Witchcraft - Firewood

Όσοι γουστάρετε doomy rock n roll με επιρροές απο 70 'ies και γενικότερα να ακούσετε έναν απο τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς τσεκαρετέ το!!

Το firewood είναι έπος

Ακούστε τον.
Τεράστιος δίσκος.
70’ς are back.

Megali diskara!!!

Εμένα με κόλλησε πολύ η δομή του δίσκου που είναι όντως από άλλη εποχή. Για φέρε απο δω Μάριε…

Παρα πολυ καλο δισκακι, μου θυμισε παλιες καλες εποχες.

Πράγματι είναι ωραίος δίσκος και ακούγεται πολύ άνετα (ειδικά με τα ακούσματα που έχουμε λίγο πολύ όλοι μας), αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι κρύβονται πίσω από ήχους πού δεν είναι δικιά τους δημιουργία. Πιστεύω ότι αυτό που κάνανε, “μετά βίας” μπορώ να το θεωρήσω δημιουργικό.

1000 φορές προτιμότερα συγκροτήματα που αντρίκια βγαίνουν και παίζουν αυτό που τους αντιπροσωπεύει και “εκτίθενται” στο κοινό, παρά συγκροτήματα όπως οι Witchcraft που ανήκουν στην pop κουλτούρα, φιλτράροντας και ενώνοντας γνωστούς και αγαπημένους ήχους.

Με λιγα λόγια, το δικό μου review είναι:αγοράστε το δίσκο όταν πέσει η τιμή του, πρώτα γιατί είναι εύηχος και μετά γιατί οι τύποι είναι προφανές ότι το ξέρουν το τόπι και δεν αποκλείεται να βγάλουν δισκάρες στο μέλλον.

Υ.Γ.1:τον άκουσα χθες πρώτη φορά, δε σημαίνει ότι δεν αλλάζω και άποψη
Υ.Γ.2:Καλωσόρισα…

Το Firewood είναι ένα καταπληκτικό άλμπουμ.

Το ότι μοιάζει το στυλ τους με κάποια αγαπημένα συγκροτήματα δεν με ενοχλεί καθόλου.
Τους θεωρώ πολύ δημιουργική μπάντα και φυσικά όχι πρωτοπόρα. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.
Ακόμη θεωρώ ωραίο να βγαίνεις και να παίζεις επηρρεασμένος από τα ακούσματά σου (άλλωστε αυτό είναι και το φυσιολογικό).
Επίσης θέλω να πω ότι ο τραγουδιστής έχει φωνάρα και βγάζει πολύ συναίσθημα (Σε σύγκριση με το προηγούμενο δίσκο που ήταν λίγο πιο πειραγμένη η φωνή του στην ηχογράφηση και δεν μου άρεσε τόσο πολύ)
Αγαπημενα μου τα Queen Of Bees & Sorrow Evoker
Δίσκος σταθμός

My respects

Queen of dance, dance my blues away!

Με το ίδιο σκεπτικό και οι Ac- Dc που δεν κάνουν κάτι πρωτότυπο δεν αξίζουν, όπως και οι motorhead κτλ

Πόσες μπάντες σήμερα είναι πραγματικά πρωτοπόρες? Tool? Godspeed You Black Emperor?

Bασικά γούστα είναι αυτά το θέμα είναι να σου αρέσει η μουσική τον αν είναι πρωτότυπη η όχι
δεν έχει και τόση σημασία

Καλώς όρισες φίλε Karvoy!!

Μα δε λέω ότι είναι άσχημος δίσκος ή ότι δε μου αρέσει, το μόνο μου παράπονο είναι ότι θα μπορούσαν να κάνουν κάτι που να έχει τουλάχιστον το δικό τους ηχόχρωμα.(δεν επιμένω γιατί το τελευταίο καιρό ακούω συνέχεια Sieges even και το firewood το έχω βάλει στην άκρη…)

Βέβαια, αν αυτό το κάνανε για να γίνουν λίγο πιο γνωστοί και να μη τους τα πρήζουν οι δισκογραφικές είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο, καιρός γαρ εγγύς…

Ενα έχω να πώ:μακάρι να βγάλουν και άλλα “μεγα-γκρούπ”(ονόματα δεν λέμε,υπολήψεις δεν θίγουμε!) τέτοιο άλμπουμ!
Όσο αφορά στην πρωτοτυπία,και εγώ ψάχνω για νέους ήχους και παραδέχομαι τους πρωτοπόρους αλλά δεν παύω να ανατριχιάζω με ρετρο heavy rock κομματάρες!Και όταν το κάνεις αληθινά αυτό βγαίνει προς τα έξω,όπως εν προκειμένω.