Φωνές που δεν αντέχουμε

Ρε Τζιμ μη μου λες κι εσύ ό,τι να ναι. ΟΚ δεν έχουν βγάλει 3 δίσκους έχουν βγάλει 2,5. Και ξέρεις κι εσύ πολύ καλά ότι οι Universe ήταν και θα είναι underground συγκρότημα που αν το ακολουθεί ένα κάποιο hype αυτό έχει να κάνει με την αξία του και όχι με διάφορα άλλα υπονοούμενα που μπορεί να συνεπάγεται η λέξη “σπρώξιμο”. Άιντε.

τι προτιμάτε να “σπρώχνει” το χάμαιρ. universe217 ή τους κάθε descending?

Εγώ δε ρίχνω υπονοούμενα με τη λέξη “σπρώξιμο” και ό,τι λέω το λέω στα ίσια. Και εγώ τους θεωρώ μπάντα που αξίζει το όλο hype. Και το “ήταν” και “θα είναι” underground συγκρότημα δε μπορείς να το λες για κανέναν. Συν του ότι το συγκεκριμένο έντυπο δεν προωθεί με τέτοιον τρόπο ΚΑΜΙΑ μπάντα λόγω της αξίας της. Είναι τόσο ξεπουλημένο/πληρωμένο, ναι.

Ας διαχωρίζουμε στην τελική τα πράγματα… Καμία μπάντα δεν έγινε μεγάλη χωρίς σπρώξιμο ούτως ή άλλως. Στην τελική κάποιες μπάντες μεγάλης αξίας διαλύθηκαν ακριβώς λόγω έλλειψης σπρωξίματος. Ούτε αυτό λέει εδώ που τα λέμε.

Edit

Ας σπρώχνει ό,τι θέλει. ΕΓΩ επιλέγω τί θ’ακούσω :wink:

Και ποιος είπε ότι δεν αξίζουν, επειδή προωθούνται; Μαγκιά τους! Και για να τους γουστάρει ο κόσμος σημαίνει ότι έχουν “κάτι”… (Εγώ, προσωπικά, από σας τους έμαθα νομίζω… ή τυχαία! :p) Από την άλλη, υπάρχουν και άλλες αξιόλογες μπάντες -κατ’ εμέ-, που δεν “προωθούνται” όσο θα έπρεπε… ή έτσι νομίζω τουλάχιστον… οι Luna Obscura ας πούμε;

Άλλο ένα θρεντ για τον πούτσο.

Επόμενο: “Ποιος ντράμερ χτυπάει χειρότερα το ταμπούρο στα μπλαστμπητς”

Απαντήσεις:

  • “Ούλριχ, απλά εμετός”
  • “Χάμζικ, γελάει ο κόσμος”
  • “Κότακ, φτάνει με τους παλιοσκόρπιονς”
  • “Ο ντράμερ των φάηργουιντ, γαμώ τον Γκας Τζι, τον Μπομπ Κατσιώνη και το Μέταλ Χάμερ”

Καλά Τζιμ αν πιστεύεις ότι οι Universe αναφέρονται συχνά στο Χάμμερ επειδή έχουν διασυνδέσεις ή οτιδήποτε άλλο (αυτό καταλαβαίνω ότι εννοείς όταν λες ότι σ’ αυτό το περιοδικό κανένα συγκρότημα δεν “προωθείται” επειδή το αξίζει) τότε επίτρεψέ μου να σου πω ότι είσαι λίγο εκτός τόπου και χρόνου. Δηλαδή για τη δική τους περίπτωση πραγματικά το αποκλείω. Γιατί, λέω, αν όντως είχαν τέτοιες άκρες, θα τις αξιοποιούσαν για να πιάσουν την καλή. Τί έχουν κάνει όμως; Ξεθάβω δύο παλιά ποστ του ΚρισΠ που τα λέει πολύ σωστά ως συνήθως, ως απάντηση κιόλας στο αν “δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι πάντα underground” όπως λες.

Τώρα όποιος θέλει μπορεί να συνεχίζει να πιστεύει ότι “σπρώξιμο” είναι η όποια αναγνώριση, ΠΑΝΤΑ μέσα στα όρια του underground, των Universe, και όχι π.χ. το να βγαίνει το “Σαν πεταλούδα κλάσε” κάποιων Moral και να παίρνει 8 ή 9, πόσο σκατά είχε πάρει, στο Χάμμερ.

Αλλά βασικά τί τα θες, η ίδια ιστορία, όταν ένα συγκρότημα αναγνωρίζεται δίκαια μέσα σ’ έναν ΚΛΕΙΣΤΟ κύκλο ακροατών και δεν ακούς συχνά άσχημα λόγια γι’ αυτό, αντί κάποιος να περιοριστεί στο θεμιτό “εμένα δε μ’ αρέσουν, σόρι” αρχίζουν οι αρχιδιές περί σπρωξίματος.

Μπόνους προφητικό ποστ πάλι του ΚρισΠ (yeah, I’m his bitch today):

Το ροκιν εκτός από διασκεδαστικό έχει γίνει και σουρεάλ, το ποστ της ανας πλανέτα χρειάζεται μεγάλη κορνίζα στον τοίχο της επιφανειακής κι ευκαιριακής ενασχόλησης με τη μουσική. Κρίμα για σένα τζιμ που έπεσες στην παγίδα.

ναι ρε παιδιά. Η άλλη λέει για γουρούνι που το σφάζουν, στο σπρώξιμο κολλήσατε

Το αν εκ των υστέρων υπάρχει μια προώθηση δεν το σκέφτεται κανείς δηλαδή; Εγώ δεν είπα ποτέ ότι η μπάντα είναι δημιούργημα του hammer και της προώθησής του ή τέτοιες βλακείες. Και η αξία της μπάντας είναι δεδομένη και για μένα ούτως ή άλλως. Το άν θα άλλαζαν τη μουσική τους ποτέ σε κάτι πιό εμπορικό και δεν το έκαναν γιατί γουστάρουν το underground είναι κι αυτό μια αυθαίρετη ρήση. Πολλοί έμειναν στα ίδια απαρνούμενοι την εμπορικότητα και κατέληξαν να είναι πάντα underground εκ πεποιθήσεως. Άλλοι γιατί απλά δεν τα κατάφεραν να γίνουν mainstream και άλλοι γιατί η δεκαετία στην οποία θα μπορούσε να είναι mainstream πέρασε. Όσο για διασυνδέσεις κλπ και αυτό είναι μεγάλη κουβέντα… Αυτό το “ή το ένα ή το άλλο” που λες Γράκχε εμένα δε μου λέει κάτι. Ή προωθείται επειδή αξίζει ή επειδή έχει διασυνδέσεις; Είναι αδύνατον δηλαδή να συμβαίνουν και τα 2; Το άν έχουν όντως διασυνδέσεις ή όχι τελικά ποσώς μ ενδιαφέρει…

Red Rum δε θα λεγα ότι έπεσα σε οποιαδήποτε παγίδα. Και άν η Anna Planeta θεωρεί ότι προωθούνται παρά την έλλειψη οποιασδήποτε αξίας είμαι ο πρώτος που θα διαφωνήσω διότι και αυτό είναι υποκειμενικό και δεν μπορείς να το πεις για καμία μπάντα. Προσωπικά μου αρέσουν δηλαδή και θεωρώ πως δικαίως έχουν ανέβει τόσο. Αλλά δεν είπε αυτό η κοπέλα, μη βιάζεστε να μαχαιρώσετε…

έτσι ακούγεται στ αυτιά της, τί να κάνουμε… Άν κι εδώ που τα λέμε ούτε μένα μ’αρέσουν οι ακραίες εκφράσεις κ χαρακτηρισμοί για οποιονδήποτε καλλιτέχνη, γενικά στο ρόκινγκ είναι της μόδας…

Ρε Τζιμ εγώ αυτό που λέω είναι ότι ΔΕΝ προωθούνται και ότι δε βλέπω πού ακριβώς είναι πια αυτή η προώθηση. Επίσης στην περίπτωση των Universe217, και σ’ αυτό είμαι απόλυτος, λέω ότι συμβαίνει το πρώτο που λες. Θυμίζω ότι το να είσαι underground δε σημαίνει να είσαι άγνωστος. Και οι MC5 ουσιαστικά underground συγκρότημα ήταν, κι ας θεωρούνται υπερκλασσικοί, κι ας είχαν από τότε διθυραμβικές κριτικές. Τί λέτε, να τους πούμε κι αυτούς “σπρωγμένους”;

O Jim όμως δεν μίλησε για “γουρούνια” κλπ αλλά έχει εμπεριστατωμένη άποψη κ καλά κάνει κ την λέει.Άλλο αν συμφωνεί κάποιος ή όχι.Τα ποστ που έκανε είχανε επιχειρήματα,της μικρής Αννούλας πάλι,όχι.Αφήστε τον Jimάκο κ πλακώστε στα σούτια την Άννα.Επίσης είναι σωστό κ αυτό που λέει ο ΚρισΠ,περί πουτσοθρέντ.Ποστάρει ο καθένας χωρίς να δικαιολογήσει αυτά που ίσως πιστεύει.Κάποιος έγραψε ότι δεν αντέχει την φωνή του Ντάνιελ των POS.θα μου εξηγήσει γιατί?Εκτός αν πεταχτεί η Άννα κ μας πεί οτι τον σφάζουν κ αυτόν.

Nαι! Τους έσπρωχναν οι Μαύροι Πάνθηρες που ήλεγχαν τότε όλο το Underground του Αμέρικα και έβγαζαν το Μεταλ Πάνθερ.

Και οι MC5 είναι φοβερή μπάντα και θα συμφωνήσω και επ αυτού. Απλά πάντα η γνώμη μου είναι να μη λέγονται αυθαιρεσίες και κουβέντες βάσει υποθέσεως. Άν ο drummer π.χ. των Universe έχει έναν γνωστό στο hammer και κανόνισε να μπουν 2 πράγματα στο περιοδικό και η υπόλοιπη μπάντα (προφανώς) συμφώνησε, δεν μπορούν να το ξέρουν ούτε ο Τζιμ, ούτε ο Γράκχος ούτε κανένας… Ακόμα κι άν ο ίδιος ο drummer έρθει εδώ στο ρόκινγκ και το αρνηθεί από μόνος του. Η διαφορά γνωστής μπάντας/μέινστριμ μπάντας/ underground μπάντας μου είναι γνωστή. Αλλά καμιά φορά για το στάτους των μπαντών παίζουν κ άλλα πράγματα ρόλο τα οποία δε λένε στο ευρύ κοινό και για λόγους ίματζ. Πολύ εύκολα μια μπάντα θα πει στους φανς της “απαρνηθήκαμε την εμπορικότητα γιατί είμαστε πιστοί στις αξίες μας και στη μουσική μας και σ εσάς αδέρφια μας, hail metal brothers!” και δυσκολότερα “παίδες ξέρετε τί; δε μας έκατσαν κάποιες κινήσεις μας και δεν καταφέραμε να γίνουμε μέινστριμ αν και το παλέψαμε” . Το δεύτερο ακούγεται κατάντια, το πρώτο υπερηφάνεια. Και δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα στους universe τώρα. Απλά ας κρατάμε πάντα και κάποιες επιφυλάξεις.

Καλά τα λες, αλλά στην πραγματικότητα δεν κράζουμε τον Τζιμάκο αλλά ακριβώς τη μικρή Αννούλα (ε και λίγο το Τζιμάκο μέσα σ’ όλα αυτά που μας κάνει φάλτσα :p)

έντιτ
Ρε Τζίμη με δουλεύεις σήμερα έτσι;
Δηλαδή εσύ αποδέχεσαι την άποψη ότι ναι, μπορεί όντως να τρώει σπρώξιμο μια μπάντα σαν τους Universe, στη βάση μιας υπόθεσης σαν κι αυτή που περιγράφεις;
Τί νόημα έχει;
Μήπως από τη στιγμή που όπως λες κανείς δε μπορεί να ξέρει τί παίζει πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας (μιας και ντετέκτιβς σίγουρα δεν είμεθα) το μόνο που ξέρουμε, το μόνο που υπάρχει, είναι μια μπάντα που παίζει φουλ αντιεμπορική μουσική, συνήθως δε βάζει καν εισιτήριο στα live της και μαζεύει μερικές δεκάδες άτομα; Αυτό είναι που λέω τόσην ώρα, που να με πάρει ο διάολος.

Καλά σας κάνω ρε τέτοιοι που είστε! Και μου τρέχετε στις Νέες Μάκρες και τέτοιες αηδίες… :stuck_out_tongue:

Εντίτ: Όχι, δεν ισχυρίστηκα ούτε το αντίθετο ρε φίλε… Απλά είπα να κρατάμε και κάποιες επιφυλάξεις. Αυτό.

Να ξεκαθαρίσω πρώτα ότι μου αρέσουν πολύ οι U217!!! Θα ήθελα, όμως, να ρωτήσω κάτι τον Γράκχο (και τον Κρισπ)… Πώς γίνεται να ξέρετε ότι η μπάντα θα είχε επιτυχία σε περίπτωση που επέλεγε να είναι mainstream; Γιατί είπατε ότι πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και ότι θα μπορούσαν -αν ήθελαν- να γίνουν μεγάλο pop rock group με χιτάκια της σειράς!!!

Τι το κουράζετε μωρέ το θέμα, ναι οι Universe είχαν και έχουν κονέ με το Hammer, όπως και άλλες 5 χιλιάδες εγχώριες μπάντες. Λοιπόν?

Και σιγά το σπρώξιμο, πλην της διανομής του ΕΡ. Κάνανε 3 συνεντεύξεις στο Horror και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Και σιγά τα σαπόρτ που τους “έχωσαν” να παίξουν. Στα 80 άτομα των MADDER MORTEM και τα 200 των OM. Και τους έβαλαν στο Rockwave του 2008 να παίξουν μπροστά σε 10 παρατρεχάμενους που στήνανε πάγκους αφού οι πόρτες άνοιξαν μετά το τέλος του set τους. Πωπώ, μιλάμε για ΧΩΣΙΜΟ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ πραγματικά :!:

Τουλάχιστον, αν είναι να πούμε κάτι ας ξέρουμε για τι μιλάμε.

Εδώ μας τα χαλάς! Τς τς τς… αν υπάρχει κάποια που έχει φωνάρα είναι αυτή!

Απο τη στιγμη που συμφωνουμε στα αλλα,καλα ειμαστε…

Είναι συγκινητική η προσπάθεια να μας σπάσεις τα νεύρα…συνέχισε:thumbup: