All i hear...is BURN (φωτιές)

Μα,δεν το πιάνεις…?ΧΕΣΤΗΚΑΝ αν καόύν όλα τα δάση,το συμφέρον τους κοιτούν.Όσο για το ότι δεν θα καίγαν τόσες εκτάσεις,αν χρειαζόταν θα καίγαν και περρισσότερα.Η απληστία δεν έχει όριο ποτέ:wink:

Μα, ο λόγος που πήρε τόσες διαστάσεις η φωτιά δεν είναι οι εμπρηστές. Είναι η μπανανία του κρατικού μηχανισμού. Και να σου πω και κάτι, αν θέλεις να μιλήσουμε για θεωρίες συνομωσίας, ας μιλήσουμε για την Ιόνια οδό. Αυτό το δέχομαι, ως ένα βαθμό.

Όταν βάζει κάποιος φωτιά δεν ξέρει μέχρι που θα φτάσει. Έβαλε ο ένας επίτηδες στην Ηλιεία, έβαλε καταλάθος και η γιαγιά και άρχισε να καίγεται ο νομός. Ισχυροί άνεμοι, ζέστη, βάλε και κάποιους λανθασμένους χειρισμούς από τους υπεύθυνους και δημιουργήθηκε κόλαση. Ε, την επόμενη μέρα ο καθένας που επιθυμούσε να εκμεταλλευτεί κάποια δασική περιοχή, έβαζε φωτιά. Εδώ έβαλαν στην Καστέλλα και στη Φιλοθέη. Εκμεταλλεύτηκαν τις ευνοϊκές γι’ αυτούς καταστάσεις.

είδα μια φωτό σε καποιά απογευματινή εφημερίδα, με ένα καμμένο ξωκλήσι…
χα - αλλά επειδή θαύματα δε γίνονται και οι θεοί κωφεύουν…απλά έπειδή δεν υπάρχουν…
καλο είναι να κάνουμε τίποτα εμείς…

εγώ έχω να κάνω μερικές απλές παρατηρήσεις…

1. δεν υπήρχε υποδομή -
    ούτε από το πασοκ ούτε από τη ΝΔ - δεν υπάρχει εδώ και 20 και χρονια.
    όλοι τα τρώνε σε βίλες - σε προσλήψεις - σε ότι μπορεί να φανταστεί κανεις…

εδώ εμείς είμαστε σεισμοπαθείς … και τώρα 2 χρονια μετά μας λένε δεν έχει λεφτά…
όμως κάθε BO-ΛΕΥΤΗΣ παίρνει 90.000 για τις εκλογές !!!
30 x 90.000 (καθαρά - φανταστείτε αν παίρνουν και “μαύρα κονδύλια” έ κάτι “ψωρο”
2.700.000e δηλαδή κοντά στο ένα δίς … ψιλοπράματα …

ΘΕΛΟΥΝ ΟΧΗΜΑΤΑ και αεροπλάνα ?
ΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΜΠΟΛΙΚΑ !!! ή να νοικιάσουν ή whatever…

θα έπρεπε να απογορευόντουσαν οι πολιτικές συγκεντρώσεις - οι φιέστες και η διαφήμιση -
που θυμίζει SPAM - και απλά οι πολιτικοί να μπορούν να δημοσιεύουν τις ΘΕΣΕΙΣ τους -
και να μπορούν να μηνυθούν - αν παρεκκλίνουν από αυτές και μάλιστα ΑΥΤΟΦΩΡΑ !
όχι ασυλίες και να βουτάνε ομόλογα και να μας λένε και $#@$@#$@# απο πάνω…

καρκίνος είναι όλοι οι μέχρι τώρα πολιτικοί για την ελλάδα…
1 καλός μέσα σε 300 @#$#@$@#$#@$#@

1. παίρνουν λέει τηλεφωνα στο 199 και λένε ότι υπάρχουν φωτιές εκεί που δεν υπάρχουν…
    αυτό χαλαρά γίνετε ΕΠΙΤΗΔΕΣ και με σκοπό να δυσκολέψουν το έργο των πυροσβεστών…
    τα δε κανάλια … λένε ότι να ναι - για να κάνουν θέμα… απλά έχω να πω - ότι χτες έλεγε ο ant1 ότι καιγόμασταν …εδώ που παραθερίζω ενώ μια πολύ μικρή φωτιά σε έκταση 20 στρεμμάτων είχε σβήσει
    από την προηγούμενη μέρα…
    Εγώ νομίζω ότι το κάνουν και οικοπεδοφάγοι και πασοκτζήδες…
    λες και αν βγει ο ένας η ο άλλος - δεν θα είναι ίδιο το αποτέλεσμα…
    τόσες χρονιες καιγόμαστε… τόσες χρονιες @@ κάνουν αυτοί που θα έπρεπε να κάνουν κάτι…
    του χρόνου πάλι - θα το θυμηθούμε όταν καιγόμαστε και η τότε κυβέρνηση και αντιπολίτευση πάλι θα
    εππιρίπτουν ο ένας στον άλλο τις ευθήνες… το έργο το έχουμε ξαναδεί…

το οποιο μας οδηγεί στο τρίτο μου θέμα…

1. τις φωτιές τις βάζουν λέει οι τούρκοι… καλή θεωρία συνωμοσίας…
    αλλα αν θέλανε - να πλήξουν τον τουρισμό μας δεν θα τις βάζανε σε καμια ΡΟΔΟ ?
    καμια ΜΥΚΟΝΟ ? καμια ΚΡΗΤΗ ?
    μήπως ψάχνουμε να βρούμε τον ένοχο μακριά - και να αποποιήθούμε τις ευθύνες “μας” ?
    λέω μήπως … !?!

Να και οι πρώτες σατιρικές φωτό… ΠΡΟΣΟΧΗ. Σκοπός δεν είναι η διακωμώδηση αλλά η κριτική…

Τις εικόνες τις βρήκα στο http://www.flickr.com/photos/9526577@N06/

Τον τουρισμο θα θελαν να χτυπησουν… Μετα το 2004 ο τουρισμος γαμουσε εδω…

Αν τα λεφτα που θα εδειναν για προεκλογικη εξτρατεια τα δωσουν στον κοσμακι… Θα πιασουν και τοπο…

παιδια δεν υπαρχει πιο εφιαλτικο πραγμα απο την φωτια!
ειμαι στον μυστρα και προχθες την εβλεπα να κατεβαινει απο το παρνωνα σε αποσταση 5 χιλιομετρων.
το θεαμα απλα σου παγωνε το αιμα!
αλλα ευτυχως αλλαξε η φορα του αερα και πηγε προς τη θαλασσα.
αλλα και χτες πηγε να καει το σπιτι του πατερα μου στον μελιγαλα αλλα ευτυχως καταφεραν να σβησουν τη φωτια οι ιδιοι οι κατοικοι του μελιγαλα!

O karja_kurunen γράφει με ελληνικά, ΤΕΛΟΣ!

Aν πιστευετε οτι όλες οι φωτιές είναι έργο οικοπεδοφάγων η από αμέλεια τότε εγώ είμαι ο Αγιος Συμεών ο Στυλίτης…

Για να δουμε τι θα προκυψει απο τις ερευνες. Παντως, η θεωρια οτι το ΠΑΣΟΚ εχει σχεση ειναι αστεια. Οταν μια χωρα δοκιμαζεται απο καποια καταστροφη, η κοινωνια τεινει να εμπιστευεται την υπαρχουσα κυβερνηση και οχι να επιθυμει αλλαγη της…

Τα μεγαλύτερα πλήγματα για τη χώρα είναι τα εξής:

1.Τουρισμός…Πάνω που είχαμε πάρει τα πάνω μας και όντας απασχολούμενος στον τομέα αυτόν δεν θέλω να σκεφτομαι τι μελλει γίγνεσθαι στο κατεξοχήν πρώτο και προσοδοφόρο τομέα της οικονομίας…

2.Τοπικές οικονομίες…Οι αγροτικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες που για πολλούς αποτελούσαν την μοπναδική απασχόληση αποτελούν παρελθόν…Ενας θεός ξέρει πόσα χρόνια θα κάνουν να σταθούν όρθιοι πάλι αυτοί οι ανθρωποι…

3.Φυσικό περιβάλλον…Δεν θέλω να σκεφτώ σε τι περιβάλλον και θερμοκρασίες θα ζούμε από εδω και πέρα…

4.Ανθρώπινες ζωές…Μιλάμε για πόλεμο εν καιρώ ειρήνης…Τετοιο πράγμα δεν έχει ξαναζήσει η χώρα μας οπότε οι ηθικοί αυτουργοί ήξεραν πολυ καλά τι έκαναν…

Εν κατακλείδι η χώρα μετα από αυτήν την εθνική καταστροφή θα γυρίσει πολλά χρόνια πίσω…Μακάρι να βρούμε το σθένος και την δύναμη όλοι μαζί να την κάνουμε ξανά να ορθοποδήσει…

Σωστότατος.

Ας μοιραστώ και εγώ τις σκέψεις μου περί του θέματος μαζί σας, γιατί σε λίγο πάω για δουλειά και θέλω να την παρατείνω την παραμονή μου στο φόρουμ :stuck_out_tongue:

Εγώ θυμάμαι και παλιότερα (δεκαετία και βάλε) που η Ελλάδα είχε τόσες πολλές πυρκαγιές (όχι όμως τόσους νεκρούς). Για κάμποσα χρόνια όμως υπήρξε ύφεση και ελάχιστες φωτιές τόσο ανεξέλεγκτες και μεγάλης έκτασης. Αιτία ήταν η αλλαγή στη διαδικασία αντιμετώπισης των πυρκαγιών. Μέχρι τότε για να εξετάσουν την καταγγελία για πυρκαγιά έστελναν τους δασοφύλακες, οι οποίοι δεν είχαν την εμπειρία και τις γνώσεις για να εκτιμήσουν σωστά το μέγεθος της φωτιάς, δεν μπορούσαν να μελετήσουν την περιοχή για να βοηθήσουν τους πυροσβέστες όταν θα έρχονταν και καθότι αν ήταν όντως μεγάλη πυρκαγιά αυτοί δεν υποχρεούνταν να συμμετάσχουν στη δασοπυρόσβεση, είχε αποτέλεσμα να τα κάνουν όλα με το πάσο τους, με αποτέλεσμα να χάνετε πολύτιμος χρόνος.

Την χρονιά που αποφασίστηκε στις καταγγελίες να στέλνονται έμπειροι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, οι πυρκαγιές αντιμετωπίζονταν σωστά και γρήγορα (αφού ο πυροσβέστης μπορούσε να υπολογίσει προς τα που θα κινηθεί το μέτωπο, πόσες δυνάμεις χρειάζονταν και από που να προσεγγίσουν και ξεκινούσε και τη πυρόσβεση μόνος του) με αποτέλεσμα να υπάρξει δραματική μείωση του χρόνου που είχαν στα δελτία ειδήσεων οι πυρκαγιές (προφανώς γιατί δε γιγαντώνονταν όπως γίνεται σήμερα).

Τα φετινά με τις πυρκαγιές δεν είναι πρωτοφανή. Συνέβαιναν και παλαιότερα. Τα οργανωμένα σχέδια εμπρηστών υπάρχουν ΚΑΘΕ χρονιά. Το θέμα είναι κατά πόσον είναι ικανή η πυροσβεστική να τα αντιμετωπίσει. Τι άλλαξε φέτος? Από ότι διάβασα άλλαξε αυτό που σας περιέγραψα από πάνω. Αντί για αξιωματικούς της πυροσβεστικής, στις πρώτες εστίες φωτιάς στέλνεται όποιος πυροσβέστης (π.χ. μέχρι και εθελοντής δασοπυροσβέστης) βρίσκεται πιο κοντά. Αποτέλεσμα, τα πλεονεκτήματα που περιέγραψα προηγουμένως να μην εξασφαλίζονται. Στην Πεντέλη για παράδειγμα πρόσφατα, ο στάλθηκε εθελοντής δασοπυροσβέστης, που πήγε γρήγορα στο τόπο της καταγγελίας και εκτίμησε ότι είναι μικρή φωτιά που θα σβήσει μόνη της… Τα αποτελέσματα τα θυμάστε όσοι μένετε βόρεια…

Δε ξέρω, αν όντως αυτή είναι όντως η αιτία που γιγαντώθηκαν τόσες πολλές πυρκαγιές, αλλά είναι κάποιες σκέψεις που δεν έχουν ακουστεί εδώ μέσα μέχρι τώρα και ειπά να τις μοιραστώ μαζί σας. Αν όντως είναι αυτό το πρόβλημα, δε γνωρίζω τι ώθησε τους αρμόδιους στην αλλαγή της διαδικασίας. Ίσως η έλλειψη έμψυχου υλικού (πέρσι στην Άνδρο στην πυρκαγιά που είχαμε στο χωριό σε περίοδο με λίγες πυρκαγιές στην Ελλάδα, οι πυροσβέστες που ήρθαν ήταν τόσοι όσοι χρειάζονταν ώστε να αναλάβουν το πιο δύσκολο μέτωπο και να οργανώσουν εμάς τους κατοίκους για να αντιμετωπίσουμε τις υπόλοιπες μικρότερες εστίες) να οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα. Ότι και αν είναι πάντως θα πρέπει να εντωπιστεί γρήγορα και να διορθωθεί…

ΥΓ. Το χειμώνα θυμάμαι πορείες των εποχιακών πυροσβεστών που ζητούσαν να μονιμοποιηθούν (ελάχιστη προβολή από τα media όπως είναι το λογικό) Ένα περίεργο πράγμα: όλοι αυτοί οι εποχιακοί πυροσβέστες που έκαναν το χειμώνα τις πορείες, τώρα είναι εκεί και βοηθούν. Πολλοί από αυτούς βοηθούν ακόμα και τζάμπα αυτές τις μέρες… Δεν κάνουν πορείες στη Βουλή και ας έχουν τα μεγαλύτερα παράπονα από όλους μας…

Οταν ειναι σε κριση ισως.Μολις ξεπεραστει ομως,ψαχνουμε για τον τραγο.
Και ο πιο ευκολος τραγος ειναι η κυβερνηση.Παντα.Και επειδη η αντιπολιτευση το ξερει αυτο,θα κανει το παν για το εκμεταλλευτει.

Thanx… Εμεις το γλυτωσαμε… Αλλα ανεμος ειναι αυτος, ποτε δεν ξερεις… Και θα καιγοταν και ενα υπεροχο δασος πανω απο το σπιτι μας…

Θαναση, ειλικρινα, δεν ξερω τι να πω… Ευχομαι μονο να μην ειχατε ανθρωπινες απωλειες…

Ο 65χρονος συνελληφθει για προθεση… Η 77χρονη για αμελεια…

Τωρα, κατι θεωριες για τρομοκρατες, μυστικες δυναμεις κλπ ειναι πραγματι αστειες… Ο Ελληνας εχει γινει εχθρος της ιδιας του της χωρας… Και δεν μιλαω για εμπρησμους, οικοπεδοφαγους κλπ, μιλαω για αδιαφορια

Εδω οι Αμερικανοι ξαναεμπιστευτηκαν τον Μπους, 3 χρονια μετα την κριση. Ο τραγος θα βρεθει (και δικαιολογημενα) οχι στα προσωπα της κυβερνησης αλλα σε αυτα των συλληφθεντων για εμπρησμο (ειτε εκ προμελετης ειτε εξ αμελειας)…

Οσο για τα κομματα, το καθενα θα κανει την κριτικη του για το συμβαν. Ειναι θεμιτο, γιατι το προβλημα της δασοπροστασιας ειναι καταρχην πολιτικο. Αρκει να μην ξεπεραστουν τα ορια αναμεσα στην κριτικη και στην στυγνη εκμεταλλευση της τραγωδιας…

Mε πηρε ο θεος μου απο την Καλαματα και ειπε οτι η φωτια ειναι ενα χιλιομετρο μακρια απο το σπιτι τους και δεν μπορουν να αναπνευσουν. Ομορφα.

Αν μπει η φωτια μεσα στη Καλαματα, ουτε που θελω να σκεφτω τις συνεπειες…

Εν τω μεταξυ, το αλλο μου χωριο στην Ηλεια, ειναι απο τα λιγα που δεν εχουν καει… Που θα παει, θα ερθει η ωρα του…

Εμένα στο δικό μου χωριό στην Αχαία ,η φωτιά πήγε στα γύρω χωριά και το δικό μου ούτε που το άγγιξε…Τhank god…

πριν λιγο γυρισα απ’την κηδεια του δασοπυροσβεστη που χαθηκε στην αρεοπολη…τι να πω…πραγματικα εχω σαστισει…στη μεση της τελετης οσοι συναδελφοι του ηταν εκει εφυγαν, η φωτια του παρνωνα εχει περασει απ’τη μερια της σπαρτης απο χτες, και με το σημερινο αερα ειναι καμια 15ρια χιλιομετρα μακρια απ’το γυθειο μεσα στα βουνα στους ελαιωνες…αν υπαρχει θεος…αν υπαρχει…ας βαλει το γαμημενο το χερι του να τελειωσει αυτη η καταστροφη…ελεος πια…