Βιβλία...διαβάζουμε?

τελείωσα και τη μπόρα…πολύ καλό

Δεν το έχω διαβάσει, αλλά μου το έδωσε το ιφριτάκι και το διαβάζω τώρα!

ellanor, οκ τέλειο το… “αρθράκι” σου για τον Μίχαελ Έντε :slight_smile:

edit: α λάθος, αυτό που μου έδωσε είναι το Έρωτας στα χρόνια της χολέρας. ΓΕΔ. Τελικά τέλειωσα πρώτα το Θαυμαστό Καινούριο Κόσμο και ήταν μεγάλη ιεροσυλία που δεν το είχα διαβάσει τόσο καιρό.

έπος!!! έπος!!! έπος!!!

Μη τολμήσεις και το παρατήσεις στη μέση. Θα σε διώξω από το φόρουμ! Τι με διαβάζεις τώρα? τρέχα να διαβάσεις το βιβλίο σου πάλι

ΥΓ. 100 χρόνια μοναξιάς επίσης καταπληκτικό. Βασικά,γενικά Μάρκεζ καταπληκτικός. Θυμάστε που κυκλοφορούσε ένα γράμμα του τάχα και όλοι το διάβαζαν και συγκινούνταν γιατί υποτίθεται ότι ήταν το τελευταίο του πριν πεθάνει, ενώ ο άνθρωπος ζει ακόμα και το γράμμα δεν ήταν καν δικό του?:stuck_out_tongue:

αχαχαχαχ ναι ολοι ειχαν ριξει πολυ δακρυ :lol:

απο αυριο θα αρχισω την αναγνωση του βιβλιου αναρχισμος και αναρχοκομουνισμος!!!

αυτό το βιβλίο προλαβαίνει να κάμει κάτι?:-s

…σαν τι???

Σήμερα ανακάλυψα ότι έχουμε ποιητική συλλογή του Καβάφη από το 1920 υπογγεγραμένη από τον ίδιο τον Καβάφη8O … Αν και όλα τα ποίηματα που είχε τα είχα διαβάσει…τα ξαναδιάβασα όλα και με έτσι όπως παλίωσει το χαρτί αισθάνθηκα ότι βρίσκομαι σε μια άλλη εποχή…:smiley: Εκπληκτικό συναίσθημα:)

Γιατι να το παρατησω στη μεση βρε;!:-s

Σήμερα ανακάλυψα ότι έχουμε ποιητική συλλογή του Καβάφη από το 1920 υπογγεγραμένη από τον ίδιο τον Καβάφη … Αν και όλα τα ποίηματα που είχε τα είχα διαβάσει…τα ξαναδιάβασα όλα και με έτσι όπως παλίωσει το χαρτί αισθάνθηκα ότι βρίσκομαι σε μια άλλη εποχή… Εκπληκτικό συναίσθημα

Ποπο εισαι τυχερος ρε θεριο! Φανταζομαι ταξιδι ε…:roll:

Συγγραφέας/Συγγραφείς??
Κροπότκιν?
(Γιατί αυτός είναι ο θεμελιωτής του αναρχοκομμουνισμού).
Αν είναι αυτός, καλύτερα ρίξε πρώτα καμμιά ματιά στα “Από τον Εθνικό Πόλεμο Στον Ταξικό Πόλεμο” του Μπακούνιν και στο “Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος” των Μαρξ/Ενγκελς, προκειμένου να καταλάβεις καλύτερα τι παίζει, καθώς ο αναρχοκομμουνισμός, χοντρικότατα και χωρίς να έχω ασχοληθεί διεξοδικά μαζί του, κακώς βέβαια, μιας και σπίτι έχω αρκετούτσικα σχετικά βιβλία, λόγω πατέρα, είναι κάτι σαν συνένωση μαρξισμού και αναρχισμού, εξού και η έτερη ονομασία του “ελευθεριακός μαρξισμός”.

On topic: Εγώ τώρα διαβάζω Νίτσε - Τάδε Έφη Ζαρατούστρα (ξέρω ντροπή μου που δεν το διάβασα μέχρι τώρα, αλλά τέλοσπαντων).

Ποτέ δεν είναι αργά… H λέξη “αριστούργημα” είναι μικρή για να περιγράψει αυτό το βιβλίο… Απο τα ελάχιστα βιβλία απο των οποίων τις λέξεις ξεπηδάνε φλόγες… Μοναδικό έργο, το οποίο θα μνημονεύεται αιώνες μετά.

Τελείωσα χθες τον επίμονο κηπουρό και είδα στο καπάκι την ταινία …Μετά απ αυτό αποφάσισα να γίνω συνδρομητης στην actionaid …δεν είμαι γενικά να διαβάζω βιβλία…επηρεαζομαι και μου φευγουν πολλά λεφτα…:frowning: Το βιβλίο μου φάνηκε οτι ήταν σεναριακά γραμμένο κ αυτό ήταν στα μείον του…Ο τύπος χαλαρά το έγραψε για να γίνει ταινία…Παρολαυτά είχε πολύ ζωντανές περιγραφές για την κοινωνικοοικονομική κατάσταση της μετα-αποικιοκρατιας Κένυα …Δείτε την ταινία καλύτερα…

Ξεκινησα το “Αγριεμενοι αναπηροι επιστρεφουν απο καυτα κλιματα”. Εχω τελειωσει περιπου τα 3/4 του τιτλου ως τωρα. Οταν το τελειωσω ολο θ’ανοιξω και τοπικ για Τομ Ρομπινς.

χαρακίρι

καΛαμπουρι~!~

Μόλις τελείωσα το “11 λεπτά” του Coelho. Μου άρεσε… Το ξεκίνησα για να έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη για τον συγγραφέα και να μην κρίνω απο τον Αλχημιστή -που κι εγώ θεωρώ υπερτιμημένο και από το οποίο μου φάνηκε ανώτερο.
Τώρα λοιπόν, να πω ότι ο Coelho μου φαίνεται καλός μεν, αλλά τίποτα το εξαιρετικό. Συχνά γράφει ωραία πράγματα, αληθινά, κάποια καλά φιλοσοφήματα αλλά… δεν μου δίνει κάτι παραπάνω. Αυτά που γράφει είναι πράγματα που θα έχω σκεφτεί ή διαβάσει ή θα νιώθω ότι θα μπορούσα κι εγώ να βάλω σε λέξεις. Ίσως απλώς να μη μου ταιριάζει αλλά τον βρίσκω υπερεκτιμημένο, χωρίς να υποτιμώ αυτό που είναι.

Και κάτι ακόμα για τον Αλχιμιστή:
Ίσως είναι γνωστή σε πολλούς η σύγκριση, αλλά όταν διάβασα το “Σιντάρτα” του Hermann Hesse, διαπίστωσα κι εγώ πόσα στοιχεία του έχει δανειστεί, αλλά βασικά πόσο όμορφη ιστορία εσωτερικής αναζήτησης (επίσης) αποτελεί. Πρόκειται για καταπληκτκό βιβλίο, σαφώς ανώτερο πιστεύω… Το συνιστώ ανεπιφύλαχτα!

Το Σιντάρτα είναι αριστούργημα, όπως και πολλά άλλα βιβλία του Έσσε… Απο τους κορυφαίους συγγραφείς του 20ου αιώνα άνετα. Κάποια στιγμή μπορεί να ανοίξω και thread…

Τρομερο βιβλιο φιλε, ο ηρωας ειναι απο τις καλυτερες μορφες που εχω συναντησει σε βιβλια. Θεωρω τον Ρομπινς απο τους καλυτερους συγραφεις της εποχης μας.

λοιπον, επειδη εδω οι τυποι ειστε βλεπω ψαγμενα ατομα και σας παω πολυ, λεω να διαβασετε ΟΛΟΙ το ‘‘ΜΗ…ειμαι ακομα ζωντανη’’ απο Μαρια Πολενακη! :smiley: :smiley: :smiley:

(ποπο γλειψιμο που ριχνεις για να προτεινεις ρε πουστη μου… :-s )

Άρχισα σήμερα το “Ο κόσμος της Σοφίας” του Jostein Gaarder.Για ακόμα μία φορά(έχω διαβάσει άλλα 3 βιβλία από τον ίδιο συγγραφέα) με κατάκτησε από την πρώτη σελίδα!Σε λίγες μέρες λογικά θα το έχω τελειώσει