Aσεπ-ποια η γνωμη σας?

-Πιστευετε οτι καλως θεσπιστηκε ο συγκεκριμενος φορεας?
-Ειναι οντως δειγμα αξιοκρατιας?
-Ειναι αδιαβλητο οπως ισχυριζονται?

Απ την αλλη…

-Πιστευετε πως υποβαθμιζει την επιστημονικη σας ιδιοτητα,τις σπουδες σας,το πτυχιο σας,εφοσον σας βαζει εκ νεου σε μια διαδικασια επαναξιολογησης των οσων αποκομισατε απ το ελληνικο πανεπιστημιο?
-Ειναι σωστη η υπαρξη του ως ενδιαμεσος μεταξυ σπουδων και αγορας εργασιας?

Προφανως και κανω λογο κυριως για τις ειδικοτητες ΠΕ οι οποιες προ-ΑΣΕΠ στην πλειοψηφια τους εντασσοταν στο συστημα της επετηριδας.

Δεν βρηκα αλλο σχετικο τοπικ,οποτε αν υπαρχει ηδη κατι παρομοιο,ας μεταφερθει εκει η κουβεντα.

Καθως εθιξες το θεμα της επετηριδας, (φανταζομαι οτι) εστιαζεις τη συζητηση στο θεμα των προσληψεων καθηγητων Μεσης Εκπαιδευσης μεσω του αναλογου διαγωνισμου ή θετεις ως κριση γενικοτερα το συστημα αξιολογησης προσληψεων απο το ΑΣΕΠ??

Και τα δυο θα ελεγα.
Προσωπικα σιγουρα μ αφορα το θεμα του διορισμου των εκπαιδευτικων,αλλα θα θελα να δω πως το βλεπουν και αλλες ειδικοτητες.

Γενικά ως θεσμός το ΑΣΕΠ είναι σε σωστή κατεύθυνση και θα πρέπει απλά να βελτιωθούν ατέλειες και να ενισχυθεί η αδιαβλητότητα. Συγκεκριμένα στο θέμα για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ, επειδή έχω δώσει, χωράει αρκετή βελτίωση σε πολλά ζητήματα. Σίγουρα θα ήταν ιδανικό να διορίζεσαι με το που παίρνεις πτυχίο, αλλά αφού τα έκαναν μπ…έλο τόσες δεκαετίες, με τόσους πτυχιούχους και χωρίς κανέναν προγραμματισμό, η επιλογή μέσω εξετάσεων ΑΣΕΠ είναι μια προσωρινή καλή λύση (που θέλει βελτίωση). Το πρόβλημα, βέβαια, είναι ότι τόσο στην εκπαίδευση όσο και σε όλους τους άλλους τομείς, το ΑΣΕΠ παρακάμπτεται πολύ συχνά και έτσι χάνει το όποιο κύρος του.
Οι πελατειακές σχέσεις ακόμα καλά κρατούν…

Ως προς τις εξετάσεις είναι αδιάβλητος. Το θέμα είναι ότι γενικά το σύστημα προσλήψεων - τουλάχιστον στον τομέα της εκπαίδευσης - δεν είναι αδιάβλητο. Γιατί από τη μία υποτίθεται ότι έχει καταργηθεί η επετηρίδα και από την άλλη έχεις 1002 τρόπους να μαζέψεις μόρια με ωρομισθίες, όντας ουσιαστικά άνεργος αλλά χωρίς να φαίνεται. Και ειδικά ως προς την ΠΔΣ αν έχεις γνωστό μπορείς να μαζέψεις καμμιά ώρα παραπάνω ενώ χωρίς γνωστό θα τρέχεις δεξιά και αριστερά στην άλλη άκρη της γης για 2 3 ώρες τη βδομάδα.

Επειδη γενικως ειμαι κατα του δημοσιου και δε το εχω ψαξει καθολου πως λειτουργουν αυτοι οι ασεπηδες

Γραφω καλα στις εξετασεις αλλα δε με ξερει η μανα μου
Γραφω απο μετρια εως χαλια αλλα εχω τρελο βισμα

Ποιος απο τους 2 Γραφω μπαινει στο δημοσιο?

Αν είναι ΜΟΝΟ μέσω εξετάσεων ΑΣΕΠ και δεν υπάρχουν διάφορα περίεργα έξτρα μόρια κλπ, τότε μπαίνει στο δημόσιο ο πρώτος, που έγραψε καλύτερα. Απλά υπάρχουν πάρα πολλά παραθυράκια (για τα οποία δεν ευθύνεται το ΑΣΕΠ).