31.05 DON VITO (de), MAGIC BARBECUE (fr) @ Kinky Kong

Η Catch The Soap Productions σε συνεργασία με τη Toygun: Sounds & Experiments παρουσιάζουν:

Κυριακή 31 Μαΐου

[size=60]DON VITO[/size] (Leipzig, Γερμανία)
[size=20]MAGIC BARBECUE[/size] (Γαλλία)

@ Kinky Kong [size=1](Αβραμιώτου 6, Μοναστηράκι - www.myspace.com/kinykongevents)[/size]

Είσοδος:
?10 τη μέρα της συναυλίας [size=1](δε θα υπάρξει προπώληση)[/size]

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
Η συναυλία ξεκινάει στις 21:30

Τι μπορεί να περιμένει κανείς από ένα μουσικό σχήμα που περιγράφει τη μουσική του ως ?hyper kinetic instrumental noise tohubohu"; Κανείς δε ξέρει. Όταν όμως παρακολουθήσει μια συναυλία τους, με έκπληξη θα διαπιστώσει πως δε θα μπορούσε να υπάρξει ακριβέστερος χαρακτηρισμός! Και πράγματι, ο τρόπος που οι DON VITO ξεδιπλώνουν, χωρίς πολλά-πολλά, τις μικρές -σα σφηνάκια αδρεναλίνης- συνθέσεις τους, θυμίζει περισσότερο ανάκρουση μυδραλιοβόλου όπλου, παρά τυπικά rock κομμάτια. Χωρίς εμμονές σε συγκεκριμένα μουσικά είδη, οι τρεις Γερμανοί (δύο κύριοι και μία κυρία), καταφέρνουν να συμπυκνώσουν τους Rancid, Jesus Lizard, Wipers, Oxes, Boredoms, Helmet, Drive Like Jehu, Built For Spill, Versoma και ένα σωρό άλλους σε κομμάτια με μέσο όρο συνθέσεων τα 79 δευτερόλεπτα! Ένταση που δε χωράει σε καμία σκηνή σε όλο τον κόσμο, και αυτός είναι ο λόγος που παίζουν κάτω από αυτή, στο κέντρο του χώρου που τους φιλοξενεί, χωρίς μικρόφωνα, με άμεση επαφή με το κοινό, και όταν έρχεται η ώρα για τα φωνητικά… απλά τα ουρλιάζουν όλοι μαζί! Επισκέπτονται την χώρα μας για τρεις εμφανίσεις ως μέρος του ανατολικοευρωπαϊκού μέρους της τελευταίας μακροσκελούς περιοδείας τους, μετά από μια πλειάδα shows ανά την Ευρώπη και ακολουθούμενη από μια επίσκεψη στη Κίνα το ερχόμενο φθινόπωρο. Μαζί τους κουβαλούν τη νέα τους κυκλοφορία (οι προηγούμενες δύο έχουν εξαντληθεί), τιτλοφορούμενη ως “ΙΙΙ” η οποία κυκλοφορεί σε συνεργασία των ίδιων με τη Γαλλική Gaffer Records, Tremor Panda και SM Music, καθώς και το καταπληκτικό τους merchandise. Όλα αυτά ευλαβικά καμωμένα σύμφωνα με τη D.I.Y. αισθητική και ιδεολογία που τους χαρακτηρίζει από τις απαρχές τους, πίσω στο 2004.

Μαζί τους στην Αθήνα, όπως και στην υπόλοιπη περιοδεία, ο drummer των Γάλλων spazz mathnoisers Pneu, σε solo ρόλο, με το όνομα MAGIC BARBECUE! Υποβοηθούμενος από περίεργες μαεστρίες και πατέντες, με τη χρήση triggers, synths, distortion pedals και μικρόφωνων επαφής, παρουσιάζει ένα solo drums performance που σπάνια έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει κανείς! Με επιρροές από τη σχολή των Hella και Lightning Bolt έως αυτή του Super Mario και του Metroid μας βάζει στον κόσμο της 8bit πραγματικότητας της αθώας εποχής των video games, η οποία ξαφνικά ακροβατεί ανάμεσα τον σχεδόν αγνό θόρυβο και στη παράνοϊα της σύγχρονης Αμερικάνικης underground σκηνής, με τους μαθηματικούς ρυθμούς και τις σχεδόν δεδαλώδεις συνθέσεις. Ένα set που αναμένεται απρόβλεπτα πειραματικό -όπως δηλώνει ο ίδιος- γεμάτο σπασμένες μπαγκέτες και πιατίνια! Μη παραλείψετε να τσεκάρετε τη πρώτη του κυκλοφορία αποκλειστικά σε κασέτα (!!!) περιορισμένη στα 100 αντίτυπα, από τη Les Pourricords.

Don Vito
Myspace: www.myspace.com/donvitorockt
Video: www.dailymotion.com/video/x4bk5e_don-vito-lentonnoir-insomniaque_music

Magic Barbecue
Myspace: www.myspace.com/lespourricordslabel
Video: http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=21617448

Last.fm link: www.last.fm/event/912287
Facebook link: www.facebook.com/home.php#/event.php?eid=76856652107&ref=mf

Διοργάνωση:
www.ctsprods.com // www.catchthesoap.com // www.toygunsounds.com

Με τη χορηγία του:
[size=5]THE DRUM STORE[/size]

www.drumstore.gr // info@drumstore.gr
Σουλτάνη 12 Εξάρχεια // Τηλ: 210 3839306 // Fax: 210 3836085

Και την υποστήρηξη των:
www.metaleagle.com // www.rocking.gr // www.tranzistor.gr // www.rockandroll.gr // www.southernrock.gr // www.avopolis.gr/metal // www.mindradio.gr