All i hear...is BURN (φωτιές)

Δράμα! Ντροπή! Τι να πω… ρεζίλι…

Άσε εγώ κανονικά θα ήμουν εκεί τώρα αλλά γύρισα Αθήνα εδώ και 1 βδομάδα λόγω εξεταστικής…

Πάντως άμα ήμουνα κάτω και ζητούσαν εθελοντές θα πήγαινα χωρίς 2η σκέψη…

Όπου να’ναι γυρνάει και ο darkofthesun από Αρκαδία και θα μου δώσει λεπτομέρεις…

Δεν θα μπορουσες να τα πεις καλυτερα.

Παντως εντυπωση μου κανει το γεγονος οτι μερικοι μεγαλυτεροι κυριως(αν και καταλαβαινω πως οτι εχουν και δεν εχουν ειναι αυτα τα σπιτια και τα χωραφια κ.λ.π.) καθονται στα χωρια ενω σε μερικες περιπτωσεις υπαρχουν ελπιδες διαφυγης/εκκενωσης “για να σωσουν τις περιουσιες τους”. Τι να σωσεις; Με τι; Με το λαστιχο του κηπου; Αξιζει περισσοτερο απο την ζωη τους;

Εdit: Παρτε φωτο.

Στους 52 λοιπόν οι νεκροί και ο αριθμός των θυμάτων ολοένα και αυξάνει, είναι πραγματικά τραγικό. Η Χώρα μας έχει κυρηχτει σε έκτακτή ανάγκη. Αναμένουμε βοήθεια από Γαλλία Και το Έλεος του Θεου!Αισθάνομαι πραγματικά μεγάλη λύπη και θα ήθελα να πώ στα δικά μας τα παιδιά που έχουν τους δικούς τους εκει κατω κουράγιο…

Και ο πατέρας μου δε φεύγει από τους Γαργαλιάνους.
Είναι αυτό που λέμε ότι πονάνε μερικοί άνθρωποι τον τόπο τους.

Αν μπορει να βοηθησει σε συνδιασμο με τους πυροσβεστες ως εθελοντης καλα κανει και μενει αλλα αν μιλαμε για σχεδον περικυκλωμενα χωρια με 70χρονους που καθονται να σωσουν(τι πλεον;) τοτε μιλαμε για αυτοκτονια.

Δυστυχώς η φωτιά πέρασε και στην Αχαία και πλησιάζει στο χωριό μου…Μάκαρι ο Θεός να βάλει το χέρι του…

Μόλις γυρισα απο Τρίπολη. Γύρισα γρήγορα. Κάτω γίνετε χαμός. Και τα 2 τα χωρια μου απειλουνται. Απο το πρωί προσπαθω και κρατώ τα μάτια μου να μη δακρυσουν και να μην αφεθω στο φόβο και το αγχος. Χθες ήμουν στο χωριό μου οπου έχει απέναντι τον Ταύγετο και αριστερά τον Πάρνωνα. Βλέπαμε παντου φωτιές και καπνούς.
Φοβάμαι. Γυρνούσα στην Αθήνα κι ήταν χειρότερα. Εβλεπα να καλύπτετε απο ένα χοντρο γκρίζο στρώμα καπνου και ρήπης. Δεν αντέχω.

Καλή τύχη σε όλους που είστε κοντά…
Ο ουρανός γεμάτος καπνός και ο αέρας να φέρνει στάχτη, μυρωδιά καμμένου… Πρώτη φορά συνειδητοποίησα πραγματικά πόσο κοντά μας (όπου κι αν είμαστε) είναι οι πυρκαγιές. Μακάρι μόνο να μην υπάρξουν άλλα θύματα. Τουλάχιστον λένε ότι θα πέσει ο αέρας.

Πόσο εγκληματιας μπορεί να είσαι για κανεις κάτι τέτοιο…Επιτέλους για πόσο θα είμαστε στο έλεος της τύχης έχουμε καταχρεώσει την χώρα για μαλακίες και εκεί που πρέπει να δώσουμε λεφτά τα αφήνουμε στην τύχη…Κάντε ότι πρέπει για να σωθεί ο κόσμος και ας κυρήξουμε και πτώχευση!
Όσοι έχετε δικούς κάτω κουράγιο…

καπου το εχω ξαναγραψει…περα απο την λυπη…περα απο την οργη…ισως αυτο μας αξιζει…τι θελω να πω…εσεις παιδια (που εξηγουμαι δεν ειναι δικια σας η ευθυνη, μαλλον των πατεραδων μας) που μενετε πχ παπαγου χολαργο, εχεετε αναρωτηθει ποτε οτι πριν 20 - 30 χρονια εκει που μενετε ηταν δασος???και οτι καποτε καηκε και ηρθαν καποιοι εργολαβοι καταπατητες και χτσαν στα καμενα…και μετα ηρθαν και οι αγοραστες (οι γονεις μας, οι παπουδες μας και αυριο εμεις οι ιδιοι) και ολο αυτο μετετραπηκε σε φαυλο κυκλο??? Κακα τα ψεματα…εμεις που σημερα κλαιμε, εμεις οι ιδιοι αυριο μολις δουμε την πρωτη ευκαιρια θα τρεξουμε να χτισουμε τις πολυκατοικιαρες μας τα εξοχικα μας εκει που καποτε ηταν δασος…Ειναι πολυ ειρωνικο…απο τη στιγμη που υπαρχει ζητηση για φρεσκο πραμα, θα υπαρχει κ η προσφορα απο τους εργολαβους…Γι’αυτο λεω ισως αυτο μας αξιζει…

Το αιώνιο πρόβλημα του Έλληνα!!!Πάντα ασχολούμαστε με το παρελθόν και το παρόν αλλά ποτέ δε σκεφτόμαστε τι θα γίνει στο μέλλον!

Δεν ξερω τι να πω, κοντευω να καταρευσω. Το χωριο μου κατακαηκε, δεν εχω ιδεα τι εχει μεινει ορθιο, αν εχει μεινει τιποτα. Υπαρχει περιπτωση να εχουμε και εμεις ανθρωπινες απωλειες, μακαρι να μην…

Το χειροτερο ειναι οτι τωρα που καιγονται τα καλυβια απειλουνται σπιτια πολυ καλων φιλων. Μιλαμε για παιδια οπου εκει ειναι η μονιμη και μοναδικη κατοικια τους. Τι να πω, εχω αχγωθει οσο δεν παει…

Και εχουμε και τον π**τ@ν@ς γιο τον Γιωργακη τον Παπανδρεου να μιλαει για κομματικους στρατους τετοιες ωρες. Τι να πω ρε πουστη μου, ποσο σκατανθρωπος και σκατοψυχος πρεπει να εισαι για να εκμεταλευεσαι τοσες ανθρωπινες απωλειες και μια τεραστια τραγωδια για να κερδισεις μερικους ψηφους παραπανω. Αν εστω και μια, οχι περισσοτερες, εστω και μια λεμε φωτια αν αποδειχτει οτι μπηκε για εκλογικους λογους να μην σωσετε να ξημερωσετε αλητες, υποκριτες πρασινοφρουροι. 1000% μπορει να φταιει η τρισαθλια κυβερνηση της ΝΔ αλλα η χρησιμοποιηση ανθρωπινων απωλειων στο βωμο της εκλογικης νικης ειναι οχι μονο απαραδεκτη αλλα τελειως απανθρωπη ενεργεια.

Με συγχωρειται για το απαραδεκτο υφος μου αλλα ειμαι απιστευτα φορτισμενος. Αν σας ενοχλει το ποστ μου διαγραφτε το…

Αμεσα συσχετιζομενο με τις πυρκαγιες, οποιος δε βαριεται ας διαβασει…

Το Διακύβευμα από την Αναθεώρηση του Άρθρου 24 του Συντάγματος

Τι διακυβεύεται λοιπόν ειδικότερα με την αναθεώρηση του άρθρου 24;

1)Η πρώτη απάντηση είναι προφανής, αφού τα δεδομένα προκύπτουν από την επίσημη απογραφή των ελληνικών δασών του 1992 και τα στοιχεία που έχουν θέσει υπ? όψιν μας οι αρμόδιοι δασολόγοι. Διακυβεύονται τουλάχιστον 40.000.000 στρέμματα δασικών οικοσυστημάτων, των οποιών η συνεχιζομενη εδώ και χρόνια καταπάτηση και οικοπεδοποίηση θα νομιμοποιηθεί και θα ολοκληρωθεί.

Η σημερινή αναθεώρηση αποτελεί την επισφράγιση μιας προσπάθειας αλλαγής του προορισμού του δασικού πλούτου της χώρας, η οποία ξεκίνησε εδώ και κάποιες δεκαετίες, προωθήθηκε επίμονα με νόμους και νομοσχέδια που συνάντησαν την σταθερή αντίδραση του ΣτΕ, προσέκρουσε, όπως φάνηκε στην προηγούμενη αναθεώρηση, στο λαϊκό αίσθημα και υποχώρησε προσωρινά.Είναι μια προσπάθεια που βασίζεται σε δύο βασικούς νομιμοποιητικούς μύθους, στους οποίους αξίζει να αναφερθούμε εν τάχει.

Ο πρώτος μύθος είναι η υποτιθέμενη διάκριση μεταξύ δασών και δασικών εκτάσεων. Σύμφωνα με αυτόν, υπάρχει ουσιώδης ποιοτική διαφορά μεταξύ δάσους και δασικής εκτάσεως, η οποία δικαιολογεί την διαφορετική τους νομική μεταχείριση από απόψεως προστασίας.
Ο δευτερος μυθος διατείνεται ότι τα δασικό ζήτημα έχει ανακύψει εξαιτίας της εμμονής του ΣτΕ σε μια αυστηρή και άκαμπτη στάση έναντι των δασών, η οποία στραγγαλίζει την οικονομική ανάπτυξη και ανατρέπει κεκτημένα δικαιώματα των ασθενεστέρων ιδίως τάξεων.

2)Επελέγη, λοιπόν, η οδός της καταστροφής του δάσους διά της δήθεν μείζονος προστασίας του (έτσι τουλάχιστον προκύπτει από την αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει τις κυβερνητικές προτάσεις). Πώς γίνεται αυτό; Με την υπαγωγή του δάσους στον χωροταξικό σχεδιασμό.Πρόκειται βέβαια για χονδροειδές τέχνασμα, που δεν ξεγελά κανέναν. Γιατί είναι γνωστό σε νομικούς και μη, ότι ο χωροταξικός σχεδιασμός, δηλ. ο καθορισμός των επιτρεπομένων κατά χώρο και χρόνο χρήσεων γης, ξεκινά από εκεί που τελειώνουν τα απολύτως προστατευτέα οικοσυστήματα, εκείνα δηλ. των οποίων τη χρήση καθορίζει ευθέως το ίδιο το Σύνταγμα. Και αυτά είναι κατ? εξοχήν τα δασικά οικοσυστήματα, ως προς τα οποία το Σύνταγμα παρέχει πλήρη ρύθμιση.
Πώς οριοθετούνται τα συστήματα αυτά, θα μας τα πει το δασολόγιο, το οποίο βεβαίως δεν υπάρχει, χάρη στην εσκεμμένη και ασυγχώρητη παράλειψη της Πολιτείας να συμμορφωθεί, εδώ και 31 χρόνια, στη συνταγματική επιταγή και τη σχετική απόφαση του ΣτΕ.

3)Και ερχόμαστε εδώ στο τρίτο διακύβευμα από την αναθεώρηση του άρθρου 24, το οποίο συνδέεται όχι πλέον με την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά με την υπονόμευση του χαρακτήρα του ελληνικού κράτους ως κοινωνικού Κράτους Δικαίου και Προνοίας, όπως ορίζει το Σύνταγμα.Και τούτο γιατί τα δάση, εκτός από πολύτιμα οικοσυστήματα, αποτελούν και το βασικό κορμό της ελληνικής δημοσίας κτήσεως, δηλ. του κοινού των Ελλήνων, το οποίο θα κληροδοτηθεί στις επόμενες γενεές.

Έτσι λοιπόν, η αναμενόμενη συνέπεια της αναθεωρήσεως του άρθρου 24 δεν θα είναι απλώς η οικοπεδοποίηση των δασικών εκτάσεων που βρίσκονται σήμερα στα χέρια ιδιωτών, αλλά η οριστική έξοδος από τη δημοσία κτήση, και άρα η απώλεια για τις μελλοντικές γενεές των Ελλήνων, εκατομμυρίων στρεμμάτων δημοσίων δασών και άρα δημοσίας γης.

(αποσπασματα απο:
Μαρία Καραμανώφ
Σύμβουλος Επικρατείας,
Μέλος Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος ,

Ομιλία σε Δημόσια Συζήτηση με θέμα: Θέμα: «Οι Συνταγματικές αλλαγές κατά του φυσικού περιβάλλοντος» στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας στις 13/12/2006

φιλε γαμησε τα…τι να πω???προσπαθω εστω και λιγο να καταλαβω τι περνατε, αλλα ειναι αδυνατο…υπομονη (οσο μπορει να λεχθει κατι τετοιο) και ευχομαι τα πραγματα να καλυτερεψουν…εχεις την συμπαρασταση ολων μας…

και παρατα τους πολιτικους…απο τετοια λαμογια μην περιμενεις καλο…

ΣΤα χωρια όμως που καίγονται δεν έχουν κόψει τόσα πολλά δεντρα. Γιατί λοιπον καίγονται αυτα;

μονο υποθεσεις μπορω να κανω…το εγραψα κ παραπανω: απο ζαχαρω/λιμνη καιαφα θα περασει ο νεος υπερσυγχρονος αυτοκινητοδρομος της ιονιας οδου…σε χωρια φωτιες μπαινουν για επεκταση των βοσκοτοπιων…επεκταση μεγαλων ξενοδοχειακων μοναδων σε παραθαλασιες αλλα και ορεινες περιοχες…
το θεμα ειναι οτι καποιος μπορει να βαλει φωτια για εναν απο τους σε μια περιοχη μικρη και απο ανεμους /καυσωνα/ ανικανοτητα αρχων να φτασει στο αλλο ακρο…

Μπραβο Isis για το ποστ σχετικα με την αναθεωρηση του αρθρου 24. Μαλλον δεν εχει δοθει τοσο μεγαλη βαρυτητα οσο θα επρεπε και το εχουμε παρει στα αψηφιστα. Και ας ειναι τοσο σοβαρο…

Με μεγαλο παραπονο απο καποιον εκει πανω (αληθεια, υπαρχεις τελικα…?) θελω να ποσταρω το παρακατω:

[I]Πόσα ποτάμια αίμα
Πόσα ποτάμια δάκρυ
Και πόσα παρακάλια θέλεις
ακόμα από μας

Τώρα που τρελαθήκαμε
Και λύσσαξε η μπόρα
Αν ήσουνα ποτέ εδώ
πες μου που είσαι τώρα;

Αν είσαι θεός
Γιατί δεν μας λυπάσαι
Αν είσαι θεός
Γιατί δεν μας μιλάς
Αν είσαι θεός
Γιατί δεν μας θυμάσαι,
γιατί γυρνάς την πλάτη,
γιατί μας παρατάς

Φτύνουνε τ’ όνομά σου
Κατώτεροι θεοί
Ουρλιάζουνε κατάρες
γιατί σιωπάς εσύ

Κρατούνε τις ζωές μας
Του δαίμονα τα κτήνη
Αν είμαστε παιδιά σου εμείς
γιατί νικάν’ αυτοί;
γιατί νικάν’ αυτοί;
γιατί νικάν’ εκείνοι;
[/I]

Οπου “μπορα” μπορειτε να βαλετε ο,τι θελετε…

κατσε ρε μαστορα…νταξ…δεν δικαιολογω κανενα πολιτικο που κανει τετοιες δηλωσεις…ο κωστακης ομως που με τα μετρα αποζημιωσης στους πληγεντες κοστολογησε καθε νεκρο 6.000 ευρω στην οικογενεια του ειναι καλυτερος?? περσυ που καηκαμε στο γυθειο και χασαμε πατρικα και ελαιωνες τις αποζημειωσεις (5 ευρω η ριζα-και μονο αν εισαι δηλωμενος αγροτης) ακομα τις περιμενουμε…μην τρελαθουμε δηλαδη…για τον πουτσο ειναι ολοι τους, μη χαλας τη χολη σου για δαυτους…κουραγιο, και υπομονη…τπτ αλλο…

Ρε φιλε διαβασε πρωτα τι γραφω και μετα κρινε με…

Αν ειχες παρακολουθησει προηγουμενα μου ποστ σε αλλα threads θα ηξερες τι εκτιμηση τρεφω για τους πανηλιθιους καραγκιοζηδες που μας κυβερνανε…
Φιλικα.