8ο Διεθνές Φεστιβάλ Cosmopolis

Για 8η χρονιά το Cosmopolis, ένα από τα μεγαλύτερα στο είδος του φεστιβάλ στην Ελλάδα, απλώνει τα χρώματά του στην Καβάλα. Φέτος το πράσινο χρώμα είναι πιο έντονο. Το Cosmopolis συνεργάζεται με τη WWF και στηρίζει τον αγώνα για ένα καλύτερο περιβάλλον και για έναν καλύτερο κόσμο μέσα από θεματικές εκδηλώσεις που συμπληρώνουν το πλούσιο πρόγραμμά του έτσι όπως το γνωρίσαμε τις προηγούμενες χρονιές.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ WORLD MUSIC ΜΕ PUNK ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ!

Κυρίαρχο άκουσμα στα μουσικά γεγονότα που θα φιλοξενηθούν στην κεντρική σκηνή του Cosmopolis είναι ο ήχος της punk, που παντρεύεται με τους ήχους
της world music. Η αναβίωση της punk ως έκφραση των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων ? φτώχια, απομόνωση, παγκοσμιοποίηση, καταστροφή του
περιβάλλοντος - ήταν η αιτία που οδήγησε τους διοργανωτές στην απόφαση να παρουσιάσουν φέτος τρία από τα πιο γνωστά ονόματα της σύγχρονης
world music με punk μουσικές προεκτάσεις. Όλες οι συναυλίες πραγματοποιούνται στο ΛΙΜΕΝΟΒΡΑΧΙΟΝΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
16 ΙΟΥΛΙΟΥ

 • Mad Manush (Gypsy ? Rock ? Punk)
  Ξέφρενοι ρυθμοί σε τσιγγάνικους ήχους με punk-rock διάθεση από μια εξαιρετική μπάντα, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στη σκηνή του Cosmopolis!
 • X Darawish (Mediterranean Rock)
  Τη συναυλία των Mad Manoush ανοίγουν οι ελληνοϊταλοί X Darawish, που συνδυάζουν στα τραγούδια τους τα μουσικά ιδιώματα της Μεσογείου με σύγχρονους ήχους.

17 ΙΟΥΛΙΟΥ

 • ?Balkan Xpress?. Dj set από τον Dj Kosta Kostov (Balkan Beat)
  Ένα μαγευτικό ταξίδι στους ήχους των Βαλκανίων με
  ?μηχανοδηγό? τον περίφημο Dj Kosta Kostov και με το
  βλέμα στραμμένο σε σύγχρονους μουσικούς ορίζοντες.
 • MAM BAILDI Dj set (Electronica / Folk)
  Remixes από παλιά ελληνικά κομμάτια, mixes από
  hip-hop, samba και original κομμάτια σε ένα
  άκρως χορευτικό set των περίφημων Imam Baildi.

18 ΙΟΥΛΙΟΥ

 • The Locos (Ska ? Punk)
  H μετεξέλιξη των περίφημων Ska-P! Τρελοί ρυθμοί και αστείρευτη ενέργεια από εννέα μουσικούς στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, στη σκηνή του Cosmopolis!
 • Victory Collapse (Post Punk)
  Τη συναυλία των Locos ανοίγουν οι Victory Collapse, μια πολλά υποσχόμενη ελληνική μπάντα που μας ταξιδεύει στο post-punk, τη σκηνή του Liverpool και το Kraut.

19 ΙΟΥΛΙΟΥ

 • The Tossers (Celtic Punk)
  Από τις σημαντικότερες celtic punk μπάντες στον κόσμο, οι Tossers έρχονται από το Σικάγο για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, στη σκηνή του Cosmopolis!
 • Cosmicray (Pop ? Rock)
  Τη συναυλία των Tossers ανοίγουν οι Cosmicray, το νέο συγκρότημα του Άγγελου Μουρβάτη, που κέρδισε τις εντυπώσεις από την πρώτη δισκογραφική της δουλειά
  με τίτλο “Love is”.

20 ΙΟΥΛΙΟΥ
Άλκηστις Πρωτοψάλτη (All Time Classic)
Τραγούδια που αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε από μια από τις σημαντικότερες φωνές της χώρας μας, που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στο ωραιότερο σημείο της ελληνικής μουσικής!

http://www.kavala-cosmopolis.com