Στο παρακάτω link ο δήμαρχος Ζαχάρως εμφανίζεται ως χορηγός δωρεάν εκτάσεων σε όποιον επιθυμει να χτίσει.
www.housesingreece.gr/project/xrisochori/en/mayor.php
τρεξε κοσμε…τζαμπα πραμα…
Στο παρακάτω link ο δήμαρχος Ζαχάρως εμφανίζεται ως χορηγός δωρεάν εκτάσεων σε όποιον επιθυμει να χτίσει.
www.housesingreece.gr/project/xrisochori/en/mayor.php
τρεξε κοσμε…τζαμπα πραμα…
Αγαπητοί Εθελοντές,
Ειμαστε καθόλα έτοιμοι για την μετάβασή μας στην Ραφήνα το Σάββατο
01/12 για να ξεκινήσουμε την δενδροφύτευση.
Η συνάντησή μας όπως είπαμε: Στις 08:30 στο ΕΜΠ (parking μεταξύ κτηρίου
διοίκησης και κτηρίου Φυσικής)απ’όπου με πούλμαν πηγαίνουμε στην Ραφήνα
(Καλλιτεχνούπολη).
Μπορείτε να φέρετε νερό και βέβαια πρόχειρα ρούχα, καπέλο, αδιάβροχο
(εάν βρέχει) και κάτι για να φάτε το μεσημέρι. Προβλέπουμε αναχώρηση
στις 04:00 μμ από εκεί προς το ΕΜΠ, όπου θα φτάσουμε γύρω στις 5:00 μμ.
Διαβάστε παρακαλώ ξανά τις οδηγίες φύτευσης…
Όσοι μπορούν να φέρουν ένα μικρό μαχαιράκι ή κοπιδάκι για να κόβετε τα
σακκουλάκια των δένδρων θα επιτάχυνε τη διαδικασία.
Υπολογίστε να είστε ξεκούραστοι ώστε να πετύχουμε περίπου να φυτέψουμε
γύρω στα 800-1000 δένδρα. Σημαντικό είναι να έχετε κάποιο σακιδιάκι με
τα απαραίτητα εφόδια που προαναφέραμε.
Εάν επίσης γνωρίζετε και άλλους οι οποίοι θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν,
θα μπορούσαν να μας συναντήσουν στις 10:00 πμ στην διασταύρωση Λεωφόρου
Μαραθώνος και του δρόμου προς Καλλιτεχνούπολη!
Εργαλεία και γάντια διαθέτουμε…
Στο site του ΕΜΠ αναρτήθηκε η σχετική ανακοίνωση και για τις 2 αυτές
δράσεις.
Ευχαριστώ πολύ
Α. Παπαγιάννης
http://www.physics.ntua.gr/pyropatheis_elpida_zois/odhgies_pros_ethelontes.htm
μεταφερω απο ινδυμεδια :
απο χθες Καταστρέφουν τον Πευκώνα στους Αγιους Αναργυρους!!!
Από τις 7.30 χθες το πρωι οι μπουλντόζες και οι “ξυλοκόποι” των εργολάβων έπιασαν δουλειά στον Πευκώνα των Αγ. Αναργύρων έχοντας μέχρι τώρα σκοτώσει 50-60 δέντρα… Το τοπίο έχει αποψιλωθεί, έχει πάρει ήδη την τραγική όψη της “ανάπτυξης” και της “αξιοποίησης”.
και καποιες εικονες :
ας κάψει κάποιος το μενίδι
Όπως ανέφεραν προχθές οι ειδήσεις, η ΕΕ εξέδωσε ένα ψήφισμα για όλες τις μεσογειακές χώρες που επλήγησαν από φωτιές, να δεσμευτούν ότι τα δάση που κάηκαν θα ξαναγίνουν δάση, διότι αυτό αφορά ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.
Το ψήφισμα υπεγράφη από τις αντιπροσωπείες όλων των Μεσογειακών χωρών ( Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία) και όλων των παρατάξεων… εκτός μίας.
Guess who?.. Ο κ. Ρουσόπουλος είπε ως δικαιολογία ότι αυτό είναι παρέμβαση στο Σύνταγμα της Χώρας βλέπε Άρθρο 24, περί ‘δασικών εκτάσεων και δασών’ ExclamationExclamation…
Εκτός, αυτού, προχτές οι ειδήσεις ακόμα και των κρατικών καναλιών ανέφεραν ότι 2.000 και πλέον στρέμματα στη Ζαχάρω ‘παραχωρήθηκαν για ήπια τουριστική ανάπτυξη’ σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.
Οφείλουμε να δείξουμε σε όλα τα κόμματα ότι δεν είμαστε σύμφωνοι και ότι δεν αδιαφορούμε: υπογράψτε το petition για την προστασία των δασών.
Οι τωρινές 145.000 υπογραφές είναι πάρα πολύ λίγες - οφείλουμε να τις κάνουμε 2.000.000, αφού η αίτηση αυτή θα σταλεί στη Βουλή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και στον ΟΗΕ.
www.petitiononline.com/forestgr/
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ!
Κοιτα κατι πραματα…περιμενε λιγο και την ηπια αναπτυξη θα ακολουθησει η βαριά… να παει να γαμηθει το δασος… το θεμα ειναι τα φραγκα…
Μπειτε εδω να θαυμασετε…
http://trans.kathimerini.gr/4dcgi/classif/nextsubcategorie_flag7frame105?cat?_id=70001897
η ας το γραψω και γω καλυτερα…
ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ, ζώνη υψηλής προστασίας, κοντά στο κτήμα Γερολυμάτου, περιοχή φυσικού κάλλους, σπάνιο κτήμα 11.000 τ.μ., υπάρχει πρόσφατη οικοδομική άδεια για 3 κατοικίες, από 280 τ.μ. εκάστη, είναι σπάνια περίπτωση επειδή στην περιοχή αυτή δεν χορηγείται πλέον καμία άδεια οικοδομής, τιμή ευκαιρίας. ΜΕΣΙΤΙΚΟ, τηλ.: 210-64.31.443, 6942-951.280.
οποιος τολμησει να χτισει εκει σπιτι, του ευχομαι απο βαθους καρδιας να του καει συθεμμελα…
σκατα στους νεοπλουτους καραγκιοζηδες που θα τρεξουν να μην χασουν το κελεπουρι…
Ακουσα στο Ραδιοφωνο οτι στους τραπεζικους λογαριασμους που ανοιχθηκαν για την ενισχυση των πυροπληκτων εχουν μαζευτει περιπου 140 εκατ ευρω.:-k λενε ομως οτι δεν μπορουν να τα παρουν λογω γραφιοκρατικων κολληματων…[-X
Τις περισσοτερες εκτασεις που καηκαν στην Ηλεια τις επισκεπτομουν καθε χρονο. Μιλαμε οτι αφησαν να καουν πραγματικα υπεροχες περιοχες… Οι συνεπειες τεραστιες! Και θα μας τυραννουν για πολυ. Το θεμα τωρα ειναι να βοηθηθουν οι πληγεντες και να παρθουν μετρα για την αποφυγη παρομιων περιστατικων…
απο το μεσημερι εχει πιασει φωτια 12 km απο το Γυθειο και καιει ακομα…3 ελικοπτερα, 5 καναντερ μεχρι τις 8μιση εριχναν συνεχεια…
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=912084&lngDtrID=244
αντε…καλο καλοκαιρι…
Φωτιά στα Γλυκά Νερά (στην από πίσω πλευρά του Υμηττού), ο καπνός φαίνεται από όλη την Αθήνα και σιγά σιγά μεγαλώνει απειλητικά…
Ένας πολύ φίλος μένει δίπλα και με πήρε κλαίγοντας…
Συγχαρητήρια, πάλι τα καταφέραμε.
[FONT=“Comic Sans MS”]Που να τους πάρει και να τους σηκώσει… ξανάρχισαν τα καθίκια με το που φύσηξε.[/FONT]
“Όταν το τελευταίο δάσος καεί, όταν ο τελευταίος ποταμός μολυνθεί, τότε ο άνθρωπος θα καταλάβει πως δεν μπορεί να τραφεί με χρήματα”.
παραλλαγή του ρητού των Ινδιάνων Χόπι.
Kάτοικος των Γλυκών Νερών μας είπε πως όλη την ώρα άκουγαν μέσα από την πυρκαγιά διάσπαρτα γκαζάκια να σκάνε…
Και μετά τις φωτιές, θα βγουν από το ΛΑΟΣ και τη ΝΔ και θα λένε για ασύμμετρες απειλές, ότι τις φωτιές τις έβαλαν οι Αλβανοί, οι Τούρκοι, οι Σκοπιανοί, οι Γκρίζοι Λύκοι. ο σατανάς κλπ.
όλοι εκτός από τους καπιταλιστές και τους μεγαλοϊδιοκτήτες.
κρίμα…
Απ’το πρωί περνούν αεροπλάνα κάθε λίγα λεπτά… Έχει κατέβει και Παπάγου τώρα απ’τον αέρα. Γιούπι.
δεν ξερω πια τι να πω με ολους αυτους, οπως παμε ετσι σε λιγα χρονια δε θα υπαρχει δεντρο ορθιο
και θα βγουν κλασικα οι κυβερνητικοι εκπροσωποι και θα αρχισουν τα παπαρολογα παλι
τουλαχιστον ας μην βγουν καθολου, εχω βαρεθει τα ιδια και τα ιδια
Τυγχάνει η δουλειά μου στον Άγιο δημήτριο είναι σε σημείο που φαίνονται πολύ καλά τα πυροσβεστικά ελικόπτερα όταν πηγαίνουν προς Υμηττό. Σε κάποια φάση κατά τις 2 και κάτι νομίζω είχα πεταχτεί προς το απέναντι κτίριο(το γραφείο μου είναι σε ένα άλλο κτίριο απέναντι από το κεντρικό κτίριο της εταιρίας μου) και κάτι έφτιαχνα για κάνα μισάωρο. Όταν βγαίνω από το κτίριο για να πάω στο γραφείο μου, βγάζω τα γυαλιά ηλίου που φορούσα γιατί δεν έβλεπα καλά και αισθάνθηκα κάπως περίεργα εκείνη τη στιγμή. Βγάζοντας τα γυαλιά μου βλέπω ένα χλωμό πορτοκαλί φως και κοιτάζω πάνω γιατί άκουσα ένα ελικόπτερο και βλέπω ένα τεράστιο σύνεφο καπνού να έχει σκιάσει τα πάντα. Καθώς έβλεπα το ελικόπτερο να πετάει προς το βουνό αισθάνθηκα ότι αυτό πρέπει να είναι ότι κοντινότερο έχω βιώσει ποτέ σε ατμόσφαιρα πολέμου.
Eπελαση της αττικης οδου εχω να πω εγω:
εχουμε και λεμε απο το www.flashearth.com της μαμας μας (μετα απο τη συμφωνια με το ελληνικο δημοσιο) Microsoft. Μια φωτογραφια του Υμμητου υψος του Παπαγου οπως ειναι σημερα :
H ιδια περιπου περιοχη απο google-earth :
Μεχρι εδω καμια ουσιαστικη διαφορα…Ας δουμε ομως την κατοψη της ιδιας περιοχης απο το flashearth.com της μαμας Microsoft, υπο την επιλογη Μicrosoft Virtual Earth Labels…
Bλεπετε τιποτα διαφορετικο εν αντιθεσει με τις 2 πρωτες φωτο??? εγω αυτο που βλεπω ειναι οτι εχουν περασει πανω απο το χαρτη νεους δρομους, μαλιστα βλεπω και εναν νεο κομβο, γενικα καινουρια ενδιαφεροντα πραγματα… αληθεια μηπως οι νεες προσθηκες προκεινται για τον νεοσχεδιαζομενο περιφερειακο του υμμητου???Πως η μαμα Microsoft εχει ανεβασει τετοια στοιχεια???εχει καμια σχεση αυτο με το μνημονιο συνεργασιας με το ελληνικο δημοσιο???Οποιος σαρωσει μαλιστα ολη την περιοχη του υμμητου θα δει τετοιες (σχεδιαζομενες???δε ξερω) αλλαγες…