Τα 10 αγαπημένα σας τραγούδια για το 2020

Καλησπερα. Ο,τι λεει ο τιτλος γενικα. Εναλλακτικος τιτλος = Το soundtrack της ζωης σας για το 2020 αν ηταν ταινια διαρκειας μιας ωρας (ή και παραπανω)

Κανοντας αυτο το τοπικ προφανως στο μυαλο μου εχω τραγουδια που κυκλοφορησαν το 2020, αλλα θα δεχθω μεχρι 2 (δυο) εξαιρεσεις σε καθε δεκαδα, για αυτους που ανακαλυψαν τραγουδια απο τα προηγουμενα χρονια και τους ενθουσιασαν τοσο πολυ που τα ελιωσαν φετος. Η δικη μου δεκαδα χωρις συγκεκριμενη σειρα αξιολογησης, και με λιγα λογακια, που πολυ τα ενθαρρυνω:

  1. Billie Eilish - No Time To Die
    Λατρεμενη καλλιτεχνης, και δεν εχει βγει καν απο την εφηβεια. Απλα αγαπω ολες τις μουσικες της, και την φωνη της, και το ταμπεραμεντο της. Ελπιζω να μας χαρισει πολλες δισκαρες στο μελλον. Το συγκεκριμενο το εχω λιωσει ανελεητα.

  2. Ihsahn ft. Einar Solberg - Manhattan Skyline
    Διασκευαρα εκπληκτικη στους A-HA, με την χαρακτηριστικη grande larger than music αυρα του Ihsahn και μια απο τις καλυτερες και εκφραστικοτερες φωνες που εχω ακουσει ποτε. Μιας και δεν κυκλοφορησαν κατι οι Leprous φετος, βολευομαστε με αυτο.

  3. Eskimo Callboy - Hypa Hypa
    Ισως το πιο ξεσηκωτικο πραγμα που εχω βιωσει μεσα στο 2020, με εξαιρεση κατι ομορφα ραντεβουδακια με μια ξανθουλα γιατρο με πρασινα ματια και αλλα προσοντα που ομως τελειωσε αδοξα. Επι 3 μηνες το ακουγα καθε μερα με το που ξυπνουσα και μου εφτιαχνε τη μερα.

  4. Gojira - Another World
    Το τραγουδι που με εβαλε στον υπεροχο environment friendly philosophical futuristic κοσμο των Gojira. Εχοντας πλεον λιωσει το μεγαλυτερο κομματι της δισκογραφιας τους, μπορω να πω οτι θα ειμαι για παντα ευγνωμων για αυτο το τραγουδι, το οποιο μαλιστα το θεωρω απο τα καλυτερα τους διχως αμφιβολια, αφου ταιριαζει στα μουσικα μου γουστα τελεια. Αν ειχα και τριτο cheat, θα εμπαινε στην λιστα το Silvera που το εχω ακουσει γενικα 300 φορες και βαλε μεσα σε λιγους μηνες, αλλα με καλυπτει το Another World για τωρα

  5. Sons Of Apollo - Fall To Ascend
    Θεωρητικα το τραγουδι αυτο βγηκε τον Δεκεμβριο του 2019, ομως θα κλεψω εδω περα και θα πω πως ο δισκος με τον οποιον κυκλοφορησε και επισημα βγηκε τον Ιανουαριο, οποτε θα το μετρησω για 2020. Χωρις πολλα λογια, μια αψεγαδιαστη συνθεση, με πωρωση, καυλα, headbanging, μελωδια, στιχαρες, ηχακλα, και γενικα αν δεν σας αρεσει ειστε λαθος.

  6. We Are Magonia - The Living Will Envy The Dead
    Βγηκε 6 Δεκεμβριου 2019 οποτε εδω σιγουρα κλεβω, και ετσι λοιπον το βαζω ως μια απο τις 2 εξαιρεσεις που επιτρεπω στην λιστα, αν και ειναι κριμα γιατι ειναι πολυ προσφατο, οπως επισης και 30 χρονια μπροστα απο την εποχη του, οποτε θα το ξαναβαλω το 2050 αν κανω τοπικ. Αν εχετε αλλεργια στην ηλεκτρονικη μουσικη, τοτε απλα προσπεραστε. Αν ειστε ανοιχτομυαλοι, ανοιξτε και το λινκ και απολαυστε την επικουρα. Αν σας αρεσει ηδη η ηλεκτρονικη μουσικη, τι διαολο κανετε και δεν το εχετε ακουσει?

  7. Paradise Lost - Ghosts
    Οι παλιες και μεγαλες αγαπες ειναι και παντοτινες αγαπες, οσο κι αν μας πληγωσουν. Μια οαση στο Obsidian, το συγκεκριμενο κομματι νομιζω περιεχει την πεμπτουσια των Paradise Lost. Γκοθοφωνητικα απο τον λατρεμενο Νικ Χολμς, κιθαρες που ξυριζουν την ψυχη μας απο τον Γκρεγκορ, υποτιμημενο οπως παντα γκρουβαρισμα απο τον Στηβαρα, headbanging απο τον Ααρονακο, και ο μικρουλης στα τυμπανα να δινει ρεστα. 11 στα 10 μετα απο πολλα χρονια για τραγουδι PL.

  8. Fraunhoffer Diffraction - Theo
    Δυσκολα μπορει να βρει καποιος καλυτερο ονομα για την μπαντα του με τετοια μουσικη. Το φαινομενο της περιθλασης απο αποσταση μπορει να περιγραψει αρκετα καλα και τα συναισθηματα μου οταν ακουω αυτο το υπερεπος. Αν σας αρεσει η ambient, επενδυστε αφοβα. Κυκλοφορησε σε EP την 1η Ιανουαριου, οποτε παλι πεφτω μεσα κι ας μην σας αρεσει. Εκπληκτικο χτισιμο στο κομματι, οργασμικη εξελιξη και καθαρση μεχρι το τελος.

  9. SYML - Wildfire (alternate version)
    Ποσοι αραγε εδω μεσα γνωριζουν τον SYML? Καλο θα ηταν να τον γνωριζουν περισσοτεροι. Ο τυπος εχει μια εκπληκτικη γκαμα απο τραγουδια που αγγιζουν την τελειοτητα. Χιλια ευχαριστω για παντα στο κουμπακι της κονσολας που μου τον εμαθε. Το συγκεκριμενο ειναι το δευτερο cheat της λιστας, αφου βγηκε πριν κανα 2 χρονια. Αυτο και το Fear Of The Water τα εχω ακουσει κυριολεκτικα 100αδες φορες φετος.

  10. Dav Dralleon - Everflame
    Αλλαξα γνωμη κι ενω ειχα βαλει το Ultra Knight απο το ιδιο EP, τελικα αποφασισα οτι το ομωνυμο τραγουδι (που το εχω ακουσει ισαξια) ειναι πιο αντιπροσωπευτικο και grande και απλα θεσπεσιο. Καλο θα ηταν βεβαια να ακουσετε ολο το EP οσοι ειστε φαν της ηλεκτρονικης. Ειλικρινα δεν μπορω να δωσω αρκετη εμφαση στο ποσο θεωρω οτι πρεπει να ακουσετε αυτο το ασμα. Πανεμορφο απλα. (εδω ολο το EP)

Βαλτε κι εσεις, μην ειστε party poopers.

8 Likes

παραβλεπω το γεγονος οτι δεν εβαλες ουτε 1 κομματι απο το Panther…
γενικως δεν θα γραψω τοσο αναλυτικα οπως εσυ…χωρις σειρα απλα οπως μου ερχονται…

1.Pain of Salvation - Accelerator

καθε νεο κομματι ή δισκος είναι το γεγονος εκεινης της περιοδου για μενα…Πραγματικο λιωσιμο…
Γενικα ο δισκος ελιωσε αλλα ειδικα με τα 2 πρωτα single ξεφυγε η κατασταση…

2.Pain of Salvation - Restless Boy

Δυσκολευτηκα να το χωνεψω αλλα οταν τελικα τα καταφερα δεν μπορεσα να ξεκολλησω…

3. Psychotic Waltz - Devils and Angels

η αναμονη 25 ετων για νεο κομματι τους με εκανε πραγματικα να το λιωσω.Ισως και ο αριθμος να ειναι τριψηφιος…Σιγουρα οχι στα καλυτερα του δισκου αλλα αρκετο για να εχεις μεγαλες προσδοκιες,οι οποιες επαληθευτηκαν…

4. Psychotic Waltz - Sisters of the Dawn

το καλυτερο του δισκου και ενα απο τα καλυτερα που εχουν βγαλει ποτε…Υμνος!ελπιζω να πανε ολα καλα και τον Μαιο να τους δουμε να το παιζουν ζωντανα…

5.Fates Warning - Under the Sun

ακομα δεν εχω καταληξει 100% στο ποσο μου αρεσει ο νεος δισκος…Αυτο ομως εδω και 10 μερες το εχω στο repeat…

6.Paradise Lost - Hear the Night

bonus κομματι που θα επρεπε να ειναι στον κανονικο δισκο κατα την αποψη μου…Αυτη η εναλλαγη στα φωνητικα στο ρεφραιν με ξετρελαινει…

7. On Thorns I Lay - Erinyes

κομματαρα που θα μπορουσε να ειναι ανετα στο Orama…Δισκαρα για αλλη μια φορα…

8.Deep Purple - Throw my Bones

1ο single και επαιξε συνεχομενα μεχρι να βγει το εξαιτερικο Whoosh!

9.Kristoffer Gildenlow - Snow

Πανεμορφο κομματι που σε ταξιδευει…

10.Kristoffer Gildenlow - Infected

αλλο ενα κομματι απο τον ιδιο δισκο που επισης σε ταξιδευει…γενικως με κλειστα ματια ολος ο δισκος…

5 Likes

Μου αρεσε πολυ σαν δισκος, αλλα δεν ελιωσα κανενα τραγουδι τοσο πολυ, ποσο μαλλον οσο τα 10 που εβαλα τελικα… Θα ακουσω την λιστα σου μετα! Εκτος απο τους Psychotic Waltz που τους ψιλοσιχαινομαι. Κομματαρα το Hear The Night!

1 Like

Ωραιο το ποστ - αν και συνηθως βαζω τα τοπ κομματια στις λιστες στο τελος του χρονου.
Θα επανελθω!

2 Likes

για PW…μηπως δεν τους εχεις ακουσει οσο χρειαζεται;ειναι δυστροπο συγκροτημα στην αρχη…

προσπαθησα να βαλω τα κομματια που ακουσα πιο πολυ απο νεες κυκλοφοριες…διαφορετικα θα επρεπε να βαλω τα 9 του Panther + το 1ο απο PW :joy:

Τωρα ακουω τα κομματια απο την δικη σου λιστα που δεν εχω ακουσει…

2 Likes
  1. Sons of Apollo - Fall to Ascend
  2. Bütcher - 666 Goats Carry My Chariot
  3. Psychotic Waltz - Sisters of the dawn
  4. Trivium - The Defiant
  5. Haken - Prosthetic
  6. Paradise Lost - Ghosts
  7. John Petrucci - Out of the Blue
  8. Pain of Salvation - Wait
  9. Night - Under the moonlight sky
  10. Caligula’s Horse - The Ascent

Bonus επειδή δεν συνοδεύονται με κυκλοφορία

Soad - Protect the land
Architects - Animals

4 Likes

γενικά θα μπορούσα να βάλω πολλά παραπάνω από κάποιους καλλιτέχνες

  1. Zeal & Ardor - Wake of a Nation
    Dies irae

  2. Pain of Salvation - Accelerator
    το τραγουδάω κάθε πρωί

  3. David Keenan - Altar Wine
    όλες τις εκτελέσεις

  4. CocoRosie - Did Me Wrong
    μισός πόντος πάνω για το πιανάκι

  5. DakhaBrakha - Dostochka
    το genre στη wiki είναι Ethno-chaos

  6. Gaupa - Grycksbo Gånglåt
    Bjork + Stoner = this

  7. Fantastic Negrito - How Long?
    γενικά ο τύπος αποπνέει groove και blues

  8. Algiers - Repeating Night
    το τραγουδάω κάθε απόγευμα

  9. Ihsahn - Roads
    η διασκευή που δεν ήξερα ότι χρειαζόμουν στη ζωή μου

  10. Emel - The Man Who Sold The World
    αγγελική φωνή

θα επιστρέψω

6 Likes

Εντάξει, λοιπόν, ας το κάνουμε, χωρίς σειρά και με ηρεμία (αν και μόλις διάβασα παραπάνω στην ίδια πρόταση “τους Psychotic Waltz που τους ψιλοσιχαίνομαι” μου ήρθαν μέσα μου τάσεις περί σπασίματος της καραντίνας. Ραντεβού σε κεντρική πλατεία κλπ κλπ - θα τα πούμε οι δυο μας αλητάκο… :stuck_out_tongue: )

  1. Nalyssa Green - “Φως”
    Περιμένω πως και πως τον επόμενό της δίσκο. Αλλά, αυτό το “Φως” ήταν και είναι τα πάντα όλα, ειδικά στη μουσική του επικάλυψη. Με όλα αυτά τα synth μετεωρίσματα και την εξαιρετική παραγωγή του.

  2. Hail Spirit Noir - “Automata 1980”
    Την πήγαν αλλού τη φάση τους. Δείχνουν ότι δεν περιορίζονται σε είδη και άλλα μουσικολογικά κατάλοιπα. Παίζουν μόνοι τους μουσική. Και αυτό το άσμα που κλείνει τον δίσκο τους. Όλη η μουσική κοσμοθεωρία τους, υποθέτω. Δεν έχω κάτι άλλο να γράψω, περιττές οι λέξεις μου.

  3. Fates Warning - “The Longest Shadow of the Day”
    Ας πούμε ότι είναι λεπτή η γραμμή στο να επιλέξω ένα συγκεκριμένο τραγούδι. Ακόμα κάνει την δουλειά του ο δίσκος κι έχει δρόμο ακόμη. Εντούτοις, το συγκεκριμένο άσμα είναι από τα καλύτερα και ωραιότερα που έχουν συνθέσει. Οι αλλαγές των αλλαγών, αυτή η μπασάρα του Vera και η απογείωσή του στο τέλος.

  4. Caspian - “Ishmael”
    Στην αρχή με φαινόταν κάπως ο δίσκος. Κάπου τον έχανα στη μέση και λίγο μετά την αρχή και κάπου τον ξανάβρισκα. Τελικά, αποδείχθηκε όχι χρυσός, αλλά εξαιρετικός. Έμεινε κ’ είναι ακόμα εδώ να δηλώνει παρών. Όσο για το συγκεκριμένο τραγούδι είναι η προσωποποίηση της πιο εαρινής ημέρας που μπορώ να ζήσω. Αυτό είναι το post rock.

  5. Psychotic Waltz - “The Fallen”
    Για την ηλικία τους και τα χρόνια τους, αυτή η επιστροφή είναι εξαιρετική. Αυτό που είχαν να πουν ανέκαθεν το έλεγαν, πάντα με τον δικό τους τρόπο. Ήθελα να είναι λιτοί, το έπρατταν. Ήθελαν να είναι “περίεργοι”, μας το έδειχναν. Το “The Fallen” είναι ό,τι πιο απλό και συνάμα το πιο δυνατό αναμνηστικό για μένα από τον δίσκο. Παίζει παντού.

  6. Yovel - “Love”
    Αυτός ο δίσκος είναι μία έκπληξη για μένα. Μπράβο στα παιδιά για το εγχείρημά τους και μπράβο γι’ αυτή την πολεμική έξαψη που δημιουργείται στο “To Arms”. Το θέμα μου, όμως, είναι το “Love”. Δε με απασχολεί που υπάρχει μόνο η κιθάρα, το κάνουν εξαιρετικά αυτό που θέλουν. Με απασχολεί η συνολική ηχώ, αυτοί οι στίχοι μέσα από αυτές τις χορδές. “Απόψε σ’ όλες τις γωνιές μας περιμένουνε οι άνθρωποι… Πάμε”.

  7. Ulver - “One Last Dance”
    Ήμουν ανάμεσα σε αυτό και στο “Machine Guns…”, αλλά το πρώτο με κέρδισε λόγω στίχων. Κατά τ’ άλλα, ένα σκαλοπάτι πάνω από τον Καίσαρα.

  8. Brutus - “Sand”
    Τέλος. Τους αγαπάμε, γιατί έτσι μας αρέσουν. Δυναμικοί, πυροτέχνημα τα τραγούδια τους, προσεγμένοι.

  9. Enslaved - “Sequence”
    Ο καλύτερός τους δίσκος μετά το “RIITIIR”. Είναι σταθεροί στο έργο τους και πολλοί προσεκτικοί με τις λεπτομέρειες. Το δε “Sequence” τους πάει τέρμα αλλού και δεν κλείνει και τον δίσκο τους. Είπαμε, μία κατηγορία μόνοι τους.

  10. Keep Shelly in Athens - “Horizon’s Glow”
    Κάθε τρίμηνο νέα μουσική. Αστείρευτοι στην έμπνευσή τους και ασταμάτητοι στη μουσική τους ποιότητα. Τίποτα άλλο.

Άνετα φτιάχνεται 20άδα, πάντως…

11 Likes

Τι μαλακας ξεχασα τους Ulver… καλα θα παω να την κανω δωδεκαδα, δε με νοιαζει.

1 Like

:orange_heart: :yellow_heart: :green_heart:

εδώ βιαζόμαστε να τελειώσει, μην περιμένεις άλλο ;p

2 Likes

Δεν έχει κλείσει ακόμα αυτή η σαπίλα που λέγεται 2020 αλλά νομίζω η 10δα δεν αλλάζει… Με σχεδόν τυχαία σειρά σας παραθέτω τα άσματα που σημάδεψαν το 2k20

  1. BmtH - Parasite Eve
    Νομίζω η καλύτερη στιγμή των bmth μετά το sempiternal… Κάτι είχαμε πάρει χαμπάρι από το ludens, αλλά αυτό δεν το περίμενα, όπως βασικά δεν περίμενα και τέτοιο Ep…

  2. Poppy - Bite Your Teeth
    Η πιο ευχάριστη μαλακια που άκουσαν τα αυτιά, ειδικά το part που μοιάζει με το intro των Simpsons, ποιες babymetal και τα @@ μου, δώστε στην Ποπάρα το στέμμα της!

  3. Code Orange - Underneath
    Αυτοί για μένα έκαναν το δίσκο της χρονιάς, έσκασε μέσα στο πρώτο lockdown και ειλικρινά μου χάρισε άπειρες ώρες χαλάρωσης από την όλη την αηδία με τους τσιοδρες και τους χαρδαλιαδες, το καλύτερο είναι ότι οι τύποι εκμεταλλευτηκαν την παγκόσμια σαπίλα και έσκασαν και με live που σπέρνει… Δικό τους το 2020 από μένα…

  4. DARK TRANQUILLITY - Phantom Days
    Ακόμα δεν έχω εμπεδώσει τι ριφαρα είναι αυτή, φοβερό comeback για μένα, μου ξαναθυμησαν την αγάπη μου για Σουηδία.

  5. KILLER BE KILLED - Deconstructing Self-Destruction
    Πως μας πετσόκοψες πάλι ρε πουκιάτο;;;;

  6. DEVILDRIVER - Keep Away From Me
    Πόσο εύστοχη κομματάρα, γιατί δεν δίνει κανένας σημασία σε αυτή τη μπαντάρα πια :roll_eyes:

  7. Architects - “Animals”
    Δεν γινόταν να λείπει…

  8. The Ghost Inside - “Aftermath”
    Μόνο συγκίνηση που ξανακούω breakdown απο αυτά τα παλικάρια, εύχομαι να έχουν μόνο χαρές πλέον στη ζωή τους.

  9. Emma Ruth Rundle & Thou - The Valley
    Σερβίρεται αυστηρά με αλκοόλ.

  10. Doja Cat - “Say So” Live | MTV EMA 2020
    Και τέλος αυτό γιατί είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί σε ποπ άσμα και στο mtv εδώ και κάτι αιώνες…

6 Likes

Random Order

  1. Bring Me The Horizon - Dear Diary,
  2. Kvelertak - Rogaland
  3. Gojira - Another World
  4. Architects - Animals
  5. Deftones - Pompeji
  6. Sepultura - Guardians of Earth
  7. Touché Amoré - Limelight
  8. Sylosis - I Sever
  9. Heaven Shall Burn - My Heart and the Ocean
  10. Lorna Shore - Immortal

Bonus Tracks
11. Mr Bungle - Hypocrites (Habla Espanol O Muerte)
12. Metallica - The Unforgiven III (S&M 2)

7 Likes

Πως το ξέχασα τούτο δω!!! :heart_eyes:

1 Like

Kαι τα 10 tracks που βάζω είναι από το χώρο του hard rock και του metal. Επειδή βλέπω και άλλα είδη μουσικής πιο πάνω, για αυτό το λέω.

  1. Paradise Lost - Forsaken
  2. Paradise Lost - Ending Days
  3. Paradise Lost - Darker Thoughts
  4. System Of A Down - Protect The Land
  5. Love and Death - Down
  6. Sepultura - Agony of Defeat
  7. Daughtry - World On Fire
  8. Evanescence - The Game Is Over
  9. Deftones - Radiant City
  10. Λευκή Συμφωνία - Μήνυμα
3 Likes

Η φετινη χρονια ειναι απο τις χειροτερες που θυμαμαι τα τελευταια χρονια για τα γουστα μου και σε οτι εχει φτασει στα αυτια μου. Δεν υπαρχει ουτε μια κυκλοφορια που να ναι wow για μενα.

Απλα στα πολυ προχειρα να πω ενα τραγουδι που μου αρεσει παρα πολυ και το ειδα και πιο πανω.
Το Fallen απο Psychotic Waltz.

Προς το τελος της χρονιας και κανοντας την ανασκοπηση, μου πιστευω οτι κατι θα βρω να προσθεσω

2 Likes

Πώς γίνονται μπλε?

Όταν βάλεις hyperlink από πίσω :wink:

1 Like

ειδα Λευκη Συμφωνια και θυμηθηκα οτι εχουν βγαλει νεο αλμπουμ…δεν εχω μπει ακομα στην διαδικασια να το ακουσω ολοκληρο…

1 Like

Katavasia - Hordes of oblivion
Spirit Adrift - Harmony of the spheres
Fer de lance - Triumph and tragedy
Blood Star - The fear
Witnesses - Doom II
Havukruunu - Uinuos…
Marrasmieli - Karakorum
Cortez - Sharpen the spear
Wytch Hazel - Dry bones
And the sky darkened - The darkened await
και ένα μπόνους
Ecclesia - Deus Volt

6 Likes

Α μπραβο. Αυτο ξεχασα. Κομματαρα

1 Like