Ελληνική underground σκηνή

Αυτά είναι ρε Ulver!

Και να μην ξεχάσουμε και τους (πιο γνωστούς) Flowers Of Romance!

είναι ένα από τα πιο ροκ κομμάτια τους, αλλά είναι :respect:

ετσι, South Of No North…πολυ μαυρίλα, από Flowers Of Romance μου αρέσει πολύ το Brilliant Mistakes…και να πω και το πρώτο από Λευκή Συμφωνία, δεν κόβουμε τις φλέβες μας τώρα? :!:

Θα το ξαναπώ:

Μisuse - Η αγαπημένη μου ελληνική post rock μπάντα. :band:

To Brilliant Mistakes! Ti δισκάρα! Give me - Give me Love now!!! Τα σπάει.

Καλά για Λευκή Συμφωνία ότι και να πούμε είναι λίγο! Ειδικά το “Μυστικοί Κήποι” όντως είναι κορυφή. Κόλλημα το κομμάτι “Ποιος θα διώξει μακριά τη θλίψη”. Λατρεύω κάτι σπασίματα στα drums και κάτι σολιές στην κιθάρα. Τοπ.-

Πές μας καμμία πληροφορία παραπάνω ρε Trustno1 :wink:

Mιας και αναφέραμε αυτά τα δύο άλμπουμ, είπα να ξεθάψω αυτό το τόπικ για όποιον τυχόν ενδιαφέρεται. Αν θέλετε κιόλας μετακινήστε το σε κάποια άλλη ενότητα, μιας και δεν πολυ κολλάει εδώ.

Death Courier

Μου ρθε flashia και θυμήθηκα τους θρυλικoυς thrash/deathsters από την Πάτρα οι οποίοι ήταν μαζί με τους Flames οι πρωτοπόροι του είδους στην Ελλάδα…(βλέπετε οι παραδοσιακοί μεταλλάδες άκουγαν thrash και έβγαζαν σπυριά,και θεοποιούσαν κάποιoυς με προβιές και Johnsons Βaby oil…)Tεσπά,έχω ακούσει μόνο το συγκεκριμένο ep από αυτούς το οποίο αν είχε καλύτερη παραγωγή θα έκανε Kreator,Sodom και σια να σκέφτονται οτι απειλείται ο θρόνος τους…Oσοι fans του είδους ενδώστε…

Πωπω τι φλασια ηταν αυτη.Το συγκεκριμενο υπηρχε μονο σε αντεγραμμενη κασσεττα.
Ενας φιλος ειχε μονο το ΕΡ.Αν μπορεις και το εχεις σε mp3 ανεβασε το σε κανα Mediafire να γουσταρουμε.

ο μήτσος ο μετάλλικα! Ο άκρη αριστερά είναι θείος του κολλητού μου. Α ρε, ΠΑΤΡΑ ΡΕΕΕ

και να μην ξεχάσουμε και Χαοτική Διάσταση από Πάτρα…πανκ ρε

οκ όποιος έχει κάτι από αυτούς, να επικοινωνήσει μαζί μου πάραυτα!!!

Έτσι ρε… Πολίτες της κόλασης, και τα μυαλά στα κάγκελα!!!

Magic De Spell - A Body In A Snare (1983)

Οι Μαgic De Spell είναι από τα πιο γνωστά συγκροτήματα του ελληνικού ροκ. Λίγοι όμως τους θυμούνται για την αγγλόφωνη φάση τους τότε στις αρχές του 80. Και βέβαια εδώ δεν θα ακούσετε κάτι άλλο από τις μουσικές που είχαν κατακλύσει την εποχή εκείνη. Όσοι αρέσκονται στο goth rock / post punk των αρχών της δεκαετίας του 80 όπως The Cure, Joy Division κλπ να το τσεκάρουν πάραυτα. Από τις καλύτερες και ιστορικότερες κυκλοφορίες στον χώρο του ελληνικού goth, κομμάτάρες όπως το ομώνυμο , το nightmare, Faces και το άρρωστο Religion Uber Alles έδειξαν τον δρόμο στα υπόλοιπα ιστορικά γκρουπς της ελληνικής σκηνής της εποχής. Ακολούθησαν άλλοι δύο δίσκοι τους στο ίδιο στυλ και μετά στραφήκαν στον ελληνικό στίχο όπου έτσι τους ξέρουν οι περισσότεροι.

Κ επίσης, οι Yell - o - Yell ευθύνονται κ για την ανακάλυψη των The Vyllies (Ελβετία), όπου μια από αυτές γνωρίστηκε με τον Phil (RIP) σε διακοπές στην Ίο κ η συνέχεια γράφτηκε στα φτωχικά studio της θρυλικής Creep Records… Αυτά είναι!! Ανεπανάληπτη δεκαετία των 80s…

δεν το ήξερα το συγκεκριμένο σκηνικό…χμμμ άντε να ψάχνεις τώρα να βρεις κάτι από αυτές… εμπρός καλό μου search engine. :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

The Vyllies! Ωραίες οι Ελβετίδες! Προσωπικά αγαπημένα από το ΕΡ του '85 που πρότεινες τα Whispers in the Shadow και Babylon. To Madness όνομα και πράμα το κομμάτι, ε?

Μπορείτε να ακούσετε στο myspace, θυμίζουν ίσως Anne Clark

νομίζω υπήρξε και ταινία γι’ αυτές αλλά δεν κόβω και το κεφάλι μου.

Όντως, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο myspace τους, το οποίο δεν είναι official, μιας κ από τις 3 ζει μόνο η μία κ δεν ασχολείται πια με τα μουσικά δρώμενα κ αν δεν ικανοποιηθείς… ξέρεις τι πρέπει να κάνεις…:wink:

http://www.myspace.com/satyagrahaon

Παρτε μπανταρα απο Πατρα να γουσταρετε!
Σε μερικα σημεια θυμιζουν πολυ SoaD και εχουν αρκετα προγκ στοιχεια :wink:

Οι Magic De Spell μαμανε το ιδιο και οταν ειχαν αγγλοφωνο στιχο για μενα. Ο Ηλιας Ασλανογλου ειναι γνωστος των δικων μου (οχι δε το παιζω ντιβα 8) ). Πολυ μαμω τυπος φαινεται.
Συνεχιζω…
Deus Ex Machina (κολλανε, ε; :-s )

Ιδρυθηκαν το 1989 στην Αθηνα. Ηταν βετερανοι της ελληνικης punk σκηνης στις αρχες του 80. Αρεσαν και αρεσουν πολυ. Εχουν συμμετεχει σε εκδηλωσεις κατα του πολεμου στο Ιρακ κι εχουν παιξει και στο εξωτερικο. Εχουν ανοιξει και Public Enemy. Δισκοι το Motorpsycho, Worlds Apart και πιο προσφατος το Time Expires. Προσωπικη μου αποψη, το Motorpsycho ειναι το καλυτερο. Τωρα αν εχει κανεις κατι να προσθεσει, καλο θα ηταν γτ δε ξερω και πολλα, ισα ισα να τους αναφερω σαν ονομα.

τώρα τους ακούω, καλή φάση είναι.

Oι Deus X Machina ήταν και παραμένουν ένα από τα αγαπημένα μου και καλύτερα γκρουπς του χώρου. Ακόμα θυμάμαι που σε εποχές λυκείου ήταν σχεδόν σε κάθε σχολικό μου βιβλίο γραμμένοι οι στίχοι του X-ecute… Ψάξε και το 7’’ ep X - ecute που περιέχει ένα από τα καλύτερα τους κομμάτια, το Iraq N Roll… Το αγαπημένο μου άλμπουμ είναι το Worlds Apart, αλλά περί ορέξεως…

Να διευκρινήσω κάτι στην πρόταση της Wretch:

" Ηταν βετερανοι της ελληνικης punk σκηνης στις αρχες του 80"

που εδώ βρίσκεται το ζουμί… Μιλάμε για πρώην μελή των Γενιά Του Χάους, Αδιέξοδο και Λευκή Συμφωνία.

Χμμ, τι να πω; Punk δεν ακουω περα απο τα κλασσικα, απλα αυτο το γνωριζω σαν πληροφορια :-k
Τεσπα, θα το ψαξω το ΕP που λες. Θενξ.