Με αφορμή τον παρακάτω διάλογο μου με τον Yojimbo στο θρεντ του Miles Davis…
…ανοίγω το θρεντ και θέτω το ερώτημα: “Πότε και για ποιούς αξίζουν οι δύο νύχτες σερί”
Παρακαλώ με το “πότε” να εστιάσουμε σε θέματα μουσικά (π.χ. διαφορετικά σετ λιστς) και να αποφύγουμε τις προφανείς απαντήσεις του τύπου “όχι σε περιόδους κρίσης/αφραγκίας κλπ.”! :roll:
Λοιπόν, για να στηρίξω την -όντως φανμπόϋκη :p- επιλογή μου να πάω στον Di Meola και τα δύο βράδια, χρειάστηκα να θυμηθώ σε ποιές άλλες περι΄πτώσεις το έχω ξανακάνει και αν άξιζε τελικά τον κόπο και το χρήμα:
-ΒΒ Κing, Λυκαβηττός 1994. Τι και αν έπαιξε το ίδιο σετ λίστ και τα δύο βράδια. Η διαφοροποίηση και η καινοτομία δεν είναι το ζητούμενο στα blues. Aυτό που θέλαμε να μας δώσει ο βασιλιάς που τότε έπαιζε ακόμα όρθιος, μας το έδωσε γενναιόδωρα και τα δύο βράδια. Φίλος που τότε με έκραζε για τα 2 συνεχόμενα βράδια και ήρθε στο 2ο, μετάνιωσε που δεν ήρθε και στο πρώτο και είπε “τώρα κατάλαβα” 8)
-G3, Nέα Υόρκη 1996 (το 1ο με Satriani, Vai, Eric Johnson). Ήταν κάτι μοναδικό που συνέβαινε για πρώτη φορά και δεν ξέραμε αν θα επαναλαμβανόταν. Ζούσα περίπου 2 ώρες δρόμο από τη Νέα Υόρκη και θεώρησα πως με το να δώ και τα δύο βράδια και να διανυκτερεύσω στη Ν. Υόρκη έκανα καλύτερη “απόσβεση” στο ταξίδι μου. Τα σετ λίστς ίδια και απαράλλαχτα και στις δύο βραδιές παρά τα jams στο τέλος με τους 3 στη σκηνή, τελικά θεωρώ πως δεν θα άλλαζε κάτι αν είχα δεί μόνο τη μία… :-k
-Dream Theater, Ρόδον 2002. Για αυτή την περίπτωση είμαι σίγουρος πως θα έχω τους αρκετούς “συνενόχους” μέσα στο φόρουμ, για τον Outshined π.χ. το ξέρω γιατί το έχουμε ξανασυζητήσει! Για όσους δεν γνωρίζουν, οι Theater έπαιξαν διαφορετικά set lists κάθε βράδυ και το 2ο έπαιξαν ολόκληρο το Number of the beast (το άλμπουμ). Για μένα αυτό το διήμερο παραμένει ό,τι καλύτερο έχω δεί από Theater. 8)
-Allman Brothers Band/Widespread Panic, Boστώνη και Hartford, 2009. Και μέσα στην ίδια εβδομάδα τους είδα άλλες δύο φορές ακολουθώντας την περιοδεία και οδηγώντας συνολικά πάνω από 1000 χλμ. Δεν χρειάζεται να πώ πολλά, η καλύτερη live μπάντα που έχω αξιωθεί να δώ ποτέ, διαφορετικά set lists άθε βράδυ και έχοντας να παίζει νωρίτερα κανονικό δίωρο σετ μία από τις καλύτερες νεώτερες jam μπάντες, με μέλη των μεν και των δε να ανεβαίνουν στη σκηνή και στα δύο σετς για jams. Όχι απλά άξιζε, αλλά θα το ξανάκανα αύριο αν είχα τη δυνατότητα! 8)