Tα 100 κορυφαία metal τραγούδια των '90s (σύμφωνα με το Metal Hammer)

Το Blind των KoЯn είναι το κορυφαίο metal τραγούδι της δεκαετίας του '90 σύμφωνα με το Metal Hammer.

Να και η λίστα με τα 100 καλύτερα metal τραγούδια των ΄90s.

Αυτά είναι παίδες, εύγε στο περιοδικό!

1 Like

Nirvana – Smells Like Teen Spirit (Nevermind, 1991)
BAND PICK: Greg Kubacki from Car Bomb

“Seriously, is there any other answer? All of those spandex sweat shops, hairspray factories, Yngwie Malmsteen VHS instructional video duplication centres – that whole ecosystem of hair metal was completely destroyed overnight with four simple chords and Kurt’s voice. I can’t think of another song that came out of nowhere like that and single-handedly annihilated a whole genre of music.”

Ώραία λίστα, αν και αν βγάλεις όλα τα μέταλ κομμάτια που είναι περίπου το 1/3 τα υπόλοιπα θυμίζουν best of mtv 90ς ή και Σάββατο στο Camel για όσους θυμούνται. Το metal που κολλάει ήθελα να ξερα, μήπως εννοούν ροκ με heavy κιθάρες γενικότερα? Από Nirvana σε Prodigy, soundgarden, Pearl Jam, Jane’s Addiction και ξαφνικά Emperor και Testament…ότι νανε. Να κάνουμε και εμείς μια ρε!!

edit: Βασικά παρατήρησα ότι η λίστα λέγεται The 100 Best Songs Of The 90s by Metal Hammer, οπότε γράψε λάθος. Το “μέταλ” μπήκε από το teamrock εκ παραδρομής ή ψυχαναγκαστικά μάλλον

2 Likes

Οπως και να το ονομαζε το hammer αρχικα, μιλαμε για τη δεκαετια στην οποια κορυφωθηκε το power metal και το progressive metal. Αποτελεμα ? 0 στα 100. Μιλαμε για τζιμανια οσοι εκαναν την διαλογη…

Δεν ανοιξα καν το λινκ οταν διαβασα οτι κορυφαιο μεταλ τραγουδι των 90ς βγηκε ενα τραγουδι των Κορν, απο τους οποιους παιζει να μην εβαζα ουτε ενα τραγουδι στα 100. Αντε ισως το Freak On A Leash χαριστικα. Ψηνομαι ομως οταν εχω χρονο να κανω μια λιστα με μια 100αδα… που προφανως αναλογα τη διαθεση θα αλλαζε σε 1 ή 2 χρονια απο τωρα ή και καθε χρονο, αλλα ετσι για το γαμωτο

Για το power metal και το 0 στα 100, πολύ είναι.

3 Likes

Πάψε εσύ!
@Night_Sky φοβάμαι ότι μόνο εμείς στον Ελλάντα εκτιμούσαμε τον power ήχο τότε… δυστυχώς

Οχι, και ολη η Ευρωπη μια χαρα ηξερε να εκτιμαει. Αλλωστε, προφανως, η καλλιτεχνικη και εμπορικη επιτυχια δεν εγινε λογω ανταποκρισης και πωλησεων απο τους εξωγηινους.

Το θεμα ειναι οτι η λιστα και οι επιλογες της βρωμανε αμερικανιά.
Γενικα, αυτο το κακο το εχουν σε ολα οι αμερικανοι: νομιζουν οτι ο κοσμος αρχιζει και τελειωνει μονο σε ο,τι υπαρχει στις united states of america.

1 Like

Έτσι όπως τα λες…

Για καθε Ευρωπαικη μπαντα που δεν πουλαει στην Αμερικη, υπαρχει μια αμερικανικη που δεν την ξερουν στην Ευρωπη. Ισως υπαρχει εναλλακτικη εξηγηση για τον αρνητισμο προς το power metal, πιο απλη απο παγκοσμιες συνωμοσιες και ρατσισμο.

Οι πωλήσεις σημαίνουν καλλιτεχνική επιτυχία;

Μην το πας παραπέρα, εδώ έχω δει αμερικάνικες λίστες χωρίς καν Paradise Lost για τα 90s, κι εμείς εδώ λέμε “οι κορυφαίες 90s μπάντες είναι οι Pantera, Theater και Lost” .
Το power έβγαλε πολλά σπουδαία πράγματα εκείνη την δεκαετία, προφανώς όμως δεν αφορούσε το αμερικάνικο κοινό. Ή απλά ξεχάστηκαν, ή απλά η νέα γενιά δεν τα έζησε και δεν τα γνωρίζει και γνωρίζει μόνο αυτά που τους δίνουν στο πιάτο.

1 Like

Οχι απαραιτητα (αν και ορθοτερο θα ηταν να το αναφερεις ως ‘‘καλλιτεχνικη αξια’’ και οχι ως ‘‘επιτυχια’’ αυτο που εννοεις), ομως σιγουρα η αξια και η εμπνευση τους ειναι πολυ μεγαλυτερη απο πολλα σκουπιδακια της λιστας.

Βασικα αυτο ισχυει. Οτι δεν τα ακουνε, επειδη δεν τα ξερουν (οχι επειδη δεν τους αρεσουν απαραιτητα).
Αυτο εννοουσα με το ο,τι κρινουν κυριως με βαση αυτα που εχουν στην Αμερικη.

Εμείς γιατί δεν ακούμε τα δικά τους;

Ποιος σου ειπε οτι δεν τα ακουμε ?
Συγκριτικα η Ευρωπη ακουει και αναγνωριζει σε απολυτο βαθμο τα γκρουπς της Αμερικης, ενω το αντιθετο οπως βλεπεις δεν συμβαινει.
Σου ξαναειπα, ειναι θεμα νοοτροπιας και παει περα απο τη μουσικη.

Ούτε “αυτό” συμβαίνει. Λογικό είναι.

1 Like