Ελληνικό Πρωτάθλημα 08/09

Το σημαντικότερο στοιχείο του φετινού πρωταθλήματος είναι ότι πέφτει το παράρτημα…

κατσε γιατι το παραρτημα αν κερδισει και τα 2 τελευταια ματς και ο λεβαδειακος χασει και τα 2 τοτε παιζουν μπαραζ!!!και ο οφη παιζει με εργοτελη(μεσα),παο(εξω)
και ο λεβαδειακος με πανθρακικο(εξω),λαρισα(εντος)

Η Πανσεραικάρα στη β’:(:!:
Και το παράρτημα:p:lol::!:

Τα είδαμε τα παραρτήματα σήμερα.

Ο ΟΦΗ καλά έκανε και έπεσε.
Να γλιτώσουμε κι από αυτό το βραχνά.
Ενοχλεί και τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και του ΟΦΗ.

η κυριακη των “εκπληξεων”…μιλαμε για ατελειωτο στησιμο!!!τι να πει κανεις…αθανατο ελληνικο πρωταθλημα!:smiley:

θα παιξω 1000 ευρω στην νικη του παο επι του οφη την επομενη βδομαδα

Ολυμπιακος-Λαρισα, ΑΕΚ-Αρης, Ξανθη-ΠΑΟΚ εμενα μου βρωμανε ασχημα…

του παοκ δε βρωμαει καθολου…η ξανθη μας επαιξε πολυ καλα…και εκανε και καποιες φασεις…αν ηταν ετσι δε θα μας ισοφαριζαν

Ναι αλλα ειναι και εκεινο το πεναλτακι που πηρατε, που αμα το ειχε παρει ο Ολυμπιακος θα ειχε πεσει ο server τωρα απο την γκρινια:lol:

μου φαινεται λες οτι θες φιλε μου…ξαναδες τα ριπλευ για να δεις αμα ηταν πεναλντυ η οχι…τα πεναλντυ του ολυμπιακου απο ολες τις καμερες δειχνουν οτι ειναι μουφα

Edit: http://www.goal4replay.com/VideoWatchF.asp?ID=26538&Ln=En

δες στο 0:19 και πες μου αν βλεπεις αυτο που βλεπω…τωρα νταξει ο καθενας τα δικα του

Ειναι περιεργη φαση που θεωρω πως δεν μπορεις να καταλαβεις καθαρα αν υπαρχει επαφη. Ειναι η περιπτωση που λεμε πως το κερδισε εξυπνα ο παικτης…

Anyway αφου στα play-offs θα σας περασει πιθανοτατα και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟ, δεν εχει πολυ σημασια αν ηταν η δεν ηταν πεναλτυ… 6 ντερμπυ, δεν σταυρωσες νικη και χωρις να αδικηθεις…

καλα καλα…τα ντερμπι τα πραγματικα τωρα ερχονται…εδω θα δουμε ποιος αξιζει να παει τσουλου…αντε ονειρα γλυκα τωρα

Αμα πας παντως στα προκριματικα του Champions League, κοιτα να χρησιμοποιησεις παικτη που να εχει δικαιωμα να παιξει παντως…:stuck_out_tongue:

Δεν παίζονται οι γαύροι τελικά. Πάει και τελείωσε. Μας βγάλανε μούφα πέναλτυ και το χτεσινό. Το έστησε ο διαιτητής λέει το ματς δίνοντας πέναλτυ στο τελευταίο δευτερόλεπτο που ήταν και πεναλτάρα κιόλας. #-o#-o#-o

δεν είδα το ματς, αλλά είδα τη φάση που την πόσταρε κάποιος. Αυτό το πράγμα μόνο στην Ελλάδα δίνεται πέναλτυ. ΓΓια την ακρίβεια, είναι η κλασική ελληνική μέθοδος για να πάρεις πέναλτυ, τρέχεις προς το τέρμα, κλωτσάς τη μπάλα όπου να 'ναι, δε στρίβεις το σώμα σου προς τη μπάλα, δεν προσπαθείς να αποφύγεις το τερματοφύλακα και κερδίζεις το πέναλτυ.

Αυτό στην Ευρώπη δε το δίνουν τίποτα, γιατί το θεωρούν γελοίο. Έτσι ήταν το “πέναλτυ” που ζητούσε ο Ολυμπιακός με τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ το '97, έτσι ήταν ο πέναλτυ που ζητούσε ο Ολυμπιακός στη Λυόν το '00, έτσι ήταν και το πέναλτυ που ζητούσε η ΑΕΚ από το μάτς Champions League στη Ν. Φιλαδέλφεια με την Γκενκ (ή μια άλλη βελγική, τη χρονιά με τις 6 ισοπαλίες και δε θυμάμαι το όνομα της) και που οι Έλληνες οπαδοί και παίκτες, νόμιζαν πως τέτοιες χαζομάρες περνάνε στην Ευρώπη…

Καλώς δόθηκε το πέναλτυ, αφού αυτά στην Ελλάδα δίνονται, αλλά μην είσαι τόσο σίγουρος πως είναι πέναλτυ. Καμία ΟΥΕΦΑ δε θέλει οι παίκτες να σταματάνε να κυνηγάνε τη μπάλα και να κερδίζουν πέναλτυ.

Και τώρα πάμε σε κάτι σημαντικό:

[SIZE=“6”]
ΕΛΑ ΡΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ!!![/SIZE]

Όταν ο αμυντικός δεν βρίσκει μπάλα και βρίσκει πόδια όπως στης Ξάνθης το πέναλτυ δίνεται σε όλο τον κόσμο. Η μόνη περίπτωση να μη δοθεί είναι να είναι εις βάρος του Ολυμπιακού. :wink:

Αν η Λάρισα δεν κερδίσει στη Λειβαδιά θα περάσει στα playoff ο Άρης και ο ΠΑΟ με τον ΠΑΟΚ θα ξεκινήσουν με τους ίδιους βαθμούς. Αν κερδίσει θα μπει η Λάρισα με τον ΠΑΟΚ να έχει ένα πόντο παραπάνω.

Τώρα, χωρίς ίχνος υποτίμησης, αλλά πραγματικά προβληματισμού. Θέλουν πραγματικά να βγούν στα προκριματικά του CL ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Αντιλαμβάνομαι το “γόητρο” αλλά υπάρχουν σοβαροί παράγοντες που θα μπορούσαν να είναι ανασταλτικοί.

Ας ξεπεράσουμε το ότι οι υποχρεώσεις ξεκινούν αρκετά νωρίς (μέσα Ιούλη) που σημαίνει πως η προετοιμασία πάει περίπατο (κάτι που ομάδες με περιορισμένο budget, δηλ. περιορισμένο ρόστερ αποφεύγουν), βάσει βαθμολογίας από τον προκριματικό του Ιουλίου οι πιθανές αντίπαλοι είναι μεγέθους Αρσεναλ και 3-4 γενικά από Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανιά. Στον επόμενο δε προκριματικό αν περάσει τα πράγματα είναι σχεδόν απαγορευτικά.

Το μεγαλύτερο κακό είναι πως αν αποκλειστείς τον Ιούλιο δεν πας ούτε ΟΥΕΦΑ, που είναι μια πηγή εσόδων αφού η είσοδος στους ομίλους είναι σχετικά εφικτή.

Το θες το ρίσκο;

Πραγματικά, δεν έχω καμια πρεμούρα για την ομάδα μου. Συγκεκριμένα, για πρωτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν βλέπω καν τους αγώνες της τελευταία. Δε βλέπω καμια λογική και κανένα σύστημα παρά μόνο περιπτώσεις που τα κολπακια βγαίνουν και περιπτώσεις που τα κολπάκια δε βγαίνουν.

Από την άλλη αν υπάρχουν 2 λόγοι που θέλουμε το CL αυτοί έχουν να κάνουν πρώτον με το ότι αποτελεί την παρηγορία μας κάθε χρόνο (όπως και φέτος) και δεύτερον ότι προσπαθούμε να φέρουμε κάποιους παίκτες που το CL και πορείες σαν τη φετινή μπορούν να αποτελέσουν το μοναδικό κίνητρο να έρθουν στα μέρη μας.

διορθωστε με αν κανω λαθος αλλα μου φαινεται επειδη εγινε αναδιαρθρωση ή κατι τετοιο τελος παντων στις βαθμολογιες της uefa οποια ελληνικη ομαδα και να περασει στα προκριματικα του champions league θα εχει δυσκολη κληρωση…

αν τα έχω καταλάβει καλά…

στον προκριματικό του Ιουλίου (2 γύρους για να μπείς στους ομίλους) όπου παίζουν και οι 2 ελληνικές ομάδες μετράει η δυναμικότητα βάσει βαθμολογίας όπως ξέραμε (ισχυροί και ανίσχυροι). Ο ΠΑΟ είναι στους ισχυρούς, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στους ανίσχυρους. Στους ισχυρούς είχα δει πιθανά ονόματα όπως της Άρσεναλ κλπ.

Στον επόμενο γύρο, του Αυγούστου, οι ομάδες από τα 5 πρώτα σε βαθμολογία πρωταθλήματα της Ευρώπης δεν παίζουν μεταξύ τους, δηλαδή Αγγλικές, Ισπανικές, Ιταλικές, Γερμανικές και Γαλλικές θα πάρουν αντιπάλους από τις υπόλοιπες χώρες.

Που σημαίνει εκτός συγκλονιστηκού απροοπτου ότι οι ομάδες από τις άλλες χώρες θα πέσουν με μια από τις εν λόγω, άρα και οι Ελληνικές. Εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα ακόμα και για ΠΑΟ, ΟΣΦΠ. Τουλάχιστον πιο δύσκολα από ότι ήταν.

Τουλάχιστον πας ΟΥΕΦΑ. Αν αποκλειστείς από τον Ιουλιο δεν έχει ούτε αυτό. Και νομίζω πως Μπάγεβιτς και Σάντος προτιμούν μια κανονική προετοιμασία.

Σε αυτά τα δεδομένα βάλε ότι πρωταθλήματα σαν το Γαλλικό ξεκινούν κανά μήνα πριν το δικό μας. Πολλοί λένε ότι πρέπει να ξεκινάει και το ελληνικό νωρίτερα, αλλά δε νομίζω με τη ζέστη που έχει η χώρα μας μέσα στον Αυγουστο ότι είναι φρόνιμο να υπάρχει και ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα.

επίσης, δεν έχω δει το πέναλντι του ΠΑΟΚ σχεδόν τπτ από τα χθεσινά.

αλλά για κάποιο λόγο ο αγώνας του ΠΑΟΚ καθυστέρησε να αρχίσει / τελειώσει και το πέναλντι έγινε / δόθηκε αφού είχαν ενημερωθεί για την ισοπαλία του ΠΑΟ. Στην Ελλάδα έχω πάψει να πιστεύω ότι πολλά πράγματα γίνονται γιατί απλά έτυχε.