λογικα το επομενο 70000 θα ειναι εχει πιο καλο λαιν απ. συνηθως ετσι παει. απο την στιγμη που στο πρωτο εμειναν ολοι ευχαριστημενοι (κοσμος, μπαντες, διοργανοτες) θα ειναι πιο ευκολο να προσελκυσουν μπαντες. εχουμε ψηθει με δυο φιλους και, να μαστε καλα, νομιζω θα τα καταφερουμε.
Όταν το μέταλ πάει κρουαζιέρες στην Καραϊβική, ανοίγει διάπλατα η πόρτα σε όσους θέλουν να χαρακτηρίσουν τους συμμετέχοντες σε αυτή την “εμπειρία” (είτε μπάντες είτε “οπαδούς”) ως νεόπλουτους φλώρους, ξεπουλημένους και ψωνισμένους γραφικούς. Καμία σχέση με μέταλ δηλαδή, και καμία σχέση απολύτως με τα βιώματα που γέννησαν αυτό το είδος μουσικής. Φυσικά και το μέταλ είναι τέχνη, και η τέχνη μπορεί να καταναλωθεί παντού, αλλά την τέχνη αυτή την γέννησαν η οργή, η αστική περιθωριοποίηση και η αναζήτηση της προσωπικής ανεξαρτησίας. Και όταν αυτά δεν θα υπάρχουν, δε θα υπάρχει και χέβι μέταλ. Κατά συνέπεια, εγώ προσωπικά, που δε θα είχα καμία αντίρρηση να επισκεφτώ κάποτε τις Νήσους Καϋμάν, θα φροντίσω όταν βρεθώ εκεί να έχω μαζί μου κάνα σιντί με ρέγκε, και θα προτιμούσα στη λευκή παραλία δίπλα μου να ΜΗΝ δω τα χέβι μουσικά μου ινδάλματα να υμνούν τις αρετές του μέταλ πίνοντας Καρίμπ.
Με το σκεπτικό σου δηλαδή δεν πρέπει να πηγαίνουμε σε συναυλίες με 80.000 κόσμο ξέρω γω γιατί το μέταλ γεννήθηκε κάπου στις αποθήκες του Birmigham μέσα στη σαπίλα και την κάπνα των εργστασίων και όλα τα άλλα είναι φλωριές. Ούτε να παρακολουθήσουμε κανένα τεράστιο show των AC/DC, των Metallica, των Maiden γιατί όλα αυτά είναι νεοπλουτίστικες φλωριές επειδή όλοι αυτοί παίζαν σε κάποιο γκαράζ υπό άθλιες συνθήκες!
ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙ; Εσύ είσαι πολύ μπροστά να πούμε. Δηλαδή έχεις την εντύπωση ότι οι μεταλάδες (μπάντες ή ‘οπαδοί’) δεν πάνε ξέρω γω διακοπές, δεν διασκεδάζουν σαν κανονικοί άνθρωποι αλλά είναι όλοι μαλλιάδες που μιλάνε μόνο σε άλλους μαλλιάδες και όλα τα άλλα είναι αλλόθρησκα και τα σιχαινόνται. Επίσης ακούνε μετσαλ μόνο μέσα στα σάπια δωμάτιά τους γιατί αυτό είναι το μόνο τρου. Πωωωωω με έσωσες εμένα τον νεόπλουτο φλώρο από το να ξοδέψω τα ωραία μου λεφτάκια να πάω να δω ξεπουλημένους μεταλάδες να παίζουν για το χαβαλέ και να περνάμε όλοι ωραία. Σ’ευχαριστώ μαν.
Αν πρόσεξες, εγώ δεν είπα ούτε σε εσένα ούτε στις μπάντες τι να κάνετε τα ωραία σας λεφτάκια. Την προσωπική μου στάση απέναντι στο φαινόμενο κατέθεσα. Εσύ αν θες μπορείς να ακούσεις ρεμπέτικα στη Σκάλα του Μιλάνου, συναυλία Σεξ Πίστολς στο Μέγαρο Μουσικής ή ρέγκε σε σαλόνι τσαγιού που απαγορεύεται το κάπνισμα. Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα επιδίωκα να περιορίσω την ελευθερία του οποιουδήποτε. Αλλά όσο η μουσική ξεφέυγει από τις συνθήκες που τη γέννησαν, τόσο αποστειρώνεται και παύει να είναι ζωντανή. Ρώτα αυτούς που ακόμα παίζουν μέταλ σε σάπιες αποθήκες του Μπέρμιγχαμ. Προσωπικά, θα προτιμούσα να ακούσω αυτούς εκεί, παρά κάποια “μεγάλα ονόματα” στη ντισκοτέσκ ενός κρουαζιερόπλοιου. Γούστα είναι αυτά.
Kαι πού θα σφάξετε τις παρθένες μέσα στο παπόρο ρε Αστάλδε; Ε; Πού;
Δε μας τα λες καλά. Καθόλου καλά. Και μα τον Όντιν το Θωρ και τους χίλιους Βελζεβούληδες, θα θυμώσω…
ποιοι ειναι αυτοι που ακομα παιζουν παιζουν μεταλ σε σαπιες αποθηκες του μπερμιγχαμ? τους black sabbath εννοεις? γιατι δε νομιζω να ζουν ετσι οπως νομιζεις… ποιους θα προτιμουσες να ακους? εννοεις αλλες nwobhm μπαντες οπως saxon, 'η raven? ισως εσυ να προτιμας να ακους true μπαντες οπως sodom, destruction, agent steel, obituary,blind guardian,grave digger,forbidden,sanctuary 'η voivod - ωχ! μολις συνειδητοποιησα οτι ολοι τους ηταν 'η θα ειναι στην κρουαζιερα!! πω πω, χαλασε το μεταλ [-X
να σε ενημερωσω οτι στο μπερμιγχαμ και στην αγγλια γενικοτερα (και στις περισσοτερες χωρες του κοσμου) ακομα και στις σαπιες αποθηκες που λες (πιστεψε με, οι συναυλιακοι χωροι στην αγγλια δεν ειναι οπως νομιζεις…) απαγορευεται αυστηρα το καπνισμα. οπως στα σαλονια του τσαγιου που περιγραφεις…
οσο για σεξ πιστολς καλυτερα στο μεγαρο, παρα σε φεστιβαλ με γιγαντοοθονες και 60-70 ευρω εισιτηριο,με πιανεις?
και κατι γενικα: γουσταρετε το μεταλ λαικο? πιο λαικο απο το να ειναι μπαντες-οπαδοι το ιδιο γινεται? 'η μηπως ειναι λαικα τα φεστιβαλ/λαιβ που βλεπουμε με 35-45-55-… ευρω εισιτηριο και οταν βγει το συγκροτημα μετα να μην σ’αφηνουν να τους μιλησεις καν?
και ξεκολατε επιτελους με το : “φεστιβαλ για λεφταδες” η τιμη ειναι μια χαρα για αυτο που σου προσφερουν εκει. το μεγαλο κοστος ειναι η αποσταση. αεροπλανο/ξενοδοχειο κτλ… δηλαδη αν ερθει ενας αμερικανος ελλαδα για το up the hammers και ξοδεψει 1500ευρω για ολο το ταξιδι οι αλλοι πρεπει να λενε - φεστιβαλ για λεφταδες το up the hammers? - επισης το οτι καποιος παει εκει, δεν σημαινει οτι ειναι λεφτας… δεν ξερεις τι σκατα μπορει να εχει φαει καποιος για να μαζεψει τα λεφτα και να παει,ουτε ξερεις τι μπορει να στερηθει μετα για να ισορροπησει την τσεπη του.
επισης λες, “όσο η μουσική ξεφέυγει από τις συνθήκες που τη γέννησαν, τόσο αποστειρώνεται και παύει να είναι ζωντανή”. λυπαμαι που σου το λεω, αλλα οι συνθηκες σημερα ειναι πολυ διαφορετικες απο τοτε που ξεκινησε το μεταλ. ρε φιλε, γιατι ακους μια πεθαμενη μουσικη?
θα μπορουσα να γραψω κι αλλα αλλα δεν εχει νοημα. σιγουρα διαφοροι “οργισμενοι” γεματοι με ΜΙΣΟΣ μεταλλαδες που θεωρουν φλωρους οσους πανε σε κρουαζιερες θα με βριζουν τωρα.βασικα απλα δεν ειχα τι να κανω για λιγη ωρα και εκατσα να γραψω.αλλα τωρα,περασε η ωρα και πρεπει να φυγω,οποτε αντε γεια!
κατι τελευταιο: αν τελικα πας κρουαζιερα στα νησια καυμαν, μην ακους ρεγκε, αν ειναι 1 φορα φλωρος αυτος που παει εκει και ακουει μεταλ, τι να πω γι’αυτον που παει με cd ρεγκε?
[B]walk the plank ρε!!![/B]
*για αυτο που γραφω για ρεγκε, προφανως κανω πλακα στον φιλο που το ανεφερε, για να δειξω οτι ειναι χαζο να λες καποιον φλωρο για τη μουσικη που ακουει και τον τροπο που θελει να την απολαυσει.σεβομαι και την συγκεκριμενη μουσικη και αυτους που την ακουνε.οπως ολα τα ειδη βεβαια.