30s Horror: Bela Lugosi Vs Boris Karloff

Επειδή είμαστε παραδοσιακοί τύποι, θα πω Lugosi. Έζησε κ πέθανε σαν πραγματικός αντισταρ, βουτηγμένος στην θλίψη κ την ματαιότητα της ζωής του, χωρίς να αφήσει πεντάρα τσακιστή για την κηδεία του (αφού τα χε φάει όλα στα ναρκωτικά).
Το πνεύμα κ η φιγούρα του όμως στοιχειώνουν μέχρι κ σήμερα τις νύχτες- τρόμου όλου του κόσμου κ περισσότερο των φαν του αφού αποτέλεσε πρότυπο για τους μεταγενέστερους draculians.
Bela, να προσέχεις… μας λείπεις.

bela lugosi βεβαια.ενταξει σεβομαι και τον boris karloff(οι εμφανισεις του στον frankenstein ειναι κλασσικες αλλωστε)αλλα εχω μεγαλη συμπαθεια στον lugosi. οι παρακατω στιχοι τα λενε ολα αλλωστε

Bereft in deathly bloom
Alone in a darkened room
The count
Bela Logosi’s dead
Undead undead undead

Αν και τρέφω μέγα σεβασμό στον Bela Lugosi και λατρεύω τον Dracula του 1931 (επίσης και τον Bela Lugosi του Martin Landau σε μία από τις πιο υπεραγαπημένες ταινίες μου έβερ, το έπος Ed Wood (1994) του Tim Burton, όποιος δεν το έχει δει, ΝΑ ΣΠΕΥΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ!), η καρδιά μου ανήκει στο ίσως πιο λατρεμένο ‘‘τέρας’’ του σινεμά, το ‘‘τέρας’’ του Frankenstein του Boris Karloff.

Το Frankenstein (1931) και το Bride of Frankenstein (1935) είναι από τις πιο αριστουργηματικές και iconic ταινίες ενός μάγου του κινηματογράφου και ενός από τους πιο αγαπημένους μου σκηνοθέτες, του James Whale. Επίσης αριστουργηματική ταινία του που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε είναι το The Invisible Man (1933), με τον Claude Reins στον ομώνυμο ρόλο.

Και τέλος, όποιος επιθυμεί να δει την βιογραφία αυτού του σημαντικού σκηνοθέτη, του προτείνω να δει την επίσης καταπληκτική ταινία Gods and Monsters (1998 ), με τον Ian McKellen να μεγαλουργεί στον ρόλο του James Whale.

Σόρυ για όλα τα επιπλέον offtopic στοιχεία, αλλά πιστεύω ότι δίνουν μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα όσον αφορά την προτίμησή μου στον Frankenstein και στον Boris Karloff. :wink: 8) 8)

Αυτός δεν έπαιζε στο Casablanca?

Ναι βέβαια! :smiley: Και στο Τhe Invisible Man είναι απλά ΘΕΟΣ! :smiley: :smiley: 8) 8) 8)

:smiley: :wink:

Listen to them - children of the night. What music they make!”

Béla Lugosi, λοιπόν! Και αφιερώνω σε όλους το τραγούδι των Bauhaus, επί τη ευκαιρία…

Και οι δυο θεοι,αλλα προσωπικα θα παρω Boris Karloff!!!

Η αλήθεια βρίσκεται εδώ :

Ταινία που συμπρωταγωνιστήσανε! Για μένα περίπου ίση με το Frankenstein. Ο Lugosi ως Igor δίνει ρέστα (δες τη σκηνή που τον φωνάζουν στο δικαστήριο να δώσει εξηγήσεις)! Απλά απίστευτος.

OK φιλε μου θα το τσεκαρω.Σημερα εχω προγραμματισει να δω το ‘‘The Wolf Man’’(1941) οπου ο Bella Lugosi κανει τον τσιγγανο Bella.Θα το δω και θα γραψω γνωμη.Το εχεις δει εσυ?

όχι
Son of Frankenstein
The Devil Bat
White Zombie
The Ghost of Frankenstein
The Corpse Vanishes

Το Ghost Οf Frankenstein μάπα αν θυμάμαι καλά (έχω καιρό να το δω)…

απιστευτη ερμηνεια.

Χαζεω καθε φορα που τον βλεπω να κανει τις κινησεις του Μπελλα.

Απο αυτα που ανεφερεις εχω δει τα εξης:
1)’‘White Zombie’’:Τρελη μαπα!!!
2)’‘Τhe Corpse Vanishes’’:Πολυ καλο
κι επισης:
3)’‘Dracula’’:Aξεπεραστος ως Dracula και φοβερη ταινια.
4)’‘Τhe Mysterious MrWong’’:Ταινια μυστηριου,πολυ καλη.

Μολις ειδα το ‘‘The Wolf Man’’(1942).Eιναι φοβερο,καμμια σχεση με τα αδιαφορα remake που γυρισε το Holywood με Jack Nicholson η το aλλο me Benicio Del Toro.Αυθεντικο,γρηγορο,ο Lugosi παιζει λιγο,βασικο ρολο ομως εχει ο αλλος μaster του τρομου της εποχης,ο Lon Chaney.Βρειτε το,αξιζει τον κοπο,εμενα μου αρεσε παρα πολυ!!!

Ετσι επειδη εχω ορεξη τωρα,ειπα να ξεθαψω αυτο το πολυ ενδιαφερον thread και να προτεινω μερικες σπουδαιες ταινιες με αυτα τα δυο τερατα ,που ομως δεν ειχαν και πολυ καλες σχεσεις μεταξυ τους…

1)

2)

3)

4)

5)

6)

7)

8

9)

10)

…και οι δυο υπεργαμάτοι…αλλά θα προτιμήσω το Dracula, Bela Lugosi:):!:

Ο Bela ΚΑΤΟΥΡΑΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝΑ