Χθες γυρισα απο το χωριο του πατερα μου εξαιτιας της φωτιας, ειδαμε τη φωτια στο Αλιβερι και σηκωθηκαμε και φυγαμε… Σημερα ανεψε κ αλλη πιο κοντα στο χωριο μου (Γυμνο), και το πλησιαζει επικινδυνα… Φοβαμαι…
-Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
-Φταίει ο θεός που μας μισεί!
-Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
-Φταίει πρώτ’ απ’ όλα το κρασί!
"ποιος φταίει; Ποιος φταίει;… κανένα στόμα
δεν τόβρε και δεν τόπε ακόμα.
Ετσι, στην σκοτεινή ταβέρνα
πίνουμε πάντα μας σκυφτοί,
σαν τα σκουλήκια κάθε φτέρνα
όπου μας εύρει, μας πατεί:
δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα!
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!
Αποσπασμα από το ποίημα του Βάρναλη “Οι μοιραίοι”… το είχε στο πρωτοσελιδο τ Σπορ του Βορρά…
θα θεσω ενα καλο ερωτημα: αφου η εκκλησια οπως λεει ειναι κοντα στους πιστους, θα βοηθησει οικονομικα όσους επλήγησαν;
καλο ε; #-o #-o #-o
Πάνε και τα χωριά γύρω από Ζαχάρω… Όλο το σόι της γιαγιάς μου εκεί είναι. Να δούμε τι θα δούμε…
edit/
ΠΟΛΛΑ θες
Μενω στο κεντρο της Καλαματας και απο οτι ειδα στον Αlpha η φωτια απο τη μια πλευρα τις πολης εχει φτασει τα 200 μετρα.Ενα χωριο λιγο πιο πανω απο την παραλια της Καλαματας εχει λαμπαδιασει ενω δεν κυκλοφορει ψυχη στους δρομους της πολης.Ο αγαπημενος μου Ταυγετος εχει καταστραφει και ειναι αμυθητη η περιβαντολογικη καταστροφη.Η πολη ειναι σαν να εχει περικυκλωθει απο την φωτια καθως υπαρχουν ακομα τα μετωπα των γειτωνικων χωριων της Μεσσηνιας οπου και αυτη η φωτια ερχεται προς την Καλαματα.Ελπιζω να μην συναντηθουν τα μετωπα γιατι θα εχουμε δραματικες εξελιξεις…
Ποιο ειναι το χωριο σου?
το ξερω. γιαυτο εβαλα το σποιλερ μετα.
- Όλα τα προχθεσινά μέτωπα καίνε ακόμα
- Όλα τα χθεσινά μέτωπα καίνε ακόμα
- Σήμερα υπάρχουν περίπου 15 νέα μέτωπα
- Μένουν μόνο 3 ώρες με φως για τα αεροπλάνα
- Οι πιθανότητες να γίνει κάτι αποτελεσματικό από αέρος μέχρι να νυχτώσει είναι ελάχιστες
- Το μόνο που μένει μόνο είναι να προσευχηθεί ο καθένας στον Θεό του για τα αδέρφια κάτω στην Πελλοπόνησο που περνάν δύσκολες ώρες και θα έχουν ακόμα δυσκολότερες το βράδυ!
Τετοιο πραγμα δν γινετε για οικοπεδα.
Αυτο ειναι σιγουρα οργανωμενο σχεδιο.&-
Ας αφήσουμε τη συνομωσιολογία για τώρα και ας προσευχηθεί ο καθένας στο Θεό του να δείξει έλεος…
Σε 2 ώρες πέφτει το σκοτάδι… Άλλη μια νύχτα τρόμου έρχεται
Συμφωνώ… Απλά δεν ξέρω αν τελικά είναι ο Σαντάμ που ζεί η ο Μπιν Λάντεν #-o
Από τα όσα έβλεπα και διάβαζα χθες περίμενα σήμερα οι φωτίες να είχαν σβήσει, σήμερα όμως όχι μόνο δεν έχουν σβήσει αλλά αμφιβάλλω και αν αύριο θα καταφέρουν να τις σβήσουν. Πάντως οι πυροσβέστες είναι πραγματικά ήρωες, τόσες ώρες στο καθήκον και υπάρχουν άτομα που τους κράζουν…
Ρε συ Μεταλ13 εισαι 14 χρονων κι ομως εχεις βγαλει πορισμα για τα αιτια, τη στιγμη που οι ειδικοι ακομα ερευνουν. Προσπαθησε να μην επαναλαμβανεις ο,τι ακους…
Αμα ειναι οργανωμενο σχεδιο θα φανει απο τις ερευνες. Εκτος αν κι η γιαγια στη Ζαχαρω ηταν μερος του σχεδιου…
Δν εχει σημασια η ηλικια.
Ειναι απλη λογικη.Δν γινεται αλλιως.
Ωραια, πανε γινε πραγματογνωμονας να βγαζεις λεφτα.
Καιγεται η αρχαια Ολυμπια ρε πουστη μου…
Oχιιι ρε πούστη:( Είναι τόσο ώραιο μνημείο και από όσο θυμάμαι γύρω η περοχή ήταν καταπράσινη:(
Έλεοοος:?
$#$%#^#%&$#&$^%$(&%(^)(^&(^*&%&^$&…
τα βαζω ετσι. προτιμω να μη βρισω. ειλικρινα.
Δυστυχώς θα μείνουμε στην ιστορία ως η γενιά που δε μπόρεσε να διαφυλάξει ούτε ένα από τα πιο ιστορικά της μνημεία.
Αίσχος.
Γιατί οπρέπει ΚΑΘΕ μα ΚΑΘΕ φορά να φταίνε οι άλλοι; Να βρίσκουμε έναν αποδιοπομπαίο τράγο για να μειώνουμε τις ευθύνες μας; Θα το ξαναπω, το “ξένο χέρι” έκανε μπουρδέλο το πυροσβεστικό σώμα; Οι Αμερικάνοι φταίνε για τις ελλείψεις και την ανοργανωσιά;
Ανδραβιδα Ηλειας…
Τωρα στην Αρκαδια, η φωτια καιει τη Τσεμπερου και απειλει παλι τα γυρω χωρια, μεταξυ των οποιων και το δικο μου…:?
Οι εξωγηινοι θελουν να κατακτησουν τη Γη…
Δεν εξηγειται αλλιως…
Και οχι μονο…:?
Ειλικρινα, δεν ξερω πως θα σβησει αυτο το πραγμα… Μονο αν καψει τα παντα και δεν εχει τι αλλο να καψει… Μονο ετσι θα σταματησει…
Επισης, μας ειπαν οτι ερχεται βοηθεια απο το εξωτερικο… Μπραβο, πολυ καλοι διπλωματες… Εγω δεν εχω δει τιποτα να ερχεται…
Το κρατος ανυπαρκτο, με ολη τη σημασια της λεξεως… Μονο η τοπικη αυτοδιοικηση, αλλα και αυτη τι να κανει?
…
13 οχηματα λεει εχουν σταλθει και 90 πυροσβεστες απο Κυπρο και Γαλλια.
Ρε πουστη μου καιγεται ενα απο τα πιο σημαντικα πολιτισμικα μνημεια του κοσμου ολοκληρου. Καντε κατι, αν ειναι δυνατον… Ενα λαστιχο υπαρχει μονο εκει…