70,000 Tons Of Metal 2012

Έχουμε ακόμα. Όπως ειπώθηκε και παραπάνω λογικά θα έχει ακόμα καλύτερα ονόματα μιας και η 1η κρουαζιέρα πήγε πολύ καλά!

Είδωμεν!!!

Αυτό λέω κι εγώ, ότι από κάτι τέτοια θα χαλάσει. Αλλά δεν θα το καταλάβεις εσύ. Θα το νιώσει ο πιτσιρικάς της επόμενης γενιάς, που θα πάρει χαμπάρι τη διάσταση μουσικής - πραγματικότητας και δε θα φάει το παραμύθι. Εσύ θα μπορείς να συμμετέχεις σε παρόμοιες κρουαζιέρες μέχρι τα βαθιά γεράματα και να περνάς καλά. Αλλά μην αναρωτηθείς γιατί στο καράβι θα είστε όλοι 70άρηδες…

Ξέρω πώς είναι. Σχήμα λόγου έκανα. Και δεν έχω κανένα κόλλημα με τις σάπιες αποθήκες. Η φράση βασίστηκε σε εκφράσεις του γιούζερ Αστάλντο. Από την άλλη δε με χαλάνε κιόλας. Αυτό μου δίδαξε εμένα αυτή η μουσική. Ότι μπορείς εξίσου καλά να περάσεις σε ένα λάιβ σε μια σάπια αποθήκη, όσο και σε μια ψευτογκλαμουριά τύπου κρουαζιερόπλοιου. Άλλοι έχουν τέτοια προβλήματα, όχι οι μεταλλάδες. Και δε γουστάρω να μου την πάρουν πίσω αυτή την πεποίθηση, γιατί το μέταλ δεν ήταν και δεν μπορεί ποτέ να είναι ΜΟΝΟ μουσική.

Η ψευτιά και η υποκρισία έχουν όντως πολλά πρόσωπα. Ούτε το ένα ούτε το άλλο είναι η απάντησή μου στο ψευδοδίλημμα που θέτεις.

Προσωπικά δε με ενδιαφέρει να γίνω κώλος και βρακί με κανένα μέλος μπάντας. Θέλω να γράφουν και να παίζουν τη μουσική που γουστάρω και να με σέβονται. Όχι ποζεριές, όχι ψευτοεπανάσταση και αντίδραση στην εξουσία και στην καταπίεση και μετά παρέα χαβαλέ στον πρωινό μπουφέ με τους ανανάδες. Σημείωση: Το μέταλ δεν είναι “λαϊκό” (ευτυχώς), ούτε είναι για όλους. Το αν τα 30 ή τα 50 ή τα 80 ευρώ είναι αρπαχτή και εκμετάλλευση, θα κρίνεται κατά περίπτωση.

Έτσι λες εσύ. Προφανώς θεωρώ ότι είναι αρκούντως παρόμοιες (και ίσως γίνουν και περισσότερο…). Ούτε έχω κανένα πρόβλημα να ακούω “πεθαμένες” (όπως λες) μουσικές. Αν η καλλιτεχνική αξία είναι υψηλή μπορείς να τις ακούς ακόμα, καθαρά για την αισθητική απόλαυση (έχω φάει χρόνια εντρυφώντας στην κλασική). Το θέμα είναι ότι εγώ προσωπικά δε είμαι έτοιμος να δεχτώ ότι το μέταλ έφτασε από τώρα σε αυτή την κατάσταση μουμιοποίησης. Άσε με λοιπόν στον όποιο ρομαντισμό μου και καλό ταξίδι…

Χαλάρωσε. Ακόμα κι αν θεωρώ φλώρικη τη δήθεν γκλαμουριά της χέβι μέταλ κρουαζιέρας, δε σε μισώ.

Πλάκα κάνεις, έτσι;

To metal που περιγραφεις αρχηγε, εχει πεθανει, αν υπηρξε και ποτε.

Κι αν υπαρχει ενα ‘‘συντηρητικο’’ ειδος μουσικης, θα επρεπε να ειχε γινει κατανοητο εδω και χρονια οτι αυτο ειναι το metal

Δεν περιγράφω κανένα μέταλ. Αλλά φυσικά, όπως κάθε μορφή τέχνης ή μουσικής, το μέταλ γεννήθηκε, εξαπλώθηκε και αγαπήθηκε σε συγκεκριμένη ιστορική συγκυρία και σε κοινωνίες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Εσύ τι λες δηλαδή, ότι το δημιούργησε ο θεός; Άρα, κάτι εξέφρασε και κάποια ανάγκη καλύπτει. Εγώ λέω ότι μπορεί ακόμα και το κάνει. Εσύ λες ότι δε σημαίνει πια τίποτα και για κανέναν, γιατί είναι απολίθωμα σαν τις μπαρόκ σονάτες για τσέμπαλο. Επίτρεψέ μου να διαφωνώ.

Φυσικά και το μέταλ είναι συντηρητικό είδος, αν το δεις καλλιτεχνικά. Πού είδες να λέω κάτι διαφορετικό; Αλλά τι σχέση έχει αυτό;

καταρχας θελω να πω πως συμφωνω με το παιδι απο πανω γιτι ειμαι και εγω απο τους λιγους που βπιστευουνε πως το μεταλ ειναι μια αλλη κοινωνια ανθρωπων αρκετα διαφορετικη απο ολες τις αλλες…πως οι μεταλαδες ειναι “αλλοι” ανθρωποι και πως ειμαι proud to be a metalhead…να δηλωσω ομως πως θα μου αρεσε παρα πολυ να μπορεσω να βρεθω σε ενα τετοιο φεστιβαλ στο οποιο θα μπορεσω να γνωρισω καποια ειδολα μου,καποιους ανθρωπους που εχουν καταφερει με την μουσικη τους να επηρεασουνε πραγματα στον χαρακτηρα μου γενικοτερα…μπορει να απογοητευτω σε ορισμενες περιπτωσεις αλλα θα ηθελα να κατσω να μιλησω μαζι τους…θα μου αρεζε ολη η εμπειρια…και εγω ξενερωνω οταν ακουω πως ειναι οι μειντεν πχ στην πραγματικη τους ζωη και πως αλλα πλασαραν και αλλο ειναι αλλα δεν στεκομαι εκει…θεωρω τον καθε μεταλα αδερφο μου και συνηθως λιγο ανωτερο απο τους αλλους “κοινους θνητους” -μπορει να ακουγεται λιγο ρατσιστικο αλλα ετσι ειναι…απλα θα προσπαθησω να παω σε αυτο το υπερφεστιβαλ!!!ασταλδε κανονισε!!!

Η αλήθεια μπορεί να βρίσκεται κάπου στη μέση αλλά όσο και νοσταλγικός να είσαι για το φεστιβάλ είσαι πολύ λάθος. Ένα φεστιβάλ σε πλοίο είναι, την γκλαμουριά που την είδες δηλαδή? 2000 μαντραχαλαίοι μαλλιάδες πάνω σε ένα πλοίο με live soundtrack Thrash, Death και Metal γενικότερα δεν είναι γκλαμουριά όπως και να το δεί κανείς, είμαι απόλυτα απόλυτος σε αυτό το θέμα. Αν σε χαλάει το κόστος το καταλαβαίνω αλλά δεν είναι λόγος να θεωρείς ότι θα χαλάσει το metal από κάτι τέτοιο, απλά κάτι και καλά ακραίες απόψεις σαν την δική σου δεν βοηθάνε το metal my friend.
Αν δεν το έχεις πάρει χαμπάρι το τι εστί metal να σε βοηθήσω λίγο…είναι ένα εμπορεύσιμο είδος μουσικής που ταίζει χιλιάδες ανθρώπους, nothing more nothing less. Το πώς ζει το παραμύθι του ο κάθε fan αυτής της μουσικής είναι εντελώς υποκειμενικό, αντικειμενικά όμως κάποιοι παίζουν μουσική και στην πουλάνε και εσύ την αγοράζεις απλά το πακέτο περιέχει και την απαραίτητη γαρνιτούρα αλλιώς θα ήταν πολύ στεγνό.

Κάτι μου λέει ότι φέτος τα 2000 εισιτήρια θα πουληθούν πολύ γρήγορα

Το μέταλ είναι είδος μουσικής, και άρα, όπως όλα τα είδη μουσικής, είναι κι αυτό εμπορεύσιμο. Αυτό όμως δεν έχει σχέση με το θέμα μας εδώ, γιατί δεν είναι η ίδια η εμπορευματοποίησή της αυτό που την κάνει να είναι μέταλ. Για κάθε δέκα μπάντες που σου πουλάνε μέταλ, υπάρχουν άλλες εκατό που θα δίναν κι από την τσέπη τους για να παίξουν σε ένα λάιβ, ή που κάθονται και τζαμάρουν για την πάρτη τους. Και φυσικά οι μεταλλάδες είναι μεταλλάδες γιατί κάτι γουστάρουν σε αυτό το είδος, όχι γιατί έπεσαν θύματα κάποιου που θέλει να τους πουλήσει ένα προϊόν. Το θέμα λοιπόν είναι να βρεις τι είναι αυτό που κάνει όλους αυτούς τους ανθρώπους να γουστάρουν αυτή τη μουσική, τι τους ενώνει. Ενδεχομένως μάλιστα, και τι τους ενώνει με αυτούς που αυτή την ίδια μουσική σου την πουλάνε. Αν δεν αναζητάς τι κάνει το μέταλ να είναι μέταλ (ή έστω τι πιστεύουν οι ίδιοι οι μεταλλάδες ότι κάνει το μέταλ να είναι μέταλ), η κουβέντα εδώ δεν έχει νόημα. Άπαξ και αρχίσεις να προσπαθείς να ανακαλύψεις τις κοινές συνισταμένες, τις στάσεις ζωής, τις ιδεολογίες, τις καλλιτεχνικές προτιμήσεις/επιρροές κτλ που εμπλέκονται, τότε θα φτιάξεις μια θεωρία για το τι αντιπροσωπεύει το μέταλ (ή έστω τι πιστεύουν οι οπαδοί του ότι αντιπροσωπεύει). Αυτό είναι φυσικά πολύ δύσκολο, είναι θέμα διδακτορικού και όχι για δυό κουβέντες σε ένα φόρουμ. Όταν όμως φτιάξεις τη θεωρία σου, τότε έχεις δικαίωμα να τη συγκρίνεις με γεγονότα και να αξιολογείς κατά πόσο το τάδε τραγούδι, οι δείνα απόψεις ή αυτός ο τύπος φεστιβάλ είναι μέταλ ή όχι. Ε λοιπόν, για μένα (και με βάση τη θεωρία που ασυναίσθητα χτίζω επί πολύ καιρό), αυτή η κρουαζιέρα δεν είναι μέταλ. Είναι μάλλον στο άλλο άκρο. Στην πραγματικότητα τη θεωρώ παρωδία του μέταλ.

ελα φιλε astaldo! σορρυ για την καθυστερημενη απαντηση. βασικα κλεισαμε ηδη, αλλα αργει πολυ και ελπιζω να μην παιξουν τπτ υποχρεωσεις… ευτυχως μπορεις να κλεισεις πληρωνοντας με δοσεις, γιατι δεν επαιζε με την καμια full πληρωμη. ακομα και τωρα δλδ με το ζορι θα τα καταφερω :stuck_out_tongue: επισης φετος μου στραβωσε ασχημα την εξεταστικη, αλλα ελπιζω να εχω τελειωσει με τη σχολη ως τοτε. γαμω το πολυτεχνειο μου δηλαδη… (ή μηπως αυτο εμενα τα τελευταια χρονια? :?) ελπιζω να μην στραβωσει κατι παντως,γιατι εχω ψηθει αρκετα για metal parody cruise, πολυ γελιο ομως…

Πωωωωωω πούλοι!

Όλα τα φτηνα φύγαν γαμώτο σε χρόνο dt…

http://www.70000tons.com/pricing.htm

*απλά επειδή εδώ κολλάει περισσότερο

[B]The first-ever Kiss Kruise: Wet, Wild & Rockin[/B]
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=158122

σχόλια απο κάτω

[I]Its the titanic all over again. get ready for part 2.

Can you say RAPE?

I think 70.000 tons of metal have the right idea. This just sounds like shit. KISS rules, but I wouldn’t go on a cruise just for them…[/I]

[SPOILER][/SPOILER]

Μακαρι να μπορουσα να πηγαινα στην KISS Cruise θα ναι σαν τα convetion του 95

και δυο show και 1 unplugged χωρις make-up

AΛΛΑ 3 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ :?

Ονειρο και εμπειρια ζωης να μπορεσω να παω σε ενα τετοιο φεστιβαλ ρε μαγκες αλλα δυστηχως τα φραγκα ειναι παρα πολλα:(

*κι αυτο μαλλον εδω κολλαει περισσοτερο:

http://www.getshiprocked.com/2011/

ιδιος προορισμος με το πρωτο 70000tons, αλλα διαφορετικες μπαντες. εμενα μου ειναι αδιαφορο απο αποψη συγκροτηματων, αλλα ισως ενδιαφερουν καποιον. επισης ειναι λιγο πιο φτηνο γενικα και νομιζω διαρκει μια μερα παραπανω απο το 70000tons

το 70000 έχει ευρωπαϊκές μπάντες από ότι φαίνεται και λέει πιο πολύ(για μένα)

οχι αναγκαστηκα ευρωπαικες,αφου περυσι ειχε και Testament,Exodus,Agent Steel και αλλες πολλες απο αμερικα

Ε σε σχέση με το άλλο φαίνεται πιό ευροπαικό, επίσης οι μπάντες που έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα είναι από Ευρόπη

Reunited Swiss thrash trio [COLOR=“DarkRed”][SIZE=“4”][B]CORONER[/B][/SIZE][/COLOR] ? made up of bassist Ron Royce, drummer Marquis Marky (a.k.a. Marky Edelmann) and guitarist Tommy T. Baron ? has been confirmed for next year’s edition of the 70000 Tons Of Metal cruise

[B]The festival billing is shaping up as follows:[/B]

AMORPHIS
CORONER
ELUVEITIE
GRAVE DIGGER
IN EXTREMO
MOONSORROW
MY DYING BRIDE
PESTILENCE
STRATOVARIUS
THERION
TRISTANIA