Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

Θεσσαλονικη, Ιουνιος 2003. Συνοδος ΕΕ στο Μαρμαρα Χαλκιδικης.

Ειμαι αυτοπτης μαρτυρας στα παρακατω 2 περιστατικα.

Ημερα 1η, απογευμα, απογευματινη πορεια στη Θεσσαλονικη με κατευθυνση το Υπουργειο Μακεδονιας - Θρακης.

Στον προαυλιο χωρο του υπουργειου, πισω απο παρατεταγμενες διμοιριες των ΜΑΤ, εμφανιζεται ενας αριθμος μαυροφορεμενων κουκουλοφορων.

Ημερα 2η νομιζω μεγαλη διαδηλωση στη Θεσσαλονικη μεσα.

Στο τελος της πορειας και αφου εχει καει το κεντρο, γυρνω σπιτι ενος φιλου μαζι με αυτον. Μπροστα μας μια διμοιρια ΜΑΤ παρατεταγμενη και απο πισω κλουβες. Ξαφνικα ακουμε ενα ποδοβολητο και βλεπουμε καμια δεκαρια ατομα ντυμενα στα μαυρα και με κουκουλες, να τρεχουν προς την πλευρα των ΜΑΤ. Ξαφνικα ανοιγει η αλυσιδα και η ομαδα των κουκουλοφορων χανεται πισω απο κλουβες.

8O8O8O Oχι ρε Δημητρη, δεν γινεται να το εχεις πει εσυ αυτο. Ανθρωπινη? Ανθρωπινη αντιδραση να σκοτωσεις εν ψυχρο ανθρωπο? Η επιλογη ας πουμε να συνεχιζαν με το μπατσικο εκει που πηγαινανε και να μην γυρναγανε πισω πως σου φαινεται ως αντιδραση? Αληθεια, αφου ηταν σε υπηρεσια και υποτιθεται οτι πηγαιναν σε συμβαν στην Αλεξανδρας μετα απο κλιση καποιου πολιτη, τι σκτατα τις θελανε τις μαγκιες στα εξαρχεια? Και με το συμβαν που υποτιθεται πως ειχαν αναλαβει? Αν ηταν κατι σοβαρο και καποιος κινδυνευε αυτοι χανανε χρονο να πουλανε μαγκια και να δολοφουνε ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ?:-k

Καλο θα ητανε να μην βαλουμε στην κουβεντα μας και αυτους τους υπανθρωπους…

Συγγνωμη “φιλε” μου αλλα απο το συγκεκριμενο σου ποστ μονο αυτο δεν φαινεται…

Κατ’αρχην συγχαρητηρια που εχεις καταφερει να γνωρισεις τοσους πολλους αστυνομικους. Ειναι πραγματικα αξιοθαυμαστο και θα ημουν περιεργος να μαθω πως τα εχεις καταφερει αλλα δεν καιγομαι κιολας.
Προσωπικη εμπειρια: Σε καθε ταξη σχολειου υπαρχει ο γνωστος σπασικλας, γλυφτης, δοσιλογος κλπ γενικα αυτος που αποτελει την πλεον αντιπαθητικη φιγουρα της ταξης. Θες να μαθεις τι εγινε ο συγκεκριμενος του δικου μου σχολειου?

[SPOILER]SURPRISE!!!

MΠΑΤΣΟΣ![/SPOILER]

Αλλο παραδειγμα: καποτε μιλαγα με μια κοπελα που ηταν στο πρωτο ετος της σχολης αστυφυλακων. Της ειχα εξηγησει τους λογους για τους οποιους διαφωνουσα με την επιλογη της, ειχαμε κανει μια πολυ ωριμη και δημιουργικη κουβεντα και μου ειχε πει πως στα περισσοτερα συμφωνουσε αφου η πλειοψηφια των ατομων που ειχε γνωρισει εκει μεσα ηταν καθαρματα, κομπλεξικοι και ζωα (αυτη μου τα ειπε αυτα ε) και πως σκοπος της ηταν να ειναι αυτη σωστη ανεξαρτητα απο τους αλλους και να προσπαθησει να αλλαξει οσους περισσοτερους μπορουσε. Της ειπα μπραβο και μαγκια σου αλλα προσεχε μονο μην σε αλλαξουν αυτοι…
Τρια χρονια αργοτερα η ιδια κοπελα που ειχα τοτε σε τεραστια εκτιμηση (και ελεγα ετσι μπραβο ρε, υπαρχουν και μπατσοι σωστοι με αισθηματα αρα αξιζει να δεις λιγο διαφορετικα την “κοσμοθεωρια” σου) ειχε καταντησει ισως ενας απο τους πιο στενομυαλους και κολλημενους ανθρωπους που ειχα γνωρισει.:frowning: Το συστημα κανει πολυ καλα τη δουλεια του.

Αν απορειτε κατα ποσο μιλαω ακομα με καποιον απο αυτους η απαντηση πισετυω ειναι αυτονοητη…

Τα χουμε πει και παλαιοτερα. Και μια εξομολογηση: οταν ημουνα στο δημοτικο ηθελα να γινω μπατσος! Ισως τα γαμιστερα περιπολικα, ισως τα οπλα, ισως ο Ρομποκοπ δεν ξερω πως μου ειχε κατσει!#-o Μεγαλωνοντας και αντιλαμβανομενος τι γινεται αλλαξα και μυαλα. Και ναι, ειναι ευκολο να εισαι δημοσιος υπαλληλος και να εξασφαλιζεις το μελλον σου πουλωντας μαγκια, κλανια, τσαμπουκα, εξουσια και σταριλικι στα γκομενακια με το μακριο σου… οπλο. Το θεμα ειναι ο καθε ΑΝΘΡΩΠΟΣ στη ζωη του διαλεγει τον ευκολο δρομο ή τον σωστο?

Εισαι σιγουρος γι’αυτο?:-s Εγω γελαω παντως…

:thumbup:Πολυ σωστο ποστ, μπραβο ρε!
Και γω που ημουνα Σκωτια η δουλεια της αστυνομιας ηταν ακριβως αυτη. Οποτε γινοταν καποια πορεια περιφρουρουσαν τους συμμετεχοντες σε αυτην ωστε να μην δεχθουν επιθεση απο ατομα που διαφωνουσαν με τον λογο της πορειας. Η διαφορα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Οπως και η νοοτροπια επισης. Αλλα τι ψαχνουμε…

Συγχαρητηρια για το ποστ σου. Οταν θα σε πυροβολησει εσενα μπατσος στο γηπεδο επειδη θα τον βρισεις (μην μου πεις οτι δεν το εχεις κανει ποτε) ελα να μου το ξαναπεις.
Και η απαντηση στη ερωτηση σου ειναι ΝΑΙ.

Ειναι πολυ μεγαλο κριμα και ντροπη να λες αυτο το πραγμα για το παλικαρι οταν δεν τον ηξερες ως ανθρωπο. Προσωπικα πιστευω οτι απλως ειχε βγει με την παρεα του και οπως πολυ κυνικα λεμε μερικες φορες ηταν στο λαθος μερος τη λαθος στιγμη. Ειλικρινα ομως. Ντρεπομαι.

Αληθεια, γιατι τοσος πονος για τον αδωνη?:-k

Πραγματα γνωστα πολλα χρονια αν ασχολεισαι εστω και λιγο. Αλλα τι να κανουμε, πρεπει να αποδειξουμε στα ματια του μεσου κοιμισμενου ελληνα οτι αυτοι οι αλητες ειναι οι κακοι και οπως ειπε καποιος οτι ο μπατσος ειναι λιγοτερο κακος απο αυτους.

Ενταξει, οσο καφριλα και ν’ακουστει του ευχομαι ολοψυχα και στα δικα του απο χερι “συναδελφου” του (οχι “αναρχικου”, αντιποινα κλπ). Δυστυχως μονο ετσι μπορει να καταλαβουν μερικα ζωα τι θεαρεστο εργο επιτελουν.

Και οπως ειπωθηκε, μηπως μερικοι μιλατε πολυ εκ του ασφαλους? Αληθεια, οσοι νομιζετε οτι το εργο της ΕΛ.ΑΣ. ειναι τοσο γαματο και αγιο σε ποσες πορειες εχετε παει? Σε ποσες διαμαρτυριες? Ποσα καπνογονα εχετε φαει στα μουτρα χωρις λογο και χωρις να προκαλεσετε? Γιατι, νομιζετε οτι δεν συμβαινουν? Τοσο βαθια νυχτωμενοι κοιμαστε στις αυταπατες σας? Εχετε δει ηλικιωμενους ανθρωπους, κοπελες και κοριτσακια να μην μπορουν να ανασανουν επειδη καποιοι θρασυδειλοι μπατσοι επελεξαν την “ευκολη” λυση του δακρυγονου για να διαλυσουν το πληθος επειδη ετσι απλως του διεταξαν χωρις καμια αφορμη? Εχει τυχει να πεσει μπροστα σας ατομο ημιλυποθημο απο χημικα και ενω σταματας να τον βοηθησεις να βλεπεις πισω σου μια διμοιρια ματατζηδες να κανουν ντου και να τρεχουν με τα γκλοπ να σου ανοιξουν το κεφαλι επειδη ΤΟΛΜΗΣΕΣ να βοηθησεις εναν συνανθρωπο σου? Αληθεια, ας μου πει καποια κοπελα που εχει διαδορετικη αποψη απο μενα στο θεμα της αστυνομιας: οταν βλεπεις μια κοπελα να τρεχει για να ξεφυγει απο την αναιτια ριψη δακρυγονων, παραπαταει και πεφτει και την ιδια ακριβως στιγμη αρχιζουν 2-3 ματατζηδες να την κλοτσουν με ολο το μισους της γουρουνισιας ψυχης τους στη μητρα πως αντιδρας? Τι κανεις? Πως αισθανεσαι εκεινη τη στιγμη για την γαματη ΕΛΑΣ? Αληθεια, σας εχει τυχει ΠΟΤΕ εστω και ΕΝΑ απο ολα αυτα ή εστω κατι μικροτερο? Ή μιλατε τοσο ανετα και ωραια απο την ασφαλεια του υπολογιστη σας και τρωτε πασατεμπο βλεπονταν αθλητικη κυριακη στην τν και γυρνωντας το που και που να δειτε πως τα πανε οι αγαπημενοι σας μπατσοι με τους αλητες? Προσωπικα εχω παει παρα πολλες φορες σε πορεις και συγκεντρωσεις και ενω δεν εχω πεταξει ποτε στη ζωη μου ουτε μανταρινι (ειλικρινα ομως, ποτε δεν θα εκανα κατι το οποιο καταδικαζω) εχω βιωσει παρα πολλες φορες την “αγαπη” και την “φροντιδα” των ηλιθιων της ΕΛΑΣ. Για αυτο σας παρακαλω μην λετε για το παλικαρι οτι ηταν εκει για φασαριες, οτι ηθελε και αυτος να σκοτωσει και αλλες τετοιες μαλακιες γιατι το μονο που κανετε ειναι να ιεροσυλειτε, για να μην πω τιποτα πιο βαρυ. Δυστυχως μιλαμε χωρις να ξερουμε και, το χειροτερο, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ.

Υποκλινομαι. Πολυ σωστη. Δεν νομιζω οτι εχω να προσθεσω κατι. Ηθελα μονο να πω πως μου αρεσαν παρα πολυ τα posts του Bacillus. Πολυ ευστοχα. Οποιος βαριεται να διαβασει ολοκληρο το thread ας ριξει τουλαχιστον μια ματια σε αυτα, αξιζει νομιζω.

Να προσεχετε τις τραπεζες σας!

Οι ματατζήδες παιρνουν κάπου στα 1200 ευρώ το μήνα. μπορεί και 1300 δεν είμαι σίγουρος για αυτό. Δεν μιλάμε για όλους τους αστυνομικούς. Μιλάμε για ματατζήδες και ειδικούς φρουρούς.

Ε ναι. Όλη την ώρα, “ατυχος” και “θανάσιμος τραυματισμός”. Θα μου πει κανείς, ΜΠΟΡΕΙ και να ήταν τυχαίο, να “εξοστρακίστηκε” η σφαίρα που λένε. Αλλά εγώ εδώ γελάω. Ας μην σημάδευε καν με το όπλο στην τελική.

Βγαίνουν βέβαια τώρα οι της κυβέρνησης και αναφέρονται σε “παραδειγματική τιμωρία” και “καμία επιείκια” προς τον αστυνομικό. Αναφέρονται στους γονείς του παιδιού με επιστολή κάνοντας αναφορά σε “τραύμα του κράτους δικαίου”. Τραύμα? Ή φανέρωση μιας υπαρκτής πλευράς του?

Και στην τελική, το θέμα είναι να “παραδειγματιστεί” αυτός ο ένας αστυνομικός? Αυτό είναι το ζήτημα?

Και πάλι. Μιλάς για ΟΛΟΥΣ τους ματατζήδες! ¶δικο.
(πάντως αν παίρνουν τόσα, δεν είναι καθόλου λίγα…)

Ναι ειναι απο τις απόψεις που πηρα πίσω με το πάρασμα της μερας γιατί δεν ειχα πλήρη ενημέρωση…Δεν εχω κανένα προβλημα να παρααδεχτώ οτι ηταν λάθος εκτίμηση και βεβιασμένη κρίση…

Ανθρωπος που διαλεγει σαν επαγγελμα αυτο του ΜΑΤΑΤΖΗ = γδαρτη, μονο ανθρωπος δεν μπορει να ειναι. Κατηγορηματικα.

Μπορεί; :-s Από πού βγήκε αυτό ρε συ έλανορ; Όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι σημάδευε προς τα παιδιά…

Να σκεφτόμαστε και τα παιδιά του όμως και ότι δεν μπορεί να πληρώνουν για τις πράξεις του. Θα μου πεις τα ίδια σκατά θα είναι και αυτά, αλλά επειδή δεν το έχουν αποδείξει με πράξεις δεν τους αξίζει κάτι τέτοιο. Σε γενικές γραμμές πολύ καλό ποστ.

Μιλάω για την συντριπτική πλειοψηφία των ματατζήδων. Δεν είναι άδικο. Ο καθένας μας χαρακτηρίζεται από τις πράξεις του. Πάντως είδες τα φράγκα μια χαρά που είναι…

Δέχτερ, διαβάζεις αυτά που γράφω? Λέω τώρα.

Αναφέρομαι στην απολογία των αστυνομικών. Τι θα πουν, ναι, ξέρετε, τον στοχεύαμε?

Απαντάω στον Έλλανορ.

Συγγνώμη :frowning:

Οι ματατζηδες ειναι αυτοι που σε εντολη να σκοτωσουν θα το κανουν με ευχαριστηση.

Οι ματατζηδες ειναι αυτοι που στο παρελθον σε εντολη ριξανε χημικα σε γερους και παιδια.

Οι ματατζηδες ειναι αυτοι που στο παρελθον δειρανε γονεις παιδιων που δικαζονταν για επεισοδια και εριξαν χημικα στην αιθουσα της ευελπιδων.

Σην Τελικη, οι ματατζηδες θα ηταν οι πρωτοι που θα πληρωναν τα σωματα κρουσης μιας νεας χουντας.

Αλλη μια γενίκευση της ημερας που κλείνει…Αν δεν υπήρχαν χουλιγκανοι ιπου σπανε τοσυμπαν στο διαβα τους 'ισως να μην υπηρχε η αναγκη τγια ΜΑΤατζηδες…δραση και αντίδραση…

Διότι ως γνωστών οι ΜΑΤατζήδες αποτρέπουν τα επεισόδια :roll:

Εισαι κ γυναικα…σου προτεινω μια φορα να περασεις σε πορεια μπροστα απο ματ …θα ακουσεις τις χειροτερες σεξουαλικες τους φαντασιωσεις…και μετα ελα κ δικαιολογησε τους μου…

Αν δεν υπήρχε το παιδί στα Εξάρχεια να βρίσει τους μπάτσους, ίσως να μην είχαν αναγκαστεί να τον σκοτώσουν. Action-reaction :-s

Καληνύχτα :slight_smile:

διοτι αν σου βαλουν γκαζακι στο αυτοκινητο θα αναγκαστεις να τους κυνηγησεις εσυ και εκει ειναι που κολλαει η αναρχία…στο οτι δεν μπορείς…και ναι ειναι σκατα οι περισσοτεροι αλλα τετοια ισοπέδωση???
δεχτερ τα συμπερασματα σου σημερα και τα λογικα συνεπαγόμενα μπορει και να με αφησουν αυπνη…

Απ’ ό,τι μας μάθανε στη Φυσική, οι δυνάμεις δράσης-αντίδρασης είναι αντίθετες, και όχι απλά αντίρροπες.