους μπορούν να περιμένουν, μη με πιέζεις, νιώθω ασφυξία.[/SPOILER]

[SPOILER]Πάρε το χρόνο σου, ξέρω, ακούγεται δυσπεπτο ;p

δω είσαι:
http://www.rocking.gr/modules/forum/showpost.php?p=1017177&postcount=162
συγκεκριμένα το vehicle που θα παίξει σε λίγο, οπότε δεν έχω γνώμη ακόμα.
Παρ’ όλα αυτά, δεν ξέρω κατά πόσο ενδείκνυται για ορκισμένους οπαδούς των enforcer. too much brutal, don’ t you think? :lol:

ps: το χέσαμε :D[/SPOILER]