Εκλογές 2009

Συνεχίζεις τα φληναφήματα, συνεχίζεις και να μην ποστάρεις και τη θέση.Θα μας δείξεις και μια σοβαρή απόδειξη, ή θα μας έχεις να ασχολούμαστε με το παπαγαλισμένο αντιΚΚΕ τρολάρισμά σου?

Κι εγώ βαριέμαι να το εξηγώ το βιντεάκι! :lol:

Πάντως παιδιά, έτσι όπως τα λέτε, δεν πρέπει να υπάρχουν και πάνω από 5-10.000 συνειδητοί κομμουνιστές/μαρξιστές στην Ελλάδα οπότε μήπως κάνετε κι εσείς κάτι λάθος?

Θέλω να πω, η “εξωκοινοβουλευτική” αριστερά καλά τα χώνει σε ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ αλλά έχει κάτσει ποτέ κάποια από τις οργανώσεις σας να κάνει μια κάποια αυτοκριτική. Γιατί πχ. δεν έχετε το παραμικρό έρεισμα στην κοινωνία?

Edit:

karvou, διαβάζεις τη σκέψη μου!

Πρώτα πρώτα, όσο αφορά εμένα, δεν ανήκω σε καμιά οργάνωση. Και το νούμερο των 5 με 10.000 κρισπ, πολύ μου φαίνεται. Μακάρι να υπήρχαν τόσοι… παρόλο που εγώ δεν είμαι μαρξιστής/κομμουνιστής, αν και νιώθω αρκετή συγγένια ως ένα βαθμό

Μάλλον η καλύτερη λύση είναι να περιμένουμε το 2012 8)

kke.gr
rizospastis.gr

Κατευθειαν στην πηγη. Μη σε κουραζω κιολας με το τρολαρισμα μου. Ολες οι θεσεις του ΚΚΕ ειναι εκει, μαζι με το “διηγημα Κορκονεα”, που ειναι ο,τι χειροτερο εχει γραψει ο ριζοσπαστης μετα απο το πρωτοσελιδο για τον “δηλωσια Βελουχιωτη” (σταλινικη μου τεχνη κοσκινο).

ChrisP: μεγαλη κουβεντα, σιγουρα ομως οι συνειδητοι μαρξιστες δεν ειναι μονο οι “καθ’ημας”. Αυτες οι κουκουεδιστικες αντιληψεις (“οι ‘σωστοι’ ειναι μονο οι ‘δικοι μας’”) δεν εκφραζουν την αριστερα στο συνολο της. Επιγραμματικα να πω οτι ηεξ/κη αριστερα στη συντριπτικη της πλειοψηφια πασχει απο ολες τις αμαρτιες που εχει η καθεστωτικη χωρις να εχει καν τα οποια “θετικα” μπορει να εχει ενας ισχυρος κομματικος μηχανισμος (ΚΚΕ) ή μια προσβαση σε δημοσιο διαλογο/βημα (συριζα). Μελιγα λογια η εξ/κη αριστερα μεταπολιτευτικα επεδιωξε το ρολο του πτωχου πλην αγνου επαρχιωτη που βαζει το κεφαλι κατω και περιμενει “να γυρισει ο καιρος”. Μονο που δεν ειναι ετσι. Υπαρχει παντως συγκεκριμενη πολιτικη ταση στην εξ’κη αριστερα που εχει αλλα μυαλα και συνεχιζει αμετανοητα στον μπολσεβικισμο. Και οι Μπολσεβικοι ειρησθω εν παροδω μειοψηφια ηταν οταν οργανωσαν την οκτωβριανη επανασταση. Καταφεραν ομως να πεισουν τις εργατικες μαζες και να κανουν αποδεκτη τη βασικη προγραμματικη θεση : ολη η εξουσια στα σοβιετ. Αυτα τα “αμαρτωλα πραματα” το κκε τα εχει κανει γαργαρα εδω κ κατι δεκαετιες. Πιο μαρξιστης ειναι ο John Cleese παρα κατι “ινστρουχτορες” με κομματικο μισθο. :lol:

ΥΓ Στο εξιτ πολ βλεπω συγκατοικηση κορυφης ΠΑΣΟΚ -ΚΚΕ? Ζουμε μερες 81…8O

Παιδιά οκ, αν είναι να αντιμετωπίζονται με ειρωνεία οι απόψεις μας ή να ενοχλούν τόσο, μπορούμε να σταματήσουμε εδώ. Πηγαίνεται εσείς να ανεβάσετε τα ποσοστά του συν και του κκε για να αλλάξει τροχιά ο κόσμος…
Δεν χρειάζεται να τσακωνόμαστε, μας ενώνει η μουσική. Γι αυτό είμαστε εδώ άλλωστε…

+1.
Amen to that.

Τα λες πολύ καλά, δεν έχω να προσθέσω κάτι.

Καθομαι και διαβαζω αυτο το τοπικ και θελω να κανω μια ερωτηση γιατι τοση πορωση ?? πιστευετε οτι καποιος μπορει να αλλαξει το μελλον αυτης της χωρας?? Φιλικα παντα χωρις τσακωμους και μαλακιες…

Aυτος ομως ο διαχωρισμος πλεον ειναι καπως ακυρος ετσι?Το θεμα πρεπει να εξεταζεται πολυ πιο συνθετα και οχι μονο με το αν πουλαει καποιος την εργατικη του δυναμη…Αλλωστε την εργατικη του δυναμη πουλαει ο εργαζομενος σε βιβλιοπωλειο των 700 ευρω και το στελεχος πολυεθενικης των 2000 ευρω…Επισης υπαρχει και αυτη η καταραμενη ‘‘ταξη’’ των αυοαπασχολουμενων που δεν μπορει να βρει τη θεση της βαση ενος τετοιου καπως απαρχαιωμενου συλλογισμου…

Αυτο σαν σημειωση…Παντως εχει αρκετο ενδιαφερον η συζητηση μιας και δεν βλεπω καποια ουσιαστικη απαντηση απο την αντιθετη πλευρα.

Είσαι ειλικρινής πάντως που παραδέχεσαι το τρολάρισμα σου.

Κατά τ’ άλλα, η πηγή σου είναι τόσο ορατή όσο μια όαση στην έρημο. Φυσικά πουθενά δεν επιβεβαιώνεται αυτό που πέταξες στο ποστ σου υπ’ αριθμόν 164 αλλά και στα επόμενα. Η θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ευρωπαϊκή ένωση είναι γνωστή, τόσο που την βλέπουν ακόμα κι αυτοί που διαφωνούν μ’ αυτήν. Φυσικά η αριστερίστικη αντιΚΚΕ παπαγαλία σου έχει στην ατζέντα της να παρουσιάζει και θέσεις που δεν υφίστανται.

Που βλέπεις την ειρωνία? Και όταν λες “μας” ποιον άλλον εννοείς?

Εγώ να κάνω μια ερώτηση. Αφού δεν έχει καμία σημασία τι ψηφίζεις γιατί τα μεγάλα κόμματα δαπανούν τόσα λεφτά για να βρίσκονται στην εξουσία (διά της ψήφου μας ) ? Ωχ αδερφέ, τίποτα δεν αλλάζει @@ με τώρα :stuck_out_tongue:

Ρε φιλε τσακωνονται πρωτον για κομματα ξερωγω και για το αν θα γινει κατι με το κκε αφου δυο ειναι τα μεγαλα κομματα

Αντιθετως φιλτατε. Εγω αναφερα πολυ επιγραμματικα ποιος ειναι ο πρωταρχικος διαχωρισμος αναμεσα στις κοινωνικα ασυμφιλιωτες ταξεις. Απο εκει και περα φυσικα υπαρχει διαχωρισμος αναμεσα σε μη-παραγωγικη εργασια και σε παραγωγικη εργασια, οπως επισης το προλεταριατο δεν ταυτιζεται με το συνολο των αλλοτριωμενων εργαζομενων. Ολα αυτα τα εχει αναλυσει ενδελεχως σε βαθμο πονοκεφαλου ο Μαρξ στα Grundisse και στο Κεφαλαιο, που ειναι η επιτομη της παγκοσμιας πολιτικης οικονομιας (ακομα κ για τους αστους). Οχι μονο λοιπον δεν ειναι απαρχαιωμενος ο συλλογισμος, αλλα αποτελει και τη βαση μελετης και των ιδιων των αστων, αφου πριν τον Μαρξ δεν υπηρχε στοιχειοθετημενη πολιτικη οικονομια με ελαχιστες εξαιρεσεις (σμιθ, Ρικαρντο). Η “ταξη” των αυτοαπασχολουμενων ειναι ενα κοινωνικο στρωμα που εμπεριεχει πληθυσμο και απο τις 2 αντιπαλες ταξεις, δεν ειναι τυχαιο που στα “ευγενη” επαγγελματα τετιου τυπου ευδοκιμει ο “συμφιλιωτκος” συνδικαλισμος τυπου συριζα (συνεργασια των ταξεων).

Ολα αυτα εχουν ενα επιστημονικο υποβαθρο και απο την πλευρα μου τουλαχιστον καμια πορωση. Ισα ισα. Πηγη καθε γνωσης ειναι η αμφιβολια, χωρις αυτο να σημαινει οτι φετιχοποιουμε τον αγνωστικισμο ή τον σχετικισμο.

Cheerz.

Εγώ νομίζω πως οι εκλογές είναι πάντα μια καλή ευκαιρία , μια καλή αφορμή για να δείξει ο κόσμος πως ξυπνάει λίγο. Όχι δεν θα αλλάξει ξαφνικά η χώρα από ένα εκλογικό αποτέλεσμα. Αλλά γιατί δηλαδή να μην αποτυπωθεί στο εκλογικό αποτέλεσμα η δυσαρέσκεια του κόσμου? Γιατί να μην ενεργοποιηθεί όλος αυτός ο κόσμος που στην τελική απλά δεν ζει καλά σε αυτή τη χώρα? Συμφωνώ με όσους λένε πως για να επέλθει πραγματική αλλαγή πρέπει να αλλάξει και ο καθένας μας ατομικά και και και…Αλλά όπως και να το κάνουμε τώρα έχουμε εκλογές.

Δεν το πιανεις το χιουμορ. Τρολαρισμα κανεις εσυ οταν συστηνεσαι σαν “ασχετος” αν και δεν αποκλειεται, εφοσον εισαι αλλος ενας εγκαθετος οπαδος/φιλος/μελος του ΚΚΕ, να διεπεσαι οντως απο αγνοια ως προς τον μαρξισμο. Εγω παλι δεν κρυβω τις θεσεις μου, χωρις να καταφευγω σε κομματικες λατρειες και σπαμ.

Η ευρωπαϊκη αποδεσμευση δεν λεει τιποτα αν δεν συνοδευεται απο παλη για σοσιαλιστικη επανασταση στην Ελλαδα και για Σοσιαλιστικη Ενοποιηση της Ευρωπης. Ο εθνικος αναχωρητισμος στην αγκαλια ενος “κουκουεδιστικου” καπιταλισμου με το πολυ πολυ ενα διογκωμενο αστικο κρατος τυπου 81-85 ειναι ονειδος για εναν που θελει να λεγεται “αριστερος” , ποσο μαλλον κομμουνιστης. Πραγματι, τα εργα και οι ημερες του ΚΚΕ ειναι γνωστα σε ολους, εδω συμφωνω. Αριστεριστικη παπαγαλια? Μπες στον κοπο να δεις τι ελεγε ο Λενιν με τον ορο “αριστερισμος” εκτος αν περιμενεις την εμμεση “διδασκαλια” δια του κομματικου φροντιστηριου ή της κομματικης Βιβλου.

Over and out for the weekend.

Νομίζω φίλτατε ότι το “να περιμένουμε το 2012” του zouglau ήταν ξεκάθαρη ειρωνεία…
Και όταν λέω μας εννοώ εμένα και τον Before the Dawn (αν δεν έχει πρόβλημα ο ίδιος) γιατί συγγενεύουν οι απόψεις μας και γιατί το 2012 θεώρησα ότι αναφέρετε και στους 2, αν δεν έκανα λάθος…

Το πρόβλημα βέβαια ίσως και να είναι ότι πλέον υπάρχει μεγαλύτερη αντιπαλότητα ανάμεσα στα κόμματα που δεν σταυρώνουν ούτε ένα 10%( από 0-10% για να είμαι ακριβής) παρά ανάμεσα στα 2 μεγάλα κόμματα εξουσίας. Το ρεζουμε είναι ότι ο Γιωργάκης και ο Κωστάκης( με τον καρατζαφέρη από κοντά) ορίζουν τις τύχες όλων μας .

Δεν διαφωνησα στο οτι αυτο που αναφερες ειναι η βαση και ειναι καποια πραγματα που πρεπει αν εχει στις αποσεκευες του καθε πολιτικος επιστημονας και εστω τα βασικα καθε ανρωπος αλλα στην εγκυροτητα τους πλεον 200 χρονια μετα…Ισως η διαφωνια μου εμπιπτει στο κατα ποσο μπορουμε να μιλαμε με ταξικους ορους απο τη στιγμη που (απλοικα) σε οποια και απο τις 2 ομαδες και αν ανηκεις συτηρεις το συστημα…Αλλωστε εκμεταλλευομενος η εκμεταλλευτης ο καθορισμος σου δεν τελειωνει εκει στο αν εισαι πλεμιος η υποστηρικτης ενος τετοιου συστηματος…Και ουτε φυσικα σε ποιο κομμα θα ψηφισεις και αν θα ψηφισεις…Τεσπα ξεφυγα…