Τουλάχιστον στην συναυλια στην Σαλόνικα, υπήρχε ενα ατομο στην σηνη, που βοηθουσε στο stagediving και “προστατευε” τα άτομα να μην πέσουνε πάνω στην μπάντα! Το τι έγινε Αθηνα, δεν ξέρω!
Πολύ δεν τράβηξε η όλη κουβέντα…?? Αφού δεν πρόκειται να βρεθεί χρυσή τομή σε αυτό το πράγμα…
Οι υποστηρικτές του stage diving και των παρελκομένων θα πρέπει να αποδεχτούν ότι υπάρχουν και άτομα από κάτω που δεν ανέχονται να τρώνε μπότες κατακέφαλα και να αντιμετωπίζουν τον κάθε ένα που χτυπιέται σαν να τον χτύπησε ρεύμα, με ότι κινδύνους αυτό εμπεριέχει για τη σωματική ακεραιότητα…Και ναι πρέπει να καταλάβετε ότι δεν γουστάρουν όλοι να κάθονται πίσω πίσω κρυμμένοι από πολλά κεφάλια που ίσως και να εμποδίζουν σημαντικά την θέα στη σκηνή…Και μην ακούσω ότι μπορείς να κάτσεις απλά 2-3 μέτρα πίσω και να βλέπεις…Σε κάτι χώρους σαν το Κύτταρο με σύνολο μήκους τα 10 μέτρα δεν στέκει…Στην τελική όλοι το ίδιο εισιτήριο πλήρωσαν και έχουν όλοι το ίδιο δικαίωμα να ευχαριστηθούν το live όπως θα ήθελαν, χωρίς να τους χαλάνε την ευχαρίστηση τα νεύρα από τα άνωθεν και η μόνιμη εγγρήγορση για τυχόν κινδύνους…
Από την άλλη οι αντίθετοι με το stage diving πρέπει να αποδεχτούμε ότι πάντα θα υπάρχουν κατηγορίες και άτομα που θα συνεχίσουν να το κάνουν ότι και να γίνει, ακόμα και αν απαγορευτεί…Σε τέτοια διχογνωμία δεν μπορείς να πείσεις τους πάντες για το ένα ή για το άλλο…Και δυστυχώς θα συμφωνήσω με κάποιον που είπε παραπάνω ότι μόνο Ελλάδα γίνεται τόσο πολύ αυτό…Στο εξωτερικό έχουν άλλες μαλακίες (μεθυσμένοι που κατουράνε στα ποτήρια και τα πετάνε πίσω και άλλα τέτοια άθλια)…Πάντα θα νευριάζουν οι μεν και πάντα θα απαντούν με νεύρα οι δε…Αιώνιο θέμα σε live…
Και ναι μου σπάει άπειρα τα νεύρα να πέφτουν κάθε τρεις και λίγο πάνω μου άτομα και μπότες που έχουν πατήσει κάθε τι…Δεν θέλουμε όλοι να φύγουμε με μαυρισμένο μάτι και μες τη βρωμιά επειδή ακούμε metal και είμαστε true οπαδοί…
Και με την ίδια λογική όπως του καθενός λέτε είναι δικαίωμα να κάνει stage diving όταν θέλει, είναι και δικό μου δικαίωμα να μην τον πιάσω αν πέσει πάνω μου…Είδα κανά δυο κάποιες φορές να μου ζητάνε και το λόγο που δεν τους κράτησα…Τι να κάνω που μεγαλώνω και σκέφτομαι λογικότερα και τις περισσότερες φορές τους κρατάω να μην φάνε το κεφάλι τους στο δάπεδο…
No offense σε κανέναν προσωπικά…Γνώμη καταθέτω…Και επειδή πολύ τράβηξε το θέμα δεν θα ήθελα να μπω σε περαιτέρω αντιπαράθεση…
Δεν τίθεται θέμα αντιπαράθεσης φίλε rasputin καθότι όποιος είναι στοιχειωδώς στα καλά του θα αποδεχτεί πλήρως ως απολύτως λογικά όσα έγραψες!:thumbup:
Οντως το κουρασαμε πολυ το θεμα και δεν νομιζω οτι υπαρχει κατι καινουριο να υποθει. Οπως ειπε και ο rasputin παντα θα υπαρχουν πραγματα που θα μας ενοχλουν σε μια συναυλια, ειτε στην Ελλαδα ειτε στο εξωτερικο. Προσωπικα δεν εχω προβλημα με το stagediving, αρκει να υπαρχει μετρο. Και μετρο σημαινει οτι οταν η ιδια η μπαντα δειχνει να ενοχλειται να σταματας να το κανεις απλα για τον χαβαλε. Στην συναυλια των Enforcer στην αρχη δεν με ενοχλουσε και γενικα μεσα στην πωρωση δεν ασχολουμαι με τετοια, αλλα οπως ειπε και ο black_zeppelin
αυτο που μου την βιδωσε στην πορεια της συναυλιας ηταν ατομα που αραζαν χαλαροι, δεν εδιναν καν σημασια στην μουσικη και απλα ανεβαιναν καθε τρεις και λιγο για stagediving. Αυτο ειναι γελοιο, παει και τελειωσε. Οπως γελοιο ειναι να γαμας τον εξοπλισμο της μπαντας με κινδυνο να χαλασει ολο το live.