Al DiMeola Στις 19 Νοεμβριου Στην Αθήνα

Όμορφα!
Αφού το πρωί άνοιξα thread για τη συναυλία του Chick Corea στην χώρα μας και γκρίνιαξα που δεν τους είδαμε μαζί πέρσι ως Return To Forever, είπα να μπω, τελείως συνειρμικά, στη σελίδα του Meola και με μεγάλη έκπληξη να είδα αυτό!

Χαίρομαι που θα δω έναν από τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες, (τον άνθρωπο που έχει συνθέσει το Grande Passion!!!) για έκτη φορά αν δεν κάνω λάθος!!!:D:D:D

Καλή φάση!!! Ελπίζω σε απόλυτα ηλεκτρικό show γιατί μόνο ακουστικά τον έχω δει να παίζει.

Αλήθεια το CYPRESS, GREECE που γράφει σημαίνει ότι θα παίξει στην Κυπαρισσία? :stuck_out_tongue:

Xαμαιλέοντα μου έφτιαξες τη μέρα! :):smiley:
Για μένα θα είναι η 7η φορά που τον βλέπω σόλο, 8η αν βάλουμε και το περυσινό με RTF.
Mακάρι να περιόδευαν και φέτος μαζί… :roll:

Μένει να μάθουμε και τον χώρο: Δεν θα ήθελα να είναι Παλλάς λόγω ακριβών εισητηρίων και ναζί ταξιθετών…[-X

Ωραία νέα! Μόνο στο Λυκαβηττό τον είχα δει πριν κάποια χρόνια και μου είχαν φύγει τα σαγόνια!

Να δούμε πόσο θα έχει και το εισητήριο βέβαια…

RTF???
Σε ζηλεύω!!!
Παιδιά δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αλλά πριν από κάποια χρόνια ο Meola είχε παίξει στα Τρίκαλα (2004 νομιζω) στα πλαίσια κάποιου τοπικού φεστιβάλ. Και όχι, δεν κάνω πλάκα!:slight_smile:

Επιβεβαιωνω το παραπανω μιας και ειμαι απο τα Τρικαλα και το ξερω. Ειχε παιξει στο Μυλο του Ματσοπουλου για οσους γνωριζουν αλλα δεν ειχα παει γιατι τοτε (ημουν δευτερα γυμνασιου) δεν τον ηξερα. :expressionless:

Εγώ ως αρρωστάκι με Meola είχα έρθει και την επόμενη ξανακατέβηκα να τον δω Λυκαβυττό! Το μέρος πάντως στα Τρίκαλα ήταν πάρα πολύ ωραίο.
Επίσης τον Σεπτέμβριο είχε παίξει στο Θέατρο δάσους στη Θεσσαλονίκη.

και γω απο τρικαλα και οντως ειχε ερθει…
και ο Δημαρχος μας οταν βγηκε να τον προσφωνησει σε καποια φαση ειπε…’’…ελα Αλντι…’’
χαχαχαχαχααχα…με κατι τετοια εχουν δικιο που μας λενε βλαχαδερα ωρες ωρες…δεν ξερω αν το θυμασαι αυτο kameleon…

To 2004 τον είχα δεί και εγώ στον Λυκαβηττό. Δεν με ξαφνιάζει που έπαιξε και αλλού στην Ελλάδα γιατί γενικά γουστάρει πολύ Ελλάδα και ΄Ελληνες, στην Αμερική έχει παίξει μέχρι και σε συναυλία διοργανωμένη από ομογενείς υπέρ της Κύπρου.

:lol::lol: Κορυφαίο!

Εγώ θυμάμαι όταν είχε πρωτοέρθει Ελλάδα το '86 (και ήμουν εγώ τότε γυμνάσιο Φένια… :roll:#-o) για να παίξει στον δίσκο “Latin” του Νταλάρα. Τότε ο Σαββόπουλος παρουσίαζε μία εκπομπή στην τηλεόραση και είχε ως συνεργάτη τον δημοσιογράφο/στιχουργό/ιδιοκτήτη νυχτερινών μαγαζιών Άρη Δαβαράκη που εκείνα τα χρόνια το έπαιζε ειδήμονας στα πάντα, πρώτη μούρη κλπ.
Ο Δαβαράκης είχε πάει στο στούντιο να κάνει ρεπορτάζ για τις ηχογραφήσεις, τον ρωτάει ο Σαββόπουλος πως ήταν και αυτός του απαντάει:
“Λοιπόν, ο τύπος αυτός είναι και πολύ καλός κιθαρίστας” #-o
Ναι, και ο Πάπας είναι και λίγο καθολικός ξέρω γώ… :lol::stuck_out_tongue:

Mule μας ισοπέδωσες… :slight_smile:

πάντα ευπρόσδεκτος ο τεράστιος Meola…

…όντως το Cypress τιι είναι? :-k

Θυμάμαι κάτι χειρότερο. Ότι γενικότερα οι περισσότεροι ήταν διάφοροι επίσημοι τοπικοί φορείς… και εγώ που είχα έρθει κατευθείαν τόσα χιλιόμετρα ως φανατικός βλαμμένος είχα καθήσει σαν τη μύγα μες στο γάλα που λένε.
Πίσω μου λοιπόν, καθόντουσαν δυο κυριούλες, ηλικιωμένες και ευκατάστατες, οι οποίες μέχρι να βγει ο ΘΕΟΣ είχαν πιάσει κουλτουροκουβέντα. Δηλαδή για κομμωτήριο, ρούχα και άλλα τέτοια. Πριν πει ο δήμαρχος λοιπόν “και τώρα ο Άλντι ο Μέολας!!!”, είπε αν θυμάσαι για κάποιους ντόπιους καλλιτέχνες (Τσιτσάνης αν δεν κάνω λάθος κτλ.) ώσπου η μια από τις 2 κυριούλες πετάγεται γεμάτη χαρά και χιούμορ και λέει ακριβώς πριν ακουστεί το όνομα του μέγιστου: Πες και για τον Καραφώτη μας καλέ πες και για τον Καραφώτη!!!
Είναι θαύμα το ότι έζησε η βλάσφημη!:p:p:p

χαχαχαχαχ ποστ mule και kameleon respect!!! πεθαινω !! :lol::lol:

Άσε fenia, αναστατώθηκα πρω’ι πρωί που το θυμήθηκα! :D:D:D

kameleon, έγραψες ιστορία…

xaxaxaxaaxax δεν παιζει…βασικα να σου πω οτι δεν ειχα παει τοτε…δεν ηξερα τι παει να πει DiMeola τοτε και να σου πω την αληθεια δεν το ειχα μαθει και γω…ειχε πααει ομως ενα φιλαρακι μου και οταν ακουσε το σκηνικο που περιεγραψα παραπανω ειχε λιωσει στα γελια…και γω μετα οταν μου το διηγηθηκε…
τεσπα…πραγματικα επρεπε να νιωθεις εχμμμ καπως παραξενα εκει μεσα…φανταζομαι πως ακουσαν ολοι οι αμουσοι κει περα πως ερχεται πολιτιζμος και πλακωσανε να φωτογραφηθουνε με τον δημαρχο και τον αλντι που παιζει στα μεγαλα τα σαλονια της μουσικης:p

Για να δούμε και χώρο. Δυστυχώς βλέπω να παίζει στο “πάμφθηνο” Παλάς.

Παίζει και ηλεκτρικό και ακουστικό σετ; Ξέρει κανείς; Mule;

Να ακούγαμε και κανα Flight Over Rio τι καλά που θα 'τανε…:roll:

Επίσης μήπως ξέρει κανείς ποιοι θα τον συνοδεύουν; (κανάς Gadd ίσως;:wink:

Την τελευταία φορά που είχε έρθει, αν δεν κάνω λάθος ήταν στην Σφεντόνα, έπαιξε κυρίως ηλεκτρικό show και 2-3 ακουστικα μέρη.

Ναι, στη Σφεντόνα ήταν και ήταν πολύ έυχάριστη έκπληξη γιατί είχε να παίξει ηλεκτρική (και το ανάλογο υλικό) live πολλά χρόνια. Παρ’ όλο που στο εισητήριο τον είχε φωτογραφία με μία PRS δεν είχα καταλάβει τι μας περίμενε…
Καταλήξαμε να ακούσουμε Senor Mouse και Egyptian Danza εκείνο το βράδυ!
Κατάφερα να του μιλήσω μετά την συναυλία και του επεσήμανα πόσο χάρηκα που έπαιξε αυτά τα κομμάτια που δεν έπαιζε για χρόνια και μου απάντησε πως πράγματι πάει πολύς καιρός που δεν τα έχει παίξει, χαμογελώντας με ένα ύφος “ναι, και εγώ γουστάρω τρελά που τα ξαναπαίζω”. Μπορεί στο πίσω μέρος του μυαλού του να υπήρχε ήδη η σκέψη της επανένωσης RTF! 8)

Στην Αμερικάνικη περιοδεία του φέτος περιόδευσε με το World Sinfonia σύνολο του που εστιάζει σε ethnic/latin/tango (Piazzola). Με αυτούς παίζει κυρίως ακουστικά (ο θεός να το κάνει ακουσικά, η Ovation περνάει μέσα από midi και ότι εφφέ μπορείς να φανταστείς) και παίζει και μερικά κομμάτια από την περίοδο που αναφέρεις. Aπό το Elegant Gypsy παίζει συνήθως το Mediterranean Sundance και όχι το Flight Over Rio πάντως.

Η σύνθεση των World Sinfonia φέτος ήταν:

Al Di Meola - acoustic and electic guitars
Fausto Beccalossi - bandoneon
Peo Alfonsi - guitar
Victor Miranda - bass
Gumbi Ortiz - percussion
Peter Kaszas - percussion

Mην επηράζεστε από το μικρό του 2ου κιθαρίστα, δεν νομίζω ο DiMeola να προσλάμαβανε ποτέ κιθαρίστα “όνομα και πράγμα” :stuck_out_tongue:

To θέμα είναι πως δεν ξέρουμε αν εδώ θα έρθει περιοδέυοντας ως World Sinfonia oπότε μην θεωρείτε τίποτα από τα παραπάνω δεδομένα.