12/09/2019 Πλατεία Κοτζιά, Αθήνα ATHENS BEER FESTIVAL - OPA (Oppressive People Attack) / Σατυροί

OPA (Oppressive People Attack)


Οι «OPA» (Oppressive People Attack) μεσουράνησαν τη δεκαετία του ’90 με το πρωτοποριακό μουσικό τους ύφος αλλά και την ιδιαίτερη εμφάνισή τους.
Είχαν έναν ήχο εντελώς πρωτοποριακό για τα δεδομένα της εποχής τους, μια μίξη πρώιμου Hip Hop με Βυζαντινές μελωδίες καθώς και επιρροές από άλλα είδη, με κοφτερούς στίχους, τόσο στα Αγγλικά όσο και στα Ελληνικά.
Το γκρούπ προέκυψε όταν ο Γιώργος Γκικοδήμας μαζί με τον Γιάννη Ευσταθίου αποφάσισαν να συνεχίσουν την μουσική τους πορεία από κοινού μετά το τέλος των electro-pop Dreamer And The Full Moon, (γκρούπ στο οποίο πρωτοστατούσε ο μεγάλος και αείμνηστος Μάνος Ξύδους (αργότερα στους Πυξ-Λαξ)). Από το 1990 έως το 1996 ηχογράφησαν 4 δίσκους και ξεχώρισαν μέσα από την συνεργασία τους με την Χαρούλα Αλεξίου στο τραγούδι «Μες στα δυο της μάτια». Ο Γιάννης Ευσταθίου δεν συνέχισε επαγγελματικά τη μουσική του καριέρα. Ο Γιώργος Γκικοδήμας συνέχισε να κάνει σόλο εμφανίσεις, ενώ το 2003 κυκλοφόρησε μια ακόμα δισκογραφική δουλειά.

Μη θέλοντας να επαναληφθεί, ο Γκικοδήμας επέστρεψε στα τέλη του 2018 με τους OPA σαν πλήρες συγκρότημα, στην ενεργό δράση , ηχογραφώντας νέο υλικό που απαρτίζει το νέο ep του συγκροτήματος με τίτλο “Zero”, το οποίο έχει σαφείς επιρροές από την Αγγλική και Γαλλική κλασσική λογοτεχνία και ποίηση και κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2019, όσο και με επανεκτελέσεις κλασσικών τραγουδιών με νέες περιπετειώδεις ενορχηστρώσεις και ένα αρκετά βαρύτερο, ηλεκτρό-γοτθικό στύλ, που συμβαδίζει με τον τωρινό ήχο του συγκροτήματος, χωρίς όμως να ξενίζει τους ακροατές.

Τολμηρός, αιρετικός και πολλάκις ερωτικός, ο Γκικοδήμας υπήρξε πρωτοπόρος στην Ελληνική μουσική σκηνή, με μοναδικό γνώμονα, την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση.
Δεν έχετε παρά να ξαναανακαλύψετε, το πως χτυπάει η καρδία μες το σκοτάδι…
69521774_382267985770591_1998097182137253888_n

Γιώργος Γκικοδήμας- φωνή
Ευγένιος Ζαρκαδάς - κιθάρες
Γεράσιμος Γκόγκας - programming, pads
Παντελής Πολύζος- τύμπανα
TBA - μπάσο

.:: Links ::.
FACEBOOK :


BLOG :
https://georgegikodimas.blogspot.com
YOUTUBE :

ΣΑΤΥΡΟΙ
68941780_959035974441084_5098027950154973184_n
Οι Σάτυροι δεν δημιουργήθηκαν γιατί προϋπήρχαν!

Ελληνικό Όρκ με σαφείς καταβολές Βυζαντινοπάνκ και loungecore πινελιές

Οι Σάτυροι είναι κάτι κατσικοπόδαροι με κέρατα και μακρουλά όργανα (φλάουτα, κιθάρες, σαξόφωνα…) που από το 2007 πιάνουν καί τραγουδάνε κάτι ακατάληπτες ιστορίες για δράκουλες σε θρακιώτικους δρόμους, ροκ τσιφτετέλια και βιενέζικα walz.

Το 2010 ηχογραφούν 5 τραγούδια στο δίσκο του Τηλέμαχου Ζαγρέα “Η Κρίση τού Κρόνου” που κυκλοφόρησε το 2012 καί τον συνοδεύουν σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

Το 2013 κυκλοφόρησαν ένα δίσκο στις γύρω ενορίες και τον είπαν Σολ Γαλλία Τσάμικο και το 2017 έναν δεύτερο και τον λένε Ιστορίες Τρόμου.

Οι Σάτυροι έχουν εμφανιστεί σε μεγάλες αλλά και μικρές σκηνές και έχουν συμμετάσχει σε πολλά μουσικά φεστιβάλ ανά την Ελλάδα
Το Δεκέμβρη του 2012 συμμετέχουν στο “Θορυβώδες μνημόσυνο” των Απροσάρμοστων για τον Παύλο Σιδηρόπουλο, στο Κύτταρο ενώ τον Ιανουάριο και το Νοέμβριο της επόμενης χρονιάς ανοίξαν τις συναυλίες των Μωρών στη Φωτιά στον ίδιο χώρο κάτι που επαναλήφθηκέ και σε κατοπινούς καιρούς.

Ζεύξιππος Μερμίγκης (Πνευστά, μπαγλαμά, γιουκαλίλι, τραγούδι)
Λύσιππος Μιχαηλίδης (Ηλεκτρική κιθάρα, τραγούδι)
Γιώργος, κύριος (ο) (Τύμπανα, Ιάπωνα)
Αστραμπόγιανος (Ηλεκτρικό μπάσο)

Εναρξή : 21:00
Είσοδος : 3€

Αγορά εισητηρίων απο τα ταμεία έξω από τον χώρο διεξαγωγής. Online, καθώς και απο τα Public.
Κάτω των 12 ετών και ΑΜΕΑ είσοδος ελεύθερη
Φοιτητές – Άνεργοι 3€ όλες τις ημέρες (4-15/09)

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ! ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 21.00 !
100 Μέτρα απο τον σταθμό μετρό της Ομόνοιας.
Στην πλατεία ΚΟΤΖΙΑ !
Ελάτε για ωραίες μπύρες. Τα συγκροτήματα θα είναι διαθέσιμα για κουβέντα, φωτό και οτιδήποτε άλλο θέλετε μετά τις συναυλίες τους !


Απροσδόκητο ! But Fun ! Και όπως θα έλεγε και ο μακαρίτης ο Bob Ross, καπού έκει μέσα είναι και οι OPA !
Ευχαριστούμε τους Σάτυρους !
Ευχαριστούμε και τους 1300 απο έσας για αυτό το “happy mistake” και ειδικά αυτούς απο έσας που τα δώσατε ολα μπροστά στη σκηνή και ξαναδίνουμε ραντεβού, σύντομα !