Abyssal Hails

Καλησπέρα απαντού metalheads του rocking.gr.
Νέος στα fora και από ότι είδα, ο καλύτερος τρόπος για να σε μάθουν εδώ μέσα δεν είναι άλλος πέρα από την συγκεκριμένη “ειδική κατηγοριά”, που πολύ σοφά με ενημέρωσε το site.
Get in my abyss…
Το όνομά μου είναι Αλέξανδρος, γεννηθείς το '91.
Η πρώτη μου επαφή με τον “σκληρό” ήχο έγινε, ενώ ακόμα ήμουν πιτσιρικάς. Ο πατέρας μου είχε κόλλημα με τους Pink Floyd, και φρόντισε να μου περάσει αυτήν την τρέλα. Εδώ καλά-καλά δεν ήξερα δυο φράσεις στα αγγλικά και γνώριζα να τραγουδάω κάθε κομμάτι του The Wall (είχα βιβλιαράκι με όλα τα lyrics των Pink Floyd).
Στην συνέχεια γνώρισα τους Scorpions, Aerorsmith, Deep Purple.
Όλα ωραία, έως ότου κάπου μεταξύ 2000 και '01, ενώ ήμουν στο σπίτι του ξαδέρφου μου (μεταλάς αυτός), μού έβαλε να ακούσω Hall of the Mountain King από Savatage. Και εκεί που είχα μείνει κάγκελο από τι άκουγα, αλλάζει τραγούδι και μπαίνει το Alexander the Great των Maiden. Εκεί και αν έπαθα πλάκα. Για πολύ ώρα προσπαθούσα να συνεφέρω τον εαυτό μου και δεν μπορούσα. Η έναρξη μιας νέας εποχής στα ακουσματά μου ήταν γεγονός.
Από κάπου εκεί άρχιζσ να ασχολούμαι με το metal. Και γνώρισα τους Maiden σε βάθος. Χρόνια ενασχόληση μαζί τους, κάθε δίσκος, κάθε κομμάτι, με την δική του ιστορία το καθένα, είχε γίνει αντικείμενο πόθου για μένα.
Τα πρώιμα ακούσματά μου κυνούνταν στον χώρο του heavy metal, λιγότερο power και epic. Blind Guardian, Savatage, Black Sabbath, Judas Priest, Thiz Lizzy.
Σιγά σιγά όμως, άρχισα να γνωρίζω και πιο “σκληρό” metal. Και κάπου πριν 1,5 χρόνο μπήκα στην μεγαλύτερη Αποκάλυψη της ζωής μου: το blackmetal.
Αρχικά με Rotting Christ, Darkthrone, Burzum και στην συνέχεια με Gorgoroth, Carpathian Forest γνώρισα από την καλή και την ανάποδη τι σήμαινε Second Wave of Blackmetal.
Αργότερα, άρχισα να ασχολούμαι και με άλλες σκηνές, πέρα της νορβηγικής.
Γαλλική αρχικά (Antaeus, Hell Militia, Mutiilation, Sael, Arphaxat,Annthennath…), βαλκανική (κυρίως Ρουμανία, Ουγγαρία, Πολωνία, χωρίς την Ελλάδα την οποία θα αναφέρω ξεχωριστά παρακάτω), φινλανδική (Beherit, Horna, Behexen…), σουηδική (Bathory, Pagan Manifest, Ahemait…) και δεν συμμαζεύεται.
Και ερχόμαστε στην ελληνική blackmetal σκηνή που δεν ξέρεις τι να πιάσεις και τι να αφήσεις…Υπέρμπολες μπάντες. Με τρελό ήχο, αναγνωρίσιμες στο εξωτερικό, χαίροντας απόλυτο σεβασμό, ενώ ορισμένες από αυτές έχοντας δημιουργήσει ολόκληρο ήχο στο συγκεκριμένο genre, hellenic bm, δίνουν τα φώτα τους παγκοσμίως.
Και ναι. Το αγαπημένο μου μεταλικό είδος είναι το blackmetal.

Λοιπόν, αυτά τα ολίγα από εμένα. Καλώς σας βρήκα παίδες, ελπίζω να μάθω πολλά από εσάς γύρω από το metal, αλλά και όχι μόνο, να σας μάθω και εγώ όσα μπορώ, και γενικά να έχουμε μία καλή διαδυκτιακή “συμβίωση”.

Kαλώς ήρθες στην παρέα μας! Και μόνο που ξεκίνησες με Pink Floyd, δείχνει πως έχεις τις σωστές βάσεις!!! Kαλά ποστς!!!

Απο floyd σε black metal… interesting!

Καλώς ήρθες, συνονόματε (και χρόνια πολλά για την πρόσφατη γιορτή σου) 8)

Welcome Welcome :smiley:

Διαβάζοντας τον τιτλο νομιζα πως ηταν καμια μπαντα καινουργια #-o :stuck_out_tongue:

Καλα ποστς 8)

Kαλώς ήρθες μάστορα, solid first post.

Καλώς ήρθες! Ωραία εισαγωγή :stuck_out_tongue: Καλά ποστς.

Ευχαριστώ πολύ παίδες.

Μία ερώτηση μόνο: από που αλλάζω το προφίλ μου (avatar, sig…);

Thanks in advance.

Απ τον πίνακα ελέγχου, πάνω αριστερά :slight_smile:

Καλώς ήρθες και καλά posts.Φαίνεσαι ψαγμένος :slight_smile:

Η πολωνία δεν είναι στα βαλκάνια :stuck_out_tongue:

καλως ηρθες κ καλα ποστς!!!

Ωωωωω… Καταπληκτικη ‘’ διαδρομη’’ μεσα στην μουσικη… Εκπληκτικο… :slight_smile:

Καλως ηρθες!! :smiley:

Βlack Metal?? Καλώς το παιδί μας!!

welcome:)

Οποιος ακουει Black ειναι φιλος μου.Καλως ηρθες!

Για πες μας από black τι άλλο ακούς? Oι Graveworm σου αρέσουν?

Ειμαι και δικός σου? :stuck_out_tongue:

Από black; Χμμμ γενική ερώτηση. Πολλά :wink: (τους Graveworm όχι δεν τους έχω ακούσει).
Pacifism Kills, Acarus Sarcopt, Anorexia Nervosa, Negura Bunket, Bornholm, Fantom, Aetherius Obscuritas, The Elysian Fields, Vomit Church, Occultus, Deathspell Omega, Quintessense, Crown Thy Horns, The Ashes, Silencer, Xasthur, Eternal Majesty, Black Murder, Kataxu, Swastyka, Gestapo 666, Burial Hordes, Sunwheel, Primeval Mass, Devathron, Thour Art Lord, Kawir, Gehenna, Absu, Necrophobic, Bestial Raids, Freezing Fog, Enochian Crescent, Atanatos, Ordo Templi Aeternae Lucis, Aasgard…

Πίστεψέ με, αν αρχίσουμε με blackmetal bands, δεν θα τελειώσουμε ούτε σε δέκα χρόνια.

Ναι.Why not ?

Μπολικα πραγματα!Και αρκετα ελληνικα.Σωστος ο παικτης!

Γειά σου.

Αρκετά ωραία ακούσματα έχεις…:slight_smile: