Ναρκωτικά

Η δεκαετία του 60 ήταν γενικότερα μια εποχή πειραματισμού… ασφαλώς τα ναρκωτικά τότε δεν είχαν τις ίδιες αναπαραστάσεις στο ευρύ κοινό όπως σήμερα… Σήμερα είναι πολύ περισσότερο συνδεδεμένα με την περιθωριοποίηση και με τις εξαρτήσεις, τα κέντρα αποτοξίνωσης, τους νέους που καταφεύγουν σε αυτά ως έσχατη λύση ή για να αποδείξουν κάτι… Αντίθετα, στα 60ς ήταν συνδεδεμένα με την εξέγερση των νέων ενάντια στην αστική κοινωνία, όπως και η ροκ μουσική, δεν αφορούσαν το περιθώριο όσο το κυρίαρχο ρεύμα…

Έχω ένα πολύ παλιό τεύχος του Ταχυδρόμου, απο τον Γενάρη του 1968. Έχει ένα άρθρο που λέγεται “LSD: ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Το Μυστηριώδες Χημικό Προιόν που η Χρήσις Του Γενικεύεται Απειλητικά και Τα Θύματα του Αυξάνουν Κάθε Ημέρα”… Ίσως ήταν και η πρώτη φορά που αναφερόταν στην Ελλάδα το LSD… Το άρθρο τόνιζε πως έχει κατακτήσει τις ΗΠΑ και ετοιμάζεται να εισβάλλει και στην Ευρώπη… Όπως όλα τα ναρκωτικά τότε, έτσι κι αυτό ήταν ακόμα σε πειραματικό στάδιο, περισσότερο απειλή παρά πραγματικότητα.

Γι’ αυτό και δεν κρίνω τίποτα, απλά ανέφερα πως τα ναρκωτικά είναι συνδεδεμένα με την ιστορία της ροκ μουσικής και δεν “παρείσφρυσαν” απλά απέξω για να τη βλάψουν. Θα μπορούσε να διατυπώσει κανείς τη θεωρία πως όπως τα κινήματα των 60ς γνώρισαν την ήττα τελικά και οι χίππιδες μετατράπηκαν σε γιάπηδες, και όσο η καταναλωτική κοινωνία επικρατούσε τελικά, τα ναρκωτικά (όπως και η ιδέα της εξέγερσης) μπήκαν στο περιθώριο και άρχισαν σιγά σιγά να αποκτούν τη σημερινή τους διάσταση. Ήδη απο τις αρχές των 70ς οι ελπίδες των προηγούμενων χρόνων είχαν παραχωρήσει τη θέση τους στην απαισιοδοξία, και θάνατοι όπως του Χέντριξ, της Τζάνις Τζόπλιν, του Τζιμ Μόρρισον, η τρέλα του Συντ Μπαρρετ κλπ, απλά επιβεβαίωναν πως τα ναρκωτικά τελικά δε μπορούσαν να φέρουν εκείνη την επιθυμητή “απελευθέρωση”…

Δεν παιζει και ετσι… Εδω στις μερες μερικοι τα ξεκινανε για αντιδαση και καλα… Και το χειροτερο ειναι οτι την σημερινη εποχη, οταν λες ακουω ροκ, ακουω μεταλ, σε κοιτανε λες και εισαι δεν ξερω κι εγω πως… Οι περοσσοτεροι σκεφτονιαι σατανιστης, αναρχικος ή πρεζονι…[-X

Δεν συμβαινει στον ιδιο βαθμο που νενεβαινε παλιοτερα, αυτη την αποψη γενικα οσο περνανε τα χρονια δεν τη συναντας συχνα πλεον.

Μπα,μην το λές,ξέρεις πόσες φορές το έχω ακούσει?-όχι κατά ανάγκη για εμένα,αλλά κάποιες φορές και εγώ τα ακούω-.Μλκες θα υπάρχουν πάντοτε:wink: και δεν είμαι σίγουρος αν αυτού του είδους οι μλκες έχουν λιγοστέψει.

Καλά όλ’ αυτά αλλά ποιος θα πάει τώρα να πάρει χαρτάκια;;

Άστοχη και κακής ποιότητας ειρωνία.

Κατά τ’ άλλα, στα τόσα πολλά που θα ‘λεγες, προτείνεις να τοποθετηθούν κάμερες, ενώ ήδη υπάρχουν και απλώς λειτουργούν κατ’ εξαίρεση για την πάταξη της ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (:!:slight_smile:
και να βρει η αστυνομία [B]κάποιο[/B] τρόπο να πιάνει τους τοξικομανείς κλπ, [B]που ήδη γνωρίζει[/B] και να τους κλείνει εφ’ όρου ζωής στην ψειρού.

[SPOILER]](http://img9.imageshack.us/i/applause3w.gif/)[/IMG][/SPOILER]

NOVITSKI επειδή είσαι πιτσιρικάς, πέρνα μια βόλτα από Ομόνοια το βράδυ να δεις εμπόρια λιανικής. Πήγαινε στην Γερανίου να δεις περισσότερα. Για χοντρική, μπορείς να σταματήσεις στις Αχαρνές, παίρνεις το τρένο από αθήνα για χαλκίδα, 3 στάσεις μετά κατεβαίνεις. Και ξεκαθάρισε οτι οι έμποροι, που κάνουν το πραγματικό κακό, δεν είναι χρήστες (που αδίκως σ’ενοχλούν).

οι τοξικομανείς είναι άρρωστοι και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστούν. τώρα αν μερικοί/πολλοί/λίγοι (διάλεξε όποιο θες ) από αυτούς καταλήγουν να παρανομήσουν είναι λόγω συνθηκών. δεν είναι αγγελούδια αλλά δεν είναι και δαίμονες.
και κάτι ακόμα. δεν είναι και τραγικά δύσκολο κάποιος από ένα τσιγάρο που πίνει που και που να δοκίμασει για τον χ-ψ λόγο κάτι πιο βαρύ και να εθιστεί :wink:
αυτό δεν τον κάνει αυτόματα κατακάθι και βελζεβούλ.

εχεις δικιο στο πρωτο μισο. συμφωνω απολυτα. στην μπολνταρισμενη προταση ομως διαφωνω καθως περαν των μικρων σε ηλικια ατομων (μιλαω για ανηλικα) νομιζω οτι απο κει και περα ειναι σε εναν πολυ μεγαλο βαθμο και θεμα κρισης…

ακομα στα ζωα το ενστικτο για αυτονομια και ελευθερια ειναι δυνατο αλλα καποιοι ανθρωποι φτανουν ηθελημα και συνειδητα να επιλεξουν υποδουλωση.κανενας αυτοσεβασμος για τον εαυτο τους-τοτε πως απαιτουν σεβασμο απο τους υπολοιπους?
αυτοι δεν ειναι ασθενεις ειναι επειικως ηλιθιοι .δυστυχως για την ηλιθιοτητα δεν υπαρχει φαρμακο

Ξανασκεψου του αυτα που λες ε…
Δηλαδη αυτος που καπνιζει και παθαινει καρκινο του πνευμονα δεν ειναι αρρωστος και δεν αξιζει σεβασμο?

αυτος που καπνιζει ηθελημα κανει κακο στον εαυτο του ,δεν ενοχλει καποιον και δεν μας πεφτει λογος ,αλλα αν εισαι εθισμενος σε ναρκωτικα και αυτα σε καθοδηγουν σε καθε συμπεριφορα σου και σε κανουν να κανες τραμπουκισμους εως εγκληματικες ενεργειες ειναι θεμα που με αφορα ολους μας.
μαθε νε ξεχωριζεις καταστασεις

Καλά όλα αυτά, το “ηθελημα” τί σημαίνει;

Και τον καρκινοπαθη τον πληρωνεις ε, δεν ξερω αν το ξερεις.

Ξερω μια χαρα να τα ξεχωριζω αυτα τα πραγματα και θα σου λεγα να σαι λιγο πιο μαζεμενη στους χαρακτηρισμους σου τουλαχιστον,ασχετα του τι πιστευεις.

το επιεικώς ηλίθιοι μάλλον είναι άτοπο. δε ξέρω γιατί και πως είσαι τόσο απόλυτος/απόλυτη αλλά μάλλον πρέπει να σκεφτείς λίγο οτί ίσως να υπάρχουν και κάποια αίτια που μπορεί να οδηγήσουν κάποιον σε αυτήν την κατάληξη. δεν είναι όμορφα και αγγελικά πλασμένα. και εννοείται οτί δεν οδηγούνται όλοι οι άνθρωποι με προβλήματα σε ουσίες κτλ αλλά δεν είναι και απίστευτα δύσκολο να πάρει κάποιος τον “στραβό” δρόμο αν δεν είναι δυνατός χαρακτήρας.

Αφου λοιπον αυτοι ηθελημα πεφτουν στα ναρκωτικα και μετα κανουν εγκληματικες ενεργειες να τους κλεισουμε φυλακη και αν καποιος δικος σου βρεθει σε τετοια θεση δεν αξιζει επισης σεβασμο απο σενα αρα αστον να σαπισει. Γενικα ας καταστραφουν ολοι αρκει να μην μας βλαπτουν εμας. [SPOILER]Οφφ τοπικ ομως.[/SPOILER]

Τι εννοείς με αυτό; Πώς τον πληρώνεις τον καρκινοπαθή; Δεν καταλαβαίνω…

Και εν πάση περιπτώσει, τι σχέση έχει ο καρκινοπαθής και ο ναρκομανής/τοξικομανής με το θέμα των μεταναστών; Και τα δύο είναι πολύ λεπτά ζητήματα και δε νομίζω ότι είναι το κατάλληλο θρεντ για να κάνουμε μία τέτοια συζήτηση. Το κάπνισμα δεν έχει αυτή την κατάληξη (καρκίνο κλπ) -ή τουλάχιστον όχι πάντα- χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν βλάπτει… Αλλά δε θα πώ εγώ, εσύ, ο καθένας από εμάς τέλος παντων σε έναν ενήλικο άνθρωπο αν θα καπνίσει ή όχι… Ξέρει τις επιπτώσεις, ε και από εκεί και πέρα, μεγάλο παιδί είναι και ευθύνεται αποκλειστικά αυτός ο ίδιος για αυτή του την πράξη. Απ’την άλλη τα ναρκωτικά και οι ουσίες γενικότερα είναι άλλο θέμα. Ο ναρκομανής οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον θάνατο. Σε αυτήν την περίπτωση όμως είμαστε υπεύθυνοι όλοι. Δεν είναι δυνατό να αντιμετωπίζουμε αυτούς τους ανθρώπους σα ‘‘μιάσματα’’ της κοινωνίας. Νταξει ο ναρκομανής μπορεί -στην εσχάτη των περιπτώσεων- να φτάσει μέχρι το σημείο να κλέψει ή ακόμη χειρότερα να βλάψει τον άλλον, για να εξασφαλίσει τη δόση του. Όσο και να επικρίνω τέτοιου είδους πράξεις, δε μπορώ να κατηγορήσω αποκλειστικά και μόνο αυτόν τον άνθρωπο. Διότι προφανώς για να φτάσει σε τέτοιο σημείο μεσολάβησε και κάποιο χρονικό διάστημα. Τότε η οικογένεια, το συγγενικό/φιλικό περιβάλλον -ακόμη κι ένας από εμάς- που ήταν; Το να αποκρύπτουμε την αλήθεια ή να προσπαθούμε να συγκαλύψουμε τα γεγονότα μας κάνει συνένοχους στο έγκλημα όχι μόνο κατά αυτού που θα έχει την ατυχία να βρίσκεται ‘‘στο λάθος μέρος την λάθος ώρα’’, αλλά και στο έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος του ίδιου του χρήστη.

Με τους μεταναστες δεν εχει σχεση και ειμαστε οφ τοπικ.

Μιλαω για τα εξοδα νοσηλειας παιδια.Προσωπικη επιλογη ειναι και αν και ειμαστε σιγουροι οτι ειναι κατι αρνητικο(για την υγεια,το καπνισμα) δεν τον αντιμετωπιζουμε σαν σκουπιδι.
Λοιπον αυτο που απλα θελω να πω ειναι οτι ο ναρκομανης ειναι αρρωστος ανθρωπος και ετσι πρεπει να αντιμετωπιζεται αλλιως να κοψουμε και τις-οποιες- χρηματοδοτησεις στα κεντρα απεξαρτησης.Δικο τους λαθος ειναι αλλωστε.

Ο ναρκωμανής οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον θάνατο.

Και αυτο επισης ειναι ενα τεραστιο λαθος.

Σορυ για τα οφ τοπικ αν υπαρχει αλλο θεμα ας μεταφερθουν.

ηθελημένα(αν αυτή είναι η λέξη φάντασμα) και συνειδητά θα ήθελα να κουτουλήσω μερικούς…

και αν γινεται να κουτουλήσω κάποιον ναρκομανή…έτσι και αλλιώς είναι επιεικώς ηλίθιοι…τους “έχω”…

ΠΑΛΙ ΠΙΩΜΕΝΟΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ?!!

μπα, ακουν πολυ σαββαοπουλο μαλλον