Πέθανε ο Alex Chilton

Γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου του 1950 στο Memphis και στα 16 προσχώρησε στους Develles που άλλαξαν το όνομά τους σε Box Tops και έβγαλαν το πασίγνωστο “The Letter” το 1967.

Επόμενο γκρουπ του οι Big Star στα πρώτα χρόνια των '70ς. Τα κομμάτια τους “Holocaust”, “Kangaroo”, “Big Black Car” διασκευάστηκαν από τους This Mortal Coil, τον Beck και τους Walkabouts, αρκετά από τα υπόλοιπα διασκευάστηκαν από πολλούς ενώ το “September Gurls” έγινε όνομα γερμανικής εταιρίας.

Η σόλο καριέρα του ξεκίνησε το 1978 στη Νέα Υόρκη με το κλασικό πλέον single “Bangkok” που ηχογράφησαν οι Sacred Cowboys, οι Nomads και άλλοι.

Έκανε παραγωγή στο “Graveste Hits” και το “Songs the Lord Taught Us” των Cramps και το “Behind the Magnolia Curtain” των Panther Burns του Tav Falco στους οποίους υπήρξε και μέλος.

Έπαιξε στο “Can’t hardly wait” των Replacements απ’το δίσκο του 1987 “Pleased to meet me” που περιελάμβανε και το κομμάτι “Alex Chilton” που του αφιέρωσαν.

Κυκλοφόρησε 5-6 σόλο άλμπουμ και άλλα τόσα live.

Υπήρξε αλκοολικός, επιβίωσε του τυφώνα Katrina στη Νέα Ορλεάνη και πέθανε στις 17 Μαρτίου 2010 στην ίδια πόλη ενώ ετοιμαζόταν να παίξει στο South by Southwest Festival του Austin. Πιθανότερη αιτία θεωρείται μέχρι στιγμής η καρδιακή προσβολή.

Πηγή: http://www.mic.gr/news.asp?id=33528

Όχι ρε φίλε. Και ετοιμαζόταν για νέο άλμπουμ από ότι θυμάμαι… RIP

r.i.p

R.I.P.

Πριν λίγο καιρό είχα πάθει εμμονή με το The Letter, σύμπτωσις…