Agnes Vein - Duality

μετά από λαϊκή απαίτηση του ανοίγω δικό του thread.
εδώ έχουμε το ντεμπούτο μιας μπάντας που πολύ καιρό περίμεναν όσοι ασχολούνται με το underground στην ελληνική σκηνή.
οι τύποι από τους agnes vein ακούνε πολύ μουσική.και αυτό είναι κάτι που φαίνεται στο δίσκο.και γελάω με κάτι μουσικούς που λένε πως δε θέλουν να ακούν άλλες μουσικές μην τυχόν και περιορίσουν τις ιδέες τους:!:
στο μουσικό χωνευτήρι των agnes vein μπορείς να ακούσεις εναρμονισμένα πολλά και φαινομενικά ετερόκλητα πράγματα: my dying bride, primordial (στα black σημεία), solitude aeturnus και εμφανείς sludge επιρροές.και παρ’όλα αυτά το αποτέλεσμα έχει δικό του χαρακτήρα
το duality είναι ένας εξαιρετικός δίσκος όχι μόνο για τα δεδομένα της ελληνικής σκηνής.στέκεται με άνεση δίπλα σε κυκλοφορίες φτασμένων ονομάτων του εξωτερικού.
η ελληνική σκηνή μετά το subtopia των fields of locust παράγει άλλη μια δισκάρα, και δείχνει πως είναι σε μεγαλύτερη φόρμα από ποτέ.
ΜΗΝ το προσπεράσετε.

θελω να το τσιμπησω,εχω ακουσει πολυ καλα λογια!μακαρι να πανε μπροστα!!

Οπως ειπε ο the horror ΜΗΝ το προσπερασετε…Ακουστε το…
Πραγματικα ενα μπραβο στους Agnes Vein…

Τους τσέκαρα στο myspace τους…πολύ καλοί:):!:

Πρωτη φορα τους ακουσα!!!Αρκετα καλοι.!!!

Με έψησες άσχημα, ούτως ή άλλως έχω ακούσει πολύ καλά λόγια από αλλού. Είναι πολύ όμορφο που όπως λες (θα το καταλάβω κ γω σύντομα) συνδιάζουν τα διαφορετικά είδη, κ μάλιστα με επιτυχία κ έχοντας κ δικό τους χαρακτήρα.
Αν δεν κάνω κ λάθος είναι κ συντοπίτες :stuck_out_tongue:

ναι, είναι από την πόλη που παράγει μπουγάτσα με τυρί.:stuck_out_tongue:
πάντως ειδικά αυτό το “the fall” τι έπος είναι?

Παίζει κάνα λινκ να ρίξουμε κι εμείς καμιά αυτιά γιατί δεν βρίσκω τίποτα γενικά;…

άντε, ακούστε το.μιλάμε για δισκάρα.
επίσης ξέρει κανείς αν έχει κανονική διανομή στα δισκοπωλεία ή αν το παίρνουμε επικοινωνόντας με τη μπάντα?

μεγάλος δίσκος…αντί να συζητάμε για τέτοιες μπάντες/κυκλοφορίες,αυγανιζόμαστε με άλλα που θα ξεχαστούν πάραυτα.

Τους είχα πρωτοδει σε φεστιβαλοlive-άκι στη Ν.Μάκρη, πριν 1-2 μήνες.
Ήταν τόσο εντυπωσιακά καλοί, που φύγαμε όλοι παραμιλώντας. Μπράβο στα παιδιά, να’ναι καλά να παίζουν έτσι…

Λοιπόν, μη ξαναδώ εδώ μέσα μιζέριες τύπου “μπράβο στα παιδιά”, “στέκει δίπλα σε κυκλοφορίες του εξωτερικού”, “γκολ ο θεός Δέλλας” και άλλα κακομοίρικα κλισέ, το δισκάκι ΓΑΜΑΕΙ.
Απλά κι ασάλιωτα, και μόλις συνειδητοποίησα ότι έχασα κάπου 4 ακροάσεις του για να δω το θίασο του Καζλάουσκας να γίνεται τόπι από τους άμπαλους τούρκους.
Απαράδεκτος.
Λοιπόν, αυτό πάει για αγορά άμεσα, πιο μετά μέσα στη χρονιά θα σας πω αν πάει και στα καλύτερα της χρονιάς. Λογικά πάει, αλλά κρατάμε μια πισινή.

Και γαμώ τις μπάντες αν και δεν πολύακούω το ιδίωμα. Ο μπασίστας τους είναι διπλανός μου στην Τούμπα! Μαζί χτυπιόμαστε για τον Garcia :metal:

Kατέβασα και άκουσα 2 φορές. Δε χρειάζονται παραπάνω, θα σβηστούν και θα αγοραστούν στις 8 Οκτώβρη που παίζουν στο ΑΝ. Άλλωστε μόνο έτσι θα στηριχτεί η μπάντα πραγματικά. Μη δω κανένα ζωντόβολο που έχει απαντήσει εδώ ονλάιν τη μέρα που παίζουν, θα σας πάρει όλους ο Μέλκορ και θα σας στείλει εκεί που ξέρετε.

Τώρα σε αυτά που άκουσα. Έχουμε ολντσκουλιές, και μοντερνιές, δεμένες μ’ένα πολύ καλό και ανεπιτήδευτο τρόπο. Άκουσα γενικά το ντουμ όπως θέλω να το ακούω. Τραχύ, μονολιθικό αλλά όχι απάλευτο. Δυναμικό και τολμηρό. Τους βγαίνει πραγματικά πολύ ωραία, ούτως ή άλλως στους Νάσιοναλ Πορνογκράφικ έχουν φανεί δείγματα του πόσο έξυπνοι και καταρτισμένοι είναι (άλλη φάση εκεί βέβαια). Δεν έχω στίχους, αλλά πόσο γαμάτος παραπάνω όταν χώνεις τίτλους από Σιλμαρίλλιον? :smiley:

Περιττό να πούμε πως ο δίσκος τσαλαπατά αβίαστα τις μισές ΠΑΠΑΡΙΕΣ που ποστάρονται στα μπλογκ ολημερίς κι ολονυκτίς. Ακούς χόρορ παληκάρι μου?

Λοιπόν αυτά, κι ένα σαλούτ στη μπάντα, που τους είχαμε γνωρίσει με το bleedin στο ξενοδοχείο στην Ολλανδία την εποχή της τέφρας.

προφανώς και δεν εννοείς το σλατζοσουάμπ.:country:

Αυτό βασικά. Από τα καλύτερα της χρονιάς και ο τρόπος να μπλέξουν σλατζοντούμ με επικούρες ζόρικος και απόλυτα επιτυχημένος. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να ακούγεσαι σάπιος και επικός ταυτόχρονα. Ε με το που βλέπω και τολκινάδικη θεματολογία είμαι τώρα να ψάχνω και στίχους και τα ρέστα.

Edit : Προς το μάλλονν άνετα η καλύτερη εγχώρια κυκλοφορία

Μαγκιά τους που δεν ακολουθούν την πεπατημένη για να τα μπλέξουνε (βλ. π.χ. Rwake), αλλά -τεράστια μαγκιά- έχουν ανακατέψει πολλά πράματα μέσα στις επιρροές τους.
Δηλαδή ακούς Agnes Vein και το μόνο πράμα που σου’ρχεται στο μυαλό είναι μια θολή Μπαθορίλα, αλλα και πάλι όχι άμεσα, οι τύποι έχουν διαβάσει και αφομοιώσει και τα “παιδιά” των Bathory.
Από κει και πέρα, ακρόαση με την ακρόαση ανακαλύπτω κι άλλα πράματα, δηλαδή το ομώνυμο (κομματάρα) μου φέρνει κάπως σε Necromantia αλλά με έναν περίεργο τρόπο, γενικότερα οι τύποι έχουνε ψαχτεί πολύ κι έχουν κάνει κάνει πολύ καλή δουλειά.

Μόνο μου παραπονάκι το εισαγωγικό “Melkor” μού ακούγεται κατώτερο από τα υπόλοιπα, αλλά ο δίσκος όσο προχωράει ανεβαίνει. Duality-Outro έχουμε τελειότητες.
Μεγάλος δίσκος.

Προσυπογράφω κάθε λέξη.

Μια χαρά σπιτογκρεμιστής είναι και το Melkor ρε.

OK, κάθε φορά που το ακούω θέλω να βγω στο μπαλκόνι και να φωνάζω “ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΕΓΝΑ!!”. Είναι το Tombs του 2010 για μένα από άποψης ενθουσιαμού και δισκάρας-από-το-πουθενά.

Έπος και respect στους μάγκες που το δημιούργησαν.