Acherontas,Embrace of Thorns,Nocturnal Vomit,Devathorn+άλλοι @ Harley 14/01/2012

Acherontas,Embrace of Thorns,Nocturnal Vomit,Devathorn,Cosmic Ekpyrosis,Sudden Death
-Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012
-Είσοδος 12 ευρώ με μπύρα

εκεί θα είμαστε…

Πολύ ωραίο πακέτο.

Αυτά είναι. Και πολύ καλή τιμή. Εννοείται πως θα είμαστε εκεί.

ωραίο πακέτο… αλλά λιγάκι μακρυά… χεχε…

αυριο:wink:

[B]fucking BIG EVENT[/B]…αλλά μακριά…[I]Αν κάτσει παρέα, κάνω την εκδρομούλα!!![/I]

Ξεκινάω κι εγώ σε λίγη ώρα. Δεν έχω προλάβει να ακούσω το τελευταίο άλμπουμ από Acherontas, αλλά προσδοκώ ένα πολύ ενδιαφέρον live γενικότερα.

Επειδή δυστυχώς δε μπόρεσα να κατέβω στην Αθήνα για Desaster, χτες έφτασα στο Harley γύρω στις 8. Πάνω στην ώρα για να βγουν οι [B]Devathorn[/B], οι οποίοι παίζανε ενδιαφέρον black metal, κλασικό θα το χαρακτήριζα, με μερικές πιο σκοτεινές μελωδίες και μερικά black ‘n’ roll περάσματα. Πάντως πέρασε ευχάριστα η ώρα και θα τους τσεκάρω σίγουρα. Σειρά είχαν οι [B]Nocturnal Vomit[/B], που για να πω την αλήθεια δεν περίμενα ότι θα μου άρεσαν τόσο. Κινούνταν προς death metal φόρμες κυρίως, αλλά δεν έλειπαν και κάποια black ξεσπάσματα, ενώ ακούστηκαν μερικά πολύ ωραία σημεία. Στη συνέχεια εμφανίστηκαν οι [B]Embrace of Thorns[/B], οι οποίοι ήταν πάρα πολύ καλοί, με το επιθετικό “in your face” War metal τους, αλλά η αλήθεια είναι ότι από κάποιο σημείο και μετά κουράστηκα λίγο. Η βραδιά έκλεισε με τους [B]Acherontas[/B], οι οποίοι παίξανε αρκετά καλά, με τα κομμάτια τους πολύ ωραία εκτελεσμένα σε ένα κλίμα μυσταγωγίας. Πάνω στη σκηνή υπήρχε ένα τραπέζι με κεριά και ένα κεφάλι τράγου, ενώ στον χώρο επικρατούσε μια μυρωδιά θυμιάματος. Άξια αναφοράς είναι 2 κομμάτια των Stutthof που ακούστηκαν, και με έβαλαν σε σκέψεις όσον αφορά τους πομπώδεις ισχυρισμούς για το γεγονός ότι οι Acherontas δεν έχουν καμία σχέση με τον ns χώρο. Τουλάχιστον ας μην το διακηρύττουν με τόση θέρμη, όταν στα live τους “θυμούνται” και παίζουν κομμάτια από το παρελθόν τους. Εν τέλει βγάζει κάποιο νόημα το γεγονός ότι κάποια άτομα αποχώρησαν πριν την εμφάνιση τους…

Εγώ πάλι έφτασα στο Χάρλευ κατά τις 9,την ώρα που έπαιζαν οι Nocturnal Vomit,οι οποίοι ήταν πολύ καλοί με το death metal που παίζουν.Όχι τις τυπικούρες που ακούμε,αλλά πλησίαζαν αυτόν το death/black ήχο.Τίποτα όμως δεν μας είχε προετοιμάσει γιαυτό που θα ακολουθούσε…με το που βγήκαν οι Embrace of Thorns σκοτείνιασαν όλα.Δεν είχα κάποια επαφή με την μπάντα,δλδ δεν έιχα καποιο άλμπουμ τους αλλά τους ήξερα σαν όνομα κ ότι κιθαρίστας είναι ο Αναστάσης των Dead Congregation αλλά κ ιδιοκτήτης της Nuclear Winter Rec.Απίστευτη εμφάνιση με κομμάτια κ από το νέο άλμπουμ(το οποίο τσιμπήσαμε).
Τώρα για τους Acherontas δεν έχω να πω πολλά,μετά το σοκ που έπαθα.Καλή εμφάνιση,με καλό ήχο και για αυτούς όμως ισχύει το ίδιο,όυι δλδ δεν έιχα κάποιο άλμπουμ οπότε μην περιμένετε κομμάτια κλπ.Για τα κεριά,κρανία κλπ αξεσουάρ που είχαν στην σκηνή σίγουρα προσθέτουν κάποιο νόημα σε αυτό που κάνουν,εμένα μου κάθονται κάπως βέβαια…Κάποιοι κύριοι εδώ θα διαφωνήσουν, γιατί το black metal δεν είναι μόνο μουσική αλλά έκφραση οπότε εικόνα κ ήχος συμπληρώνει το ένα το άλλο,αλλά προσωπικά μιλώντας επειδή ποτέ δεν με ενδιέφερε ούτε η ιδεολογία ούτε οι συμβολισμοί αλλά μόνο το μουσικό κομμάτι,αυτά τα παρελκόμενα πάντα μου προκαλούσαν αρνητική εντύπωση.
Πάντως σίγουρα θα ασχοληθώ παραπάνω με τους Acherontas και στα άμεσα σχέδια είναι η αγορά κάποιων αλμπουμς γιατί αυτό που άκουσα μου άρεσε.